Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

petak, 27.05.2016.

Sprema se kriza kao i 2008. godine


Abe je kao domaćin skupa izložio podatke koji pokazuju da je cijena sirovina od 2014. pala 55 posto.
Japanski premijer Shinzo Abe upozorio je u četvrtak svoje kolege na sastanku skupine G7 da se svijetu sprema kriza razmjera one iz 2008.
kada je propala banka Lehman Brothers.
Prema pisanju lista Nikkei, Abe je kao domaćin skupa izložio podatke koji pokazuju da je cijena sirovina od 2014. pala 55 posto,
istovjetno kao i tijekom globalne financijske krize.
Time je pokušao opravdati još jedno kašnjenje povećanja poreza na dodanu vrijednost s osam na 10 posto, piše američki CNBC real estate Croatia

Oznake: real estate Croatia

27.05.2016. u 11:29 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 25.05.2016.

Hotel u Selcu mijenja ime, a uz milijunske investicije dobiva i četiri zvjezdice

Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.
Jadran d.d. iz Crikvenice, turistička tvrtka koja u vlasništvu na crikveničkoj rivijeri ima 8 hotela, 2 autokampa i turističko naselje, u sklopu realizacije strateškog plana poslovanja do 2025. godine koji predviđa repozicioniranje dijela objekata u smjeru turističke ponude više dodane vrijednosti, istovremeno sa privođenjem kraju investicije kojom će se podići kategorizacija hotela Varaždin odlučila je i promijeniti naziv hotela koji će, nakon završetka investicije i otvaranja, nositi naziv hotel Katarina.
Odluku o promjeni naziva hotela smještenog u Selcu Uprava Jadrana donijela je u suradnji sa Vijećem mjesnog odbora Selce, a ime Katarina odabrano je prema zaštitnici mjesta, Sv. Katarini.
Hotel Varaždin sagrađen je 1971. godine kao hotel ”A” kategorije, no zbog poteškoća u poslovanju i nedovoljnog ulaganja tijekom godina hotel je spao na samo dvije zvjezdice. Ove godine Jadran d.d. provodi investiciju kompletnog uređenja hotela sa ciljem podizanja kategorije na četiri zvjezdice, a investicija se odvija u dvije faze od kojih prva obuhvaća uređenje soba sa kupaonicama, uređenje hotelskih hodnika, zamjenu kompletnih instalacija hotela, ugradnju klimatizacijskog sustava i sustava vatrodojave, uređenje ulaznog prostora, bara i restorana. Vrijednost te investicije je 29 milijuna kuna, a financirana je dijelom iz vlastitih sredstava, a dijelom iz kredita HBOR-a kroz program kreditiranja turističkog sektora. Također, dio investicije pokrivaju i bespovratna sredstva Fonda za zaštitu prirode i energetsku učinkovitost u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna. Druga faza uređenja, koja će obuhvaćati uređenje bazena, izgradnju wellnessa te prostora za pružanje zdravstvenih usluga planirana je za proljeće 2017. godine te je procijenjena na 13 milijuna kuna prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

25.05.2016. u 15:03 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 23.05.2016.

Tržište nekretnina u zastoju, Rusi sve više kupuju

SPLIT - To što smo lani imali prvi gospodarski rast nakon šest godina uzastopnih padova, nimalo se nije odrazilo ni na stanogradnju ni na kupoprodaju nekretnina. One i dalje poniru i na vrlo su niskim granama, čak je stanogradnja slabija nego što je bila svih ratnih godina.
Za one kojima ne ide u glavu da je to baš tako, malo podataka: lani je izdano 6950 građevinskih dozvola za gradnju stanova, preklani njih 7646. Prošle je godine izdano najmanje dozvola, ne samo ovih kriznih godina, od 1990. do danas. I ratnih je godina, tijekom Domovinskog rata, bilo izdavano više dozvola. Najmanje ih je bilo 1995., kada je izdano 7359 dozvola i s lanjskim rezultatom srušen je taj crni rekord. Slično je i s kupoprodajom nekretnina, pa i stanova, piše Slobodna Dalmacija.
Lanjski porast bruto domaćeg proizvoda (BDP) nije se osjetio na prodaji nekretnina, svih je nekretnina prodano 69.150, njih 2000 manje nego pretprošle godine. Još 2008. prodano ih je dvaput više, gotovo 146 tisuća, a više od sto tisuća prodavano ih je i prije krize. Slično je i s kupnjom isključivo stambenih nekretnina, prošle ih je godine prodano 27.105, njih 1205 manje nego preklani, najmanje svih ovih kriznih godina i najmanje od 1998. godine. Lanjski broj prodanih stanova dvaput je manji od 58.556 prodanih stambenih nekretnina u 2008.
- Cijene nekretnina u odnosu na pretkrizno razdoblje smanjene su za 30 posto, a prije krize kupovalo se 120 posto više nekretnina – izjavio je prošlog tjedna na 25. Forumu poslovanja nekretninama Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.
Prema njegovim riječima, osam godina zaredom pada promet nekretnina u Hrvatskoj, a u Zagrebu se trenutno gradi 1400 stanova, te taj broj potvrđuje stabilizaciju
tržišta u gradovima, dok tržište nekretnina nastavlja padati u ruralnim dijelovima Hrvatske. Dalmacija i Istra bilježe pozitivne trendove u poslovanju nekretninama,
cijene su stabilne, a najtraženiji su apartmani i manji stanovi. U četiri dalmatinske županije lani je prodana 12.391 nekretnina, 122 više nego preklani.
Dok su nama problem cijene, standard, besparica i nezaposlenost, ti problemi ne muče niti odbijaju strance koji se odlučuju investirati u stanove i kuće u Hrvatskoj. Lani su nas otkrili Rusi, koji su u odnosu na prošlu godinu povećali vlasništvo nekretnina za 438 posto. Toliki rast ostvaren je na malom broju, preklani su svega 64 ruska državljana imala nekretninu u Hrvatskoj, a lani im se broj povećao na njih 280.
Broj stranih vlasnika nekretnina u blagom je porastu, preklani ih je bilo 10.373, a lani 10.879. Među stranim vlasnicima najviše je Slovenaca i Nijemaca. Državljani susjedne nam zemlje posjeduju u Hrvatskoj 2930 nekretnina, a Nijemci 1655 kuća i stanova.
Da bi se tržište nekretnina oporavilo, moralo bi ozdraviti gospodarstvo, otvarati se nova radna mjesta i dovršiti proces razduživanja stanovništva, smatraju stručnjaci koji ističu da su kod nas lani prosječne cijene nekretnina smanjene gotovo tri posto, dok istovremeno cijene stambenih nekretnina u EU-u rastu. Lani je prosječni metar četvorni stana u Hrvatskoj koštao 1302 eura, sedam eura manje nego godinu dana ranije i 26,5 posto manje nego 2008. godine,
kada se prosječni kvadrat cijenio 1772 eura stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

23.05.2016. u 14:20 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 19.05.2016.

Stipe Mesić najavio kako će se boriti protiv ukidanja ureda

Istaknuo je da je riječ o političkom obračunu protiv njega i da one koji su mu ukinuli ured smeta njegov antifašizam.
"Dan kad stupi na snagu zakon o ukidanju mojeg ureda,Ustavni sud će dobiti zahtjev za ocjenu ustavnosti tog zakona i da se on obustavi od primjene do konačne odluke suda",
najavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

19.05.2016. u 12:33 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 16.05.2016.

Strance zanimaju stanovi u Zagrebu, Splitu i Puli

Ponudu kuća stranci su najviše pretraživali u Zagrebu, Crikvenici, Zadru, Puli i Novom Vinodolskom, dok su ih najviše zanimali stanovi u Zagrebu, Puli i Makarskoj.
Oglase za prodaju kuća i stanova tijekom travnja su putem oglasnika Crozilla.com najčešće pretraživali posjetitelji iz BiH, Njemačke, Austrije i Švicarke.
Brojne strance zanima i gradnja nekretnina u Hrvatskoj, a pritom najčešće pokazuju interes za kupnjom zemljišta na moru. Tako su u travnju putem portala Crozilla.com stranci pokazali
najveći interes za građevinska zemljišta u Puli, Zadru, na otoku Ugljanu i u Labinu nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

16.05.2016. u 19:58 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 12.05.2016.

3500 državnih stanova koji će skoro na bubanj neće bitno srušiti cijene

Država od prodaje stanova planira injekciju od 1,2 milijarde kuna u proračun nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

12.05.2016. u 11:39 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 09.05.2016.

22,8 milijuna kuna za inovativna poduzeća

Ovim se Pozivom sufinancira razvoj inovacija koje će rezultirati proizvodom ili uslugom koji je novost u ponudi poduzeća ili je novost na tržištu.
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. svibnja 2016. Poziv na dostavu projektnih prijava „Inovacije novoosnovanih MSP“. U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. dodijelit će se bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 22.800.000,00 kuna novoosnovanim mikro, malim i srednjim poduzećima pri čemu će se iznosi pojedinačnih potpora male vrijednosti kretati od 150.000,00 kuna do 1.500.000,00 kuna. Ministarstvo poduzetništva i obrta Poziv na dostavu projektnih prijava objavilo je na www.strukturnifondovi.hr.
Potpora u okviru ovog Poziva namijenjena je novoosnovanim trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, koji u trenutku predaje projektne prijave nisu stariji od 36 mjeseci, pod uvjetom da nisu raspodijelila dobit te nisu osnovana spajanjem.
Ovim se Pozivom sufinancira razvoj inovacija koje će rezultirati proizvodom ili uslugom koji je novost u ponudi poduzeća ili je novost na tržištu.
Cilj ovog Poziva jest potaknuti razvoj potpomognutih novoosnovanih poduzeća, prijenos inovativnih ideja poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza. Naglasak je na poticanju ulaganja neophodnih za primjenu, odnosno komercijalizaciju rezultata istraživanja, razvoja i inovacija u poslovne aktivnosti i pokretanje proizvodnje na temelju primijenjenih rješenja.
Ministarstvo poduzetništva i obrta prepoznaje značaj inovativnih tvrtki i potencijal novoosnovanih poduzeća te očekuje kako će ova potpora ostvariti pozitivne rezultate. Očekivani učinci su, između ostalog: povećanje ulaganja u istraživanje, inovacije i razvoj, kao i poticanje izvoza na europsko i svjetsko tržište uz otvaranje novih radnih mjesta.
Javni poziv na dostavu projektnih prijava „Inovacije novoosnovanih MSP“ trajni je poziv. Projektne prijave podnose se na hrvatskom jeziku, od 10. lipnja 2016. sve do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. prosinca 2016. Maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 90% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.
Ministarstvo će održati informativne radionice kako bi potencijalnim prijaviteljima pružili detaljne informacije o natječaju i natječajnoj proceduri. Sudionici će se detaljno upoznati s procedurom prijave, prihvatljivošću projekata i prijavitelja, kao i prihvatljivošću troškova, postupkom vrednovanja projektnih prijava, rokovima,
procesom nabave i samom provedbom projekata stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

09.05.2016. u 15:49 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 05.05.2016.

Ove godine zaustavljanje negativnih trendova u građevinskom sektoru

Naime, još od predkrizne 2008. godine, tržište stambenih nekretnina pokazuje značajno smanjenu likvidnost koja se očituje kroz znatno veću ponudu koja nadmašuje potražnju. To potvrđuju i podaci DZS-a o broju prodanih novih stanova na razini RH koji su u prošloj godini iznosili 1.672 te je u usporedbi s rekordnom 2006. godinom prepolovljen broj transakcija (za 50,6%). Očigledno da niti poboljšani uvjeti financijske dostupnosti nekretnina2 nisu uspjeli snažnije potaknuli potražnju za stambenim kreditima. Kamatne stope na novoodobrene stambene kredite tijekom posljednje dvije godine praktično se uz stagnaciju i dalje zadržavaju na razmjerno visokoj razini, podržavajući tako prisutnu oslabljenu potražnju za stambenim nekretninama. Pored toga, iste ne prate zamjetan trend smanjenja usporedivih kamatnih stopa u europodručju, djelomično odražavajući veću premiju za rizik zemlje (što komparativno povećava kamatnu razliku među zemljama). Stoga uz nastavak procesa razduživanja sektora stanovništva, još uvijek nema naznaka snažnijeg oporavka potražnje za stambenim kreditima. Prema podacima DZS-a, u prošloj je godini nastavljen trend blagog rasta prosječne cijene prodanih novih stanova: na razini Hrvatske ista je ubrzala godišnju stopu rasta na 1,6% (nakon 0,9% u 2014.).
Međutim, obzirom da podaci pokazuju da je u Zagrebu u istom promatranom razdoblju zabilježen godišnji pad prosječne cijene novih stanova (za 1,3% u odnosu na 2014. godinu), razvidno je kako su rastuće cijene novih stanova u ostalim naseljima (posebice u regiji Jadran) uvjetovale uzlazni trend cijena na razini cijele RH. Regionalne razlike potvrđuju i posljednji podaci Eurostata o kretanju cijena stambenih nekretnina mjerenih agregatnim Indeksom cijena stambenih nekretnina (ICSN) koji je metodološki usklađen s tzv. HPI indeksom (engl. House Price Index). Prema tom pokazatelju, cijene stambenih nekretnina su u Hrvatskoj na razini cijele 2015. godine u odnosu na 2014. niže za 2,9%. Uz godišnje smanjenje cijena postojećih nekretnina (za 1,4%), ukupnom padu cijena stambenih nekretnina uvelike je pridonio i izraženiji pad cijena novosagrađenih nekretnina (za 6,1%). Pritom su cijene nekretnina u Zagrebu zabilježile godišnji pad od 2,1% dok su cijene u regiji Jadran niže za 3,3% u odnosu na 2014.
Za razliku od Hrvatske, podaci Eurostata o kretanju cijena nekretnina u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju, ukazuju na nastavak godišnjeg rasta cijena u eurozoni i zemljama EU (2,9% odnosno 3,8%), potvrđujući trend koji traje još od početka 2013. Među državama članicama EU najviši godišnji rast cijena nekretnina u četvrtom tromjesečju 2015. zabilježen je u Švedskoj (14,2%), Mađarskoj (10,3%) i Velikoj Britaniji (7,1%), dok je značajniji pad osim u Hrvatskoj (2,1%) zabilježen u Italiji (0,9%) i Cipru (0,6%).
Premda posljednji podaci upućuju na zaključak da se dugogodišnji trend pada cijena nekretnina moguće približio svom kraju, ostaje činjenica da je tržište i dalje nisko likvidno i odviše fragmentirano (pa kvalitetne nekretnine s dobrom lokacijom pronalaze kupce i po višim cijenama). Drugim riječima, izvjesno je da će višak ponude “nekvalitetnih” nekretnina s manje privlačnom lokacijom stvarati daljnji pritisak na pad prosječnih cijena. Stoga veću likvidnost te zamjetniju potražnju koja bi uzrokovala uzlazni trend na tržištu nekretnina, moguće je očekivati tek nakon stabilnog oporavka na tržištu rada. Potonje se posebice odnosi na rast zapošljavanja, osobito među mlađom populacijom, što se zasigurno neće dogoditi u kratkoročnom razdoblju
te uvelike ovisi o budućim potezima kreatora ekonomske politike stanovi Dubrava Zagreb

Oznake: stanovi Dubrava Zagreb

05.05.2016. u 15:23 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 03.05.2016.

Gavriil Haritonovič Popov kupio motel Jezero

ZAGREB - Poznati ruski političar i ekonomist Gavriil Haritonovič Popov, prvi demokratski izabran gradonačelnik Moskve, kupio je motel Jezero, zajedno s pripadajućim zemljištem od 10.000 četvornih metara u neposrednoj blizini jezera Lokve u Gorskom kotaru. Ova velika transakcija, teška oko 400 tisuća eura, posljednjih je dana glavna tema u tom goranskom naselju. Popov se, kako su nam rekli u Lokvama, namjerava baviti turizmom, no nitko ne zna kakvi su mu konkretni planovi.
- Svašta se spominje, da će graditi bazene za djecu, pa žičaru do budućeg sanjkališta, čak i da će tražiti koncesiju i napraviti pristanište za hidroavione - rekao nam je jedan stanovnik Lokava koji je želio ostati anoniman. Popov je, navodno, već ranije kupio vikendice u neposrednoj blizini zemljišta, a motel ga već neko vrijeme zanima.
Da je došlo do kupoprodaje motela Jezero, koja je realizirana prošli tjedan, potvrdio nam je i načelnik općine Lokve Toni Štimac, ističući da su sve obaveze prema toj jedinici lokalne samouprave uredno plaćene, kao i Svjetlana Vareševac, supruga sada već bivšeg vlasnika motela Milenka Vareševca.
Planovi na čekanju nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

03.05.2016. u 14:13 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2016 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis