Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

četvrtak, 28.04.2016.

Za zgradu u centru Splita vrijednu 81 milijun kuna država im nudi - 2,5 milijuna

Osim Tončićevih, nasljednici medicinskog objekta na atraktivnoj lokaciji su članovi obitelji Krpan, koji će od države uskoro dobiti istu ili sličnu ponudu za vrijednu nekretninu.
Nakon gotovo 19 godina,Ssplitske toplicepličanin Vedran Tončić (65) i članovi njegove obitelji dobili su od Ureda državne uprave rješenje u
kojem im se nudi 2,46 milijuna kuna u obveznicama, odnosno oko 328.000 eura za njihovu polovinu zgrade Splitskih toplica u Marmontovoj ulici.
- Da nije tužno, bilo bi smiješno. Nude nam tek tri posto vrijednosti građevine koja je procijenjena na 81,16 milijuna kuna (oko 10,8 milijuna eura). Tu procjenu nije napravio neki amater nego stalni sudski vještak za graditeljstvo - potvrđuje nam unuk slavnog inženjera Kamila Tončića,kojem su komunističke vlasti 1948. godine nakon montiranog sudskog procesa konfiscirale imovinu, među ostalim i Toplice, jedan od simbola secesijske gradnje u Splitu.
Osim Tončićevih, nasljednici medicinskog objekta na atraktivnoj lokaciji su članovi obitelji Krpan, koji će od države uskoro dobiti istu ili sličnu ponudu za vrijednu nekretninu, piše Slobodna Dalmacija.
- Prema optužnici komunističkih vlasti, moj djed Kamilo za vrijeme rata u Toplicama liječio je Talijane, pa su ga komunističke vlasti 1948. godine osudile u montiranom procesu koji je bio organiziran samo da bi se domogli zgrade u Marmontovoj. Budući da je zgrada potom konfiscirana, moja obitelj nije dobila nikakvu naknadu, jer im imovina nije bila nacionalizirana. Nepravdu prema mome djedu su ispravili negdje 80-ih godina, kada su ga rehabilitirali,
ali nam Toplice nisu vratili - ističe inženjerov unuk nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

28.04.2016. u 13:20 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 26.04.2016.

Za 1. svibnja očekuje se znatan dolazak turista iz Slovenije i Italije

"Bez obzira na to, vjerujem da će se dosta domaćih turista uputiti na Jadran preko agencija ili u svoje objekte i u posjet rodbini, a neki će i u inozemstvo. Imamo nešto grupa domaćih turista koji kreću na put uglavnom u Italiju, najviše u Rim, ali i Španjolsku, u Madrid i Barcelonu, te u Lisabon i nešto u Atenu, dok primjerice London i Pariz čekaju bolje dane u svibnju", kaže Pukšar.
Po njegovim riječima, trenutno je, a moguće i na dulje vrijeme, najveći gubitnik Istanbul za kojeg skoro nema upita.
Pukšar, kao i predstavnici agencije Atlas, podsjećaju da početkom svibnja kreću prvi charteri niskotarifnih kompanija prema Hrvatskoj, pri čemu iz Atlasa ističu i dobar buking za vlastite kruzere i krstarenja po Jadranu.
O dobrim pokazateljima bukinga i potražnje govori i direktor pulske agencije Uniline te predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba poručujući da smo već duboko ušli u turističku predsezonu te da je normalno da su najave za 1. svibnja dobre, a još bolje za kraj svibnja zbog Tijelova.
U ovim mjesecima hrvatski turizam ne smije ovisiti o blagdanima ili vremenu nego prije svega brinuti o stvaranju motiva turističkih dolazaka u Hrvatsku,
što agencije i rade, kaže Žgomba nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

26.04.2016. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 22.04.2016.

Adris Grupa preuzima hotel Marjan?

Adris bi preuzeo hipoteke prvog reda koje je financijska institucija iz Klagenfurta upisala na tom objektu kao osiguranje da će joj ponuđeni novac biti vraćen.
Rovinjska "Adris Grupa", prema neslužbenim informacijama, koje je objavila Slobodna Dalmacija, ozbiljno je zainteresirana da preuzme vlasništvo nad nedovršenim hotelom
"Marjan" na Zapadnoj obali novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

22.04.2016. u 11:08 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 19.04.2016.

Zagreb za dva mjeseca dobiva novu turističku atrakciju

Prolaz će biti dugačak 350 metara i širok više od tri metra. Originalno je služio kao sklonište tijekom Drugog svjetskog rata.
Ta će lokacija nakon završetka radova postati turistička atrakcija u kojoj će se održavati različiti kulturni programi, pišu RTL Vijesti stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

19.04.2016. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 18.04.2016.

Vlasnici Papaye za 4 mil. kuna kupili od države zemlju na Zrću

Vlasnički odnosi između Grada Novalje i središnje države riješeni su tek prije nekoliko godina, pa je prodaja tek sada postala moguća cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

18.04.2016. u 10:53 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 13.04.2016.

Hrvatska predvodila mali broj zemalja EU s padom cijena nekretnina na kraju 2015.

LUXEMBOURG - Hrvatska je u posljednjem tromjesečju 2015. predvodila malobrojnu skupinu zemalja Europske unije koje su zabilježile pad cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci europskog statističkog ureda. U četvrtom tromjesečju 2015. cijene nekretnina u Hrvatskoj, mjerene Eurostatovim indeksom cijena nekretnina, smanjene su za 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem su tromjesečju 2015. pale 3,0 posto, pokazuje u utorak objavljeno izvješće Eurostata.
Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Najviše su u posljednjim mjesecima 2015. porasle cijene nekretnina u Švedskoj, za 14,2 posto, te u Mađarskoj, za 10,3 posto, i u Velikoj Britaniji, za 7,1 posto, izvijestio je statistički ured.
Na razini EU cijene su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju porasle na godišnjoj razini 3,8 posto. EUROSTAT je ujedno blago naviše revidirao stopu rasta u trećem tromjesečju 2015., koja sada iznosi 3,1 posto.
Rast cijena nekretnina pojačan je krajem prošle godine i u eurozoni, na 2,9 posto, nakon što su u prethodnom tromjesečju prema revidiranim procjenama Eurostata porasle 2,2 posto u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.
Znatno usporen rast cijena na tromjesečnoj razini
U odnosu na prethodno tromjesečje cijene nekretnina u Hrvatskoj ostale su gotovo nepromijenjene u posljednja tri mjeseca 2015., zabilježivši rast od samo 0,1 posto. U razdoblju od srpnja do rujna uvećane su 0,7 posto, pokazuju podaci Eurostata.
Time se Hrvatska svrstala u skupinu s Finskom, koja je zabilježila isti blagi postotni rast cijena nekretnina na tromjesečnoj razini, te s Njemačkom, gdje su cijene porasle 0,2 posto, ali i Španjolskom i Slovenijom, gdje su cijene na tromjesečnoj razini stagnirale.
Najviše su u odnosu na prethodno tromjesečje porasle cijene nekretnina u Bugarskoj, za 3,1 posto, te u Latviji, za 2,3 posto, i Švedskoj, za dva posto.
Najveći pad cijena nekretnina u četvrtom tromjesečju 2015. u odnosu na prethodna tri mjeseca zabilježili su prema raspoloživim podacima Eurostata Cipar, za 4,2 posto, Litva, za 2,1 posto, i Austrija, za 1,7 posto.
Na razini EU cijene nekretnina porasle su u posljednja tri mjeseca prošle godine za 0,2 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su prema revidiranim podacima Eurostata uvećane 1,4 posto.
U eurozoni su cijene nekretnina stagnirale u odnosu na prethodno tromjesečje kada su uvećane 1,0 posto, pokazuju procjene Eurostata novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

13.04.2016. u 09:27 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 08.04.2016.

Pomaknuta zgrada - rješenje za novo stanovanje

Zgrada ima 85 stanova na površini od 5.776 četvornih metara, a njezina zanimljivost su pomaknuti volumeni. Arhitekt je osmislio uglate balkone koje je "omotao" oko zgrade. Njihov je cilj da i stanari najnižih katova imaju osjećaj da žive na vrhu zgrade, jer je iznad njihovih balkona samo nebo. Balkoni su obrubljeni trakama od reflektirajućeg čelika čiji efekt dodatno osvjetljuje njezin interijer.
Svaki otvoreni prostor ima zasađeno stablo u mobilnoj posudi koje uljepšava okruženje. U srcu parcele posađen je cvjetnjak koji predstavlja okvir oko kojeg je izgrađena zgrada.
Rousselle je poznat po zgradama koje moraju zadovoljiti stroge uvjete zaštite okoliša, ali i socijalne zahtjeve nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

08.04.2016. u 16:54 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.04.2016.

HZMO nudi u zakup svojih 12 apartmana na moru

Potencijalni zakupci svoje ponude trebaju HZMO-u dostaviti do 12. travnja do 10 sati bez obzira na način dostave, stoji u oglasu objavljenom u Narodnim novinama.
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) oglasio je da ovog ljeta, od 11. lipnja do 10. rujna, u zakup daje 12 apartmana koji se nalaze u Puli, odnosno Dugoj uvali,
Novalji, Lovranu, Selcu i Červar-Poratu nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

06.04.2016. u 14:59 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 04.04.2016.

Umrla slavna arhitektica Zaha Hadid

BAGDAD - Međunarodno poznata iračko-britanska arhitektica Zaha Hadid, prva žena dobitnica nagrade Pritzker, najuglednijeg priznanja za arhitekturu, umrla je u dobi od 65 godina, objavila je u četvrtak iračka državna televizija, a prenose agencije. "Zaha Hadid Architects s velikom tugom potvrđuje da je Zaha Hadid umrla iznenada u Miamiju u ranim jutarnjim satima", objavila je tvrtka u četvrtak.
"Početkom tjedna zarazila se bronhitisom i dok se liječila u bolnici pogođena je srčanim udarom", navodi tvrtka.
Zaha Hadid je prva žena koja je dobila 'Nobelovu nagradu' za arhitekturu, nagradu Pritzker, a osmislila je niz zgrada diljem svijeta, među kojima su Nacionalni muzej suvremene umjetnosti MAXXI u Rimu, Centar Rosenthal za suvremenu umjetnost u Cincinnatiju, Riverside Museum u Glasgowu.
Projektirala je zgradu Opere u Guangzhou, Centar Hejdara Alijeva u Bakuu, skijašku skakaonicu Bergisel te žičaru u Innsbrucku, Središnju zgradu BMW-a u Leipzigu i mnoge druge.
"S velikom tugom primio sam vijest o smrti Zahe Hadid, bila je nadahnuće i njezina baština živi u predivnim zgradama u Stratfordu i diljem svijeta",
napisao je gradonačelnik Londona Boris Johnson na Twitteru, prenosi Reuters.
Zaha Hadid projektirala je kompleks bazena London Aquatics Centre sagrađenih u Londonu za Olimpijske igre 2012.
Rođena 1950. u Bagdadu, Zaha Hadid isprva je studirala matematiku na Američkom sveučilištu u Bejrutu, a zatim je odlučila studirati arhitekturu u Londonu gdje je diplomirala 1977.
Također je prva žena nagrađena uglednom Zlatnom medaljom za arhitekturu 2016., koju su prije nje dobili arhitekti Jean Nouvel, Frank Gehry ili Oscar Niemeyer, piše agencija AFP. Pobijedila je u dva navrata na natječaju za arhitekturu Stirling, prvi put 2010. s projektom rimskog muzeja MAXXI, a zatim 2011. za Evelyn Grace Academy u Londonu.
Nakon što je kreirala bazenski kompleks u Londonu, Zaha Hadid trebala je nadzirati izgradnju olimpijskog stadiona za OI u Tokiju 2020.,
no od njezina projekta odustalo se jer je ocijenjen preskupim nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

04.04.2016. u 12:24 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis