Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineistra11

Marketing

Broj odobrenih građevinskih dozvola u studenom porastao 32,4%

Podaci DZS-a pokazuju i da je u studenom najviše dozvola, 317, izdano za stambene zgrade, a 119 za nestambene, među kojima prevladavaju dozvole za industrijske zgrade i skladišta (19 dozvola), zgrade za promet i komunikacije (17 dozvola), zgrade za kulturno-umjetničku djelatnosti, obrazovanje, zabavu, bolnice i zdravstvenu zaštitu (12), a izdano je i 11 dozvola za hotele i slične zgrade.
Pritom je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine znatnije povećan udio planirane površine uredskih zgrada te hotela i sličnih zgrada, dok je smanjen udio zgrada za promet i komunikacije te industrijskih zgrada i skladišta.
Iz HGK kažu kako je očito da su uspješni turistički rezultati potaknuli interes investitora za ulaganja u tu djelatnost, što je rezultiralo 52,4 posto većim brojem izdanih građevinskih dozvola i 34 posto većom planiranom površinom turističkih zgrada nego u prvih jedanaest mjeseci 2015. godine.
"Podaci o rastu broja izdanih građevinskih dozvola i u njima sadržanoj vrijednosti predviđenih radova upućuju na to da će se oporavak građevinske aktivnosti nastaviti u ovoj godini. Tome će pridonijeti viši gospodarski rast, raspoloživa sredstva fondova EU-a, poboljšana poslovna klima te učinci porezne reforme koja rezultira manjim poreznim opterećenjem tvrtki i stanovništva,
a time i većim raspoloživim sredstvima za ulaganje", zaključuju iz HGK-a stanovi prodaja Sućidar

Post je objavljen 16.01.2017. u 11:57 sati.