27.12.2013., petak

Dalmatina dobiva novih 16 kilometara teških 1,7 milijardi kuna

Hrvatske autoceste (HAC) sutra puštaju u promet 16,1 kilometar dugu dionicu Vrgorac - čvor Ploče - Karamatići na autocesti A1 Zagreb - Split - Dubrovnik te 7,5 kilometara dugu dionicu između granice s Bosnom i Hercegovinom i čvora Metković, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Ukupna investicijska vrijednost radova na dvjema dionicama je 1,7 milijardi kuna bez PDV-a.
Novoizgrađena dionica autoceste A1 sastoji se 11,1 kilometara duge dionice Vrgorac - Ploče i pet kilometara spojne ceste od čvora Ploče na autocesti A1 do cestarinskog prolaza Karamatići. Na toj je dionici zbog teškog terena izgrađeno 15 objekata, i to sedam vijadukata, dva nadvožnjaka, dva podvožnjaka i četiri tunela. Izgrađen je i cestarinski prolaz Karamatići sa šest naplatnih kućica, 10 prolaza, dva prolaza za vangabaritna vozila, objektom kontrole naplate i kućicom za prodaju pretplate.
Čvor Ploče zajedno sa spojnom cestom predstavlja prometnu cjelinu koja spaja autocestu A1 s gradom Ploče, odnosno Lukom Ploče, a ujedno s državne ceste D8 omogućava pristup autocestama A10 i A1.
Puštanjem u promet novih dionica, autocesta Zagreb - Split - Dubrovnik bit će u prometu u ukupnoj dužini od 483 kilometra, a cestarina od Zagreba do Karamatića iznosit će 228 kuna za osobna vozila.
Na dionici autoceste A10, granica Bosna i Hercegovina - interregionalni čvor Metković, razdvojena je trasa u zoni interregionalnog čvora Metković u dva smjera, u pravcu BiH (A10) i prema Dubrovniku (nastavak A1). Cestarina od Zagreba do Čarapina iznosit će 229 kuna za osobna vozila stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.12.2013., srijeda

Mrak Taritaš Zagrebu oduzima poslove legalizacije

ZAGREB - Grad Zagreb od početka iduće godine više neće voditi proces legalizacije bespravne gradnje, već će mu to oduzeti Ministarstvo graditeljstva i dati svojoj novoj nedavno osnovanoj Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Najavila je to ministrica Anka Mrak Taritaš gostujući u utorak navečer emisiji Veto na Jabuci TV. Ovim potezom grad Zagreb izgubiti će oko 70 milijuna kuna koji će umjesto u gradski proračun se tako slijevati u državni. Naime, izmjenom tzv. Zakona o legalizaciji, uvedena je obveza svih županijskih središta i grada Zagreba da do kraja ove godine riješi više od 20 posto zahtjeva za legalizaciju. Grad Zagreb je prema evidenciji od 90 000 pristiglih zahtjeva za legalizaciju riješio tek pet posto predmeta što je, rekla je u emisiji Mrak Taritaš, premalo.
- Svi su dobili priliku, pa i grad Zagreb koji je organizirao svoj ured na Velesajmu stanovi Split

Oznake: stanovi Split


- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.12.2013., ponedjeljak

Golubica Mall nova je Agrokorova investicija vrijedna 68 milijuna kuna

Trgovački centar Golubica Mall u Vukovaru nova je investicija koncerna Agrokor vrijedna 68 milijuna kuna, čime se ukupni iznos Agrokorovih investicija u vukovarskom kraju popeo na više od 600 milijuna kuna.
Kako navode iz Agrokora, jučer otvoren centar vrijedan je 68 milijuna kuna, otvara sto novih radnih mjesta, izgrađen je u nepunih 18 mjeseci, a u projektiranju i izgradnji centra radile su domaće tvrtke.Trgovački centar Golubica Mall prostire se na tri etaže ukupne površine 9.000 četvornih metara, od čega je 6.000 četvornih metara prodajne površine stanovi Zamet

Oznake: stanovi Zamet


- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #