Noćna mora svakog golmana!

08.01.2015.

Vrijeme je i za jednog napadačkog kapitalca, momak ponikao u Zadru, igrao je i nekoliko HNL sezona, karijeru su mu obilježili nastupi po brojnim talijanskim prvoligašima i drugoligašima. Odigrao je i elitno natjecanje, Ligu prvaka s tada rumunjskim velikanom, CFR Cluj iz Napoce…..SAŠA BJELANOVIĆ!

Bogata karijera započela je u Zadru, tadašnji Zadarkomerc. Dobrim nastupima u Zadru odlazi u Dinamo. U kojem ne dobiva željenu minutažu u polusezoni, samo jedan nastup. Odlazi na posudbu u Istru. Postaje standardan prvotimac, no ne uspijeva spasiti Istru od ispadanja u niži rang. Na kraju te burne sezone odlazi u redove Varteksa. U dvije sezone postaje prva napadačka opcija u Varaždinu, zabija u prosjeku svaku drugu utakmicu. Sudjelovao je i u pobjedi Varteksa protiv Aston Ville u Kupu Uefe. Ti nastupi mu omogućuju prelazak u talijansku Serie A, točnije u Como. Zatim slijedi niz lutanja. Pola sezone u Comu, pola sezone u Chievu, pola sezone u Perugi, pola sezona u Genoi te odlazi u Lecce gdje se zadržava čak jednu sezonu. Nije ostao dužan golova, ali nije ni pokazao svu raskoš svoga talenta. Zlatno doba je doživio igrajući za Ascoli, te za Vicenzu. U Torinu se nije naigrao, niti je zabijao pogodak. S 31 godinom odlazi u rumunjski Cluj, ne igra puno ali nastupio je i u Ligi prvaka. Vraća se u Italiju, gdje dobiva i državljanstvo. Nastupa za Atalantu i Veronu. Ponovno se vraća u Cluj. Kao slobodan igrač potpisuje za Varese. Nakon ne baš uspješne sezone u Vareseu odlazi u niželigaša Messinu gdje danas igra. Rekordnu vrijednost postigao je nastupima za Ascoli kada je vrijedio čak tri milijuna eura. Imao je brojne nastupe za mlađu selekciju naše reprezentacije. Za A reprezentaciju nastupio je jedanput i to protiv Izraela u veljači 2005. U prijateljskoj tekmi ušavši s klupe. Još je bio u fokusu reprezentacije na kvalifikacijskim ogledima za SP u Njemačkoj protiv Islanda i Malte.




Da ne ostanemo dužni i ponekog video isječka:

https://www.youtube.com/watch?v=_OXqsjlekDg Saša u Cluju :)
https://www.youtube.com/watch?v=SWN92WHeg40 Saša u Vicenzi :)


Malo je reći stroj za golove, jednostavno nogometni maher, najbolji strijelac naše lige u sezoni 98./99., momak ponikao u dolini Neretve, neponovljivi…… JOŠKO POPOVIĆ!

Kralj šesnaesteraca rođen je 60-tih godina prošlog stoljeća. Karijeru je započeo u tadašnjoj Jugo-ligi nastupajući za Velež. U potrazi za boljim angažmanom odlazi u ratom pogođenu Hrvatsku, oblači dres Bijelih anđela, Zagreba naravno, u kojem provodi zlatne godine svoje karijere. Odličnim nastupima u bijelom dresu prodaje se u Austriju, u Linz. U hokejaškom gradu se nije naigrao, u cijeloj sezoni je samo grijao klupu te nije skupio niti jedan nastup. Odlučuje se za povratak u HNL. Najprije provodi dvije sezone u dresu Šibenika, zatim ponovno u svoj Zagreb, nažalost Zagreb je napustio taman sezonu prije nego je Zagreb doživio trenutke svoje najveće slave i osvojio naslov prvaka. Očito je dobio nemoralnu ponudu od velikog projekta budućnosti, Veličkog Kamen Ingrada. Sudjeluje u najboljim godinama Požeškog nogometa u kojemu završava i svoju uspješnu karijeru s 38 godina na leđima. Joško je treći u poretku na ljestvici vječnih strijelaca prve lige s postignutih 111 golova. Istaknuli bi smo i da je nastupio jedanput za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i to 20. Travnja 1994. godine protiv Slovačke u prijateljskoj utakmici. Ušao je kao zamjena te je postigao gol. Vjerujemo da je mogao puno više dati reprezentaciji da nije bilo onog kobnog odlaska u Austriju.




Ovaj post objavljujemo u tužnim okolnostima, pomolimo se za tragično preminule kolege novinare časopisa Charlie Hebdo! R.I.P.
Sljedeći post izlazi kroz koji dan :)
Želje ostavljajte u komentarima ili pošaljite na mail adresu around.world92@gmail.com

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.