Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

srijeda, 04.01.2017.

Dubrovnik najskuplji

U unutrašnjosti prodaju stanova nije ubrzao ni pad kamata na stambene kredite, koje na akcijama iznose 4-5 posto.
Međimurska županija među rijetkim je kontinentalnim županijama koja je u prosincu zabilježila oporavak cijena nekretnina na godišnjoj i mjesečnoj razini,
na oko prosječnih 700 eura po četvornome metru nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

04.01.2017. u 11:57 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 12.12.2016.

Sotheby's International Realty otvara ured u Hrvatskoj

SPLIT - Sotheby's International Realty, najpoznatija globalna mreža za promet luksuznim nekretninama otvara ured u Splitu, u sklopu Le Meridien Hotela Lav, a direktor ureda i ovlaštena osoba za zastupanje je ekonomist Marko Pažanin.
Kao prirodan slijed i ulaganje najpoznatije svjetske aukcijske kuće Sotheby´s koja od 1744. godine spaja kupce i prodavatelje umjetnina i drugih prestižnih vrijednosti, od 1976. djeluje i Sotheby's International Realty, mreža tvrtki za promet luksuznim nekretninama diljem svijeta.
Brend Sotheby's International Realty, simbol izvrsnosti, globalni je lider na području posredovanja u kupoprodaji luksuznih nekretnina. Posluje u 65 zemalja s 840 ureda i devetu godinu za redom dobitnik je nagrade „Franchise Business Review’s Best in Category for Real Estate Award”. Svaki njihov ured na svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, neovisan je po vlasničkoj strukturi i u svakodnevnom poslovanju no franšiza ih obvezuje na visoke profesionalne standarde i implementaciju globalnih vrijednosti na lokalnom tržištu. Mreža Sotheby´s agencija dizajnirana je tako da jedinstvenim personaliziranim uslugama povezuje najkvalitetnije nekretnine s najprestižnijim klijentima diljem svijeta. Prepoznatljivost i poslovni status SIR rezultat je ciljanog i kontinuiranog ulaganja u marketinške aktivnosti, operativnu podršku podružnicama, educiranje kadrova i razvoj poslovnih resursa, a mreža klijenata diljem svijeta primarni razlog zadovoljstva brojnim prodavateljima.
Za ulazak u odabrano društvo franšizera Sotheby's International Realty potrebno je osim iznimne atraktivnosti destinacije zadovoljiti i niz poslovnih kriterija te
složene procedure selekcije što je uspjelo tvrtki Porta Stella Luxury Estate d.o.o. odnosno Marku Pažaninu, direktoru Croatia Sotheby's Int.
Realty ureda sa sjedištem u Splitu nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

12.12.2016. u 16:46 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 18.08.2016.

Ovo je najugodniji grad za život

vaki grad u pojedinačnim kategorijama dobiva bodove od 1 do 100, pri čemu 100 bodova označava idealne životne uvjete, a 1 potpuno neprihvatljive.
U prvih top pet posljednjih godina stanje se ne mijenja, iza Melbourna slijede Beč, Vancouver i Toronto, a Adelaide i Calgary u Kanadi dijele peto mjesto.
Gradonačelnik Melbournea Robert Doyle proslavio je plasman i kazao: "Ne mogu dočekati da nazovem gradonačelnika Vancouvera Gregora Robertsona“.
Vancouver je bio grad broj jedan za najbolji život u svijetu, dok titulu 2011. godine nije preuzeo Melbourne, prenosi Guardian nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

18.08.2016. u 09:42 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.07.2016.

Njemački bankovni div potonuo 98 posto, mogući novi rezovi u poslovanju

"Naši rezultati pokazuju da prolazimo kroz kontinuirano restrukturiranje", kazao je u priopćenju izvršni direktor Deutsche Banka John Cryan i dodao kako je zadovoljan postignutim napretkom.
Njemački bankovni div Deutsche Bank u srijedu je izvijestio o oštrom padu neto dobiti u drugom tromjesečju, za 98 posto, što pripisuje prije svega slabom gospodarskom okruženju i složenom restrukturiranju, pa je upozorio i na moguće nove rezove u poslovanju.
Neto dobit u tromjesečju od travnja do lipnja potonula je za gotovo 98 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, na 20 milijuna eura, pokazalo je u srijedu objavljeno poslovno izvješće. Analitičari su pak u prosjeku očekivali neto gubitak od 105 milijuna eura.
Prihodi Deutsche Banka u navedenom su razdoblju smanjeni za gotovo 20 posto, na 7,4 milijarde eura. Pritom su prihodi u dijelu brokerskog poslovanja,
koji su inače najveći izvor bančinih prihoda, pali za 28 posto, a slijede odjeli poslovanja s investicijskim bankarstvom i upravljanjem bogatstvom,
s padom prihoda za 12 odnosno 11 posto.
"Naši rezultati pokazuju da prolazimo kroz kontinuirano restrukturiranje", kazao je u priopćenju izvršni direktor Deutsche Banka John Cryan i dodao kako je zadovoljan postignutim napretkom.
No, bančin je čelnik također upozorio da "ako se nastavi aktualno slabo gospodarsko okruženje, trebat ćemo biti još ambiciozniji u pogledu vremenskog okvira i intenziteta našeg restrukturiranja".
Cryan se osvrnuo i na nedavnu britansku referendumsku odluku o napuštanju Europske unije, istaknuvši kako očekuju da će imati koristi od Brexita.
"Došlo je do toga, što je pomalo bizarno, da imamo svojevrsnu konkurentsku prednost (zbog Brexita)", kazao je Cryan i dodao da će odgovor Deutsche Banka ovisiti o potražnji klijenata.
"Budu li klijenti u eurozoni pojačano željeli da se s njima suočavamo s lokacija u zemljama unutar eurozone, onda smo dobro pozicionirani" nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

27.07.2016. u 14:29 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 07.06.2016.

Britanski bankarski div HSBC kreće u preustroj odjela globalnog bankarstva

Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema.
Britanski bankovni div HSBC sprema se restrukturirati odjel globalnog bankarstva kako bi smanjio troškove i poslovanje učinio agilnijim, pokazao je interni dokument u koji je imala uvid agencija Reuters.
Ta reorganizacija dio je HSBC-ovih planova objavljenih u lipnju prošle godine u sklopu kojih je najavljeno da će s ciljem podupiranja dobiti ukinuti gotovo 20 posto radnih mjesta i za trećinu smanjiti svoju investicijsku banku.
Iz HSBC-a nisu naveli koliko će radnih mjesta biti ukinuto u sklopu ovog ciklusa smanjenja troškova, koji se nadovezuje na reintegraciju dijela poslovanja
s kapitalnim financiranjem u odjel globalnog bankarstva, a što su najavili u veljači.
Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema. Te će promjene uključivati uspostavu novog odjela bankarskog poslovanja s kompanijama, financijskim i multinacionalnim tvrtkama na čijem će čelu biti Philippe Henrry, navodi se u dokumentu dvojice supredsjedatelja odjela globalnog bankarstva Robina Phillipsa i Matthewa Westermana.
"Naša nova struktura ... poboljšat će prinose našim dioničarima kroz poboljšanu profitabilnost i ostvarivanje učinkovitosti", navodi se u dokumentu.
Iz HSBC-a su također izvijestili da će uspostaviti novi savjetnički tim, kombinirajući korporativne financije s provedbom spajanja i akvizicija.
Specijalizirani Reutersov financijski servis IFR ranije je objavio da su prošli tjedan banku u sklopu restrukturiranja napustili John Crompton, koji je bio HSBC-ov globalni čelnik odjela korporativnih financija, i Florian Fautz, globalni čelnik odjela spajanja i akvizicija.
Također će nekoliko desetaka niže rangiranih dužnosnika otići iz banke u sklopu reorganizacije nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

07.06.2016. u 08:52 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 12.02.2016.

Razvoj golf ishodio prvu dozvolu za golf na Srđu

DUBROVNIK - Tvrtka "Razvoj golf", u vlasništvu izraelskog poduzetnika Aarona Frenkela, ishodila je prvu građevinsku dozvolu za gradnju Sportsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem na Srđu.
Dobili su dozvolu za izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u centar do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka - sjever.
- To je prvi korak prema ishodovanju silnih dozvola koje su potrebne prije realiziranja cjelokupnog projekta, prva od 230 dozvola koje još moraju imati - kaže Mato Franković (HDZ), predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika.
- Sve te dozvole trebaju ishodovati sukladno lokacijskoj dozvoli koju su dobili nedavno. Ova dozvola odnosi se na javnu cestu koja bi trebala ići od Žarkovice prema Šumetu.
Inače, ta javna cesta bit će u vlasništvu Grada Dubrovnika, a tvrtka "Razvoj golf" je investitor, kako bi se izgradila javna cesta kojom će se služiti i oni,
ali u prvom redu Dubrovčani - dodao je Franković nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

12.02.2016. u 08:55 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 03.08.2015.

Adris zainterwesiran za splitske hotele Marjan i Le Meridien Lav

U oba slučaja založno pravo na nekretnine polaže HETA Asset Resolution AG, tzv. loša banka u koju su izdvojeni problematični plasmani u međuvremenu posrnule austrijske Hypo Alpe Adria banke nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

03.08.2015. u 11:29 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 24.11.2014.

DUUDI daje u zakup Rezidenciju Kumrovec

ZAGREB - Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv za zakup nekretnine i zemljišta "Rezidencije Kumrovec" na rok od 25 godine po početnoj cijeni mjesečnog najma od 23 tisuće kuna za zgradu, a devet tisuća kuna za arboretum koji okružuje rezidenciju. Zgrada "Rezidencije Kumrovec", stoji u javnom pozivu, u vlasništvu je države, a u posjedu je Muzeja "Staro selo" u Kumrovcu. Objekt je sagrađen 1948. godine kao Hotel Kumrovec, a potom dobiva naziv Vila Kumrovec te se 1962. godine preuređuje u rezidencijalni objekt. Nalazi se na građevinskoj čestici površine od 2.911 četvornih metara s pripadajućim pomoćnim objektima (garaža, kotlovnica i praonica rublja), a ima četiri etaže s ukupno 791,68 četvornih metara bruto površine.
Sljedeći ideju "in situ" obnove jezgre Kumrovca, navodi se u pozivu, nova funkcija "Rezidencije Kumrovec" trebala bi naći izvorište u izvornoj funkciji objekta.
"Rezidencijalni dio trebao bi se predstaviti javnosti stručno razrađenom muzejsko galerijskom koncepcijom stalnog postava vezanog uz Josipa Broza Tita, dok bi objekt u drugom segmentu funkcionirao u smislu 'brandirane' kulturno, turističko, ugostiteljske djelatnosti", stoji u javnom pozivu.
Maksimalan rok za stavljanje rezidencije u funkciju je dvadeset i četiri mjeseca od potpisa ugovora.
Početni iznos mjesečne neto zakupnine za zgradu rezidencije iznosi 23.152,05 kuna. No, država bi sudjelovala u troškovima stavljanja rezidencije u funkciju, i to na način da bi zakupac prvih šest mjeseci bio oslobođen ugovorene mjesečne zakupnine, a potom bi u sljedeće dvije godine plaćao polovicu ugovorenog iznosa. U svrhu kontrole korištenja rezidencije, zakupac je dužan svake godine dostaviti dokaze o ulaganjima.
Javni se poziv odnosi i na pripadajuće zemljište oko rezidencije, odnoso arboretum na površini od približno 6 hektara. Dio arboretuma uređen je kao park sa stazama i vidikovcima, dok je vanjski obrub parka riješen kao voćnjak, s jabukama i šljivama.
Revitalizacija arboretuma oko rezidencije, navodi se u pozivu, neizostavni je dio rezidencijalnog kompleksa koji doprinosi "in situ" prikaza objekta te je investitor dužan u suradnji sa Općinom, Županijom, Ministarstvom kulture i Muzejom Hrvatskog zagorja razraditi program revitalizacije te akcijski i terminski plan realizacije programa.
Početni iznos mjesečne neto zakupnine za arboretum iznosi 9.131,10 kuna, a javnim je pozivom predviđeno da se ugovoreni iznos mjesečne zakupnine obračuna trenutkom provedene revitalizacije arboretuma. Maksimalan rok za revitalizaciju je 5 godina od potpisivanja ugovora.
DUUDI ponude prikuplja do 16. prosinca ove godine, a razmatrat će se ponude koje uključuju povezanost muzejsko-galerijskog koncepta sa kulturno, turističko, ugostiteljskom djelatnosti nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

24.11.2014. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.08.2014.

'Kockica' postaje prva energetski obnovljena javna zgrada u Hrvatskoj

U sklopu Programa energetske obnove - najavljena je obnova takozvane 'Kockice' u Zagrebu, zgrade iz 60-ih u kojoj su smješteni ministarstvo prometa, turizma te nekoliko agencija. Ugovor o projektu energetske obnove zgrade potpisali su ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
Hajdaš Dončić je rekao da je 'Kockica' prva javna zgrada koja će se na taj način obnavljati, pri čemu će se promijeniti sve njene staklene stijene, bit će ugrađene dizalice topline, no vizualni identitet zgrade će ostati isti. Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja kazala je kako se na projektu Kockica, zgrade koja je sagrađena između 1963. i 1968. i zaštićeni je spomenik kulture, vidi što znači energetska obnova i kako je vezana uz javne zgrade.
Država, odnosno resorno ministrstvo ne mora osigurati niti jednu kunu iz proračuna, jer je energetska obnova osmišljena na način da se ono što obnovitelj napravi plaća iz uštede energenata, znači ona je samoodrživa, istaknula je ministrica. Bitnim je izdvojila što će se za vrijeme cijelog projekta u 'Kockici' raditi, odnosno nema preseljenja zaposlenika, kao što je moguće kada se obnavlja obiteljska kuća.
Kada je riječ o javnim zgradama, nema preseljenja, istaknula je Mrak Taritaš, dodavši da je riječ o zahtjevnom projektu, na 10 tisuća četvornih metara neto površine. Obnova će smanjiti troškove vode, toplinske i električne energije za više od 50 posto. Do iduće godine planira se obnoviti 200 zgrada javnog sektora, među kojima su škole i vrtići. Hrvatska se na takvu obnovu obvezala kao članica Europske unije nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

27.08.2014. u 15:09 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.07.2014.

Daljnje jačanje eura u odnosu na kunu

Unatoč objavama s tržišta rada i aktivnosti prerađivačkih sektora eurozone, Njemačke i SAD-a jučerašnji dan na inozemnim deviznim tržištima je protekao razmjerno mirno te je EUR/USD oscilirao oko 1,369 dolara za euro.
Prema podacima s Bloomberga tržište u SAD-u je zatvoreno sa sljedećim vrijednostima: EUR/USD 1,3679, GBP/USD 1,7150, USD/CHF 0,8875, USD/JPY 101,53m nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

02.07.2014. u 14:42 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 09.04.2014.

Ranilović: Zaustavljen pad cijena nekretnina

ZAGREB - Cijene nekretnina se stabiliziraju, a pad prometa zaustavlja, izjavio je danas predsjednik udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Dubravko Ranilović na desetoj godišnjoj Međunarodnoj konferenciji o hrvatskom tržištu nekretnina. Ranilović smatra da je stabilizacija cijena rezultat dosegnute razine s koje više ne mogu padati.
Kaže da se trenutno može kupiti povoljno, a da kupuju uglavnom oni koji imaju takvu potrebu i koji žele proći što je moguće jeftinije.
Pri tome u 90 posto slučajeva kupci, da bi kupili najprije trebaju prodati nekretninu koja više ne ispunjava njihove zahtjeve, kaže Ranilović.
Novost na tržištu nekretnina prema njegovim je riječima porast broja stranaca koji kupuju u Hrvatskoj te je njihov trenutni udio u kupoprodajnim transakcijama 18 posto.
Ranilović upozorava da nitko više ne želi nerealni rast prometa jer nakon takvih razdoblja slijedi pad prometa. Stoga poziva na oblikovanje stambene politike i dugoročne stambene strategije.
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš na konferenciji je istaknula kako njezino ministarstvo želi fer odnos s investitorima, skraćivanje procedura i povećanu transparentnost.
U tom cilju, Ministarstvo je pokrenulo dva važna projekta, a to su uspostava informatičkog sustava prostornog uređenja (ISPU) i e-dozvole, kaže ministrica nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

09.04.2014. u 15:12 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.02.2013.

Hrvatske šume prodaju poslovne prostore u Vukovaru

Uprava Hrvatskih šuma, Podružnica Bjelovar, objavila je javni natječaj za prodaju dva poslovna prostora u Vukovaru i to na adresi Kardinala Alojzija Stepinca 40.Riječ je o poslovnom prostoru u prizemlju veličine 463,44 kvadratnih metara za koji je početna cijena 3,18 milijuna kuna te o prostoru na katu površine 533,30 četvornih metara po početnoj cijeni od 3,66 milijuna kuna.

Prostori su nedjeljivo povezani s odgovarajućim suvlasničkim dijelom cijele nekretnine, 'sukladno načelu uspostave jedinstva nekretnine i posebnih dijelova zgrade prema odredbama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima'.

Poslovna zgrada uključuje i četiri pomoćne zgrade te dvor površine 890 m2.Nekretnine se kupuju po sistemu 'viđeno-kupljeno', a na javnom natječaju mogu sudjelovati samo osobe koje prije završetka roka za podnošenje ponuda uplate jamčevinu za ozbiljnost ponude u visini 10 posto od početne cijene nekretnine iz natječaja i o tome dostave dokaz.Kao najpovoljnija ponuda odabrat će se ponuda s najvišom cijenom, a prednost će imati ponuda koja se odnosi na oba poslovna prostora kao cjelinu. Rok za podnošenje pisanih ponuda je 15 dana od objave natječaja nekretnine Split Dobri.

Oznake: nekretnine Split Dobri

27.02.2013. u 09:59 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis