30.01.2017., ponedjeljak

Supernova drži gotovo 15% ukupne površine svih trgovačkih centara u Hrvatskoj

ZAGREB - Lanac trgovačkih centara Supernova, u vlasništvu austrijske m2 grupe, upravo je postao još veći: prvo su dali najbolju ponudu za preuzimanje zagrebačkog Garden Malla, dva “retail parka” u Koprivnici i Sisku te još jedan u Požegi koji je tek u projektnoj fazi, a onda preuzeli i zagrebački Centar Cvjetni.
Nove trgovačke nekretnine Supernova kupuje od HETA Asset Resolutiona, austrijske “loše banke” u koju su spremljeni nenaplativi krediti nekadašnje austrijske Hypo Alpe Adria banke,
a Centar Cvjetni od građevinskog poduzetnika Tomislava Horvatinčića. Supernova je, kako su objavili iz te kompanije, u nadmetanju za preuzimanje kredita za četiri
nekretnine dala najbolju ponudu među svim konkurentima. Koliko su točno dali, nisu otkrili,
a najavili su da će sve kupljene trgovačke centre rebrendirati.
S Garden Mallom će dobiti još oko 26 tisuća, a TC Koprivnica i STC Sisak će im donijeti još oko 25 tisuća kvadrata. Tako se preuzimanjem novih trgovačkih centara Supernova približila lancu City Center One koji na tri lokacije broji nešto preko 200 tisuća kvadrata bruto trgovačke površine, ako je suditi prema dostupnim podacima.
Trenutno najveći centar Supernove je onaj u Zadru, koji ima oko 38.000 četvornih metara trgovačke površine, no nedavno je pokrenuto 228 milijuna kuna vrijedno proširenje kojim će ovaj centar dobiti još 30 tisuća kvadrata, što će ga smjestiti među veće trgovačke centre u Hrvatskoj,
piše Jutarnji list stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 13:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.01.2017., četvrtak

Srušena legendarna tvornica čarapa, donjeg rublja i odjeće, grade se stanovi i tržnica

MTČ je nakon pretvorbe i privatizacije 90-ih bio rascjepkan na desetak tvrtki, a druga faza urušavanja nekadašnjeg tekstilnog giganta u kojem su radile tisuće Međimuraca, počela je, tvrde u sindikatu, 2000. dolaskom PIF-ova.
Srušen je tvornički kompleks bivšeg MTČ-a i MTČ Tvornice rublja u središtu Čakovca. Privatni investitor, ovdašnja tvrtka BAT, počeo je raščišćavati teren i pripremati ga za
novogradnju stambeno-poslovnog kompleksa i velike natkrivene tržnice. Hale u kojima se proizvodilo pletivo i šivalo rublje već godinama zjape prazne prazni,
piše lokalni.hr stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar


- 13:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2017., nedjelja

Pala prva ostavka u Vladi Andreja Plenkovića

Resorni ministar još nije odlučio hoće li prihvatiti ostavku ili ne.
Nikola Brzica, pomoćnik ministra obrane za obrambenu politiku,
ponudio je ostavku iz, kako je naveo, osobnih razloga.
Ministar obrane Damir Krstičević potrvrdio je Jutarnjem listu da mu je pomoćnik ponudio ostavku te dodao kako će o tome još razgovarati s Brzicom i tek nakon toga odlučiti hoće li je prihvatiti ili ne.
Ovo je prva ostavka jednog dužnosnika
u mandatu Vlade Andreja Plenkovića nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri


- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.01.2017., srijeda

Osobni bankrot zatražilo 746 osoba

Od ukupnog broja započetih postupaka pred Fininim savjetovalištima do 16. siječnja ove godine, njih 403 je završilo izdavanjem potvrde o neuspjelom sklapanju izvansudskog sporazuma. Po podacima Fine, najviše je takvih potvrda, 146, izdano u zagrebačkom savjetovalištu, a slijedi savjetovalište u Osijeku s 41 izdanom potvrdom.
Uz zahtjev za pokretanje postupka, dužnik mora priložiti i popis svoje imovine te ukupnih neplaćenih obveza. Iz tih popisa proizlazi da su osobe koje su zatražile pokretanje postupka navele kako imaju ukupno 3.899 vjerovnika, a duguju im ukupno 463,3 milijuna kuna.
Najviše postupaka pokrenuto je u savjetovalištu u Zagrebu - 397, a slijede Osijek sa 66, Pula s 52, Rijeka s 39 te Split s 30 pokrenutih izvansudskih postupaka.
Podaci o iznosima prijavljenih obveza pokazuju, pak, da je najveći ukupni iznos, veći od 174,7 milijuna kuna, prijavljenim u postupcima koji se vode u savjetovalište u Zagrebu, a slijedi savjetovalište u Splitu, u kojem je pokrenuto 30 postupaka, a prijavljeni iznos dugovanja je veći od 80,2 milijuna kuna. U savjetovalištu u Osijeku prijavljeni su dugovi u ukupnom iznosu od gotovo 37 milijuna kuna,
u Puli 31,2 milijuna kuna, a u Dubrovniku
29,8 milijuna kuna iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova


- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.01.2017., ponedjeljak

Broj odobrenih građevinskih dozvola u studenom porastao 32,4%

Podaci DZS-a pokazuju i da je u studenom najviše dozvola, 317, izdano za stambene zgrade, a 119 za nestambene, među kojima prevladavaju dozvole za industrijske zgrade i skladišta (19 dozvola), zgrade za promet i komunikacije (17 dozvola), zgrade za kulturno-umjetničku djelatnosti, obrazovanje, zabavu, bolnice i zdravstvenu zaštitu (12), a izdano je i 11 dozvola za hotele i slične zgrade.
Pritom je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine znatnije povećan udio planirane površine uredskih zgrada te hotela i sličnih zgrada, dok je smanjen udio zgrada za promet i komunikacije te industrijskih zgrada i skladišta.
Iz HGK kažu kako je očito da su uspješni turistički rezultati potaknuli interes investitora za ulaganja u tu djelatnost, što je rezultiralo 52,4 posto većim brojem izdanih građevinskih dozvola i 34 posto većom planiranom površinom turističkih zgrada nego u prvih jedanaest mjeseci 2015. godine.
"Podaci o rastu broja izdanih građevinskih dozvola i u njima sadržanoj vrijednosti predviđenih radova upućuju na to da će se oporavak građevinske aktivnosti nastaviti u ovoj godini. Tome će pridonijeti viši gospodarski rast, raspoloživa sredstva fondova EU-a, poboljšana poslovna klima te učinci porezne reforme koja rezultira manjim poreznim opterećenjem tvrtki i stanovništva,
a time i većim raspoloživim sredstvima za ulaganje", zaključuju iz HGK-a stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar


- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.01.2017., srijeda

Rovinj dobiva najsigurniju medicinsko-terapeutsku plažu na Jadranu

Ono što će ovu plažu u odnosnu na brojne druge, i također luksuzne činiti posebno je njena sigurnosna strana.
Prošla je godina bila u znaku obnova, sanacija i rekonstrukcija bolničkih zgrada kompleksa Bolnice za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju "dr. Martin Horvat"
u vlasništvu Županije istarske. Za obnovu bolničke kuhinje, dijela fizikalne terapije, poliklinike i odjela Bolnica je utrošila oko 1,8 milijuna kuna vlastitih sredstava.
Početkom godine, u pomoć pristiže Ministarstvo turizma s 800 tisuća kuna, odnosno Županija istarska koja će za potrebe uređenja bolničke plaže i njenog pretvaranja u
suvremeno i luksuzno kupalište namijenjeno osobama s invaliditetom osigurati najmanje još toliko, pa i više sredstava za potrebe tzv. nad standarda.
- Nakon što smo se prijavili na natječaj Ministarstva turizma glede potražnje novaca za potrebe uređenja bolničke plaže, a koji smo zahvaljujući Gradu Rovinju i nadležnoj pročelnici Matini Hek Čekić i dobili, odnosno postali prva bolnica u zemlji kojoj je odobren iznos od nemalih 800 tisuća kuna, u dogovoru s osnivačem Županijom istarskom pobrinuli smo se i za nad standard, koji će konačnu sumu i za kompletno uređenje plaže s oko 900 četvornih metara, i više no udvostručiti. A kad je riječ o tzv. nad standardu recimo da je riječ o maksimalno prilagođenoj plaži namijenjenoj osobama s invaliditetom što između ostalog uključuje specijalno prilagođene ležaljke, tuševe i svlačionice. Također, bit će ugrađene i SOS tipke, koje će na više mjesta na plaži služiti za promptno dozivanje u pomoć, kaže dr. Rade, od kojeg saznajemo i da se u cijelosti mijenja i prilagođava betonski parter plaže, postavlja info ploča sa svim obavijestima vezanim za "morski ugođaj"- od temperature mora i zraka preko UV zračenja.
Ipak, kako piše Glas Istre, ono što će ovu plažu u odnosnu na brojne druge, i također luksuzne činiti posebno je njena sigurnosna strana. Osim što se nalazi u krugu bolnice, na istoj će uz spasitelje, dežurati i biti prisutno medicinsko osoblje u svakom trenutku korištenja.
Upravo, na pitanje tko će sve moći koristiti bolničku plažu, a koja bi svečano u pogon trebala biti puštena do konca travnja, ravnatelj odgovara svi - od samih pacijenata Bolnice do građana
koji imaju potrebu za rehabilitacijom, odnosno prilagođenim kupanjem stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd


- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.01.2017., ponedjeljak

Što je poljuljalo rejting Agrokora?

Za pogoršanje rejtinga presudna je kombinacija slabijeg lanjskog rezultata i visoke razine zaduženosti Grupe.
Za Agrokor grupu ova je godina počela lošom viješću. Agencija za ocjenivanje kreditnog rejtinga Moody's gurnula je koncern Ivice Todorića i njegove obveznice razred niže,
što se u sustavu oznaka te agencije u slučaju Agrokora očituje u padu sa B2 ranga na B3. Pritom su izglede za razdoblje do iduće revizije ocijenili stabilnima.
Za pogoršanje rejtinga Agrokora presudan je utjecaj imala kombinacija slabije prošlogodišnjeg operativnog rezultata i visoke razine zaduženosti Grupe. Kako ističe Vincent Gusdorf, potpredsjednik i viši analitičar u Moody'su, stajalište je te agencije da u uvjetima "pogoršanja pokazatelja operativnog poslovanja koje se dogodilo tijekom prvih devet mjeseci 2016. nije vjerojatno da će Agrokor vratiti omjere zaduženosti u okvire koje Moody's smatra primjerenim za B2 rejting". Istodobno, Gusdorf dodaje kako stabilni izgledi odražavaju očekivanja da će kompanija "unatoč oštroj konkurenciji u Hrvatskoj i Sloveniji stabilizirati zarade u idućih godinu dana". U domaćim poslovnim krugovima vijest o tom "downgradeu" zapravo se ne smatra iznenađenjem. Većini je ona samo dodatni signal da bi za najvećeg privatnog poslodavca u Hrvatskoj ova godina mogla biti i najizazovnija dosad.
Osim što konkurentski pritisci na profitne marže, u prvom redu u segmentu trgovine (maloprodaje), uporno rastu, kompanija je zbog velikih obveza izložena i pojačanim likvidnosnim pritiscima. Tako se u financijskim krugovima tvrdi da je Agrokor danas suočen i s nepovoljnijim rokovima plaćanja velikim dobavljačima najprodavanijih roba, a upućeni dodaju da u prilog nepovoljnijoj likvidnosnoj situaciji govore i nešto kasnije isplate plaća u dijelu sustava u prosincu. Uz prilično napregnutu financijsku polugu na koju se oslanjao dugogodišnji rast Todorićeva poslovnog carstva, u tom su koncernu već navikli na stalnu zaokupljenost
refinanciranjima i općenito upravljanjem dugovima nekretnine

Oznake: nekretnine


- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.01.2017., četvrtak

Dubrovnik riješio 99,65 posto zahtjeva za legalizaciju, ostalo još samo 19 predmeta

Prvi najuspješniji grad poslije Dubrovnika je Poreč s 90,46 posto riješenih zahtjeva, a među prvih deset jedinica lokalne/regionalne samouprave su Vukovar, Rovinj, Virovitica, Zagreb, Umag, Međimurska županija,
Bjelovar i Pazin sa 76,58 posto riješenih predmeta iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak


- 18:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.01.2017., utorak

Slovenski startupi brzo osvajaju hrvatske korisnike

GoOpti upravlja platformom za narudžbu prijevoza do aerodroma, a Eurosender je servis za jeftino slanje paketa u europska odredišta.
Na popisU nekoliko najboljih slovenska startupa, koji su prema procjeni lista Finance obilježili prošlu godinu,
nekoliko je onih loji vrlo uspješno djeluju i u Hrvatskoj nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka


- 15:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #