Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

četvrtak, 29.08.2013.

Nova Facebook aplikacija za dubrovačke privatne iznajmljivače

U budućim godinama Dubrovnik očekuje velike investicijske zahvate od realizacije projekta Golfa na Srđu do značajnih ulaganja hotelijera u njihove objekte, uz daljnje iskorake privatnog smješta, a što donosi novu ukupnu kvalitetu turističke ponude Dubrovnika target=_blank>stanovi Kacunar
Kako bi povećali konkurentnost i vidljivost privatnih iznajmljivača u svijetu društvenih mreža i novih medija, te pružili priliku onima koji ne posjeduju velike budžete i tehnološka znanja za vlastitu promociju na društvenim mrežama, TZ grada Dubrovnika zajedno sa stručnjacima tvrtke Profico izradila je Facebook aplikaciju za privatne iznajmljivače.
Osnovna ideja je bila izraditi Facebook katalog privatnog smještaja, koji bi se distribuirao putem stranica TZ grada Dubrovnika. Katalog sadrži sve informacije o privatnim iznajmljivačima s mogućnosti slanja upita za rezerviranje.
Facebook aplikacija je svojevrsni Dubrovnik Trip Advisor za privatne iznajmljivače, koji im omogućuje da uđu na posve novo tržište društvenih mreža koje već sada ima preko milijardu korisnika iz cijelog svijeta.

Oznake: stanovi Kacunar

29.08.2013. u 15:15 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 27.08.2013.

Proizvodnja, a ne uvoz

Pokretanje neke proizvodnje, otvaranje proizvodnog pogona, zapošljavanje dvadesetak ljudi, rad u dvije smjene, siguran plasman proizvedenog, solidna naplata, redovito isplaćivanje bruto plaća i servisiranje kreditnih obveza - sve su to pojmovi koji u našem hrvatskom gospodarskom okružju zvuče gotovo bajkovito.
Osobito kada je riječ o politički i ekonomski devastiranom hrvatskom istoku. Jednu takvu dobru poslovnu priču započela je Osječanka Branka Hitner, vlasnica i predsjednica Uprave tvrtke Carta, otvarajući prije nekoliko mjeseci tvornicu industrijskih vreća.
Tvrtka Carta registrirana je 2009. godine i sve donedavno se bavila uvozom industrijskih vreća za domaće korisnike poput cementara, mlinova, proizvođača sjemena i stočne hrane. Upravo su je značajne potrebe domaćih proizvođača takvih roba motivirale na pokretanje vlastite proizvodnje industrijskih vreća, to više što je već dvadesetak godina u toj djelatnosti.
Počela je 1993. godine kada je u Valpovu osnovana tvornica eko vreća koja je kasnije postala dijelom kompanije Mondi, najvećeg svjetskog proizvođača industrijskih vreća i papira za proizvodnju vreća. Višegodišnja iskustva stjecala je kao menadžerica prodaje Mondija, a kada je 2009. Mondi zatvorio proizvodnju u Valpovu, Branka Hitner se nastavila baviti tim poslom kao uvoznik sa željom da zadrži ranije stečeno tržište.
Tvrtka Carta trenutno ima 17 trajno zaposlenih, a povremeno angažiraju dodatne zaposlenike. Radi se u dvije smjene, a prosječna primanja su oko 5000 kuna. Poslovni cilj nam je postići rad pogona u tri smjene što bi značilo puno iskorištenje proizvodnih kapaciteta. Istovremeno, to bi značilo i dodatno zapošljavanje još desetak osoba.
Pored postojećih kupaca iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u Carti puno očekuju i od potencijalnih kupaca u Sloveniji i Mađarskoj. Rade u pravilu za ciljanog kupca tako da ne raspolažu nekim osobitim prostorom skladišta gotove robe. Zato postoji skladište sirovina, s naglaskom na skladište papira. Industrijska vreća je naoko jednostavan, ali zapravo prilično kompliciran proizvod.
Mora biti proizveden od najbolje sirovine i na kvalitetan način jer industrijska vreća mora izdržati silan pritisak prilikom punjenja. Prije svega, vreća mora pobijediti ulazak željenog sadržaja u vreću i istovremeni izlazak zraka.
Naime, gotovo sva punjenja se danas odvijaju na automatskim linijama i svaki propust, svaka greška ili pucanje vreće zaustavlja proces punjenja. To nitko ne želi i svaki kupac naših proizvoda cijeni pouzdanost i kvalitetu naših industrijskih vreća, kaže Branka Hitner http:// target=_blank>iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

27.08.2013. u 15:34 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 26.08.2013.

Pristiglo gotovo šest tisuća zahtjeva povratnika

Rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povratnika, bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi ističe 31. kolovoza. Do 19. kolovoza, Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zaprimio je 5.879 zahtjeva izvan područja posebne državne skrbi (PPDS), a do sada ih je pozitivno riješeno 1.801.
Bivšim nositeljima stanarskog prava izvan PPDS-a stanovi se daju u najam, a nakon određenog vremena stan imaju pravo otkupiti. U najam su dana 1.472 stana, a na raspolaganju je trenutačno 25 stanova.
Uvjet za stambeno zbrinjavanje je da osobe nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu kuću ili stan na teritoriju država nastalih raspadom SFRJ ili u drugim državama u kojima borave. Podnositelji zahtjeva imaju pravo na zbrinjavanje ako kuće ili stanove nisu prodali ili darovali nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno ako nisu stekli položaj zaštićenog najmoprimca target=_blank>nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

26.08.2013. u 15:16 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 22.08.2013.

Gradske „rupetine“ nikome ne trebaju

Natječajem su pristigle ponude za kupnju jednog stana koji se koristi temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim za kupnju jednog idealnog dijela stana kojeg koristi suvlasnik u preostalom dijelu te zahtjev za kupnju dva gradska stana koja trenutno koriste hrvatski branitelji (vojni invalidi), saznajemo u Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom.
Podsjetimo, predmet natječaja bili su prodaja dva stana i jednog idealnog dijela stana u vlasništvu Grada Rijeke koji se koriste temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim prodaja jednog idealnog dijela stana koji koristi suvlasnik u preostalom dijelu, te dva stana koje koriste hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata.
U Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom kažu da se pri prodaji praznih gradskih stanova radi zapravo o stanovima neprikladnim za stanovanje i koji nisu u funkciji stanovanja te iziskuju znatna novčana sredstva da ih se privede namjeni.
Ukoliko se procjeni da se ulaganje ipak isplati i stan se privede namjeni uglavnom se ta nekretnina dodjeljuje po listi prioriteta u najam te se ne prodaje, pojašnjavaju u Odjelu nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

22.08.2013. u 14:51 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 21.08.2013.

Peko još neće prodavati nekretnine u Hrvatskoj

Slovenski proizvođač i trgovac obuće Peko namjerava prodati neke od svojih nekretnina koje se nalaze u Srbiji kako bi uspješnije proveo nedavno započeto restrukturiranje organizacije i poslovanja, najavljuje predsjednik Uprave Slavko Despotović. U Hrvatskoj, tvrdi, za sada ne planiraju prodaju imovine.
Peko u Srbiji ima mrežu od 18 trgovina dok u Hrvatskoj posluje kroz čak 54 prodajna objekta. Despotović je uvjeren da će uspjeti s programom restrukturiranjem što je jamstvo opstanka Peka stanovi Vrbani



Oznake: stanovi Vrbani

21.08.2013. u 17:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.08.2013.

Rigoroznije prema gradnji u sezoni

Unatoč općinskoj odluci o komunalnom redu koja se odnosi na zabranu izvođenja radova pomoću teške mehanizacije od lipnja do rujna, u pojedinim naseljima ta se zabrana ne poštuje, što je bio povod za vijećničko pitanje Danijela Perkovića (IDS). On je naveo da se u Smoljancima na jednoj parceli počelo s iskopima nakon 1. srpnja, a na to je upozorio i predsjednik vijeća Elvis Cetina (IDS), navevši da su u jednom naselju radovi dva tjedna probili rok od kada je na snagu stupila zabrana. Donačelnik Alen Doblanović odgovorio je da se po dojavi najprije šalje upozorenje izvođačima radova te da oni većinom i obustave radove. Dodao je da je u tijeku izrada izmjena i dopuna navedene odluke koja će se biti na dnevnom redu sljedeće sjednice Općinskog vijeća i koja će stupiti na snagu sljedeće sezone nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

12.08.2013. u 15:09 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 07.08.2013.

Vlada traži strateške partnere za elitni turizam

Međunarodni natječaj za izbor konzultanta koji će dovesti i odabrati koncesionara otoka Veliki Brijun, zatvoren je jučer. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode njime je tražilo vrhunske stručnjake iz ove grane koji može dokazati da je sposoban pribaviti poželjnog investitora. Stoga uvjetima natječaja mogu udovoljiti samo najveće svjetske kompanije kao što su Ritz Carlton, Waldorf Astoria, Four Seasons, One and only, IMG...
Osim toga, odabrani konzultant mora prikazati koncept poželjnog korištenja otoka Veliki Brijun, te razvoja i korištenja ostale infrastrukture, procjenu zaštite okoliša, procjenu uspješnosti ulaganja. Kada govorimo o koncesijama za turističke sadržaje u Nacionalnom parku Brijuni na tom projektu rade Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo turizma, u suradnji s upravom Nacionalnog parka Brijuni. Planiran je veliki redizajn hotelske ponude, uređenje golf igrališta i drugih sportsko-rekreativnih sadržaja, te uvođenje luksuznog wellnessa, sve sa ciljem razvoja elitnog turizma novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

07.08.2013. u 15:16 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 02.08.2013.

Prosječna cijena kvadrata u Zagrebu 1600 eura, a u centru Budimpešte 900

Hrvatsko članstvo u Europskoj uniji nije, za sada, donijelo značajnije promjene na domaćem tržištu nekretnina, s iznimkom uvođenja energetskog certifikata kao osnovnog uvjeta za potpisivanje kupoprodajnog ugovora. Ta će okolnost, barem privremeno (dok se ne ishode certifikati), utjecati na smanjenje ponude, no kako novogradnje još od 2010. moraju imati rečeni dokument, onda uglavnom rabljenih stanova i poslovnih prostora. U iščekivanje eventualnih promjena, povećane potražnje koju priželjkuju prodavatelji i smanjenja cijena kojemu se nadaju kupci, evo usporedbe cijena stambenih kvadrata u Zagrebu, najvećem i najdinamičnijem dijelu hrvatskog tržišta, s onima u Ljubljani i Budimpešti, metropolama država koje su prije Hrvatske postale članice EU.
U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne tražene cijene stanova su iznad 2000 eura. Najskuplji stanovi i dalje su u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2220 eura po kvadratu, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2046 eura po metru četvornom. Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u lipnju iznosi 1144 eura po kvadratu i u Donjoj Dubravi gdje se za kvadrat traži 1367 eura. Jesu li zagrebačke cijene visoke? U usporedbi s Budimpeštom-jesu. U središtu Budimpešte, kazuje Ivan Knežević iz CentarNekretnina, prosječna cijena kvadrata stana je 900 eura. Osoba koja je u središtu Budimpešte prodala stan, za dobiveni iznos u Zagrebu nije mogla kupiti odgovarajući niti u manje atraktivnoj zoni stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

02.08.2013. u 14:01 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2013 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis