Izlet povodom Dana izviđača 2016.

19.05.2016.

Svim našim bivšim, sadašnjim i budućim poletarcima, pčelicama, vučićima i vučicama, izviđačima i planinkama, istraživačima i istraživačicama, roverima i roverkama, brđanima i brđankama, ali i ostalim prijateljima, poznanicima, suradnicima želimo čestitati Dan izviđača!

Jeste li znali?

Nakon osnivanja đačkih izletnih družbi nedugo poslije Baden-Powellovog prvog izviđačkog logora 1907., uspostavljanja Hrvatskog skautskog udruženja 1914., djelovanja Saveza izvidnika i planinki osnovanog 1921. (kasnije preustrojenog u Savez skauta Kraljevine Jugoslavije), niti gorke aktivnosti Drugog svjetskog rata nisu mogle zaustaviti širenje pokreta u Hrvatskoj. Kakve to veze ima s 19. svibnja i Danom izviđača, pitate se?
Upravo je 19. svibnja 1951. datum kada je započeo prvi tečaj za izviđačke voditelje u Zagrebu, a godinu dana poslije službeno je osnovan i Savez izviđača (i planinki) Hrvatske. Taj 19. svibnja uzimamo kao Dan izviđača u Hrvatskoj. Što reći osim - stoljeće je prošlo, budimo i dalje pripravni!

* * * * *

Naši će članovi Dan izviđača obilježiti subotnjim izletom na jezero Bundek. Polazak za poletarce i vučiće je u subotu 21.5. u 9:30 ispred Mjesne zajednice Trnsko, a patrole izviđača u 10:00. Potrebno je ponijeti pokoji sendvičak, vodu te slojevitu odjeću, kabanicu i maramu. Povratak je planiran oko 14 h.

Oznake: izviđači

Let let let 7.5.

10.05.2016.

Naši su poletarci i vučići proveli divan proljetni dan na zagrebačkom Jelenovcu gdje su sudjelovali na akciji u organizaciji naših prijatelja iz Izviđačkog odreda Eucalyptus. Prijeteći oblaci odlučili su poštedjeti ekipe koje su u zelenilu šume, a opet vrlo blizu gradskom betonu prolazili kontrolne točke i rješavali zanimljive zadatke. Hvala Eucalyptusu koji nam je uljepšao subotu!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.