Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Britanski bankarski div HSBC kreće u preustroj odjela globalnog bankarstva

Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema.
Britanski bankovni div HSBC sprema se restrukturirati odjel globalnog bankarstva kako bi smanjio troškove i poslovanje učinio agilnijim, pokazao je interni dokument u koji je imala uvid agencija Reuters.
Ta reorganizacija dio je HSBC-ovih planova objavljenih u lipnju prošle godine u sklopu kojih je najavljeno da će s ciljem podupiranja dobiti ukinuti gotovo 20 posto radnih mjesta i za trećinu smanjiti svoju investicijsku banku.
Iz HSBC-a nisu naveli koliko će radnih mjesta biti ukinuto u sklopu ovog ciklusa smanjenja troškova, koji se nadovezuje na reintegraciju dijela poslovanja
s kapitalnim financiranjem u odjel globalnog bankarstva, a što su najavili u veljači.
Reuters je prošli tjedan objavio da će banka otpustiti na desetke više rangiranih dužnosnika u svojoj investicijskoj banci u sklopu preustroja koji sprema. Te će promjene uključivati uspostavu novog odjela bankarskog poslovanja s kompanijama, financijskim i multinacionalnim tvrtkama na čijem će čelu biti Philippe Henrry, navodi se u dokumentu dvojice supredsjedatelja odjela globalnog bankarstva Robina Phillipsa i Matthewa Westermana.
"Naša nova struktura ... poboljšat će prinose našim dioničarima kroz poboljšanu profitabilnost i ostvarivanje učinkovitosti", navodi se u dokumentu.
Iz HSBC-a su također izvijestili da će uspostaviti novi savjetnički tim, kombinirajući korporativne financije s provedbom spajanja i akvizicija.
Specijalizirani Reutersov financijski servis IFR ranije je objavio da su prošli tjedan banku u sklopu restrukturiranja napustili John Crompton, koji je bio HSBC-ov globalni čelnik odjela korporativnih financija, i Florian Fautz, globalni čelnik odjela spajanja i akvizicija.
Također će nekoliko desetaka niže rangiranih dužnosnika otići iz banke u sklopu reorganizacije nekretnine Split Dobri

Post je objavljen 07.06.2016. u 08:52 sati.