Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

ponedjeljak, 28.11.2016.

Hrvatskoj nedostaje 300 dimnjačara

U HGK-u nužnim smatraju donošenje Pravilnika o obavljanju dimnjačarskih poslova koji bi vrijedio za cijelu Hrvatsku.
U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) procjenjuju da Hrvatskoj nedostaje 300 dimnjačara zbog čega mnoga područja nemaju organiziranu dimnjačarsku službu, što bi se moglo popraviti donošenjem Pravilnika o obavljanju dimnjačarskih poslova.
"U Hrvatskoj mnoga područja nemaju organiziranu dimnjačarsku službu, zbog nedostatka stručnih operativaca. Naša je procjena da nedostaje najmanje 300 dimnjačara za potpunu i kvalitetnu uslugu", kaže predsjednik Grupacije dimnjačara pri HGK Dejan Lončarić.
Navodi kako su zbog manjka dimnjačara ograničene neke od osnovnih zadaća lokalnih samouprava i dimnjačarskih subjekata, poput kvalitetne zaštite od požara, trovanja,
zaštite okoliša i uštede energije.
Lončarić ističe da treba ispuniti osnovne preduvjete kako bi se Grupacija dimnjačara aktivnije uključila u pomoć pri izobrazbi i zapošljavanju dimnjačara. Pritom prvenstveno misli na regulaciju obavljanja dimnjačarskih poslova propisima ili podzakonskim aktima i to donošenjem jasnijih kriterija dodjeljivanja koncesija i aktivnim nadzorom izvedbe dimnjačarske usluge.
Zalaže se za jedinstven obrazovni model uz unaprjeđenu stručnu literaturu, a nudi i suradnju Ministarstvu znanosti i obrazovanja u sastavljanju dimnjačarskih školskih programa.
U HGK-u nužnim smatraju donošenje Pravilnika o obavljanju dimnjačarskih poslova koji bi vrijedio za cijelu Hrvatsku.
"Pravilnik je u početnoj fazi izrade u suradnji Grupacije dimnjačara HGK i Sekcije dimnjačara Hrvatske obrtničke komore, a prijedlog će biti dostavljen Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja", kaže Lončarić.
Grupacija dimnjačara radi i na sistematizaciji baza dimnjačara i koncesija te edukaciji
dimnjačarskih tvrtki kao i onih s područja grijanja i energetike nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

28.11.2016. u 13:11 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 25.11.2016.

Dugogodišnji problem koji više brine duhanski biznis nego sam rast trošarina

Uredba o visini trošarine na cigarete, sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje donosi povećanje tzv. specifične trošarine sa sadašnjih 230 na 265 kuna na 1000 komada cigareta, dok se proporcionalna trošarina smanjuje sa 38 na 36 posto maloprodajne cijene. Minimalna trošarina na cigarete povećava se sa 648 na 679 kuna za 1000 komada, za sitno rezani duhan visina trošarine ostaje na dosadašnjih 550 kuna za kilogram,
dok se na ostali duhan za pušenje trošarina povećava s 500 na 550 kuna za kilogram stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet

25.11.2016. u 09:04 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 23.11.2016.

Ina odlazi iz zgrade u Šubićevoj

ZAGREB - Zgrada Ine u Šubićevoj ulici u Zagrebu, koja je bila sagrađena kao sjedište Naftaplina, do kraja će godine biti stavljena u 'hladni pogon'.
U Ini, kojoj je na čelu Zoltán Áldott, tu odluku tumače time da je poslovna zgrada u Šubićevoj najskuplja lokacija za održavanje i s najvišom komunalnom naknadom,
a Ina ima dovoljno drugih kapaciteta za prihvat zaposlenika. Zasad nije donesena odluka o daljnjoj namjeni zgrade, piše Lider.
– Kao dio kontinuiranog procesa povećanja efikasnosti poslovanja tvrtke, pokrenute su aktivnosti optimizacije upotrebe poslovnih prostora Ine s ciljem organizacijskog unapređenja i smanjenja troškova. Zaposlenici koji se nalaze na lokaciji u Šubićevoj 29 bit će preseljeni u druge Inine poslovne objekte,
pri čemu to neće imati utjecaj na poslovne procese ili broj zaposlenih u kompaniji – kažu u Ini nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

23.11.2016. u 18:00 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 17.11.2016.

Sberbank, Zaba i Splitska banka čekaju nove vlasnike

O razgovorima UCI-ja i SocGena izvjestila je talijanska ANSA, ovaj put u fokusu su razgovori o njihovu spajanj nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

17.11.2016. u 10:04 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 15.11.2016.

Vrgorac pokreće Poduzetnički centar

Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.
Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uplatila je u utorak u proračun Grada Vrgorca 1.802,023,83 kune, a riječ je o povratnim sredstvima IPARD programa koji će, uz ostalo, biti iskorišteni i za pokretanje Poduzetničkog centra.
Grad Vrgorac bio je aplicirao za sustav kanalizacije i oborinskih voda u gospodarskoj zoni Ravča. Taj je projekt krenuo, pa stao. Nova vrgoračka vlast ponovno je započela projekt te izmijenila dokumentaciju, ishodila dozvole, tehnički pregled i uporabnu dozvolu i dovršila ga gradskim novcem. Na osnovu riješenog projekta, Agencija je uplatila Gradu sredstva koja nisu namjenska, pa Grad Vrgorac može s tim novcem raspolagati po svojim potrebama.
Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg izvijestili su da će od uplaćenih sredstava Vrgorac platiti dio dugova koje je gradonačelnik
Pranić naslijedio od svog prethodnika Rudolfa Grljušića, a dio sredstava će se utrošiti u pokretanje Poduzetničkog centra.
Poduzetnički centar oblik je organizirane stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima (OPG) na području Grada Vrgorca.
"Osnovni zadatak je promoviranje poduzetništva, davanje informacija o poticajnim mjerama, pomaganje u pripremi poslovnih planova, organiziranje seminara i drugih oblika dopunskog obrazovanja poduzetnika, obrtnika i surađivanje s lokalnom samoupravom u provedbi različitih poticajnih programa iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", rekao je Pranić te dodao da će Centar osiguravati svu potrebnu pomoć u razvojnim planovima Gradu Vrgorcu i svim trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Grada Vrgorca.
"Uz to, Poduzetnički centar Vrgorac trebao bi upravljati Gospodarskom zonom Ravča", istaknuo je Pranić zadovoljan dobivenim sredstvima koja su mu popunila praznu blagajnu.
Dogradonačelnik Herceg najavio je da uskoro kreću u realizaciju Poduzetničkog centra u Vrgorcu za što je već pripremljena dokumentacija.
"Trenutno radimo na rješavanju poslovnog prostora za Centar, otvara se nekoliko radnih mjesta za mlade stručnjake
i Centar započinje s radom 1. siječnja 2017.", dodao je nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

15.11.2016. u 16:00 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 11.11.2016.

Slovenija ponovo u oporezivanje nekretnina, prijašnji zakon poništio ustavni sud

Novak vodi projektni tim vlade koji radi na novom prijedlogu, a ustvrdio je da će se voditi računa o presudi ustavnih sudaca i o primjedbama općina koje iznesu u javnoj raspravi.
Prijašnji zakon, koji su ustavni suci poništili, predviđao je da se na stanove i kuće u kojima vlasnici žive plaća porez od 0,15 posto njihove vrijednosti, a na prazne nekretnine koje nisu u upotrebi 0,4 posto. Na poslovne i industrijske objekte bila je određena stopa poreza od 0,45 do 0,75 posto, na poljoprivredne zgrade 0,30
i na obrađena zemljišta 0,15 posto novogradnja Velika Goricarica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

11.11.2016. u 21:45 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 08.11.2016.

Lukom i krumpirom iz Belice opskrbljuju 89 Lidlovih trgovina

Novosti u poslovanju obrta Zlatka Vinkovića su novi skladišni prostor i uzgoj nove kulture - butternut tikve.
Poljoprivredni obrt Vinković, Lidlov je najdugovječnijeg dobavljač luka i krumpira, koji je u deset godina suradnje s tim trgovačkim lancem,
znatno proširio svoju proizvodnju stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

08.11.2016. u 08:52 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 04.11.2016.

MOL povisio procjenu dobiti za 2016.

U prvih devet mjeseci ove godine proizvodnja je prosječno iznosila 110.000 boepd-a, što znači, poručuje se u priopćenju, da je MOL na putu da ostvari svoje proizvodne ciljeve iz gornjeg dijela planiranog raspona od 105.000 do 110.000 boepd-a.
MOL Grupa ostvarila je u trećem tromjesečju čistu CCS EBITDA dobit od 590 milijuna američkih dolara, pa je nakon dobrih rezultata u prvih devet mjeseci povećala svoj cjelogodišnji cilj na otprilike 2,2 milijarde dolara te dobiti.
U priopćenju o poslovnim rezultatima, objavljenom u četvrtak, MOL Grupa izvijestila je da je čista CCS EBITDA dobit u području 'downstreama', odnosno prerade nafte, u trećem tromjesečju bila stabilna na kvartalnoj razini, ali da je pala s rekordnih razina u istom lanjskom razdoblju.
Ističe se i da je preuzimanje mađarske i slovenske maloprodajne mreže ENI-a već pridonijelo prodajnim rezultatima,
koji su dosegnuli rekordne razine.
Proizvodnja nafte i plina dosegnula je u trećem tromjesečju 107.000 barela ekvivalenta nafte dnevno (boepd), što je 6 posto više u odnosu na isto razdoblje lani i zahvaljuje se rastu proizvodnje nafte.
U prvih devet mjeseci ove godine proizvodnja je prosječno iznosila 110.000 boepd-a, što znači, poručuje se u priopćenju, da je MOL na putu da ostvari svoje proizvodne ciljeve iz gornjeg dijela planiranog raspona od 105.000 do 110.000 boepd-a.
Zahvaljujući povećanoj proizvodnji i stalnim naporima na smanjenju troškova, u području 'upstreama', odnosno istraživanja i proizvodnje nafte, MOL je ostvario prvi rast EBITDA-e od 2011. godine, za 12 posto.
„MOL je i u trećem tromjesečju ostvario snažne rezultate i tijek gotovine zahvaljujući njegovom otpornom integriranom poslovnom modelu i stalnoj usredotočenosti na efikasnost i troškovnu disciplinu. Sada smo sigurni da ćemo prebaciti naše inicijalne planove za ovu godinu, stoga smo povećali naš cilj u 2016. na ostvarivanje čiste CCS EBITDA dobiti od otprilike 2,2 milijarde dolara",
poručio je predsjednik i glavni izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernádi u priopćenju stanovi Vrbani

Oznake: stanovi Vrbani

04.11.2016. u 09:40 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 02.11.2016.

Godina oporavka građevinskog sektora

Promatrajući kumulativno, prema izvornim indeksima, u razdoblju od prvih osam mjeseci ove godine, obujam građevinskih radova viši je za 3,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pritom su u istom promatranom razdoblju radovi na zgradama porasli za 9,9% godišnje dok je istovremeno obujam građevinskih radova na ostalim građevinama smanjen za 2,8% na godišnjoj razini. Stoga ne iznenađuje da se u razdoblju od siječnja do kolovoza u strukturi ukupno odrađenih sati na gradilištima (promatrajući prema vrstama građevina) 46,8% odnosi na građevinske radove na zgradama, uz razmjerno visok udio radova na novogradnjama (55,5% u ukupnim odrađenim satima).
Obzirom na očekivani rast i bolju iskorištenost sredstava iz EU fondova,
u narednim razdobljima očekujemo postupno blago dinamiziranje građevinske aktivnosti stanovi

Oznake: stanovi

02.11.2016. u 16:18 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2016 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis