Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

utorak, 13.03.2018.

U Hrvatskoj više od 100 tisuća raspoloživih radnih mjesta

Istraživanje tvrtke ManpowerGroup predstavljeno u utorak, pokazuje da 33 posto poslodavaca planira povećati broj zaposlenih u drugom tromjesečju ove godine, a uz neto prognozu rasta zapošljavanja u drugom kvartalu od 29 posto, u ManPoweru procjenjuju da je riječ o više
od sto tisuća radnih mjesta nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

13.03.2018. u 21:41 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 06.02.2018.

Globalni bijeg iz dionica srušio CROBEX

CROBEX10 oslabio je 1,8 posto i zaustavio se na 1069 bodova.
Vidjevši da se na Wall Streetu "konji potkivaju" i domaći su ulagači "digli nogu" i u utorak srušili indeks Zagrebačke burze uz značajno
veći promet nego prijašnjih dana.
Potaknuti rasprodajom na globalnim tržištima kapitala, investitori na hrvatskom tržištu dionica odlučili su slijediti negativni trend što je rezultiralo padom vrijednosti CROBEX-a za 2,3 posto na 1842 boda. Ovako snažan dnevni pad CROBEX-a nije zabilježen još od 27. travnja prošle godine kada je kriza u Agrokoru bila na vrhuncu. CROBEX10 oslabio je 1,8 posto
i zaustavio se na 1069 bodova nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

06.02.2018. u 19:40 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 07.08.2017.

Marić: Rasprava o porezu na nekretnine "opravdana i očekivana"

KNIN - Ministar financija Zdravko Marić u subotu je rekao kako je "opravdano i očekivano" da se proteklih dana ponovno aktualizirana tema poreza na nekretnine.
Ponovio je da je krajem prošle godine, u okviru porezne reforme, kroz dva saborska čitanja, prošao zakon o lokalnim porezima koji predviđa ukidanje komunalne naknade, ukidanje spomeničke rente i ukidanje poreza na kuće za odmor, odnosno objedinjavanje ta tri nameta u jedan u okviru poreza na nekretnine.
Rekao je da će se taj porez vrlo slično računati kao i sada, s tim da će se dodati dva nova kriterija nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

07.08.2017. u 11:03 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 15.11.2016.

Vrgorac pokreće Poduzetnički centar

Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.
Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uplatila je u utorak u proračun Grada Vrgorca 1.802,023,83 kune, a riječ je o povratnim sredstvima IPARD programa koji će, uz ostalo, biti iskorišteni i za pokretanje Poduzetničkog centra.
Grad Vrgorac bio je aplicirao za sustav kanalizacije i oborinskih voda u gospodarskoj zoni Ravča. Taj je projekt krenuo, pa stao. Nova vrgoračka vlast ponovno je započela projekt te izmijenila dokumentaciju, ishodila dozvole, tehnički pregled i uporabnu dozvolu i dovršila ga gradskim novcem. Na osnovu riješenog projekta, Agencija je uplatila Gradu sredstva koja nisu namjenska, pa Grad Vrgorac može s tim novcem raspolagati po svojim potrebama.
Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg izvijestili su da će od uplaćenih sredstava Vrgorac platiti dio dugova koje je gradonačelnik
Pranić naslijedio od svog prethodnika Rudolfa Grljušića, a dio sredstava će se utrošiti u pokretanje Poduzetničkog centra.
Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.
"Osnovni zadatak je promoviranje poduzetništva, davanje informacija o poticajnim mjerama, pomaganje u pripremi poslovnih planova, organiziranje seminara i drugih oblika dopunskog obrazovanja poduzetnika, obrtnika i surađivanje s lokalnom samoupravom u provedbi različitih poticajnih programa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", rekao je Pranić te dodao da će Centar osiguravati svu potrebnu pomoć u razvojnim planovima Gradu Vrgorcu i svim trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Grada Vrgorca.
"Uz to, Poduzetnički centar Vrgorac trebao bi upravljati Gospodarskom zonom Ravča", istaknuo je Pranić zadovoljan dobivenim sredstvima koja su mu popunila praznu blagajnu.
Dogradonačelnik Herceg najavio je da uskoro kreću u realizaciju Poduzetničkog centra u Vrgorcu za što je već pripremljena dokumentacija.
"Trenutno radimo na rješavanju poslovnog prostora za Centar, otvara se nekoliko radnih mjesta za mlade stručnjake
i Centar započinje s radom 1. siječnja 2017.", dodao je nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

15.11.2016. u 16:00 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 26.04.2016.

Za 1. svibnja očekuje se znatan dolazak turista iz Slovenije i Italije

"Bez obzira na to, vjerujem da će se dosta domaćih turista uputiti na Jadran preko agencija ili u svoje objekte i u posjet rodbini, a neki će i u inozemstvo. Imamo nešto grupa domaćih turista koji kreću na put uglavnom u Italiju, najviše u Rim, ali i Španjolsku, u Madrid i Barcelonu, te u Lisabon i nešto u Atenu, dok primjerice London i Pariz čekaju bolje dane u svibnju", kaže Pukšar.
Po njegovim riječima, trenutno je, a moguće i na dulje vrijeme, najveći gubitnik Istanbul za kojeg skoro nema upita.
Pukšar, kao i predstavnici agencije Atlas, podsjećaju da početkom svibnja kreću prvi charteri niskotarifnih kompanija prema Hrvatskoj, pri čemu iz Atlasa ističu i dobar buking za vlastite kruzere i krstarenja po Jadranu.
O dobrim pokazateljima bukinga i potražnje govori i direktor pulske agencije Uniline te predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija Boris Žgomba poručujući da smo već duboko ušli u turističku predsezonu te da je normalno da su najave za 1. svibnja dobre, a još bolje za kraj svibnja zbog Tijelova.
U ovim mjesecima hrvatski turizam ne smije ovisiti o blagdanima ili vremenu nego prije svega brinuti o stvaranju motiva turističkih dolazaka u Hrvatsku,
što agencije i rade, kaže Žgomba nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

26.04.2016. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 04.04.2016.

Umrla slavna arhitektica Zaha Hadid

BAGDAD - Međunarodno poznata iračko-britanska arhitektica Zaha Hadid, prva žena dobitnica nagrade Pritzker, najuglednijeg priznanja za arhitekturu, umrla je u dobi od 65 godina, objavila je u četvrtak iračka državna televizija, a prenose agencije. "Zaha Hadid Architects s velikom tugom potvrđuje da je Zaha Hadid umrla iznenada u Miamiju u ranim jutarnjim satima", objavila je tvrtka u četvrtak.
"Početkom tjedna zarazila se bronhitisom i dok se liječila u bolnici pogođena je srčanim udarom", navodi tvrtka.
Zaha Hadid je prva žena koja je dobila 'Nobelovu nagradu' za arhitekturu, nagradu Pritzker, a osmislila je niz zgrada diljem svijeta, među kojima su Nacionalni muzej suvremene umjetnosti MAXXI u Rimu, Centar Rosenthal za suvremenu umjetnost u Cincinnatiju, Riverside Museum u Glasgowu.
Projektirala je zgradu Opere u Guangzhou, Centar Hejdara Alijeva u Bakuu, skijašku skakaonicu Bergisel te žičaru u Innsbrucku, Središnju zgradu BMW-a u Leipzigu i mnoge druge.
"S velikom tugom primio sam vijest o smrti Zahe Hadid, bila je nadahnuće i njezina baština živi u predivnim zgradama u Stratfordu i diljem svijeta",
napisao je gradonačelnik Londona Boris Johnson na Twitteru, prenosi Reuters.
Zaha Hadid projektirala je kompleks bazena London Aquatics Centre sagrađenih u Londonu za Olimpijske igre 2012.
Rođena 1950. u Bagdadu, Zaha Hadid isprva je studirala matematiku na Američkom sveučilištu u Bejrutu, a zatim je odlučila studirati arhitekturu u Londonu gdje je diplomirala 1977.
Također je prva žena nagrađena uglednom Zlatnom medaljom za arhitekturu 2016., koju su prije nje dobili arhitekti Jean Nouvel, Frank Gehry ili Oscar Niemeyer, piše agencija AFP. Pobijedila je u dva navrata na natječaju za arhitekturu Stirling, prvi put 2010. s projektom rimskog muzeja MAXXI, a zatim 2011. za Evelyn Grace Academy u Londonu.
Nakon što je kreirala bazenski kompleks u Londonu, Zaha Hadid trebala je nadzirati izgradnju olimpijskog stadiona za OI u Tokiju 2020.,
no od njezina projekta odustalo se jer je ocijenjen preskupim nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

04.04.2016. u 12:24 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 18.01.2016.

Lokal u osječkom pothodniku moguće je iznajmiti za 52,19 kuna mjesečno

Udruga “Prijatelji grada Osijeka” smatra da bi zajednica trebala podržati one koji djeluju za opći boljitak.
Četiri godine nakon što je bila smještena u lokalu u pothodniku, Udruga “Prijatelji grada Osijeka” iseljava se iz toga prostora.
Njih će ondje zamijeniti Udruga “Suncokret”, i to nakon provedenog natječaja za lokal od devet četvornih metara na južnoj strani pothodnika, a kako doznajemo,
članovi “Prijatelja grada Osijeka” nisu bili nimalo oduševljeni što izlaze iz prostora koji su, kako su naveli u odaslanom anonimnom pismu,
koristili za vrijedne aktivnosti kao što je razmjena starih razglednica, knjiga i dokumenata nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

18.01.2016. u 17:41 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 29.12.2015.

Oporavak građevinskog sektora ovisi o korištenju fondova EU

ANALIZA - Posljednji podaci DZS-a o indeksu građevinskih radova u listopadu potvrđuju nastavak negativnih kretanja obujma građevinskih radova.
Tako je uz mjesečni pad od 1,8% obujam građevinskih radova u listopadu (prema izvornim neprilagođenim indeksima) zabilježio snažan godišnji pad od 6,2%. Na godišnji pad obujma građevinskih radova utjecao je godišnji pad radova na izgradnji zgrada od 3,4% (uz blagi mjesečni rast od 0,3%), dok su radovi na izgradnji ostalih građevina uz mjesečni pad od 3,4% na godišnjoj razini niži za 8,4%.
Prema kalendarski prilagođenim podacima godišnji pad građevinskih radova u listopadu iznosio je 4,8%. Na godišnji pad obujma građevinskih radova utjecao je godišnji pad radova na izgradnji zgrada od 2,4%, dok su radovi na izgradnji ostalih građevina na godišnjoj razini niži za 6,4%.
Promatrano kumulativno, u razdoblju od siječnja do listopada ove godine (prema izvornim, neprilagođenim indeksima)
obujam građevinskih radova je niži za 1% u odnosu na isto razdoblje lani. Pritom je u istom promatranom razdoblju
obujam građevinskih radova na izgradnji zgrada na godišnjoj razini stagnirao. Značajniji doprinos godišnjem padu
došao je od pada izgradnje ostalih građevina (1,7%). U strukturi odrađenih sati na gradilištima 56,2% se odnosi
na gradnju ostalih građevina dok se ostatak od 43,8% odnosi na izgradnju zgrada. Prema vrsti radova, u prvih
deset mjeseci ove godine, više od polovice (52,8%) odnosi se na izgradnju novih objekata, dok se preostalih 47,2%
odnosi na ostale radove.
Negativan doprinos kretanju obujma građevinskih radova i dalje će dolaziti od niske razine investicija, koje su prvenstveno posljedica još uvijek nedovoljnog gospodarskog oporavka. Uz potrebu snažnije fiskalne konsolidacije u narednoj godini u cilju smanjenja proračunskog deficita država se najlakše odriče upravo kapitalnih investicijskih projekata (što ima izrazito negativan utjecaj na građevinski sektor).
Fokus se stavlja na mogućnost upotrebe značajnih sredstava za pokretanje investicija u okviru fondova Europske unije, čija apsorpcija uvelike ovisi o pripremljenosti projekata te administrativnim kapacitetima povlačenja sredstava. S druge strane, otvaraju se mogućnosti za poboljšanje rezultata preko programa energetske obnove zgrada. Privatne investicije su u isto vrijeme zakočene nepovoljnim poslovnim investicijskim okruženjem
te još uvijek niskom razinom poslovnog optimizma nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

29.12.2015. u 16:38 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 17.03.2015.

Nova afera 'Krašograd': Zagreb oštećen za 69 milijuna kn, osumnjičeni Bandićevi pomoćnici

Uskok je pokrenuo novu istragu vezanu uz zamjenu zemljišta Grada Zagreba u Sesvetskom Kraljevcu, u medijima prozvanoj afera Krašograd, kojom je grad,
po sumnjama tužiteljstva, oštećen za više od 69 milijuna kuna.
Ne navodeći imena osumnjičenih, već samo njihove funkcije i godišta, Uskok je na svojoj internetskoj stranici objavio da zbog zlouporabe položaja i
ovlasti te poticanja na to nedjelo sumnjiči pet osoba, među kojima su bivša pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada
Zagreba Ninoslava Zeković te njen zamjenik Boro Kisjelica.
Iako istragom nije obuhvaćen pritvoreni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prvih dvoje soumnjičenih njegovi su dugogodišnji blisku suradnici,
dok se vlasnici tvrtki koje su se navodno okoristile pri zamjeni zemljišta s gradom, prema pisanju medija, povezuju s njegovim suosumnjičenicima u "aferi Agram".
Uskok tvrdi da su Ninoslava Zeković i Kisjelica, od veljače do srpnja 2007. pogodovali tvrtkama Studio X, Mala ulaganja i Karantena "neosnovanim
priznavanjem veće vrijednosti zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu te neosnovanim priznavanjem manje vrijednosti zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba u odnosu na realne vrijednosti".
To su navodno učinili na traženje suvlasnika Studia X Ante Barade te zagrebačkog odvjetnika Davora Galetovića koji je, po tvrdnjama Uskoka,
stvarno vodio poslovanja društava Mala ulaganja i Karantena nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

17.03.2015. u 17:11 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 04.06.2013.

Građani Zadra sve više zainteresirani za kupnju nekretnine na bubnju

Do prije nekoliko mjeseci, očevidnik je navodio 1.164 obavijesti o održavanju dražbe do kraja godine za nekretnine, pri čemu njih 469 za kuće i 128 za stanove, ostalo se pak odnosi na livade i oranice, šumska zemljišta i slično.
Kupci mogu sudjelovati na javnoj dražbi za prodaju nekretnine ako uplate osiguranje od 10 posto utvrđene ukupne vrijednosti nekretnine, a koji je iznos uvijek i fiksno određen zaključkom o prodaji koji bude objavljen na oglasnoj ploči suda 30 dana prije dana održavanja dražbe nekretnine Split.

Oznake: nekretnine Split

04.06.2013. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 29.03.2013.

Logistika - još uvijek zanemaren segment tržišta nekretnina

Angažman je potreban i u dijelu troškova javnih davanja potrebnih za realizaciju investicije koja, kao što će biti detaljnije obrazloženo u nastavku, predstavljaju preveliki trošak za potencijalne investitore. Logističke nekretnine vrsta su industrijskih nekretnina koja se na tržištu pojavila nešto kasnije od ostalih tipova nekretnina, kao potpora nagloj globalizaciji trgovine nekretnine Split.

Osnovna je djelatnost koja se obavlja u logističkim centrima zaprimanje robe, sortiranje, skladištenje i organizacija distribucije do krajnjeg odredišta. Skladištenje se prakticira kod određenih tipova roba koje se ne mogu dostaviti u kraćem roku, a za sve ostale tipove robe poželjna je što brža otprema prema krajnjem odredištu.

Oznake: nekretnine Split

29.03.2013. u 08:57 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 18.02.2013.

Mrak Taritaš: U utorak počinju prva rušenja bespravne gradnje

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u utorak počinje s rušenjem bespravno izgrađenih objekata u okolici Zadra, najavila je jučer ministrica Anka Mrak Taritaš.

Odbila je precizirati o kojim se objektima točno radi budući da dio vlasnika ovoga vikenda tek dobiva obavijesti. "Najprije će se rušiti uz more, ali i vrlo brzo prijeći na kopno, u Zagreb, gdje ima dosta bespravne gradnje", rekla je ministrica, koja je jučer na Cvjetnom trgu dala potporu akciji Mladih HNS-a vezanoj uz izgradnju stanova POS-a. Ministrica je prethodno najavila da će se u prvom naletu uklanjati započete gradnje i bespravne zgrade koje nisu namijenjene za stalno stanovanje nekretnine Split
, a za koje do kraja prošle godine vlasnici nisu predali zahtjev za legalizaciju. U drugom naletu rušile bi se one koje se povremeno koriste, u trećem bespravne zgrade u kojima se stalno živi.

Oznake: nekretnine Split

18.02.2013. u 10:49 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis