Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

četvrtak, 26.01.2017.

Boeing je u prošloj godini zabilježio pad prihoda i isporuka

Poslovodstvo te američke kompanije procjenjuje da će u ovoj godini prihodi dodatno skliznuti u raspon između 90,5 i 92,5 milijardi dolara, no očekuje i poboljšanje dobiti po dionici.
"U idućem razdoblju nastojat ćemo povećati produktivnost i izvršenje programa", poručio je predsjednik i izvršni direktor tvrtke Dennis Muilenburg.
U prošloj je godini Boeing isporučio 748 putničkih zrakoplova, manje u odnosu na 762 godinu dana prije, no poručuje da je zadržao vodeće mjesto na tržištu petu godinu zaredom.
Lani je pao i broj isporučenih vojnih zrakoplova i helikoptera, pa su prihodi tog odjela tvrtke skliznuli za 7 posto.
Prihodi su pali i u odjelu svemirskog poslovanja i
usluga zbog slabije potražnje za satelitima i modernizacijom zrakoplova novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

26.01.2017. u 13:29 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 24.01.2017.

Zadarska županija vrvi novim investicijama: Trajektna luka, hoteli, kampovi, zabavni parkovi, mini golf tereni...

U Zadru se uskoro očekuje otvaranje novoobnovljene Kneževe palače, do ljeta i završetak rekonstrukcije palače Cedulin.
Planira se i uređenje gradske tržnice, rekonstrukcije trgova sv. Frane i Tri bunara...Zadarska županija ove godine očekuje daljnji rast turizma,
a uz dobre najave s tržišta tomu bi trebale pridonijeti i nove investicije u objekte i sadržaje, pogotovo za stvaranje doživljaja,
čime žele postati još poželjnija destinacija kroz cijelu godinu, ističe direktorica županijske TZ Mihaela Kadija.
"Zadarska županija 2016. je završila uspješno, s više noćenja nego u godini prije ili 11,5 milijuna, a nastavak rasta očekujemo i ove godine, čemu će zasigurno pridonijeti i niz investicija u objekte, infrastrukturu i sadržaje. Ulažu postojeći hotelijeri, kampovi, ali i drugi iz privatnog kao i javni sektor, uključujući i županijsku te druge turističke zajednice u promociju, potpore putničkim agencijama i drugim partnerima, edukaciju za obiteljski smještaj,
suradnju s medijima, agentima i drugima", kaže Kadija stanovi Čukaricaovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

24.01.2017. u 11:23 • 0 KomentaraPrint#^

nedjelja, 22.01.2017.

Nakon četiri godine uspostavljen rast cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj

U Europskoj uniji cijene stambenih nekretnina kreću se znatno dinamičnije nego u Hrvatskoj pa su u trećem kvartalu prošle godine u odnosu na prethodni kvartal povećane za 1,5%, a u odnosu na treći kvartal 2015. godine za 4,3%. Najveći rast cijena na godišnjoj razini zabilježen je u Mađarskoj (11,6%), Latviji (10,8%) i Bugarskoj (8,8%). Istodobno je pad cijena zabilježen samo u dvije zemlje i to na Cipru (-3,3%) i u Italiji (-0,9%). Pritom je Hrvatska i dalje pozicionirana među zemlje s niskim rastom cijena stambenih nekretnina. Tako je prema kvartalnom rastu (treći kvartal 2016. u odnosu na drugi kvartal 2016.) osam zemalja bilježilo niži rast cijena nego u Hrvatskoj, dok su prema godišnjem rastu cijena (treći kvartal 2016. u odnosu na treći kvartal 2015. godine) samo tri zemlje zabilježile pad ili niži rast od Hrvatske (Cipar, Italija i Finska).
Podatci o kretanju cijena nekretnina u prva tri kvartala 2016. godine u Hrvatskoj upućuju na to da se tržište stabiliziralo s postupnim ulaskom u novi građevinski ciklus. To podupiru i podatci o izdanim građevinskim dozvolama prema kojima je u prvih jedanaest mjeseci 2016. godine izdano 28,7% više građevinskih dozvola za izgradnju novih stambenih zgrada u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pri čemu je broj izdanih građevinskih dozvola za stanove povećan za 31,4%, a predviđena korisna površina stanova za 28,6%.
To će utjecati na ponudu stambenih nekretnina u narednom razdoblju što će, ovisno o kretanju potražnje, djelovati na formiranje cijena na tržištu. Na strani potražnje očekuje se pozitivan utjecaj gospodarskog rasta i poboljšanoga potrošačkog optimizma, što bi uz poreznu reformu koja povećava raspoloživa sredstva stanovništva moglo rezultirati i povećanim interesom za kupnju nekretnina. Trenutno je teško procijeniti reakciju stanovništva s obzirom na to da su pri i dalje potisnutom kretanju stambenih kredita nejasni učinci mješovitih poreznih promjena povezanih s oporezivanjem nekretnina (ukidanje oslobađanja plaćanja poreza za kupnju prve nekretnine, uz smanjenje stope poreza na promet nekretnina te najavljene mjere subvencioniranja pola rate stambenoga kredita). Pritom loši demografski trendovi i iseljavanje mladog stanovništva ograničavajuće djeluju na snagu oporavka potražnje za stambenim nekretninama.
Komentar direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Zvonimira Savića:
„Cijene stambenih nekretnina u prva tri kvartala prošle godine bilježe blago uzlazno kretanje, a tržište se stabilizira. Na daljnje kretanje potražnje za nekretninama pozitivno će utjecati gospodarski rast, poboljšanje potrošačkog optimizma i porezna reforma,
a loši demografski trendovi i iseljavanje imat će negativan utjecaj.“ stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

22.01.2017. u 12:27 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 17.01.2017.

'ZigZag Apartmani' će do kraja 2018. u svom portfelju imati čak 1.000 apartmana za iznajmljivanje

Iz ZigZag Apartmana ističu da su brend tvrtke Zagreb Original, koja preuzima nekretnine privatnih i pravnih osoba, renovira ih i oprema, upravlja svim procesima iznajmljivanja, isplaćujući pritom njihovim vlasnicima fiksni neto prihod kakav su imali dok su se samostalno bavili iznajmljivanjem. Vlasnici nekretnina koji se odluče na suradnju s njima ne moraju se više baviti aktivnostima online rezervacija,
oglašavanja, dočekivanja gostiju, čišćenja i ostalog, nego to preuzima ZigZag apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

17.01.2017. u 13:51 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.01.2017.

Dubrovačka zračna luka ulazi u veliki projekt dogradnje vrijedan 246 milijuna kuna

Sredinom prošle godine, Europska je komisija za ovaj projekt odobrila financijski doprinos od 158 milijuna eura, od čega sama ZLD mora osigurati 88 milijuna eura.
Vlada je na sjednici u četvrtak Zračnoj luci Dubrovnik (ZLD) odobrila kreditno zaduženje kod Europske investicijske banke (EIB), za financiranje projekta razvoja dubrovačkog aerodroma.
Projekt razvoja ZLD-a pokrenut je 2010. godine, a riječ je o investiciji vrijednoj približno 246 milijuna kuna, podsjetio je ministar mora, prometa i
infrastrukture Oleg Butković apartmani Hrvatska

Oznake: apartmani hrvatska

12.01.2017. u 15:29 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 11.01.2017.

Njemačka: Stranci plaćaju više stanarine

BERLIN - Građani Njemačke stranog porijekla plaćaju u prosjeku više stanarine i na raspolaganju im stoji manje stambenog prostora nego građanima bez migracijske pozadine, objavio je u srijedu njemački Statistički zavod.
"Građani s migrantskom pozadinom u prosjeku plaćaju 7,26 eura stanarine po četvornom metru (bez režija), što je više nego kod stanovnika bez migracijskih korijena,
koji u prosjeku izdvajaju 6,69 eura", stoji u priopćenju.
Statističari ovu razliku djelomice objašnjavaju činjenicom da stranci natprosječno često žive u velikim gradovima, gdje su stanarine osjetno više nego u manjim mjestima. No i unutar gradova je primjetna razlika u cijeni najamnine u korist građana s njemačkim korijenima.
Statistike pokazuju kako strancima na raspolaganju stoji manje stambenog prostora, 32,8 četvornih metara po osobi, što je osjetno manje u usporedbi s domaćim stanovništvom (47,7 kvadrata). Statističari ovu razliku pripisuju i činjenici da stranci žive u većim obiteljima nego domaće stanovništvo. Iz statistika nadalje proizlazi da stranici češće žive u zgradama s 12 i više stanova (6 nasuprot 3 posto), što je u Njemačkoj u pravilu odlika nižeg socijalnog statusa. U prosjeku stranci za stanarinu (bez režija) plaćaju veći udio raspoloživog dohotka po domaćinstvu.
Kod stranaca taj udio iznosi 27,3 posto, a kod domaćeg stanovništva 25,1 posto iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

11.01.2017. u 12:01 • 0 KomentaraPrint#^

Strani fond spašava Valentićev stambeni projekt na Črnomercu

ZAGREB - Predstečajna nagodba za tvrtku Črnomerec centar, jednu od tvrtki Niva inženjeringa bivšeg premijera Nikice Valentića, uskoro bi mogla biti završena, suglasnost za plan restrukturiranja ima od dvije trećine vjerovnika, a dobio je i pismo namjere jednoga stranog nekretninskog fonda koji bi sudjelovao u sufinanciranju nastavka gradnje objekta.
Ako sve bude prema planu, već bi se krajem ljeta mogle napraviti pripreme za drugu fazu projekta čija je vrijednost oko 60 milijuna eura.
Ukupan projekt, koji se sastoji od četiri cjeline, vrijedan je 200 milijuna eura. U prvu cjelinu uloženo je 40 milijuna eura, a danas su tamo stanovi, hostel, zubarska ordinacija, fitness centar...
Planirano je da cijeli kompleks bude gotov za 10 godina. Još ljetos postignut je načelni dogovor da u tvrtku uđe Agrokor i tako zamijeni svoja potraživanja za udjel,
no od te se ideje odustalo i sada je posljednja opcija nekretninski fond.
Valentić kaže da je rješenje s fondom najprihvatljivije jer, za razliku od banaka, takvi fondovi imaju oko jedan postotni bod nižu kamatu, lakše su procedure vezane uz suradnju, ali i brži postupak moguće ovrhe.
Fond bi prema planu u projektno društvo koje će se osnovati za iduću fazu gradnje uložiti oko 25 do 30 milijuna eura.
Taj fond jedan je od desetak u okruženju, od Italije do Austrije, koji su osnovani u posljednjih pola godine, a to, kaže Valentić, ukazuje na oporavak nekretninskog tržišta koji bi se mogao prenijeti i na našu zemlju. Velika je prednost što padaju kamate u bankama za građevinare.
– Mi smo u 20 godina platili oko 20 milijuna eura kamata bankama. Isto toliko platili smo i državi kroz poreze i doprinose. Bankarska kamata kretala se oko osam do deset posto, a sada je pala na oko pet posto. Više ne planiram ovisiti o zaduživanju u bankama, nego se pokrivati iz vlastitih sredstava.
Također više ne bih išao u velike projekte. Moja je greška bila i što sam u vrijeme krize gradio skupe stanove. A tržište nekretnina nije poput nafte likvidno. Likvidno postaje tek kad se proda – kaže Valentić.
Cijena stanova u Črnomerec centru je oko 1800 eura za četvorni metar, što je manje od realne cijene gradnje, zbog čega su i nastali problemi.
Trenutačno mu je otvoreno oko 30 novih projekata za gradnju, ali manjih stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

11.01.2017. u 11:52 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 06.01.2017.

Grk zavladao najelitnijim dijelom crnogorske obale

Uskoro bi mogla početi gradnja novog hotela Kraljičina plaža i apartmana za prodaju u Miločeru, javljaju podgoričke Vijesti. Pozivajući se na ugovor o dugogodišnjem izdavanju u zakup staroga hotela Kraljičina plaža i zemljišta kompaniji Adriatic Properties grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, državni HTP Miločer, kao vlasnik zemljišta, zatražio je izdavanje građevinske dozvole.
Adriatic Properties je u studenome prošle godine počeo ispitivanje terena za gradnju novog hotela i apartmana na zemljištu u Pržnom stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

06.01.2017. u 14:56 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 04.01.2017.

Dubrovnik najskuplji

U unutrašnjosti prodaju stanova nije ubrzao ni pad kamata na stambene kredite, koje na akcijama iznose 4-5 posto.
Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koja je u prosincu zabilježila oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini,
na oko prosječnih 700 eura po četvornome metru nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

04.01.2017. u 11:57 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 02.01.2017.

EBRD podržava izgradnju trgovačko-zabavnog centra u Puli

PULA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postaje partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra u Puli.
Investicija će biti sufinancirana od strane Fonda za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB. EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra S.ŕ.r.l., u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projektno društvo osnovano u svrhu razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.
Centar će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara zakupne površine, uključujući i parking za 830 parkirnih mjesta. Projekt će pridonijeti obogaćivanju ponude kroz izgradnju maloprodajnih prostora koji udovoljavaju visokim međunarodnim standardima. Projekt je značajan za Pulu, grad smješten na zapadu Hrvatske s približno 60.000 stanovnika. Poznata po svojim arheološkim nalazištima i ostacima povijesnih rimskih naselja, Pula je ujedno i međunarodno turističko odredište i tranzitna luka.
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, izjavila je:
“Ponosni smo što postajemo partner u ovoj bitnoj investiciji. Projekt unapređuje ponudu grada pružajući nove mogućnosti za zakupce kao i širu ponudu proizvoda
i usluga za potrošače.”
Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za Nekretnine i turizam, dodala je:
“Ovaj projekt ključan je za Pulu. Novi centar pridonijet će proširenju turističke infrastrukture grada te produljenju sezone stvaranjem novog zabavnog i ugostiteljskog sadržaja ove turističke destinacije.”
Stevan Muidža, direktor Trgovačkog centra Max Stoja d.o.o., izjavio je:
“Projekt je razvijen u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom te će stvoriti novi prodajni kanal istarskim malim i srednjim poduzećima za plasman lokalnih proizvoda široj javnosti.”
EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od 1994. godine i do sada je uložio oko 3,6 milijardi eura u više od 192 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku. Strateški plan Banke za razdoblje 2016. - 2018. godine sadrži tri prioriteta: jačanje gospodarske otpornosti,
usmjerenje prema globalnim izazovima i potporu regionalnoj integraciji iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

02.01.2017. u 18:18 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2017 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis