Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

četvrtak, 29.09.2016.

U pet godina ugašeno više od 4000 malih trgovina

U proteklih pet godina u Hrvatskoj je zatvoreno više od 4000 trgovačkih obrta i u njima ugašeno 11 tisuća radnih mjesta. U pet godina nestao je grad veličine Pazina nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

29.09.2016. u 07:55 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 27.09.2016.

KBC traži medicinske sestre i tehničare, ekonomiste, strojare, elektrotehničare, građevinare, informatičare...

- Radnici medicinske struke koji budu po ovom modelu angažirani u KBC-u, moći će nakon isteka 12-mjesečnog stažiranja polagati stručni ispit, dok će oni za čije se struke ne traži takva procjena znanja barem stećipotrebno iskustvo kroz praksu u bolnici - ističe Zrinka Dukan, šefica KBC-ove Kadrovske službe.
Tako će svoj jednogodišnji posao na Firulama i Križinama redom pronaći: 41 prvostupnica sestrinstva, 26 medicinskih sestara ili tehničara, po 10 prvostupnika primaljstva i zdravstveno-laboratorijskih tehničara, osam prvostupnika fizioterapije, pet prvostupnika radiološke tehnologije, dva prvostupnika medicinsko-laboratorijske dijagnostike, dva magistra psihologije, dva magistra ekonomije, dva prvostupnika ekonomije, dva magistra inženjera strojarstva i dva stručna prvostupnika strojarstva. Osim njih svoj će privremeni angažman imati i po jedan magistar nutricionizma i prava, jedan stručni prvostupnik elektrotehnike,
te po jedan magistar inženjer građevinarstva, elektrotehnike i zaštite na radu, te magistar informatike novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

27.09.2016. u 10:28 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 23.09.2016.

Izgrađen most koji vodi u polje

Na dravskom mostu osim nanošenja antikorozivne zaštite još ostaje iscrtati horizontalnu signalizaciju, no to će pričekati još neko vrijeme stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

23.09.2016. u 13:21 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 22.09.2016.

Najjeftiniji stan u Beogradu na vodi 156.000 eura

Kako piše b92, Nedeljković je na pitanje zašto se nigdje ne navodi cijena kvadrata u prva dva stambena objekta koja su u izgradnji kazao da je izbor stana nešto što zahtjeva razgovor o potrebama kupca.
Kako je naveo, cijena kvadrata je fiksna ali je različita skoro za svaki od stanova, ovisno o strukturi, veličini, pogleda na rijeku ili grad real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

22.09.2016. u 08:44 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 20.09.2016.

Investitor iz Dubaija investira u superluksuzni resort namijenjen bogatoj arapskoj klijenteli

Načelnik općine Trnovo Ibro Berilo pojasnio je na svečanosti u ponedjeljak kako je za početak planirano ulaganje 930 milijuna eura no odlučno tvrdi kako je rječ o pothvatu od povijesnog značaja.
"Ovaj projekt će spojiti ljude iz svih krajeva svijeta. Bit će ovo najveći integrirani turistički grad u BiH koji je namijenjen svim građanima i turistima iz cijeloga svijeta", izjavio je Berilo.
I bivši hrvatski predsjednik Mesić ne dvoji kako je riječ o važnom i poticajnom događaju.
"Ovo treba biti poruka da se na ovom i drugima mjestima isplati ulagati. Današnji potez mnogo znači za privredu BiH ali i za njoj susjedne zemlje", izjavio je Mesić.
Investitorima je zapravo nakana ponuditi na prodaju stambene objekte koje izgrade uz početnu cijenu po četvornom metru od 2300 KM (1176 eura). No ta cijena vrijedi samo za kupce koji kane kupiti cijele vile površine od 1500 do 2200 četvornih metara.
O tvrtki koja se pojavljuje kao investitor nema potpunijih podataka. Na njihovoj mrežnoj stranici mogu se pronaći tek općeniti podaci koji govore da su počeli poslovati 2007. godine te da su jedna od vodećih tvrtki u Dubaiju koja se bavi nekretninama.
Prostor u BiH na kojemu Buroj International Group kani graditi turističko naselje rijetko je naseljen no krasi ga netaknuta i do sada u cjelosti očuvana priroda.
Ekološke udruge izrazile su zabrinutost zbog izvedbe ovog projekta jer on zahvaća područje dragocjenih izvorišta pitke vode nužnih za opskrbu Sarajeva a prije početka radova nisu urađene potrebne procjene mogućeg utjecaja gradnje na okoliš.
Podsjetili su na to kako je je ranijih godina prekomjerna gradnja na području skijaškog središta Babin do na Bjelašnici dovela do onečišćenja zemljišta otpadnim vodama. U konačnici je to dovelo i do onečišćenja vodotoka rijeke Bosne
koja je već na samom izvorištu godinama zagađena fekalnim bakterijama stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

20.09.2016. u 09:25 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 16.09.2016.

Hrvatski gradić pod zaštitom UNESCO-a traži investitora za poslovni centar

Na ponuđenoj lokaciji danas je parkiralište, a pri gradnji će investitor morati paziti na konzervatorske zahtjeve jer je zemljište tik uz zaštićenu povijesnu jezgru.
Grad Trogir ušao je u potragu za investitorom u poslovni centar, a zainteresiranima nudi na korištenje šest tisuća kvadrata za izgradnju kompleksa na tri etaže, uz još tri podzemne etaže za parkiralište. Nakon gradnje dio kompleksa pripao bi investitoru, a dio bi u vlasništvu ostao Gradu. O podijeli vlasništva ovisit će najvećim dijelom odabir ponuđača.
Taj dio ponude donosi, naime, polovicu od predviđenih 100 bodova. Iz Grada objašnjavaju da korištenje tog područja danas nije primjereno vrijednosti i položaju:
danas je ondje parkiralište. Od potencijalnih partnera očekuje se formiranje zelenog pojasa uz obalu. U natječaju se postavlja zahtjev da se prenamjena parkirališta
mora uklopiti u prostor i povezati povijesnu jezgru s novijim gradskim dijelovima. Grad Trogir već se ranije pokušavao istim modelom izboriti za stavljanje u funkciju
tog zapuštenog prostora, no kako je riječ o lokaciji koja se dotiče zaštićenog dijela povijesne jezgre grada, realizacija je zapela, unatoč tomu što su iz Grada
uvjeravali da su dobivene sve potrebne suglasnosti konzervatora i UNESCO-a stanovi

Oznake: stanovi

16.09.2016. u 09:28 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 13.09.2016.

Hrvatski aerodromi bilježe najviše putnika u povijesti

Hrvatski aerodromi bilježe najviše putnika u povijesti, pa je tako u srpnju zračnim lukama Dubrovnik, Split, Zadar, Pula, Zagreb, Osijek, Rijeka, Brač i Mali Lošinj prošlo gotovo 1,5 milijuna putnika, a u prvih sedam mjeseci oko 4,4 milijuna putnika ili 12,4 posto više nego u istom razdoblju lani, izvjestili su u utorak iz HGK.
Najutjecajniji čimbenik porasta potražnje za proizvodom zračnog prometa jest rast gospodarstava, ocijenio je u priopćenju predsjednik Udruženja zračnog prometa pri HGK Tonči Peović. "Osim činjenice da je u većini EU država, odakle dolaze naši putnici, došlo do porasta BDP-a, a samim time i do kupovne moći stanovništva, možemo reći da su i brojni drugi čimbenici utjecali na povećanje zračnog prometa na hrvatskom nebu. Jedan je od njih i povećana turistička potražnja za hrvatskim ljetovalištima, kao posljedica smanjenih odlazaka na neka tradicionalna europska i sjevernoafrička odredišta poput Turske, Tunisa i Grčke radi nesigurnosti", istaknuo je Peović.
Napominje i kako su avioprijevoznici dijelom smanjili prosječne cijene karata u zračnom prometu, što je, pak, posljedica smanjenja cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu.
Na povećanje zračnog prometa u Hrvatskoj utjecao je i skraćen boravak turista na pojedinim odredištima, otprilike dva do tri dana, zahvaljujući internetskim rezervacijskim sustavima,
kazao je Peović.
Navedeni sustavi, kako je poručio, uz korištenje niskotarifnog prijevoza, koji je inače značajno prisutan na aerodromima u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Puli, Rijeci i Osijeku, omogućili su češću izmjenu turista u jednakim kapacitetima, što povećava promet putnika uz postojeće kapacitete. Direktorica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg istaknula je, pak, da većina EU zemalja, baš kao i Hrvatska, pokušava odgovoriti na izazove izgradnje potrebnih kapaciteta za ovakav trend rasta zračnog prometa. Stoga će idućih godina glavni izazov hrvatskih zračnih luka biti – kako odgovoriti na dodatnu potražnju za vršnim kapacitetima, uzimajući u obzir razvoj turizma.
Zračne luke Zagreb i Dubrovnik pri kraju su izgradnje i rekonstrukcije, a uskoro se očekuju i radovi u Zračnoj luci Split, poručila je Herceg, napominjući kako uz povećanje kapaciteta i modernizaciju najvećih hrvatskih zračnih luka, sve međunarodne luke veliku pozornost posvećuju i unapređivanju poslovnih procesa prihvata, otpreme putnika i prtljage. Iz HGK navode kako u prvih šest mjeseci ove godine Hrvatske zračne luke bilježe porast broja putnika u odnosu na isto lanjsko razdoblje - Zagreb za 10,4 posto , Split za 25,41 posto, Dubrovnik za 16,46 posto, Pula za 34,15 posto, Zadar za 15,3 posto , Brač za 89,97 posto, Osijek za 7,85 posto, Rijeka za 7,46 posto.
Europski aerodromi, pak, bilježe stabilan i snažan rast u prosjeku od 6,2 posto u prometu putnika. Tako primjerice aerodrom Berlin-Schonefelda bilježi rast od 39,4 posto,
Cologne-Bonna od 19,8 posto, Bukurešt od 16,5 posto novogradnja Samobor

Oznake: novogradnja Samobor

13.09.2016. u 12:35 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 09.09.2016.

Mercedes ulaže pola milijarde eura u novi projekt

Radi se o inicijativi adVANce koja zamišlja novu generaciju električnih kombija koji bi na krovu imali dron. Letjelica bi služila za dostavu paketa koju kombi prevozi u područja urbanih središta gdje eventualno nije dopušten pristup vozilima ili je on otežan. K tome, vozač i dron istovremeno bi mogli dostavljati pošiljke čime se značajno ubrzava proces dostave. Cilj inicijative adVANce je pretvoriti kombije i dostavna vozila u “inteligentne, umrežene podatkovne centre”, pojasnio je za medije Volker Mornhinweg, direktor Daimlerove divizije dostavnih vozila.
U razvoj i dizajn električnih i umreženih kombija njemačka kompanija u sljedećih pet godina namjerava uložiti 500 milijuna eura. U sklopu partnerstva s kalifornijskim Matternetom Damler je stekao i “višemilijunski” udjel u toj tvrtki, otkrila je glasnogovornica njemačkog diva, a prenosi Wall Street Journal. Inače, objave američkom financijskom regulatoru otkrivaju da je Matternet do sada prikupio 9,5 milijuna dolara. Iako Daimler tvrdi kako je koncept unikatan unutar segmenta dostavnih vozila, idejom o lansiranju dronova s krova vozila bavi se i američka pošta (USPS). Prošle godine je USPS raspisao natječaj za obnovu flote svojih vozila, a američka kompanija Workhorse Group poslala je prijedlog integracije drona na poštanska vozila.
Međutim, glasnogovornik Workhorsea tvrdi kako još nije zaključen njihov ugovor s USPS-om nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

09.09.2016. u 08:52 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 07.09.2016.

Hrvatska je mjesto za obiteljski odmor, zanemarili smo one koji najviše troše

Radno aktivni između 50 i 65 godina ostvarili tek nešto više od desetine prometa.
Hrvatski turizam bazira se na ugošćavanju obitelji s djecom koje paze koliko troše, dok znatno manje udjele u turističkom prometu imaju skupine koje manje gledaju na troškove, putuju izvan ljetnih gužvi, žele si ugoditi i počastiti se. Seniore smo pak prilično zanemarili, što se ne uklapa u našu viziju razvoja zdravstvenog turizma. Tako bi se slobodno mogle interpretirati najsvježije brojke eVisitora, središnjeg rezervacijskog sustava Hrvatske turističke zajednice koji je po prvi put u turističku statistiku sustavno uveo kategorije dobi, spola i načina dolaska.
EVisitor nije samo brojač dolazaka i noćenja, već alat za osmišljavanje budućih marketinških aktivnosti. “Dosad smo imali uvid u samo nekoliko osnovnih kategorija,
a eVisitor nam je dao puno detaljniji uvid u podatke o državljanstvu, spolu, dobi turista, prema lokaciji i kategoriji objekta ili prema organizaciji dolaska”,
objašnjava Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a. Ističe kako se navedene kategorije mogu spajati i tako kreirati zanimljive izvještaje. “Sad možemo doznati
koliko je noćenja Nijemaca u dobi od 31 do 40 godina u hotelima s 4* u nekom gradu. Možemo dobiti i podatak o broju muških turista koji su u individualnoj
organizaciji boravili u obiteljskom smještaju na Krku tijekom produljenog vikenda”, navodi Ivičić nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

07.09.2016. u 09:41 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 02.09.2016.

Težak udarac: Samsung povlači iz prodaje svoju perjanicu

Kompanija će objaviti globalno povlačenje ovog mobitela na konferenciji za medije u 17 sati po lokalnom vremenu.
Samsung Electronisc razmatra povlačenje svoje najnovije perjanice, mobitela Galaxy Note 7, zbog problema sa zapaljenjem baterije, otkrivaju u petak upućeni izvori Reutersa.
Prema navodima korejske agencije Yonhap News, kompanija će objaviti globalno povlačenje mobitela Galaxy Note 7 na konferenciji za medije u 17 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 10 sati.
Podsjetimo, Samsung je računao da će Galaxy Note 7 nastaviti započeti oporavak mobilnog poslovanja kompanije koje bi trebalo zabilježiti ove godine prvu dobit nakon tri godine.
Analitičari ističu kako problem s ovim modelom nije mogao doći u gori trenutak jer sljedeći tjedan vječiti rival Apple predstavlja novi iPhone 7 stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

02.09.2016. u 10:28 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2016 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis