Nekretnine Poreč https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

srijeda, 10.01.2018.

Ingra: U Areni će se odigrati utakmice prvenstva

Ingra se nakon prijetnji zatvaranjem zagrebačke Arena danas oglasila priopćenjem poručujući da dvorana ostaje otvorena
za Europsko rukometno prvenstvo iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

10.01.2018. u 11:05 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.09.2017.

U deset godina na dražbi završilo više od 20.000 kuća i stanova

ZAGREB - Kad je Vlada u srpnju poslala u Sabor izmjene Ovršnog zakona, što je zapravo bio Mostov prijedlog, premijer Andrej Plenković najavio je mogućnost da se na jesen razmotri donošenje potpuno
novog ovršnog zakona.
No, kako su od potvrde tih izmjena u Saboru prošla tek dva mjeseca, pa je teško procjenjivati i njihove učinke, u Vladinim krugovima zasad nitko ne govori o izradi novog zakona. Problem ovrhe nekretnina bila je jedna od dominantnih tema na parlamentarnim izborima 2012. i 2015. godine, na posljednjim predsjedničkim izborima te na izvanrednim izborima 2016. godine. Posljedica je toga i to da je Hrvatska u posljednjih 20 godina donosila tri ovršna zakona, s time da su se prva dva mijenjala pet puta, a posljednji iz 2012. godine samo dva puta,
piše Novi list iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

27.09.2017. u 10:36 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 02.01.2017.

EBRD podržava izgradnju trgovačko-zabavnog centra u Puli

PULA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dokapitalizacijom u iznosu od 10 milijuna eura postaje partner u razvoju prvog modernog trgovačko-zabavnog centra u Puli.
Investicija će biti sufinancirana od strane Fonda za kapitalna ulaganja u mala i srednja poduzeća (ENEF), čiji su investitori međunarodne financijske institucije EBRD, EIF, DEG i OeEB. EBRD i ENEF će dokapitalizacijom postati dioničari društva EECF Istra S.ŕ.r.l., u čijem je vlasništvu Trgovački centar Max Stoja d.o.o., projektno društvo osnovano u svrhu razvoja i upravljanja trgovačko-zabavnim centrom u Puli.
Centar će se graditi na lokaciji bivšeg kamenoloma i prostirati na 30.000 četvornih metara zakupne površine, uključujući i parking za 830 parkirnih mjesta. Projekt će pridonijeti obogaćivanju ponude kroz izgradnju maloprodajnih prostora koji udovoljavaju visokim međunarodnim standardima. Projekt je značajan za Pulu, grad smješten na zapadu Hrvatske s približno 60.000 stanovnika. Poznata po svojim arheološkim nalazištima i ostacima povijesnih rimskih naselja, Pula je ujedno i međunarodno turističko odredište i tranzitna luka.
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, izjavila je:
“Ponosni smo što postajemo partner u ovoj bitnoj investiciji. Projekt unapređuje ponudu grada pružajući nove mogućnosti za zakupce kao i širu ponudu proizvoda
i usluga za potrošače.”
Claudia Pendred, direktorica EBRD-a za Nekretnine i turizam, dodala je:
“Ovaj projekt ključan je za Pulu. Novi centar pridonijet će proširenju turističke infrastrukture grada te produljenju sezone stvaranjem novog zabavnog i ugostiteljskog sadržaja ove turističke destinacije.”
Stevan Muidža, direktor Trgovačkog centra Max Stoja d.o.o., izjavio je:
“Projekt je razvijen u uskoj suradnji s lokalnom zajednicom te će stvoriti novi prodajni kanal istarskim malim i srednjim poduzećima za plasman lokalnih proizvoda široj javnosti.”
EBRD je u Hrvatskoj aktivan kao investitor od 1994. godine i do sada je uložio oko 3,6 milijardi eura u više od 192 projekata. Aktivnosti EBRD-a pokrivaju sva područja gospodarstva, s naglaskom na infrastrukturu, korporativni sektor, financijske institucije i energetiku. Strateški plan Banke za razdoblje 2016. - 2018. godine sadrži tri prioriteta: jačanje gospodarske otpornosti,
usmjerenje prema globalnim izazovima i potporu regionalnoj integraciji iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

02.01.2017. u 18:18 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 07.12.2016.

Cappelli dijeli 17,3 milijuna kuna za infrastrukturu: Ovi projekti dobili su najviše novca

Ove godine po prvi put će potpore dobiti plaže na kontinentu, odnosno rijekama, među njima i karlovačko Foginovo kupalište na Korani.
Ministarstvo turizma u sklopu programa razvoja javne turističke infrastrukture podijelit će 17,3 milijuna kuna za sufinanciranje ukupno 32 projekta,
uglavnom uređenja plaža i centara za posjetitelje, a ove godine po prvi put će potpore dobiti plaže na kontinentu, odnosno rijekama. Tim je povodom
ministar turizma Gari Cappelli danas boravio u Karlovcu, čija će plaža Foginovo kupalište na Korani od Ministarstva dobiti 646 tisuća za uređenje.
Također, za adaptaciju vojnog muzeja Muzejski prostor za budućnost u Turnju odobrena je bespovratna potpora od 900 tisuća kuna.
Milijun kuna dodijelit će se Vukovaru za interpretacijski centar Vodotoranj, 900 tisuća dobit će Splitsko dalmatinska županija za svoj centar za posjetitelje, grad Zadar 700 tisuća za dovršetak izgradnje projekta Vrata u kulturu, a Lipik 600 tisuća za svoj centar termalne baštine. Osim Karlovca, pomoć za uređenje plaža dobili su općina Draž, gradovi Ozalj, Petrinja i Orahovica.
„Javna turistička infrastruktura je integralni dio i prikaz ukupne turističke ponude svake destinacije. Zato je iznimno važno da u nju kontinuirano ulažemo, stvaramo novu atrakcijsku osnova te valoriziramo prirodnu i kulturnu baštinu.“ istaknuo je ministar Cappelli.
Kako je poznato. bespovratne potpore dodjeljuju se iz takozvanog Fonda za turizam, izvanproračunskog prihoda Ministarstva od
uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

07.12.2016. u 17:39 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 24.10.2016.

Ramada gradi hotel u Splitu

SPLIT - Nakon Singapura, Dubaija, Bruxellesa, Kranjske Gore, ali i mnogih drugih gradova diljem svijeta, hotel iz poznatog lanca "Ramada" - koji krase četiri zvjezdice - prvi put se gradi i u Hrvatskoj, preciznije u Splitu. Ili još konkretnije, na Pazdigradu.
Bit će smješten u velikom armiranobetonskom tornju zapadno od prodajnog centra "Plodine", koji već pet godina stoji zapušten, a građani se s pravom pitaju što će, kada će i hoće li se tamo uopće što izgraditi, prenosi Slobodna Dalmacija. Zgrada se, podsjetimo, počela podizati još 2011. godine, a trebala je postati veliki poslovni neboder s osam katova, na kojem je bila predviđena i realizacija ekskluzivnog kluba, egzotičnog restorana s helidromom, panoramskim dizalom...
A onda je sve stalo. I ostalo je tako dugo vremena, predstavljajući ruglo, ali i veliku opasnost za djecu iz susjedstva, koja bi se, radoznala kakva jesu, znala igrati i skrivati po nedovršenom i slabo ograđenom objektu, ne misleći mnogo o tome kako bi takva igra mogla imati fatalne posljedice.
Koncem proteklog mjeseca ponovno se počelo događati "nešto" na gradilištu.
- Nakon što smo razriješili sve financijske poteškoće sa bivšim izvođačem radova, tvrtkom "Zagorje tehnobeton", i bankama, odlučili smo se za potpuno drukčiju opciju. Toranj će izvana ostati nepromijenjen, tako da se svojim vizurama i izgledom ni po čemu neće razlikovati od prvotnog.
No, njegova namjena je izmijenjena, jer ćemo umjesto poslovnog tornja izgraditi hotel. Zbog prenamjene projekta morali smo zatražiti dodatne dozvole,
koje bi trebale stići ovih dana. Također, imamo nekoliko ponuda kreditora i nadamo se da neće biti nikakvih prepreka da realiziramo ovu investiciju
koja će stajati oko deset milijuna eura - kaže nam Saša Svalina, prvi čovjek "Toranj grupe" iz Kaštel Štafilića, koja je investitor objekta.
Od investitora Svaline doznajemo detalje o hotelu, kada bi se trebao izgraditi i primiti prve goste na svojih osam katova, ukupne površine 2750 metara četvornih.
- Bit će ukupno pedeset i šest soba, izuzetno kvalitetno opremljenih i vrlo komfornih, a trebale bi udovoljiti kriterijima najzahtjevnijih gostiju. Dakako da će svi gosti naći i popratne sadržaje primjerene ovakvim objektima - od wellness zone, velike teretane, bazena, kongresne sale i slično - priča nam Svalina, ističući kako će splitska "Ramada" svoje prve goste u najoptimističnijoj verziji primiti u ljeto 2017. godine.
Ako se nešto oduži s papirologijom, krajnji rok za završetak projekta bio bi konac sljedeće godine.
- Bit će ovo jedna od najljepših svjetskih "Ramada" - poručuje ulagač, koji napominje kako proteklih dana obavljaju pripremne radove, budući da je dio betona nagrizao i zub vremena.
- Oštećen je beton na podrumskoj razini, tako da to saniramo, čistimo okolni teren, zaštitili smo adekvatno cijelo područje, postavili zaštitara, tako da više nema razloga za brigu među sugrađanima. Spremno čekamo započeti s konkretnim radnjama - kaže nam Svalina.
Zadovoljan je i Nino Vela, predsjednik Gradskog kotara Žnjan Pazdigrad, koji je u nekoliko navrata upozoravao i apelirao na to da se bolje zaštiti taj teren, a sada kada je to i učinjeno,
ne moraju se više brinuti hoće li im djeca lutati po neograđenom tornju iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

24.10.2016. u 21:24 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 12.08.2016.

Moralić se u deželi bacio na nekretnine

Poduzetnik Enver Moralić, vlasnik Kutjeva i Božjakovine u Hrvatskoj, u Sloveniji je pokazao interes za poslovanje s nekretninama.
Prema objavi slovenskih medija, Moralić, koji je inače u susjednoj državi svojedobno kupio vinograd Brič, od lani je vlasnik 10 posto udjela u ljubljanskoj tvrtki Tivoli Projekt,
dok ostatak drži Jože Anderlič.
Tivoli Projekt je pak u Ljubljani u vlasništvu imao atraktivno zemljište površine nešto manje od jednog hektara koje je navodno ovih dana za 15,4 milijuna eura preuzeo južnoafrički fond Greenbay Properties, koji je nedavno kupio i koparski Planet Tuš. Greenbay na toj lokaciji namjerava sazgraditi višenamjenski objekt (stanovi, trgovine i uredi)
u koji će investirati oko 70 milijuna eura, a gradnja bi mogla krenuti već početkom rujna iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

12.08.2016. u 11:25 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.07.2016.

Douş Grupa u Šibeniku nakon marine ulaže i u brodogradilište

Turski ulagač Douş Grupa mogao bi, kako neslužbeno doznajemo, uskoro plasirati novu akviziciju u Hrvatsku, a zainteresirani su za preuzimanje NCP remontnog brodogradilišta,
koje se nalazi pokraj njihova resorta i marine u Šibeniku u Mandalini. Na taj bi način, kažu nam izvori, zaokružili ponudu za gosta, ali i iskoristili know-how koji
postoji u hrvatskoj brodograđevnoj industriji.
Nedavno su preuzeli veliko brodogradilište u Barceloni u kojoj se vrši remont megajahti i do 200 metara dužine pa slično namjeravaju razviti i u Hrvatskoj iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

27.07.2016. u 14:05 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 03.06.2016.

Zagreb u zlatnoj sredini, Dubrovnik i Opatija pri samom vrhu

Najveći godišnji pad ponovno je zabilježen u Bjelovaru gdje iznosi 8,9 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ tamošnjih stanova iznosila je 782 eura što je 1,4 posto manje no mjesec ranije.
Pad cijena od 0,4 posto zabilježen je u Varaždinu gdje se za jedan metar kvadratni u prosjeku tražilo 1114 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako porast svibanjskih cijena bilježe tek gradovi na Jadranu, Šibenik i Opatija u kojima su cijene porasle za 0,7 posto. U Šibeniku se prosječna tražena cijena metra kvadratnog popela na 1493 eura, dok se Opatija visinom prosječne cijene „kvadrata“ od 2929 eura lagano približava Dubrovniku.
Pad cijena zabilježen je i u Zadru, 0,2 posto prema podacima Crozille, a cijena „kvadrata“ iznosila je 1761 euro.
Među jeftinijim gradovima na moru nalazi se Senj u kojem su cijene pale za 1,1 posto, a za metar kvadratni stana u prosjeku se tražilo 1237 eura. Barbara Prpić iz Zanatskog obrta Gradnja iz Senja, za Crozilla.com rekla je kako su cijene stanova u tom gradu napokon onakve kakve bi trebale biti. Dodaje kako se tamošnji „kvadrati“ kreću od 500 do 1600 eura.
„Na 1600 eura po metru kvadratnom misli se na nekretnine koje su prvi red do mora i koje su novo izgrađene.“ – dodaje Prpić iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

03.06.2016. u 12:22 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 07.03.2016.

Đakovo: Jeftino se prodaje čak 200 kuća

Razlozi za veliki broj kuća na prodaju i niske cijene su, kaže, različiti.
- Neki nemaju posla pa odlaze odavde i prodaju kuće, neki nemaju novca pa su primorani prodati, a kod nekih je i nasljeđe u pitanju. Održavanje kuće košta,
a neki si to ne mogu priuštiti pa je stavljaju u prodaju - kaže Rechner iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

07.03.2016. u 15:11 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 09.02.2016.

HT u Zagrebu testirao internet brzine 415 Mbps preko telefonskih žica

Tihe pripreme za utrku za gigabitni internet su započele, a korist će imati i stanovnici izvan gradova.
Iako niz statističkih izvora, poput StateOfInternet.com-a, ukazuju da građani i tvrtke u Hrvatskoj imaju jedan od najsporijih fiksnih pristupa internetu u Europi,
najviše zbog nedovoljno iskorištenih kapaciteta postojećih bakrenih telefonskih žica, čini se, da bi se to moglo uskoro promijeniti.
Tragom informacije da Optima telekom, koja je nakon predstečajne nagodbe postala dio HT grupe, testira tehnologiju G.fast, što je operater potvrdio online portalu ICTBusiness.info,
otkrili smo da više operatera intenzivno radi na traženju načina kako iskoristiti postojeću infrastrukturu i preko nje ponuditi veće brzine interneta iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

09.02.2016. u 13:52 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 31.12.2015.

Zagreb dobio najmoderniji McDonald’s restoran

Nakon nedavnog otvorenja restorana u Zadru, u Zagrebu je otvoren 25. McDonald’s restoran u Hrvatskoj, i to najmoderniji u zemlji target=_blank>iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

31.12.2015. u 16:39 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 17.09.2015.

Porastom potražnje porasle su i cijene manjih stanova

Krajem ljeta već tradicionalno započinje sezona najma stanova, a u najvećem ih broju unajmljuju studenti koji će u njima boraviti tijekom predstojeće akademske godine.
U ovom dijelu godine najveću potražnju za najmom stanova bilježi Zagreb u kojem boravi najveći broj studenata, a podaci portala Crozilla.com pokazuju i
kako je tamošnjim stanovima uz potražnju porasla i cijena, stoji u priopćenju iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

17.09.2015. u 10:03 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 30.07.2015.

D-resort u Šibeniku: Nova oaza za luksuzni odmor

Osim D-Marin Mandaline i D-Resorta u Šibeniku Dogus grupa je vlasnik i D-Marin Dalmacije u Sukošanu, najveće marine u regiji (kapaciteta 1.200 vezova na moru i 600 na kopnu), koja se trenutačno uređuje, a sljedeće godine ondje se planira otvorenje ekskluzivnog beach kluba, te D-Marin Borik u Zadru.
Sve tri njihove marine imaju ukupno 2.406 vezova što je oko 10 posto ukupnog broja vezova u Hrvatskoj. Usto, Dogus grupa je vlasnik i 11-posto udjela u najvećem hrvatskom lancu marina ACI, koji je u većinskom državnom vlasništvu.
Trenutačno rade i na projektu hotela Maraska u Zadru, koji će imati 120 soba i 80 apartmana i za koji je potpisan ugovor s jednim svjetski poznatim hotelskim lancem, što je investicija koja je prema ranijim najavama teška oko 45 milijuna eura. Usto, u njihovu je vlasništvu i hotel Villa Dubrovnik.
Dogus grupa dosad je u Hrvatskoj od 2007. u različite projekte uložila oko 300 milijuna eura, a najavili su i nastavak investiranja.
Grupa posluje u ukupno 27 zemalja i zapošljava oko 35.000 ljudi iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

30.07.2015. u 10:33 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 23.07.2015.

Pad cijena sirove nafte

Cijene sirove nafte tijekom zadnja dva tjedna pale su na najniže razine u gotovo posljednja tri mjeseca. Nekoliko je ključnih čimbenika koji su utjecali na takav trend kretanja cijena: zabrinutosti oko gospodarskog rasta Kine, mogućeg povećanja izvoza nafte iz Irana te daljnji nastavak rasta svjetskih zaliha sirove nafte. No s druge strane, promatramo li ukupno drugo tromjesečje, usprkos rastu svjetskih zaliha sirove nafte na godišnjoj razini, njihove cijene su ostale relativno stabilne. Naime, procijenjene zalihe sirove nafte u drugom ovogodišnjem tromjesečju prosječno su iznosile 2,6 mil b/d što je značajno više od 0,8 mil b/d u istom razdoblju lani. S druge strane, stabilnost cijena podržava i relativno visok rast svjetske potražnje za naftom. U vrijeme pisanja analize, cijena nafte tipa Brent (koja je referentna za europsko tržište) bila je na razinama 56,1 dolara po barelu dok je cijena barela nafte tipa WTI (koja je referentna za američko tržište) bila na razini oko 49,2 dolara.
Prema mjesečnom izvješću IEA (International Energy Agency), globalna opskrba naftom porasla je u lipnju za 550 tisuća b/d, na 96,6 mil b/d (godišnji rast za 3,1 mil b/d) pod utjecajem povećanja proizvodnje i od strane zemalja OPEC-a, ali i onih van grupacije OPEC. Tako je proizvodnja sirove nafte u zemljama OPEC-a porasla u lipnju u prosjeku za 340 tisuća b/d na 31,7 mil b/d (najviša razina u posljednje 3 godine), čemu pridonosi rekordna proizvodnja nafte u bliskoistočnim zemljama (Irak, Saudijska Arabija i UAE). Uspoređujući s 2014. godinom, proizvodnja zemalja unutar OPEC-a se povećala za 1,5 mil b/d. Nakon snažnog porasta dnevne proizvodnje za 2,4 mil b/d u 2014. godini, očekuje se usporavanje prosječnog dnevnog porasta na 1 mil b/d do kraja 2015. godine uz predviđenu stagnaciju u 2016. godini. Prema projekcijama američke EIA (Energy Information Administration), ukupna dnevna proizvodnja sirove nafte SAD-a bi u prosjeku trebala biti na razini od 9,5 mil b/d u 2015. godini i 9,3 mil b/d u 2016. godini iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

23.07.2015. u 10:44 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.05.2015.

Ambasada Saudijske Arabije dobija zgradu u Sarajevu - Rok za dostavu građevinskih ponuda 2. avgust

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 2. avgust 2015. godine, a sve ponude moraju biti zapečaćene i ovjerene. Također, sve kompanije koje učestvuju u konkursu moraju priložiti bankovnu garanciju koja iznosi 1% od ukupne vrijednosti ponude, a koja će biti validna četiri mjeseca.
Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u BiH zadržava pravo prihvatanja ili odbijanja (bilo koje ili svih) dostavljenih ponuda bez davanja dodatnih obrazloženja, prenosi Sa-c.net iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

27.05.2015. u 13:51 • 0 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 20.04.2015.

Ikea planira velika ulaganja u Rusiju


Tagner također napominje da je za Ikeu Rusija jedna od najperspektivnijih tržišta. A pored Rusije za kompaniju su značajna i tržišta Kine, Švedske i Poljske. Na globalnoj raziniIkea planira investirati oko 3 milijarde u izgradnju novih prodavaonica, uključujuči i ulaganja u Rusiju i Kinu,
i to sve u narednih 5 do 7 godina iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

20.04.2015. u 13:15 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 15.01.2015.

Zagreb dobio VoiceGuide, offline aplikaciju za turistički obilazak

Martina Bienenfeld je predstavila rekordne turističke rezultate koje je Zagreb ostvario u prošloj godini, posebno u adventu.
U suradnji Turističke zajednice Grada Zagreba, Instituta za turizam i tvrtke Egzekutor, Zagreb je dobio svoj prvi glasovni turistički vodič, besplatnu offline aplikaciju za pametne mobilne uređaje koja je unazad nekoliko dana dostupna za korištenje. Aplikacija sadrži 188 priča o gradu, koje prate obilazak tako što se izmijenjuju korištenjem GPS tehnologije.
Aplikaciju VoiceGuide Zagreb i ostale nove projekte predstavila je na današnjoj konferenciji za novinare Martina Bienenfeld, direktorica TZ Grada Zagreba sa suradnicima i Sandom Čorak, ravnateljicom Instituta za turizam. Bienenfeld je pritom predstavila rekordne turističke rezultate koje je Zagreb ostvario u prošloj godini, posebno u prosincu, zahvaljujući nikad posjećenijem adventu iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

15.01.2015. u 15:18 • 0 KomentaraPrint#^

petak, 07.11.2014.

Pad indeksa pouzdanja, očekivanja i raspoloženja potrošača

Prema posljednjim podacima koje je objavio HNB, u rujnu je zabilježeno pogoršanje kretanja svih triju kompozitnih indeksa: indeks pouzdanja potrošača (IPP), indeks raspoloženja potrošača (IRP) i indeks očekivanja potrošača (IOP). Rezultati mjesečnog anketnog istraživanja u rujnu pokazuju pogoršanje percepcije potrošača glede promjena financijske situacije kućanstva te ukupne ekonomske situacije u Hrvatskoj.
Tako je u rujnu indeks pouzdanja potrošača zabilježio razinu od -34,8 što je na ljestvici vrijednosti indeksa za jedno mjesto niže u usporedbi s prethodnim mjesecom. Također, indeks očekivanja potrošača spustio se sa -22,0 koliko je iznosio u kolovozu na -22,5 u rujnu. Najveće pogoršanje pokazao je indeks raspoloženja potrošača koji se spustio za 1,8 bodova (sa 40,3 u kolovozu na -42,1 u rujnu).
Također, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, sva tri indeksa pokazuju pad: IPP je niži za 1,4 boda, IOP je niži za 2,1 bodova dok se IRP spustio za 1,2 bodova u odnosu na rujan 2013. iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

07.11.2014. u 15:02 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 17.07.2014.

DZS: u travnju nastavljen pad građevinskih radova

Građevinski radovi u Hrvatskoj u travnju ove godine bili su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, 6,2 posto manji u odnosu na isti lanjski mjesec, a pali su i u odnosu na ožujak, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Prema kalendarski prilagođenim indeksima, u travnju su na godišnjoj razini radovi na zgradama bili 4 posto manji nego u istom mjesecu prošle godine, dok su radovi na ostalim građevinama pali za 8,1 posto.
Pritom je na novogradnjama odrađeno 49,2 posto radnih sati, dok se na ostale radove, dakle rekonstrukcije, popravke i održavanje, odnosi 50,8 posto odrađenih radnih sati. Od tog je 43,9 posto sati odrađeno na zgradama, a 56,1 posto na ostalim građevinama iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

17.07.2014. u 15:08 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 11.03.2014.

U sva četiri tromjesečja prošle godine pad građevinskih radova na godišnjoj razini

Građevinski radovi u Hrvatskoj u prosincu prošle godine bilježe rast na mjesečnoj razini za oko 2 posto, dok su na godišnjoj razini, prema kalendarski prilagođenim indeksima, smanjeni za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Time je nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini, nešto usporeniji nego u prethodna dva mjeseca s obzirom da su u listopadu prošle u odnosu na listopad 2012. pali za 3,5 posto, a u studenome je na godišnjoj razini zabilježen pad za 5,2 posto.
Tako su u zadnjem tromjesečju prošle godine građevinski radovi, prema kalendarski prilagođenim indeksima, pali za 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2012. godine.
Statistika u sva četiri tromjesečja prošle godine bilježi pad građevinskih radova na godišnjoj razini - u prvom kvartalu pad za 5 posto, drugom za 4,6 posto, trećem 2,9 posto te najveći pad upravo u zadnjem tromjesečju, za 5,3 posto.
Na to je ponajviše utjecao pad građevinskih radova na zgradama, koji je u prva tri tromjesečja prošle godine bio veći od 14 posto (od 14,6 do 14,8 posto), a u zadnjem je smanjenje bilo 8,9 posto.
Na ostalim pak građevinama statistika je u prva tri kvartala prošle godine bilježila rast građevinskih radova od 2,8 do 4,1 posto, da bi u četvrtom kvartalu i radovi na ostalim građevinama pali i to za 1,6 posto u odnosu na četvrto tromjesečje 2012. godine iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

11.03.2014. u 15:30 • 0 KomentaraPrint#^

četvrtak, 13.06.2013.

Obrtnici plaćali gradnju, a zatim i zakup lokala na tržnicama u Zagrebu

Pozivamo poduzetnike da iznesu svoje probleme. Tragom vaših napisa, upućivanjem na apsurde u pojedinačnim slučajevima upozoravat ćemo na nedostatke sustava u cijelosti i tako poduprijeti čitatelje Lidera kao pojedince u njihovim neravnopravnim sporovima s glomaznom državnom upravom.
Alen je Havranek u listopadu 1993. s Tržnicama Zagreb zaključio sporazum o udruživanju sredstava za rohbau gradnju lokala broj 10 veličine 9,04 m2 na tržnici Volovčica, a ugovor je potpisan 15. ožujka 1995. Havraneka (uz kojeg je tada kao poslovni partner bila i majka Mira Havranek) su, međutim, pogrešnim izračunima naveli da uplati 24.525,70 tadašnjih DEM, dok je u sporazumu bilo navedeno daje trebao uplatiti 20.566 DEM.
No nije to najveći problem, jer je Havranek prema sporazumu morao napraviti konačni financijski obračun svih troškova gradnje uz obvezu podmirenja razlike međusobnih dugovanja i potraživanja ... , što je moglo samo značiti da i Tržnice Zagreb također ulažu svoj novac za gradnju lokala. No ne samo da Tržnice nisu dale ni lipe do sada, nego je Havranek gradnju preplatio iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

13.06.2013. u 14:59 • 0 KomentaraPrint#^

utorak, 26.03.2013.

Tržište zelenih kredita sve je konkurentnije

Već duže vrijeme komercijalne banke u Hrvatskoj nude tzv. zelene kredite za različitu namjenu. Još je 22. travnja 2010. godine na dan Planeta zemlja Zagrebačka banka uvela zelene kredite kao vrstu jedinstvenog stambenog kredita.
Kupnjom ili izgradnjom niskoenergetske nekretnine ili opremanjem vlastitog doma štednim sustavima kao što su solarni kolektori, klimatizacijski sustavi, pročistači vode, izolacijska stakla, termoizolacijske fasade i sl., štedimo potrošnju energije i koristimo obnovljive izvore energije, čime ujedno smanjujemo i emisiju štetnih tvari u vlastiti okoliš u kojem živimo.
Zelenim kreditima možete stanovati kvalitetnije štedeći energiju, uz niže troškove režija, navodi se u pozivu Zagrebačke banke klijentima koji žele realizirati tu vrstu kredita. Kamatna stopa za zelene kredite iznosi svega 4,50%, fiksna prve dvije godine otplate, a nakon toga je jednaka kamatnoj stopi za stambene kredite mladima
OTP banka građanima nudi stambene kredite, nazvane Sunčani krediti, za niskoenergetski dom s fiksnom kamatnom stopom za prve dvije godine otplate od 4,49%. Banka je proširila svoju kreditnu ponudu uvođenjem stambenih kredita za niskoenergetski dom. Krediti se odobravaju u visini od 5 do do 250 tisuća eura iznajmljivanje stanova.

Oznake: iznajmljivanje stanova

26.03.2013. u 08:56 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (7)
Siječanj 2020 (8)
Prosinac 2019 (2)
Listopad 2019 (6)
Rujan 2019 (22)
Kolovoz 2019 (7)
Srpanj 2019 (22)
Lipanj 2019 (20)
Svibanj 2019 (23)
Travanj 2019 (18)
Ožujak 2019 (24)
Veljača 2019 (21)
Siječanj 2019 (12)
Prosinac 2018 (16)
Studeni 2018 (21)
Listopad 2018 (26)
Rujan 2018 (19)
Kolovoz 2018 (24)
Srpanj 2018 (21)
Lipanj 2018 (19)
Svibanj 2018 (11)
Travanj 2018 (8)
Ožujak 2018 (8)
Veljača 2018 (9)
Siječanj 2018 (8)
Prosinac 2017 (9)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (9)
Rujan 2017 (8)
Kolovoz 2017 (10)
Srpanj 2017 (9)
Lipanj 2017 (10)
Svibanj 2017 (10)
Travanj 2017 (8)
Ožujak 2017 (10)
Veljača 2017 (8)
Siječanj 2017 (10)
Prosinac 2016 (9)
Studeni 2016 (9)
Listopad 2016 (9)
Rujan 2016 (10)
Kolovoz 2016 (9)
Srpanj 2016 (9)
Lipanj 2016 (10)
Svibanj 2016 (9)
Travanj 2016 (9)
Ožujak 2016 (9)
Veljača 2016 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Prodaja nekretnina u Poreču, kupovina nekretnina u Poreču

Ponuda dana

Linkovi

Oglasi
Nekretnine Oglas
Nekretnine 123

Kuće
Stanovi
Novogradnja
Iznajmljivanje stanova
Stanovi Zagreb
Nekretnine Zagreb
Nekretnine Rijeka
Nekretnine Zadar
Nekretnine Split
Nekretnine Osijek
Kamene kuće
Stanovi
Nekretnine

Nekretnine Istra
Istra Nekretnine
Nekretnine Istra
Nekretnine Pula
Nekretnine Poreč
Nekretnine Umag
Nekretnine Rovinj
Nekretnine Labin




Vijesti
Nekretnine vijesti 123

Forum
Forum za nekretnine


Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis