Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Gradske „rupetine“ nikome ne trebaju

Natječajem su pristigle ponude za kupnju jednog stana koji se koristi temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim za kupnju jednog idealnog dijela stana kojeg koristi suvlasnik u preostalom dijelu te zahtjev za kupnju dva gradska stana koja trenutno koriste hrvatski branitelji (vojni invalidi), saznajemo u Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom.
Podsjetimo, predmet natječaja bili su prodaja dva stana i jednog idealnog dijela stana u vlasništvu Grada Rijeke koji se koriste temeljem ugovora o najmu sa slobodno ugovorenom najamninom, zatim prodaja jednog idealnog dijela stana koji koristi suvlasnik u preostalom dijelu, te dva stana koje koriste hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata.
U Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom kažu da se pri prodaji praznih gradskih stanova radi zapravo o stanovima neprikladnim za stanovanje i koji nisu u funkciji stanovanja te iziskuju znatna novčana sredstva da ih se privede namjeni.
Ukoliko se procjeni da se ulaganje ipak isplati i stan se privede namjeni uglavnom se ta nekretnina dodjeljuje po listi prioriteta u najam te se ne prodaje, pojašnjavaju u Odjelu nekretnine Rijeka



Post je objavljen 22.08.2013. u 14:51 sati.