Izviđačke igre u OŠ Trnsko 24.2.

25.02.2015.

Naše aktivnosti povodom BP dana (rođendana osnivača skautskog pokreta, sira Roberta Badena-Powella 22.2.) u OŠ Trnsko nisu stale samo na izložbi. 24.2. orni su predvodnici zaista zasukali rukave i svim 2., 3. i 4. razredima pokazali dobru porciju izviđačke zabave, timskog duha i napetih igara.
"Kad su nam u jednom trenutku istovremeno došla 4 razreda, pomislio sam možemo li mi to. No istog sam trena shvatio da ne postoji nešto što ne možemo izvesti", kaže naš Jurica Brkljačić. I zaista, Oi N.B. Đebo potrudio se svakom đaku dati priliku iskusiti kako izgleda život u izviđačima. Ukupno se preko 150 đaka okušalo u izviđačkim igrama spretnosti. Otimale su se marame, izvodili su se nevjerojatni ljudski čvorovi, vješto se baratalo šatorskim krilima i loptama, vikali su se izviđački pokliči, a vrhunac je bila fantastična utrka 80-ak rasnih trkaćih konjića. Na kraju dana, spremajući izložbu za neku drugu školu, Tutla je rezimirala: "Nadamo se da će ovaj dan biti početak za nove buduće izviđače." Sretno nam, odnosno im bilo! Sigurni smo da bi i sam Baden-Powell bio zadovoljan ovakvom proslavom svog 158. rođendana!

* * * * *

Podsjećamo sve zainteresirane nove članove da nam se mogu pridružiti već u subotu 28.2. u 10:00 u prostorijama Mjesnog odbora Trnsko (Trnsko 34A)!

Oznake: izviđači

Izložba u OŠ Trnsko povodom BP dana 22.2.

20.02.2015.

Kako bismo spremno dočekali 158. rođendan našeg osnivača Sira Roberta Badena Powella (i njegove supruge Olave), učenicima OŠ Trnsko pripremili smo malu izložbu u školskom predvorju. Učenici (i naši članovi na sutrašnjim sastancima) moći će pogledati zašto je 22. veljače izviđačima važan dan, tko je bio BP te kako je počeo naš pokret daleke 1907.

Što drugo reći nego hvala OŠ Trnsko te BUDIMO PRIPRAVNI i dalje!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.