29

utorak

siječanj

2019

Kapa, šal, džemper...

Dugo vremena za mene kapa i šal su bili samo modni dodaci.
Međutim, jednom sam se zatekla vani u večernjim satima, kad mi je studen bukvalno ubadala u kosti, iako sam imala tonu odjeće na sebi.
Prijateljica mi je dala svoj ogrmoni šal, koji sam ogrnula i doslovce se zgrijala. Od tada imam drugo mišljenje o šalovima.Neke od nas ne vole nikakve kragne, jer ženski džemperi ponekad bockaju. A pogotovo kada tako zabundani do nosa uđemo u prodajni centar i na licu mjesta budemo obareni kao kokoši.Džemperi su nešto što svatko od nas ima u ormaru. E, sad! S "roll" kragnom ili obični okrugli izrez? Mnogima od nas je dvojba.Ja sam imala faze u životu. Jedno vrijeme ti džemperi su sa prvim danima zime imali visoku "rollušu", a onda sam došla u fazu da me to "bocka", pa sam šalovima popunjavala taj prostor. Sada sam se opet vratila kragnama.

Džemperi ženski zapravo spajaju gornji sloj odjeće (kaput, jakna, bunda) i donji (hlače, tajice, traperice). Ja volim jarke boje i tako se borim protiv zimskog sivila.
Eto, dragi moji!
Neka znate, nije zima prošla.
Veljača - prevrtača je već stigla u posjetu.
Ne spremajte ništa u ormare. Jedan dan vjetar i kiša, sa pokojom pahuljom; drugi dan sunce i plavetnilo. I onda stiže Baba - Marta. I tako do proljeća.
Do nekih sunčanijih dana
grli vas vaša
Fashionistica

24

četvrtak

siječanj

2019

Haj'mo malo o snijegu

Volim ja ovu bijelu čaroliju.Popnemo se, moja obitelj i ja, nedjeljom na malu planinu ( do 1000m ) i pronađemo 'cijeli grad' izašao na snijeg.Nevjerojatno, kako ta bjelina i sunce budi u čovjeku isto ono dijete koje se raduje i vatrometu.Ja imam osjećaj da je pao samo za mene i budi u meni nježnost, baš kao što je nježna i ta bjelina snijega.Primijetila sam da sam ove zime stalno imala neki komad odjeće u crvenoj boji. A onda sam se sjetila jednog blogera koji planinari, kako uvijek odjene nešto u jarkoj boji. Mogu vam reći - pametno. Prirodu treba poštovati. Kažu, u sekundi se pojavi tamni oblak i nosi sa sobom nevrijeme. Eto, da je zatrebalo, mene bi lako ugledali
nut
Ovoga Snjegovića smo pronašli. Netko ga je izgradio drugačijeg nego se Snjegović inače radi. Ovaj je sjedio i bio mi je cool.
Eto, dragi moji, ove zime nismo morali ići u Austriju ili Sloveniju. Imali smo ga i mi na jugu.
Do sljedećeg izleta vas grli vaša Fashionistica.Brrrrr....mah-mahmahwave

14

ponedjeljak

siječanj

2019

Zima, zima, pa neka je....

Čitam ja tako citate o zimi.A pred vikend rezervirala na obližnjoj planini noćenje.Kaže meni prijateljica:"Uh, bit će ti minus 7. Ja idem samo kada je oko nule!"I što ću!!! Okrenem ja prema jugu, umjesto na osvajanje nadmorske visine.
Eh, sad: puno mi je lakše bilo obuti lakirane čizmice i hlače, nego navlačiti debeloslojnu zimsku opremu.Pa, i ovaj fini kaputić je lakše nositi na ramenima, nego se naguravati sa jaknom za planinu.Da, da...mislite vi sunce grije. Ne! Ne! Ne grije. Puše, brate, bura i mrsi moje nove šiške....jedva sam uspjela uloviti pristojnu fotkicu sa urednim šiškicama :)))))Od našeg malog mista do našeg malog mista...sve pusto...i tako do Makarske. Ona vam je gradić po mjeri: i za zimu i za ljeto.I evo jedne izreke za kraj:“Zima je način prirode da kaže: Šta ćete sad?!” – (Robert Byrne)Zimo moja draga, imam ja rješenje za svaki problem. Eto, vidiš! Hihihi....a vama dragi moji jedan mah-mah od srca...
Grli vas vaša Fashionistica
07

ponedjeljak

siječanj

2019

"Šaptač ženama"

Eh, dragi moji. Prođe sve, a vrijeme tako brzo leti, da će dok pucnemo prstima, već doći i novi Advent. Ovaj put sam u Zagrebu posjetila i Park Maksimir, jer sam čula da ima lijep Advent.Lijepo je i ugodno u večernjim satima. Prošetala sam ukrašenim parkom, a sve me me jako "na prvu" podsjetilo na imanje obitelji Salaj.
Zabundala sam se u svoju pinky bundicu i k tomu dodala debeo džemper i šal.No, ovaj kraj godine ja sam "zašećerila" sa jednim susretom. Ne znam da li se sjećate kada je izašla naša knjiga "I ja imam post". Tada je veliku ulogu u svemu, pored @Sjedokosog, odigrao tadašnji urednik @Ribafish. Poslije promocije sve je postalo drugačije, jer smo se svi vidjeli uživo. Super je to bilo kada smo se u Domu Europe upoznavali. Išlo je to ovako:

-"Ribafish, Domagoj"
-"Sjedokosi, Boris!"
-"Bolji zalet, Novela!"
-"O-da životu!- Daca"....itd.itd.
Naravno, onda smo si na FB postali i prijatelji, razotkrivši svoje stvarno ime. Tako sam postala puno bogatija i neizmjerno zahvalna i sretna što sam blogerica na https://blog.dnevnik.hr/.


Za kraj 2018.godine odabrala sam ono najslađe: kupila sam knjigu "Šaptač ženama" od našeg blogera @Ribafish. Onda smo se našli u "Ledenom parku" na Tomislavcu. On, onako prehlađen, sa osmijehom koji "kupuje" i najvećeg mrguda, raširio je svoje ruke, pričao i rastapao malu tremu.
Uz kratku pričicu "s nogu" (jedva je čekao da ide doma), poslikali smo se i dobila sam posvetu.A sada, kada su svi tulumi i skitnje prošli, uz topli čaj i dekicu, na red je došla i knjiga.Preporučam knjigu, jer je baš zabavna.A do sljedećeg javljanja, grli vas vaša Fashionistica
Mah-mah

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.