Zaobiđi me ako možeš :)

26.01.2015.

Izgubljeni Torcidin sin, čovjek koji je oduvijek zračio pozitivnom energijom, veliki profesionalac i jedan od ponajboljih stranaca koji su igrali u HNL –u……. GOCE SEDLOSKI!!!!!!!!!!

Sada već u ranim četrdesetim godinama, nada se ponekom boljem trenrskom angažmanu, bio je korak do klupe reprezentacije Makedonije. Rođen je u mjestu Golemo Konjari u Makedoniji. Igrao je na poziciji stopera. Bogatu i uspješnu karijeru započeo je u Pobedi iz Prilepa 1994. godine. Nakon samo jedne sezone u svojoj zemlji zapazio ga je Hajduk. Ovaj talentirani stoper navlači bili dres te nastupa čak 43 puta u jednoj sezoni. Odličnim igrama u Hajduku, gdje je postao Torcidin miljenik uhvatio ga je engleski Sheffield Wednesday. Nije se puno naigrao, bilo je to loše okruženje za mladog stopera. Nastupio je samo četiri puta. Kako mu karijera ne bi nazadovala potpisuje za Hajdukovog naljjućeg rivala, postaje „izdajica“, oblači modri dres NK Croatije iz Zagreba. Croatia je ubrzo vratila ime Dinamo. Za Dinamo (i Croatiju) je odigrao pet sezona, sakupio je 126 nastupa te postigao čak 22 pogotka. Zanimljivo je da je nekoliko puta poentirao i protiv Hajduka. Zatim odlazi u japanski Vegalta Sendai. Samo sezonu na dalekom istoku i evo njega ponovno u Maksimiru, na oduševljenje svih modrih fanova. Odigrao je samo polusezonu te sakupio 12 nastupa i postigao jedan zgoditak, vjerovali ili ne, glavom. Zatim se otiskuje u turski Diyarbakirspor. Proveo je godinu dana u Turskoj te odlazi u smiraj karijere prema austrijskoj Bundesligi. Potpisuje za SV Mattersburg. Odigrao je čak 5 sezona za ovog stabilnog prvoligaša, bio je glavna zagonetka svakom napadaču. Karijeru je završio u Mattersburgu u 37.-oj godini, nakon 134 nastupa i 11 pogodaka za ovu stabilnu momčad sredine ljestvice austrijske Bundeslige. Od 1996. Kada je prvi puta navukao dres reprezentacije Makedonije, nije ga skidao sve do završetka karijere. Većinu reprezentativne karijere bio je kapetan. Uvijek cijenjen i voljen od strane suigrača. Za Makedoniju je nastupio u 85 utakmica te postigao 7 pogodaka. Nažalost, Makedonija se nikad nije plasirala na neko veliko natjecanje. Nedavno je bio imenovan vršiteljem dužnosti funkcije izbornika u Makedoniji, vodio je reprezentaciju u jednoj prijateljskoj utakmici koju su pobijedili, bio je glavni favorit za izbornika nacionalne vrste. Političke igre su opet učinile svoje te je Goce ostao bez izborničke funkcije. I dalje se školuje za nogometnog trenera, nadamo se da će kao trener biti jednako uspješan kao i igrač. Sretno Goce!




Nismo dosad baš pisali o ikonama koje su obilježile zlatno doba prvoligaša sa Šubićevca, NK Šibenik. Na red je došao iskusni branič, koji je svoju mladost proveo u narančastom dresu, danas jedan od zanimljivijih igrača na turskom tržištu, aktivan na društvenim mrežama….ANTE KULUŠIĆ!!!!!!

Rođen je ljeti ne tako davne 1986. godine u Drnišu. Nogometno je prohodao u lokalnom DOŠK-u. Već u samom početku pikirao ga je Šibenik. Ante odlazi put Šubićevac gdje kroz uspješnu kadetsku i juniorsku karijeru kroči put prema seniorskom nogometu. S 17 godina ulazi u prvu momčad. Na pripreme s prvom mmočadi poveo ga je trener Franko Bogdan. Istu sezonu još ga je trenirao i Milan Petrović, tada je Šibenik bio drugoligaš. Drugoligaški travnjaci bili su idealni za prve korake mladog i nadarenog Ante. Prve tri sezone proveo je sa Šibenikom u drugoj ligi. Tada se Šibenik vraća u elitni razred. Momčad preuzima Ivan Pudar. Te je sezone Šibenik igrao odličan nogomet, predvodio ih je Ante Rukavina u napadu. Prvih 11 je činio niz golobradih mladića te nekoliko iskusnih HNL lisaca. Odigrao jeukupno šest sezone u narančastom dresu te si je odličnim partijama omogućio inozemni transfer. S 23 godine Ante se otiskuje u Tursku. Potpisuje za Hacettepe. Skupio je ukupno 47 nastupa. Odlične partije omogućile su mu transfer u bogatiji te daleko uspješniji klub iz Ankare, Genclerbirligi. Za Genclerbirligi je nastupao ukupno četiri sezone. Ukupno je njihov dres navlačio 81 put, te postigao i 7 zgoditaka. Ljetos ga je nazvao trener momčadi Balikesirspora, te ga zamolio da dođe kod njih i postane vođa momčadi. Ante nije dugo razmišljao te se odlučuje za novu stranicu u životu. Balikesirspor je nakon niza godina igranja u nižim rangovima postao prvoligaš. Na stolu je imao nekoliko drugih ponuda iz inozemstva, no odlučio se za financijsku najbolju te onu u kojoj smatra da će imati najmanje problema s prilagodbom. Želja mu je nastaviti igrati u stabilnom prvoligašu te na visokom nivou kao i dosad. U jesenskom dijelu sezone sakupio je 13 nastupa, Balikesirspor se nalazi na posljednjem mjestu u ligi te ga očekuje grčevita borba za ostanak u elitnom društvu. Ostalo je još 18 kola do kraja. Što se reprezentacije tiče Ante je nastupio tri puta za mladu vrstu i to 2006. godine. Poziv za A reprezentaciju još nije stigao, nadamo se da će mu se taj dječački san ispuniti. Spomenuli bi smo da je Ante postao i poznat po izraženoj javnoj podršci Josipu Šimuniću nakon utakmice protiv Islanda u studenom prošle godine. Utakmice koja je koštala Joea ostatka reprezentativne karijere.




Hvala na prijedlozima,pritužbama i pohvalama na mail, i dalje ostanite sa mnom te šaljite svoje želje. Kontaktirajte me na mail around.world92@gmail.com ili ostavite želju u komentaru ovog bloga.
Uživajte!

M

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.