Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

utorak, 25.07.2017.

Uljanik s partnerima radi europski kurikulum za sve traženije zavarivače

On line platforma za zavarivače već osmišljena, IT stručnjaci rade na rješenjima koja će biti prihvatljiva cijeloj zavarivačkoj zajednici.
S nedostatkom kvalificiranih radnika, a posebice zavarivača, nose se ne samo hrvatska, nego i brodogradilišta u Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Švicarskoj.
No, stav je i samih brodogradilišta da je traženje radnika iz zemalja koje nisu članice EU za kojima u svim zemljama posežu, tek vatrogasno rješenje,
pa se rješavanju osnovnog problema, a to je da se kroz redovni sustav obrazovanja sve manje mladih educira za ova zanimanja. sami posvećuju i
poduzimaju inicijative.
Naš Uljanik, koji ima i vlastito Učilište na tri lokacije u Hrvatskoj, pokrenuo je i projekt "WeldChance" (Zavarivanje je šansa) s partnerima iz spomenutih zemalja. Na projektu već rade,
a cilj im je izraditi zajednički okvir za obrazovanje zavarivača, koji bi se primjenjivao u cijeloj Europi. "Projekt WeldChance približava se kraju prve godine u kojoj je predviđen razvoj
inovativnih rješenja europskih kurikuluma za pet postupaka zavarivanja, on line platforme za sve zavarivače i trening trenera za usvajanje nove metodologije u treningu zavarivača s virtualnim
trening sustavima", kažu u Uljaniku stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

25.07.2017. u 10:29 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 04.07.2017.

Mađari iz Ine otpustili dugogodišnjeg direktora Šikonju

Uprava Ine na čelu sa Zoltánom Áldottom udovoljila je već zaboravljenom zahtjevu Nadzornog odbora tvrtke iz prošle godine, pa od 1. srpnja Ina više nema Odbor izvršnih direktora,
godinama za Hrvatsku sporan segment Molovog upravljanja Inom stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

04.07.2017. u 07:37 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.11.2016.

MOL povisio procjenu dobiti za 2016.

U prvih devet mjeseci ove godine proizvodnja je prosječno iznosila 110.000 boepd-a, što znači, poručuje se u priopćenju, da je MOL na putu da ostvari svoje proizvodne ciljeve iz gornjeg dijela planiranog raspona od 105.000 do 110.000 boepd-a.
MOL Grupa ostvarila je u trećem tromjesečju čistu CCS EBITDA dobit od 590 milijuna američkih dolara, pa je nakon dobrih rezultata u prvih devet mjeseci povećala svoj cjelogodišnji cilj na otprilike 2,2 milijarde dolara te dobiti.
U priopćenju o poslovnim rezultatima, objavljenom u četvrtak, MOL Grupa izvijestila je da je čista CCS EBITDA dobit u području 'downstreama', odnosno prerade nafte, u trećem tromjesečju bila stabilna na kvartalnoj razini, ali da je pala s rekordnih razina u istom lanjskom razdoblju.
Ističe se i da je preuzimanje mađarske i slovenske maloprodajne mreže ENI-a već pridonijelo prodajnim rezultatima,
koji su dosegnuli rekordne razine.
Proizvodnja nafte i plina dosegnula je u trećem tromjesečju 107.000 barela ekvivalenta nafte dnevno (boepd), što je 6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani i zahvaljuje se rastu proizvodnje nafte.
U prvih devet mjeseci ove godine proizvodnja je prosječno iznosila 110.000 boepd-a, što znači, poručuje se u priopćenju, da je MOL na putu da ostvari svoje proizvodne ciljeve iz gornjeg dijela planiranog raspona od 105.000 do 110.000 boepd-a.
Zahvaljujući povećanoj proizvodnji i stalnim naporima na smanjenju troškova, u području 'upstreama', odnosno istraživanja i proizvodnje nafte, MOL je ostvario prvi rast EBITDA-e od 2011. godine, za 12 posto.
„MOL je i u trećem tromjesečju ostvario snažne rezultate i tijek gotovine zahvaljujući njegovom otpornom integriranom poslovnom modelu i stalnoj usredotočenosti na efikasnost i troškovnu disciplinu. Sada smo sigurni da ćemo prebaciti naše inicijalne planove za ovu godinu, stoga smo povećali naš cilj u 2016. na ostvarivanje čiste CCS EBITDA dobiti od otprilike 2,2 milijarde dolara",
poručio je predsjednik i glavni izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernádi u priopćenju stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

04.11.2016. u 09:40 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 20.09.2016.

Investitor iz Dubaija investira u superluksuzni resort namijenjen bogatoj arapskoj klijenteli

Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo pojasnio je na svečanosti u ponedjeljak kako je za početak planirano ulaganje 930 milijuna eura no odlučno tvrdi kako je rječ o pothvatu od povijesnog značaja.
"Ovaj projekt će spojiti ljude iz svih krajeva svijeta. Bit će ovo najveći integrirani turistički grad u BiH koji je namijenjen svim građanima i turistima iz cijeloga svijeta", izjavio je Berilo.
I bivši hrvatski predsjednik Mesić ne dvoji kako je riječ o važnom i poticajnom događaju.
"Ovo treba biti poruka da se na ovom i drugima mjestima isplati ulagati. Današnji potez mnogo znači za privredu BiH ali i za njoj susjedne zemlje", izjavio je Mesić.
Investitorima je zapravo nakana ponuditi na prodaju stambene objekte koje izgrade uz početnu cijenu po četvornom metru od 2300 KM (1176 eura). No ta cijena vrijedi samo za kupce koji kane kupiti cijele vile površine od 1500 do 2200 četvornih metara.
O tvrtki koja se pojavljuje kao investitor nema potpunijih podataka. Na njihovoj mrežnoj stranici mogu se pronaći tek općeniti podaci koji govore da su počeli poslovati 2007. godine te da su jedna od vodećih tvrtki u Dubaiju koja se bavi nekretninama.
Prostor u BiH na kojemu Buroj International Group kani graditi turističko naselje rijetko je naseljen no krasi ga netaknuta i do sada u cjelosti očuvana priroda.
Ekološke udruge izrazile su zabrinutost zbog izvedbe ovog projekta jer on zahvaća područje dragocjenih izvorišta pitke vode nužnih za opskrbu Sarajeva a prije početka radova nisu urađene potrebne procjene mogućeg utjecaja gradnje na okoliš.
Podsjetili su na to kako je je ranijih godina prekomjerna gradnja na području skijaškog središta Babin do na Bjelašnici dovela do onečišćenja zemljišta otpadnim vodama. U konačnici je to dovelo i do onečišćenja vodotoka rijeke Bosne
koja je već na samom izvorištu godinama zagađena fekalnim bakterijama stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

20.09.2016. u 09:25 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 29.08.2016.

Građevinski sektor na početku trenda rasta

ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, u lipnju ove godine izdano je 636 građevinskih dozvola. Uz mjesečno smanjenje (izdana je 61 odnosno 8,8% dozvola manje nego u svibnju ove godine), u lipnju je izdano 152 građevinskih dozvola više nego u istom mjesecu lani (godišnji rast od 31,4%). Pritom su dozvole koje su izdane za izgradnju zgrada uz mjesečni pad od 6,2% zabilježile rast na godišnjoj razini od 36,2% dok se broj građevinskih dozvola izdanih za ostale građevine u istom promatranom mjesecu smanjio za 18,8% mjesečno uz godišnji rast od 13,6%.
Predviđena vrijednost radova iskazanih u ukupnim izdanim građevinskim dozvolama u lipnju je iznosila 1,649 mlrd. kuna (mjesečni rast od 18,4%) od čega se preko 68% vrijednosti odnosi na zgrade,
a 31,9% na ostale građevine stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

29.08.2016. u 14:37 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 17.06.2016.

Spajanjem katastra i gruntovnice 14,5 milijuna parcela u jedinstvenoj bazi

OPATIJA - Na regionalnoj konferenciji o katastru i infrastrukturi koja se održava u Opatiji, kao jedna od najvažnijih reformi najavljena je izrada zajedničkog informacijskog sustava i spajanje podataka iz katastra i zemljišnih knjiga, što će omogućiti da se gotovo 14,5 milijuna parcela uvede u jedinstvenu bazu podataka. Ravnatelj Državne geodetske uprave (DGU) Darko Markovinović istaknuo je da je uspostava zajedničkog informacijskog sustava koji spaja podatke katastra i zemljišnih knjiga izuzetno važna, te da će po prvi puta gotovo 14,5 milijuna parcela biti u jedinstvenoj bazi, dostupnoj građanima i osobama koje će imati pristup za izdavanje podataka u digitalnom obliku. To će pojednostaviti i skratiti postupke, rekao je, najavivši za rujan geodetski digitalni projekt, što znači da će sva komunikacija s ovlaštenim inženjerima geodezije ići digitalnim putem i svatko će bilo gdje moći predati geodetski eleborat.
Pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo rekao je da je sređivanje katastra i zemljišnih knjiga izuzetno važno.
"Svakodnevno nastaju problemi zbog nesređenih zemljišnih knjiga i katastra", rekao je Rezo istaknuvši da je jedan od njih Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, koji se ne može pustiti u promet zbog nesređenih zemljišnih odnosa, a gdje je definirano odlaganje otpada za Kvarner.
Rekao je da se intenzivno radi na programu sređivanja katastra i zemljišnih knjiga, da Hrvatska sada ima 99 novih katastarskih izmjera i da se čekaju procedure kako bi se ubrzali ti postupci stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

17.06.2016. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 14.12.2015.

Northstar traži izdavanje uslova za gradnju u Rosama

HERCEG NOVI - Kompanija Northstar zatražila je od Ministarstva održivog razvoja i turizma izdavanje urbanističko tehničkih uslova za izgradnju objekta na Rosama kod Herceg Novog. Urbanističko tehnički uslovi za izgradnju objekta na Rosama traže se za objekte na deset katastarskih parcela, prenosi Radio Jadran.
Kompanija Northstar trebalo bi u novi turistički grad da uloži 1,1 milijardu eura. Početak realizacije projekta najavljen je još sredinom godine. Vlada je prošle godine odlučila da izmijeni i dopuni državnu studiju lokacije, sektor 32, na kojoj se planira gradnja objekata.
Na taj način je omogućeno fleksibilnije investiciono rješenje za izgradnju turističkog kompleksa kompanije Northstar.
Međutim, zbog kašnjenja u realizaciji projekta, ukoliko do februara investitor ne dostavi bankarsku garanciju,
Vlada stiče pravo da raskine ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta na hercegnovskom dijelu poluostrvu
Luštica sa konzorcijumom Northstar i Equest Capital Limited Jersey.
Vršilac dužnosti sekretara Sekretarijata za razvojne projekte Vlade, Biserka Dragićević kazala je krajem novembra, da je evidentno da zakupac kasni sa ispunjenjem ugovornih obaveza, osim u dijelu onih koji se tiču plaćene zakupnine. Ukoliko zakupac ne dostavi prihvatljivu bankarsku garanciju do 27. februara, Vlada, kako je navela, stiče pravo na raskid ugovora.
Ona je podsjetila da je zakupac isplatio iznos zakupnine za prvih deset godina zakupa u dvije tranše.
Ugovor o dugoročnom zakupu hercegnovskog dijela poluostvra Luštice potpisan je 11. septembra 2009. godine. Ugovor je stupio na snagu u 26. avgusta 2013. godine potpisivanjem Protokola o pravnosnažnosti ugovora, kada je praktično istovremeno potpisan i Aneks ugovora o dugoročnom zakupu. To je datum od kada počinju rokovi za ispunjenje ugovornih obaveza zakupca, uključujući investicione obaveze.
Ugovorom i Aneksom ugovora, zakupac se obavezao da će u periodu od pet godina u prvu fazu projekta investirati 141,8 miliona EUR.
Naredni rok u kojem Vlada stiče pravo da raskine ugovor je 26. novembar stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

14.12.2015. u 18:10 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 14.05.2015.

Dinamizirano izdavanje građevinskih dozvola u ožujku

ZAGREB - Nakon zamrlog izdavanja građevinskih dozvola u prva dva mjeseca, u ožujku je ove godine izdana 601 građevinska dozvola, što je 41,4% više nego u prethodnom mjesecu i 3,4% više nego u ožujku 2014. godine. Međutim, povećano izdavanje građevinskih dozvola u ožujku nije bilo dostatno da nadoknadi slabu aktivnost iz siječnja i veljače pa je prvi kvartal ove godine bio obilježen visokim padom broja izdanih dozvola od 14,9% u odnosu na prvi kvartal prošle godine. Pritom je broj izdanih građevinskih dozvola za zgrade bio niži za 14,1%, dok je broj izdanih dozvola za ostale građevine smanjen za 18,8%.
Situacija iz prošle godine, kada se predviđena vrijednost radova kretala znatno povoljnijom dinamikom od kretanja broja izdanih građevinskih dozvola, nastavlja se i ove godine. Tako je u ožujku predviđena vrijednost radova više nego utrostručena u odnosu na vrijednost radova sadržanih u dozvolama iz ožujka prošle godine, pri čemu je vrijednost radova na ostalima, prvenstveno infrastrukturnim, građevinama učetverostručena. U takvim je okolnostima predviđena vrijednost radova u prvom kvartalu ove godine zabilježila rast od 29,4% u odnosu na prvi kvartal prošle godine, pri čemu je predviđena vrijednost radova na zgradama povećana za 35,7%, dok je istodobno vrijednost radova na ostalim građevinama porasla za 20,9%. Time je, prema predviđenoj vrijednosti radova od 5,9 milijardi kuna, prvi kvartal ove godine najbolji prvi kvartal od 2009. godine. Stoga podaci sugeriraju da se u posljednje vrijeme izdaje skroman broj građevinskih dozvola, ali za objekte relativno velike vrijednosti.
U ožujku je dinamizirano i izdavanje građevinskih dozvola za stanove, pri čemu je izdano 676 dozvola za stanove korisne površine 60.857 četvornih metara.
Ipak, situacija u stanogradnji ostaje sumorna s obzirom na to da je zbirno u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine,
broj izdanih dozvola za stanove smanjen za 15,6% uz 13,6% manju korisnu površinu
Skroman broj izdanih građevinskih dozvola u prvim mjesecima ove godine sugerira nastavak suzdržane investicijske aktivnosti poslovnih subjekata i stanovništva. Međutim, rast predviđene vrijednosti građevinskih radova, koji se nakon prošle godine prenosi i u ovu godinu, pokazuje da bi on u nastavku godine, ako se radovi ostvare, mogao utjecati na povoljnije kretanje građevinske aktivnosti.
Komentar direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize HGK Zvonimira Savića:
„Iako je prvi kvartal ove godine ostvario visoki pad broja izdanih građevinskih dozvola u odnosu na isti kvartal prošle godine, za čak 14,9%, predviđena vrijednost radova istovremeno je povećana za 29,4%. Takvo kretanje ukazuje na suzdržane investicijske aktivnosti, ali ako bi se tijekom godine ostvario nastavak rasta predviđene vrijednosti građevinskih radova,
to bi moglo povoljno djelovati na kretanja građevinske aktivnosti" stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

14.05.2015. u 07:28 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 27.02.2015.

Vlada se pohvalila poslom vrijednim 200 milijuna eura, javilo se šest potencijalnih investitora

Prijedlog o davanju suglasnosti upućuje se u Hrvatskom saboru radi davanja suglasnosti, kako bi se obvezujući krug natječaja za Kupare mogao raspisati za koncesijsko razdoblje od 99 godina target=_blank>stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

27.02.2015. u 10:14 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 21.08.2013.

Peko još neće prodavati nekretnine u Hrvatskoj

Slovenski proizvođač i trgovac obuće Peko namjerava prodati neke od svojih nekretnina koje se nalaze u Srbiji kako bi uspješnije proveo nedavno započeto restrukturiranje organizacije i poslovanja, najavljuje predsjednik Uprave Slavko Despotović. U Hrvatskoj, tvrdi, za sada ne planiraju prodaju imovine.
Peko u Srbiji ima mrežu od 18 trgovina dok u Hrvatskoj posluje kroz čak 54 prodajna objekta. Despotović je uvjeren da će uspjeti s programom restrukturiranjem što je jamstvo opstanka Peka stanovi Vrbani



Oznake: stanovi Vrbani

21.08.2013. u 17:21 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 19.05.2013.

Od 19 planiranih poduzetničkih zona samo pet aktivno

U poduzetničke zone na području Brodsko-posavske županije do 2011. godine je investirano 33,7 milijuna kuna, najviše u Industrijski park Nova Gradiška, oko 9,7 milijuna kuna, za zonu Kolonija u Slavonskom Brodu iz državnog proračuna je povučeno četiri milijuna kuna, za zonu u Brodskom Stupniku 3,7 milijuna kuna, a u Gornjoj Vrbi 3,5 milijuna kuna.
Usprkos značajnim sredstvima iz državnog proračuna te ambicioznim planovima jedinca lokalne samouprave od 19 planiranih poslovnih zona danas je samo pet aktivnih. Poduzetničke zone dijelimo u tri skupine: one u funkciji, zone u pripremi, u kojima je već rađena infrastruktura te postoji interes poduzetnika te zone u planu, pojašnjava pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković stanovi Vrbani.

Oznake: stanovi Vrbani

19.05.2013. u 11:27 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.01.2013.

U razvojne projekte usmjerena gotovo polovica proračuna

U ovoj godini iz proračuna grada Novske, za razvojne projekte na području grada i prigradskih naselja, planira se uložiti 18 milijuna kuna. Od Poslovne zone Novska očekuje se puno, pa je najviše sredstava i predviđeno za njeno opremanje. S 1,6 milijuna kuna izgraditi će se trafostanica, a s dodatnih 600.000 postaviti rasvjeta prema zoni. Gotovo polovica našeg proračuna je namijenjena za nastavak ulaganja u razvojne projekte. Jasno je da su naša i očekivanja naših građana velika stanovi Vrbani.

Ne samo uz Poslovnu zonu, gdje smo već uložili vlastita sredstava za prilaznu prometnicu i uređenje vodovodne, plinske mreže i kanalizacije, kao i prijelaza preko željezničke pruge.

Oznake: stanovi Vrbani

04.01.2013. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis