Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 22.04.2013.

U poslovnim zonama otvoreno 600 novih radnih mjesta

U izgradnju i opremanje poslovnih zona Grad Bjelovar do sada je uložio 21,7, a dodatnih 12,1 milijuna kuna povučeno je iz ministarstava i državnih fondova. Danas u tri gradske poslovne zone koje se prostiru na 64 hektara posluje 28 poduzetnika, koji zapošljavaju više od 600 radnika real estate Croatia.
Ulaganjima, naravno, tu nije kraj, a nije kraj ni otvaranju novih poduzeća te zapošljavanju novih djelatnika. Gradske poslovne zone razvijale su se postupno, ovisno o raspoloživom novcu, ali i interesu poduzetnika, tako da su danas gotovo sve raspoložive parcele u vlasništvu gospodarstvenika. Jedan od ključnih projekata aktualne gradske vlasti svakako je dovršenje infrastrukturnog uređenja Poslovne zone Jug.

Oznake: real estate Croatia

- 11:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.04.2013.

Petar Šola u poslovno-vlasničkoj sprezi s Allegheny Financialom


Grad i Opatovina projekt zajedno su bili suvlasnici površine od oko 5600 četvornih metara, a rješavanjem vlasničkih odnosa Solina tvrtka dobila je 4500 kvadrata, a Grad 1100 kvadrata oranice. Mladi poduzetnik Šola, unatoč teškoj bolesti s kojom se bori godinama, i koja ga suočava s nizom fizičkih poteškoća, osoba je koja snagom karaktera i intelekta utječe na to da je prihvatite kao ravnopravnu osobu, a ne kao osobu s tjelesnom invalidnošću.
Na pitanja o poslovnim i kreditnim aranžmanima koji se obitelji Šola sada stavljaju na teret, vrlo brzo i precizno odgovorio je prije izbijanja afere. Potvrdio je i informacije koje su potjecale iz službenih izvora, uključujući i kredite za sve tvrtke na koje se u jednom trenutku rascijepila Opatovina projekt nekretnine Dubrovnik.
Naime, kredit Alpe Adria poslovodstva u vrijednosti 19,5 milijuna eura, dodijeljen Opatovina projektu, poslije su preuzele na sebe za otplatu druge Šoline tvrtke.

Oznake: nekretnine Dubrovnik

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.04.2013.

G.Eltz: Porez na nekretnine unazadit će hrvatski turizam

Najavljeni porez na nekretnine uvelike bi unazadio hrvatski turizam, rekao je Georg Eltz Vukovarski, predsjednik Uprave Valamara, na devetoj međunarodnoj konferenciji o tržištu nekretnina koja se u organizaciji Filipović savjetovanja održavala u utorak i srijedu u Zagrebu.

Grof Eltz objasnio je da njegova tvrtka i sada na ime raznih davanja na nekretnine plaća 35 milijuna kuna godišnje, no u slučaju uvođenja poreza, u obliku kakav se najavljuje, taj bi im se trošak povećao pet do sedam puta, odnosno za više od 100 milijuna kuna. Godišnje uplatimo u državni i lokalne proračune više od 300 milijuna kuna.
To pokazuje da smo ozbiljni i dugoročni igrač koji očekuje da mu se za to osiguraju fer uvjeti poslovanja. Iznos poreza na nekretnine vjerojatno bismo uspjeli platiti, ali to bi značilo da moramo obustaviti planirane investicije, što bi nam unazadilo poslovanje. Smatram da u konačnici od toga nitko ne bi profitirao, naveo je predsjednik Uprave Valamara.
Imamo slučaj Brijuni rivijera, koji su projekt od državnog interesa. Sama država raspisala je natječaj za strateškoga partnera koji je upoznat sa svim pravima, obvezama i ograničenima u tom projektu. I kada se projekt trebao pokrenuti, Ministarstvo kulture proglasilo je cijelo to područje kulturnim dobrom. Time je cijeli natječaj poništen jer je riječ o posve drugim uvjetima, istaknula je Lorena Prebanda.
Kako objašnjava Una Barac, direktorica britanske tvrtke za turistički menadžment Scott Brownrigg, Hrvatska ima puno strože kriterije za turizam i investiranje u njega od mnogih zapadnoeuropskih zemalja. Dužnosnici u Francuskoj i Švicarskoj kazali su mi kako im se čini da je Hrvatska jako bogata zemlja. Naime, kažu da bi i oni htjeli sebi dopustiti standarde koji vrijede u Hrvatskoj, no ne mogu jer bi im to bilo preskupo, kaže Barac mali oglasnik.

Oznake: mali oglasnik

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.04.2013.

Stanovi s klasičnim grijanjem po cijeni stigli stanove s centralnim?

Prema podacima stranice Centar nekretnina tražene cijene nekretnina u Hrvatskoj i na godišnjoj i na mjesečnoj razini su u padu. Treba ipak istaknuti da oni prate cijene u četiri najveća grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Dubrovniku nekretnine Zagreb Centar.
U odnosu na veljaču 2012. godine tražene cijene nekretnina pale su za 5,1 posto, dok su u odnosu na prošli mjesec cijene niže za 1,1 posto. U veljači 2013. u odnosu na siječanj cijene nekretnina na zagrebačkom tržištu su niže za 0,7 posto. Na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču 2012. tražene cijene nekretnina ostvarile su pad od 5,9 posto.
Važno je napomenuti da je indeks i dalje ispod razine 2006. godine, ističu na stranici www. centarnekretnina.net. U odnosu i na prošlu, a osobito u odnosu na primjerice prije pet godina, cijene stanova u padu su i u Karlovcu. Pregledavši oglasne stranice, tražene cijene stanova u Karlovcu kreću se od 700 pa čak do 1.300 eura po kvadratnom metru.

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Gradnja 18 stanova počinje u studenom

Do 10. svibnja otvoren je javni natječaj kojim Grad Novigrad prikuplja zahtjeve za kupnju stanova po svom Programu poticane stanogradnje, kojim građani s prebivalištem na novigradskom području imaju priliku po povoljnijim financijskim uvjetima od tržišnih riješiti stambeno pitanje.
Natječajem će biti utvrđena lista prvenstva, a prema dosadašnjim anketama zainteresiranih je 70-ak. Najviša zakonska cijena četvornog metra za stanove iz POS-a iznosi 1.125 eura. No, s obzirom da Grad osim pripremljene prostorno-planske i projektne dokumentacije ulaže i zemljište opremljeno svom infrastrukturom te komunalni doprinos, taj bi iznos trebao biti dosta manji.
Gradonačelnik je izvijestio da su poslali pozive bankama te u roku od 15-ak dana očekuju uvjete za kreditne linije kojima će popratiti stanogradnju immobiliari Croazia.

Oznake: immobiliari Croazia

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #