Objavljeno: petak, 30.06.2006. ljeta Gospodnjeg

KUHANJE JAJETA - MOBITELOM



Mnoge organizacije, uključujući i proizvođače mobilnih telefona skrivaju podatke o riziku od moždanih bolesti, koje mogu nastati kao posledica korištenja mobilnih telefona. Prikazuju se rezultati kratkoročnih istraživanja, na temelju kojih nije moguće dokazati povezanost tumora na mozgu i mobilnih telefona, koji se razvijaju dugoročno.

Da budemo iskreni, nitko zapravo ne zna koliko štete može nanjeti korištenje mobilnih telefona.

No, nedavno je New Media izašla sa jednim zanimljivim eksperimentom. Pomoću dva mobitela uspjeli su skuhati jaje! U eksperimentu istraživači su postavili dva mobitela, jedan naspram drugog i između njih postavili jaje u porculanski držač. Sa jednog mobitela nazvali su drugi i pustili vezu otvorenu.

Prvih 15 minuta ništa se nije događalo. Nakon 25 minuta jaje se počelo grijati, a nakon 40 minuta površina jajeta postala je tvrda i sjajna. Istraživači su ustanovili da su proteini u jajetu poprimili tvrdu strukturu, iako je ukupna unutrašnjost jajeta još uvijek bila u tekućem stanju. Nakon 65 minuta jaje je bilo tvrdo kuhano.



UPOZORENJE: Djeci koja su još u procesu rasta strogo bi trebalo biti zabranjeno korištenje mobilnih aparata, jer je njihov mozak koji je još u rastu jako ranjiv naspram tih zračenja.

Ovo sam natrkeljao 30.06.2006. u 13:23 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (5) - Ispljuni na papir - #





O temi KUHANJE JAJETA - MOBITELOM izjasnili su se:













<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.


blog