23. Jesenski skup izviđača "Kup Betlehem 2015."

05.10.2015.

Patrola mlađih izviđača "DN Orlovi" sudjelovala je na Jesenskom skupu izviđača "Kup Betlehem 2015." u organizaciji Odreda izviđača Betlehem iz Kutine te u sklopu državnog izviđačkog višeboja osvojila 9. mjesto.

Naši su hrabri izviđači po prvi puta krenuli u službeno natjecanje koje se boduje za topografsku ligu sezone 2015. te uspješno prošli kroz raznovrsne discipline koje su tijekom tri dana (2.-4.10.) od njih tražile vještu primjenu svih onih izviđačkih znanja koja prolazimo tijekom godine. A disciplina je zaista bilo napretek: poznavanje prve pomoći, uspješna izrada zaklona te priprema obroka u prirodi za cijelu patrolu, paljenje vatre, signalizacija zastavicama ("semafor"), brzinsko dizanje i rušenje šatora, vezivanje i primjena čvorova, izvedba večernjeg kulturno-zabavnog programa, testovi topografskog i prirodoslovnog znanja te poseban dio orijentacijskog kretanja u prirodu. Izviđači su trebali demonstrirati sposobnosti korištenja topografske karte (mjerilo 1:25000), snalaženja u prirodi, izrada skica terena u mjerilu te korištenja kompasa.

Međutim, treba napomenuti kako su dva elementa ovakvog tipa natjecanja, iako službeno nisu navedena u propozicijama, ipak najvažnija, a to su timski rad te uvježbavanje svih ovih umijeća i vještina za stvarnu primjenu u realnim uvjetima. Ponosimo se što je mala, ali vrijedna ekipa pod budnim okom predvodnice Lorene hrabro zakoračila naprijed te u tri dana u prijateljskoj atmosferi prošla sve izazove. "Drago mi je da su moji Orlovi proživjeli iskustvo državnog natjecanja; ne samo zbog samih disciplina i provjere znanja, već i prilike da upoznaju izviđače iz drugih krajeva Hrvatske, ali i razviju patrolni duh i sebe. To i jest cilj našeg pokreta!", netom nakon zatvaranja akcije rekla nam je naša Lora.

Bravo za Orlove i neka i dalje budu pripravni!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.