Roditeljski sastanak

24.03.2015.

Dragi roditelji,

sastanak o ovogodišnjem ljetnom logoru (otok Veruda kraj Pule, 13.-23.7.) održat će se u četvrtak 26.3. od 20:00 u našem prostoru.

Oznake: izviđači

Obilježavanje prvog dana proljeća i Dana voda 21.3. - mlađi izviđači

15.03.2015.

Patrola Orlovi zajedno s Odredom izviđača Savski Gaj Zagreb provela je lijep dan u prirodi na zagrebačkom Jarunu pomažući Kanu klubu Končar u proljetnom "pospremanju".
Izviđači, naučeni na uređenja šumskih logora, brzo su se snašli u čišćenju livade i šumarka te nakon obavljenog posla prešli na pripreme za naše izviđačko natjecanje "Đeboree 2015." Vježbale su se discipline podizanja šatora, izrade zaklona, vezanja čvorova i signalizacije "semaforom", a KK Končar zahvalio nam se na pomoći u svom stilu - plovidbi Jarunom! Izviđači (i planinke!) učili su veslati te usput razgledali floru i faunu jezera. Sigurni i suhi vratili smo se daljnjem vježbanju i klasičnoj izviđačkoj deliciji - grahu iz lonca.

Sunce (i vjetar) su nas popratili te osigurali da dva važna dana, prvi dan proljeća i sutrašnji Dan voda obilježimo baš kako treba - s maramom oko vrata i u prirodi.



Podsjećamo kako se 28.3. održavaju redovni patrolni i jatni sastanci.

Oznake: izviđači

Izlet na Ključić brdo 7.3.

08.03.2015.

Odred Izviđača NB Đebo i Oi Savski Gaj Zagreb dočekali su skorašnji početak proljeća na jedini pravi izviđački način - u prirodi! Na našem izletu na Ključić brdo naši su članovi imali priliku s vodičem Boškom obići poučnu stazu, a na njoj izbliza upoznati divlje životinje naših krajeva, prvenstveno divlje svinje i srne. Sunce je popratilo našu avanturu na lijepo uređenom izletištu, a šuma nas je nagradila i vjesnicima proljeća koje su poletarci i izviđači proučili. Osim proučavanja prirode, posjetili smo i zavičajni muzej gdje smo vidjeli kako su živjeli naši stari. Sve smo začinili finim ručkom, obaveznom igrom i ponavljanjem izviđačkih znanja.



Poletarsko druženje 28.2.; izlet na Ključić brdo 7.3.

01.03.2015.

Naši su poletarci (jata Patuljci i Čudesna šuma) razbili jutarnje sivilo i u veseloj atmoferi otpratili mjesec veljaču, a poletarskom su se druženju priključila i neka nova lica. Iako je kiša prijetila, razbudili smo Trnsko igrama na našem "izviđačkom trgu". Kroz zabavne grupne igre nastojali smo ukazati na važnost timskog rada; uostalom, i jedna od temeljnih dužnosti glasi "dužnost prema drugome". Naravno, i naučili smo nešto novo - poletarci i pčelice proučili su šator tipa "izviđač".




OBAVIJEST O IZLETU NA KLJUČIĆ BRDO


U subotu 7.3. s Odredom izviđača Savski gaj idemo na poludnevni izlet na poznato izletište "Ključić brdo" u blizini Velike Gorice. Našim članovima pripremamo zanimljiv program: igre poletaraca, natjecanje za mlađe izviđače, veselo druženje sa izviđačima , igru u sigurnom okruženju uređenih igrališta, obilazak imanja te objašnjavanje pojedinih elemenata na poučnoj stazi, radionicu dobivanja osnovnih prehrambenih proizvoda, prikaz života ljudi na selu, upoznavanje sa florom i faunom našega kraja i još mnogo toga! Internet stranicu izletišta možete razgledati ovdje.

Cijena izleta je 130 kn po osobi, a uključuje program, prijevoz autobusom i ručak u restoranu. Polazak je ispred OŠ Trnsko u 9:30, a povratak isti dan ispred škole oko 17 h.

Prijave za izlet na Ključić brdo primamo na sastanku voditelja u četvrtak, 5.3. u 20 h u našem prostoru. Napominjemo kako je broj mjesta ograničen!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.