Nekretnine Rijeka

30.07.2013., utorak

POS projekti

Posjet ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš Zadru otkrio je još jedan neuspjeh projekta poticane stanogradnje. Naime, i program POS Plus nije uspio, obznanila je ministrica, jer građani nisu kreditno sposobni. Podsjetimo, riječ je bila o programu poticanja prodaje novoizgrađenih stanova na tržištu, a koji su ostali neprodani tijekom službenih rokova. U tom je slučaju država bila spremna subvencionirati s 200 eura po kvadratu stana, ali pod uvjetom da tržišna cijena kvadrata ne prelazi 1.400 eura i da kupac uplati polog u iznosu od 15 posto vrijednosti stana. Iznos od 200 eura trebao je biti uvijek isti, neovisno o stvarnoj cijeni kvadrata. U tom se slučaju trebao sklopiti ugovor o kreditu na 31 godinu, a kupcima bi se osigurala nešto povoljnija kamata od tržišne. Program POS Plus uvrstile su i banke u svoju ponudu, ali nažalost isti nije pokazao rezultate nekretnine Dubrovnik

Oznake: nekretnine Dubrovnik


- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.07.2013., četvrtak

Kakva je popunjenost dubrovačkih hotela u srcu sezone ALH: ista popunjenost Hilton: još je rano

Jesu li dubrovački hoteli početkom srpnja, nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, na svojoj koži osjetili pad prometa i lošiju popunjenost, kakvu bilježe neki drugi dijelovi Hrvatske? U Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika saznali smo kako od početka godine dubrovački hoteli, koji inače raspolažu s 39 posto ukupnog smještajnog kapaciteta na području grada Dubrovnika, bilježe dobre rezultate. Hoteli u Dubrovniku ostvarili su 895.466 noćenja ili 1 posto više nego u isto vrijeme 2012. godine te 5 posto dolazaka više (274.093) nego u isto vrijeme prošle godine - kažu iz TZ-a. Međutim, riječ je o razdoblju prije EU. Pa premda je u lipnju hotelski smještaj bilježio rast od pet posto, u srpnju je, čini se, slika bitno drukčija.
Naime, iako je u Dubrovniku u tih dvadeset dana ukupno ostvareno 9 posto više dolazaka (82.024) i 6 posto više noćenja (345.119), prema podacima gradskog TZ-a, dubrovački hoteli bilježe slabiju popunjenost nego lani - ostvaruju 6 posto manje noćenja i 4 posto manje dolazaka nego od 1. do 20. srpnja 2012. godine. Tako se glasine u hotelijerskoj branši kako je, što se tiče hotela, ova turistička sezona na rubu podbacivanja nisu pokazale baš potpuno točnima, ali ipak - minus je prisutan. Upravo taj pokazatelj nagnao nas je da ispitamo pravo stanje u nekim dubrovačkim hotelskim kućama. Tako nam je direktor Hotela Lapad Željko Miletić kazao kako je, što se tiče njegovog hotela, situacija zapravo - odlična nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik


- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.07.2013., utorak

Tvrtke i građani duguju višemilijunske iznose Gradu Ploče

Sveukupna dugovanja pravnih i fizičkih osoba prema Gradu Ploče iznose preko 6,5 milijuna kuna, bez 1,8 milijuna kuna naknade za uređenje voda, koju Grad naplaćuje od fizičkih osoba, ali je to u stvari prihod Hrvatskih voda.
Od toga iznosa, pravne osobe s gradskoga područja za komunalnu naknadu duguju gotovo milijun kuna, dok su potraživanja Grada prema fizičkim osobama za komunalnu naknadu veća od 1,6 milijuna kuna. Za zakup poljoprivrednog zemljišta Grad Ploče potražuje oko 280 tisuća kuna
nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra


- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zagrebačka burza: Potonuće Dalekovoda, indeksi stagniraju

ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze danas stagniraju, a nešto više trguje se tek dionicom HT-a, dok investitori čekaju nove smjernice koje će im dati financijska izvješća domaćih kompanija, čija će se objava intenzivirati krajem tjedna.
Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,05 posto, na 1.841 bodu, dok je Crobex10 bio u plusu 0,26 posto, na 1.036 bodova. Redovni promet dionicama iznosio je 3,8 milijuna kuna, što je otprilike 2 milijuna više nego jučer u ovo doba.
Dok investitori čekaju objavu poslovnih rezultata za prvo polugodište, Crobexi stagniraju. Do podneva još niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Nešto više trguje se tek dionicom HT-a - kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.
Dionicom HT-a do podneva je ostvareno 566.000 kuna prometa, a cijena joj se spustila 1,25 posto, na 180 kuna.
Po likvidnosti slijedi dionica Valamar Adrije, s 553.000 kuna prometa. Cijena joj je skočila 2 posto, na 161,97 kuna. Bubalo dodaje da je tržište danas reagiralo na vijest da je sudac Trgovačkog suda, radi ocjenjivanja ustavnosti pojedinih članaka Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, odgodio ročište na kojem se trebala sklopiti predstečajna nagodba u slučaju Dalekovoda. Dionica Dalekovoda na gubitku je 7,2 posto, na 23,85 kuna, uz promet od 60.553 kuna.
Nešto veći pad bilježi i dionica AD Plastika. Danas je prvi dan trgovanja tom dionicom bez prava na isplatu dividende iz prošlogodišnje dobiti. AD Plastik već je isplatio predujam dividende od 4 kune po dionici, a ostatak od 4 kune po dionici isplatit će u razdoblju od 14. do 24. kolovoza, svim dioničarima koji su kao vlasnici upisani u depozitarij SKDD-a na dan 25. srpnja.
Cijena te dionice oslabila je 1,88 posto, na 121,15 kuna. Najveća dobitnica, pak, dionica je Hotela Cavtat, čija je cijena skočila 11,3 posto, na 245 kuna prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova


- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.07.2013., četvrtak

Fasada štedi 60 posto energije

Kamena vuna je nekoliko desetaka puta paropropusnija od ostalih fasadnih izolacija. Zahvaljujući tom svojstvu zidovi kuće dišu i ujedno ne dolazi do pojave po zdravlje opasnih plijesni i gljivica. Četveročlana obitelj dnevno proizvede do osam litara vlage koja se, ako ne može proći van, zadržava u prostoru - objašnjava Tomislav Jagatić iz tvrtke Bitpromet.
Osim velikih računa, građanima čije kuće nemaju fasade mogle bi prijetiti i kazne. Naime, prema novim prijedlozima zakona koji na jesen ulaze u saborsku proceduru, vlasnici novosagrađenih kuća koje ne budu dovršene u zakonskom roku (što uključuje i stavljanje fasade) mogli bi platiti kaznu od 3000 kuna stanovi Dubrava Zagreb
Također, tu kaznu mogli bi plaćati svaki mjesec sve dok ne dovrše objekt. Fasadu je dobro imati i zbog energetskog certifikata. Bolji energetski razred može podići cijenu nekretnine na tržištu, ali je i rušiti ako se energija uzaludno gubi.

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb


- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.07.2013., utorak

Energetski certifikat nije potreban za upis stana i ovjeru ugovora

Na prošlotjedni tekst u Večernjem listu o energetskom certificiranju reagirali su mnogi naši čitatelji iz inozemstva čije je mišljenje da nam je nametnut novi namet jer u njihovim zemljama, članicama Europske unije, certifikat nije ni nužan ni skup. Čitatelj iz Austrije tvrdi da prodaje dvije kuće i to bez certifikata te da mu je certifikat bio nužan pri obnovi stare kuće kako bi pokazao učinkovitost obnove.
Čitatelj iz Njemačke tvrdi da je tamo energetski certifikat obavezan ako prodajete nekretninu, no da ga je vrlo jednostavno dobiti - popunite obrazac na internetu a trošak je otprilike sto eura za stan od stotinjak metara četvornih.
U Hrvatskoj su prodavači stana većeg od 50 četvornih metara dužni imati energetski certifikat koji košta oko 2700 kuna, podatak je koji se vrti od početka informiranja o novoj obavezi. Trebali su ga imati i iznajmljivači, no Ministarstvo graditeljstva dalo im je vremena do 1. siječnja 2016 godine. No, da bi se prodavače stana moglo kazniti, mora ih netko prijaviti.
Naime, certifikat nije uvjet za ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika ni za upis nekretnine u zemljišnu knjigu. To znači da ako ni kupcu ne smeta što nekretnina koju kupuje nema certifikata, oni kupoprodaju mogu obaviti i bez njega. Prijavi li netko prodavača bez certifikata, prijeti mu kazna od 10.000 kuna za fizičke, a 20.000 do 100.000 kuna za pravne osobe.
Cijene certifikata utvrdila je jos bivša ministrica graditeljstva Marina Matulović-Dropulić, no njezina odluka propisuje najviše moguće cijene. Nismo ni najjeftiniji ni najskuplji. Svaka je zemlja to uredila svojim zakonodavstvom, obično se plaća po četvornom metru.
U Sloveniji, primjerice, nije potreban energetski certifikat no zato Slovenija plaća penale Europskoj uniji jer nije primijenila direktivu koja na to obvezuje sve zemlje T3-kazala je Željka Hrs Borković, predsjednica Hrvatska udruge energetskih certifikatora nekretnine

Oznake: nekretnine


- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.07.2013., utorak

U Beogradu se skeniraju snimke koje će otkriti divlju gradnju u RH

Dva specijalna skenera teška 400 kilograma, od kojih svaki košta 200.000 eura, trenutačno u vojnom arhivu bivše JNA u Beogradu rade punom parom na skeniranju 40.000 aerofotosnimaka iz Hrvatske, koje su 1968. snimali avioni po cijeloj bivšoj državi.
U Europi ima samo nekoliko takvih skenera jer su moderne države odavno prešle na digitalni oblik snimanja, pa će jedan jedini takav u vlasništvu Hrvatske,koji se nalazi u prostoriji Državne geodetske uprave (DGU) u Gruškoj 20 u Zagrebu, uskoro postati raritetan podsjetnik na nekadašnji način pretvaranja celuloznih aerosnimki u digitalni format.
Međutim, on mora obavljati tekuće poslove u DGU, pa je nastao problem gdje naći dva takva skenera. Kada su u DGU i ministarstvu prije nekoliko mjeseci već pomislili da od toga ništa, uskočili su naši susjedi.
Srbi posjeduju dva skenera i počeli su s poslom 5. lipnja ove godine. Međutim, onda su naši stručnjaci iz Ministarstva graditeljstva i Državne geodetske uprave shvatili da posao ide presporo. Nakon dugih diplomatskih razgovora, u koje se uključilo i Ministarstvo pravosuđa te Ministarstvo vanjskih poslova, jedan skener su nam posudili Makedonci, a drugi Slovenci.
Oni su upravo na putu prema Beogradu. Trenutačno tamo posao odrađuje desetak srpskih geodeta, a zbog dvaju novih skenera morat će ih zaposliti još barem toliko prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb


- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.07.2013., petak

Razvoj tržišta logističkih kompanija tek se očekuje

U svijetu je 70 posto logističkih operacija outsourcano logističkim specijalistima, a kod nas 30 do 40 posto. Zato se očekuje da nam pravi razvoj logističkih kompanija u Hrvatskoj tek slijedi. Konkretno, Ralu logistika je početkom ove godine najavila jači zamah u logistici.
Otvoreni su regionalni logistički centri u Dalmaciji, Kvarneru i Slavoniji i uspostavljena je vlastita distributivna mreža na nacionalnoj razini. Poseban naglasak je bio na WMS-u (Warehouse management system) odnosno sustavu upravljanja svim procesima u skladištu što omogućava veću efikasnost i točne i brze informacije koje su u današnjem logističkom poslovanju nužnost stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb


- 14:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.07.2013., ponedjeljak

Intima obiteljske kuće u stambenoj zgradi

Idealan život u gradu, uz maksimalnu kvalitetu novogradnje i toliko potrebnu intimnost, sve više postaje teško dostupan luksuz. Primjerice, imati vrt u dvorištu ili pak ogromnu terasu, i to u gusto naseljenom kvartu, blizu javnog gradskog prijevoza i svih potrebnih sadržaja, a opet na nekoj mirnijoj lokaciji gdje nema buke i prometa ...
Sve te kriterije nije lako ispuniti, ali uspješnu formulu za idealan život u gradu pronašli su arhitekti iz projektantskog ureda LTPlan, zadovoljivši i investitora i kupce. Dokaz tomu je dvije trećine rezerviranih i prodanih stanova još u fazi gradnje stambene zgrade!
Investitor ih je, naime, angažirao za projekt stambene građevine u Macanovićevoj ulici u Zagrebu, blizu tržnice na Jarunu, a sama je lokacija - uska i 100 metara dugačka parcela u gusto izgrađenom naselju obiteljskih kuća najrazličitijih boja i veličina, odredila njezin koncept stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani


- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Veljača 2020 (6)
Siječanj 2020 (7)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (5)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (19)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (19)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (19)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (17)
Studeni 2018 (20)
Listopad 2018 (25)
Rujan 2018 (6)
Kolovoz 2018 (9)
Srpanj 2018 (7)
Lipanj 2018 (14)
Svibanj 2018 (12)
Travanj 2018 (7)
Ožujak 2018 (11)
Veljača 2018 (7)
Siječanj 2018 (9)
Prosinac 2017 (8)
Studeni 2017 (6)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (9)
Svibanj 2017 (9)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (9)
Veljača 2017 (9)
Siječanj 2017 (9)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (9)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (10)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi