Objavljeno: subota, 19.11.2005. ljeta Gospodnjeg

...ONAK...BEZ VEZE...




...naravno...nismo poslušali... :)


...zaaaakon...



Ovo sam natrkeljao 19.11.2005. u 23:07 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi ...ONAK...BEZ VEZE... izjasnili su se:













DOBRO JUTRO...



Evo da se i ja malo javim. U zadnje vrijeme me drži neka letargija. Čisti zen. Ono, uhvatim sebe kako buljim u neku točku, tko zna koliko vremena.



Jučer smo draga i ja išli na čajanku kod frendova i uspostavilo se da je to bila mudra odluka. Pogledali smo film koji smo snimili na roštilju tamo negdje u 9. mjesecu, dobro se nasmijali i negdje oko 1 su nam se počele okice sklapati. Nismo više mladi, čini mi se. Nekada bi tek izašli u to vrijeme, pa tulumarili do ranih jutarnjih sati. Bem ti, kak vrijeme leti. Sjećam se onih dana, nađeš se sa ekipom oko 22, do 23 si već lagano drven, pa naleti netko sa ponekim joint-om i ode sve – u Honduras. Pa onda tak zdrobljeni zaputimo se pješke u Jabuku, gdje se instaliramo na šanku, pa sve dok ne popadamo. Ah, ta divna vremena.

Nekaj si razmišljam, baš bi se mogel danas zaletit gore, popit koje pifo.

Ovo sam natrkeljao 19.11.2005. u 14:21 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (3) - Ispljuni na papir - #





O temi DOBRO JUTRO... izjasnili su se:













Objavljeno: subota, 12.11.2005. ljeta Gospodnjeg

F#!&/%K!!!!



Počeli su ONI DANI!



...bolje da uzmem šator i odem u Liku na par dana...blah!

Ovo sam natrkeljao 12.11.2005. u 17:24 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (10) - Ispljuni na papir - #





O temi F#!&/%K!!!! izjasnili su se:













Objavljeno: četvrtak, 10.11.2005. ljeta Gospodnjeg

COOL POST...



...koji sam upravo pročitao.

Kalupi su opasni...za manjinu

Bilo je zabavno to sa školom.

Sjedio je za kvadratnim smeđim stolom, nalik svim drugim smeđim stolovima. Smatrao je da bi stol trebao biti crven.

Soba mu je bila kvadratna, smeđa. Poput drugih soba. Bila je uska, stisnuta. Ukočena.

Mrzio je držati olovku, kredu, ruka mu se kočila, stopala su se lijepila za pod, a učiteljica je promatrala, promatrala.

Tada je morao pisati brojke. Brojke su bile beznačajne. Bile su gore od slova koja su možda mogla nešto značiti kad bi ih se skupilo u grupe....

Brojevi su bili uski, četvrtasti, mrzio je sve to, učiteljica je prišla i progovorila.

Rekla mu je da mora, poput svih ostalih dječaka nositi kravatu. Odgovorio je da mrzi nositi kravate, no ona mu je odgovorila da to nije važno.

Nakon toga su crtali. Njegov crtež bio je potpuno žut, tako se osjećao to jutro.

Bilo je prekrasno.

Učiteljica mu je prišla i zagledala se u crtež.

"Što je to", upitala je.

"Zašto ne nacrtaš nešto poput Kena? Nije li Ken nacrtao krasan crtež?"

Sve sama pitanja...

Nakon toga mu je majka kupila kravatu, a on je crtao avione i svemirske brodove poput ostalih.




Izvaci iz pjesme "O školi" koju je nepoznati učenik predao svojoj učiteljici engleskog jezika. Iako nije poznato da li je učenik sam napisao taj uradak, poznato je da je 2 tjedna kasnije počinio samoubojstvo.

link


Ovo sam natrkeljao 10.11.2005. u 00:17 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (1) - Ispljuni na papir - #





O temi COOL POST... izjasnili su se:













Objavljeno: srijeda, 09.11.2005. ljeta Gospodnjeg

CIJEPITI LJUBIMCA ILI NE?



Tim s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta Purdue proveo je nekoliko istraživanja nastojeći utvrditi mogu li cjepiva izazvati promjene u imunološkom sustavu pasa koje bi mogle dovesti do po život opasnih bolesti vezanih uz imunitet. Očigledno je da su ovo istraživanje proveli zato stoje već postojala zabrinutost. Istraživanje je sponzorirala Zaklada Harwood, koja je i sama tražila dokaze da bi takve promjene u ljudskom imunološkom sustavu također mogle biti izazvane cjepivima.

Pronašli su dokaze.

Cijepljeni, ali ne i necijepljeni, psi iz istraživanja na Sveučilištu Purdue razvili su autoantitijela na mnoge od njihovih vlastitih biokemijskih spojeva, uključujući fibronektin, laminin, DNK, albumin, citokrom C, kardiolipin i kolagen.

To znači da su cijepljeni psi - ali ne i necijepljeni psi - napadali svoj vlastiti fibronektin, koji je uključen u obnavljanje tkiva, dijeljenje i rast stanica, te diferencijaciju tkiva i organa u živom organizmu.
Cijepljeni psi s Purduea također su razvili antitijela za laminin, koji je uključen u mnoge stanične aktivnosti, uključujući adheziju, širenje, diferencijaciju, diobu i kretanje stanica. Tako se čini da su cjepiva u stanju ukloniti prirodnu inteligenciju stanica.

Autoantitijela za kardiolipin često se mogu naći kod pacijenata s ozbiljnom bolešću sistemski lupus eritematozus, a također i kod osoba s drugim autoimunim bolestima. Prisutnost povišene razine antitijela za kardiolipin signifikantno je povezana s ugrušcima u krvnim žilama, slabim zgrušavanjem krvi, hemoragijom, podljevima na koži, spontanim pobačajima i neurološkim poremećajima.

U istraživanjima na Sveučilištu Purdue također je otkriveno da su cijepljeni psi stvarali autoantitijela za vlastiti kolagen. Otprilike četvrtinu svih bjelančevina u tijelu čini kolagen. Kolagen daje strukturu našim tijelima, štiteći i podupirući mekša tkiva i povezujući ih s kosturom. Nije ni čudo daje istraživanje Brige o zdravlju pasa iz 1997, provedeno na 4.000 pasa, pokazalo da velik broj pasa oboli od problema s kretanjem nedugo nakon cijepljenja (vidi knjigu; What Vets Don't Teli You About Vaccines).

Možda najviše od svega zabrinjava to što je istraživanje na Sveučilištu Purdue pokazalo da su cijepljeni psi stvarali antitijela na vlastitu DNA. Jesu li zazvonila zvona za uzbunu? Je li znanstvena zajednica zaustavila program cijepljenja? Ne. Umjesto toga, podigli su ruke u zrak, rekavši da je potrebno provesti još istraživanja kako bi se utvrdilo mogu li cjepiva uzrokovati genetsku štetu. U međuvremenu, psi iz istraživanja su udomljeni, ali nije provedeno nikakvo novo dugoročno istraživanje.

Otprilike u isto vrijeme, radna grupa Američkog udruženja za veterinarsku medicinu (AVMA) za istraživanje sarkoma uzrokovanog cijepljenjem kod mačaka pokrenula je nekoliko istraživanja kako bi otkrila zašto u SAD-u svake godine 160.000 mačaka dobije tu smrtonosnu bolest na mjestu gdje im je ubrizgano cjepivo. Činjenicu da mačke mogu dobiti rak izazvan cijepljenjem priznaju veterinarska tijela u cijelom svijetu, i priznala ju je čak i britanska vlada kroz svoju radnu grupu zaduženu za proučavanje cjepiva za pse i mačke, nakon pritisaka iz Brige o zdravlju pasa. Što mislite, kakav je bio savjet AVMA-ine radne grupe, veterinarskih tijela i vlada? "Nastavite s cijepljenjima dok ne otkrijemo zašto cjepiva ubijaju mačke, i koje mačke najčešće umiru."

U Americi, u nastojanju da ublaže problem, mačkama daju cjepivo u rep ili u nogu, kako bi ih mogli amputirati kada se pojavi rak. Odličan savjet, ako se vaša mačka ne nalazi među stotinama tisuća onih na "oops" popisu.

Ali s drugim vrstama je sve u redu, zar ne? Krivo. U kolovozu 2003, Journal of Veterinari Medicine objavio je talijansku studiju koja je pokazala da psi također dobivaju rak izazvan cjepivom na mjestima cijepljenja. Već znamo da je rak na mjestu cijepljenja moguć razvoj događaja i kod ljudi, budući da je Salkovo polio cjepivo u sebi sadržavalo majmunski retrovirus (zbog dobivanja cjepiva iz majmunskih organa) koji je uzrokovao nasljedni rak. Majmunski retrovirus SV40 nastavlja se javljati na mjestima razvoja raka kod ljudi.

Također je općeprihvaćeno da cjepiva mogu izazvati brzo-djelujuću, obično smrtonosnu bolest, poznatu kao autoimuna hemolitička anemija (AIHA). Bez liječenja, a često i uz liječenje, osobe mogu umrijeti u agoniji za samo nekoliko dana. Merck, koji je i sam multinacionalni proizvođač cjepiva, ustvrdio je u Merckovom priručniku dijagnostike i terapije (Merck Manual of Diagnosis and Therapy) da autoimuna hemolitička anemija može biti uzrokovana cjepivima s modificiranim živim virusima, kao što piše i u Tizard's Veterinary Immunology (4. izdanje) i Journal of Veterinary Internal Medicine? Radna grupa britanske vlade, usprkos tome što je puna savjetnika industrije cjepiva koji tvrde da su nezavisni, također priznaje ovu činjenicu.

Međutim, nitko ne upozorava vlasnike kućnih ljubimaca prije podvrgavanja njihove životinje nepotrebnom docjepljivanju, i jako mali broj vlasnika sazna zašto su njihovi ljubimci uginuli od AIHA.


više u novom broju NEXUS-a (broj 9)

Ovo sam natrkeljao 09.11.2005. u 19:21 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (0) - Ispljuni na papir - #





O temi CIJEPITI LJUBIMCA ILI NE? izjasnili su se:













DANAS MI JE ROČKAS...



...a na taj dan se u povijesti zbivalo sljedeće:

1888. Jack d Ripper ubio je svoju posljednju žrtvu (Marry Jane Kelly), nakon čega je netragom nestao.

1793. otvoren muzej Louvre u Parizu. To vam je tam gdje sada gore auti.

1799. Napoleon postao diktatorom (1st consul) Francuske.

1925. Njemački NSDAP formirao je SS.

1940. Njemačka započinje invaziju na Norvešku i Dansku u 2. svjetskom ratu.

1940. RAF bombardira Muenchen.

1962. Amerika provodi nuklearno testiranje u Nevadi.

1968. U.S.S.R. provodi nuklearno testiranje u istočnome Kazakh/Semipalitinsk.

1972. Amerika pomovo vrši nuklearni pokus u Nevadi.

1988. George Bush pobjeđuje Mike Dukakisa na izborima za predsjednika SAD-a.

1994. otkriven kemijski element Darmstadtium.

Ola! Puno toga se događalo. :)

Ovo sam natrkeljao 09.11.2005. u 19:01 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (2) - Ispljuni na papir - #





O temi DANAS MI JE ROČKAS... izjasnili su se:













Objavljeno: utorak, 01.11.2005. ljeta Gospodnjeg

DAN MRTVIH ILITI SVI SVETI



Neka me nitko krivo ne shvati, al meni je taj dan čista patetika. Cijele godine se ne sjetimo najmilijih, a onda, najednom, svi kao da smo programirani, preuzimamo uloge ucviljenih i trčeći idemo na groblje (ne bi li nam pokojnici zamjerili što nismo došli). Osobno ne idem na groblje, nikome, jer moje je duboko vjerovanje da nema smisla obilaziti prazne kuće naših predaka, dok god ih imamo u svome sjećanju. Oni žive toliko dugo dok na njih postoji sjećanje. Ne podnosim tu negativnu okolinu koja se 1.11. stvara na grobljima. Toliko boli i jada zbog nikada izgovorenih „oprosti“, „volim te“, zbog zanemarivanja, zbog želje da se vrati prošlost da bi se neke stvari ispravile. A jedino što imamo je – sada, i jedino sada možemo djelovati. Zato nemojte čekati da netko umre da bi mu mogli reći sve što želite i sve što osjećate. Učinite to još sada, jer malo kasnije će možda biti kasno.

Ovo sam natrkeljao 01.11.2005. u 12:43 i stvarno me zanima tvoje mišljenje.
Protrkeljaj (7) - Ispljuni na papir - #





O temi DAN MRTVIH ILITI SVI SVETI izjasnili su se:













<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.


blog