Obavijest o posjetu kazalištu i kinu 30.1.

20.01.2016.

Dragi članovi i roditelji,

u subotu 30.1. jato Čudesna šuma i vučići Patuljci posjetit će predstavu "Postolar i vrag" kazališta Trešnja. Nalazimo se u 16:00 pred OŠ Trnsko. Potrebno je ponijeti 30 kn za ulaznicu, izviđačku uniformu (maramu, izviđačku košulju) te dvije ZET karte. Molimo vas da do subote 23.1. potvrdite radi rezervacija.

Patrola Orlovi 30.1. ići će na organizirani odlazak u kino.

Sastanaka 30.1. neće biti.

Oznake: izviđači

Aktivnosti 16.-17.1. - sastanci, klizanje

18.01.2016.

Prvi "radni" vikend u 2016. započeli smo patrolnim i jatnim sastancima te lovom vučića. Naši su članovi iskoristili ugodan zimski dan te se grijali šetnjom, igrama i sportom. Čudesna je šuma krenula u jatnu šetnju Parkom mladenaca, prvim novozagrebačkim parkom gdje su s predvodnicom Marijom gledali kako priroda živi zimi. Patuljci su svoj lov proveli uz pjesmu i terensku igru, a Lorini Orlovi ozbiljno su shvatili pripreme za orijentacijsko natjecanje u ožujku te se bacili i u fizičke pripreme igrajući bejzbol.
I u nedjeljno jutro 17.1. zaposlili smo naše voditelje. U 9:30 krenuli smo put Klizališta Velesajam na tradicionalno Đebino siječanjsko klizanje na kojemu su nam se pridružili OI Savski gaj te OI Plavi pingvin. Iz godine u godinu naši članovi sve bolje savladavaju klizačke tehnike pa smo ove godine vesele padove mogli izbrojati svega na prste jedne ruke! U svakom slučaju krećemo u 2016. pripravni i punom parom!

Podsjećamo članove kako su sljedeće subote (23.1.) redovni sastanci.

Oznake: izviđači

Početak aktivnosti u 2016. - sastanci, klizanje

14.01.2016.

Dragi članovi i roditelji,

počinjemo s našim aktivnostima u novom polugodištu. Prvi će se redovni sastanci održati u subotu 16.1. u starim terminima, a u nedjelju 17.1. nalazimo se u 9:25 ispred OŠ Trnsko te krećemo na naše tradicionalno klizanje. Potrebno je ponijeti slojevitu odjeću te 15 kn za ulaznicu i 15 kn za najam klizaljki (ili ponijeti vlastite). Povratak je predviđen oko 12:30.

Podsjećamo roditelje kako mogu početi s uplatama članarine za prvo tromjesečje (150 kn).

Oznake: izviđači

Zimovanje Omanovac 26.-30.12.2015.

02.01.2016.

Odred izviđača N.B. Đebo, IO Eucalyptus, OI Savski gaj te OI Plavi pingvin pet su se dana ugodno družili u već nam poznatom domu Omanovac iznad Pakraca.

Iako ove godine nismo uživali u snježnim radostima kao na prošlome zimovanju, dane smo ispunili zabavnim, poučnim i kreativnim aktivnostima. Vučići, poletarci i izviđači pod budnim su okom predvodnica marljivo koristili mogućnosti koje priroda nudi te štošta novoga naučili. Iskoristili smo okolnu šumu kako bismo naučili osnove kretanja i snalaženja u prirodi, divili smo se možda i najljepšem pogledu iz nekog planinarskog doma u Hrvatskoj, a i ove je godine Hrvatska gorska služba spašavanja održala korisno predavanje te vježbe o opasnostima u prirodi te kako ih spriječiti. Jedan smo dan proveli na izletu na kojemu smo obišli Muzej vojne i ratne povijesti u Pakracu te grad Daruvar gdje smo uživali u toplicama.

Dok su dani prolazili u radnoj atmosferi, večeri su bile vrijeme zabave. Kulturno zabavni program omogućio je svakome da pokažu svoje pjevačke, glumačke i ostale zabavnjačke sposobnosti, a zadnju su se večer na svečanoj logorskoj vatri dodjeljivale zavjetne poletarske i izviđačke marame.

Veliko hvala članovima i voditeljima iz svih odreda na ugodnom druženju, veliko hvala domu i osoblju što nas je i ove godine lijepo ugostilo, HGSS-u, a hvala i našem kuharu Dadi što smo fino jeli! Dogodine!

Oznake: izviđači

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.