21

ponedjeljak

ožujak

2022

Kupaći kostimi

A šta kažete da današnja tema bude :kupaći kostimi.zujo




Znam, znam još ni proljeće nije stiglo, ali vjerujte mi imam osjećaj da ćemo iz čizama uskočiti u ljetne papuče i sandale.
Gotovo se može reći da nijedna dva kupaća kostima nisu slična ( a čini mi se tako je i sa kišobranima).belj Mnogi oblici kupaćih kostima postoje u ovom modernom dobu. Svi ti različiti stilovi kupaćih kostima mogu postojati za različite svrhe .





Bikini je kostim od dva dijela.
Ime je dobio po otoku Bikini ( u Tihom oceanu). To je bio prvi kupaći kostim koji je otkrivao pupak.




Monokini je vrlo moderan tip kupaćih kostima. Monokini je dobio ime od riječi bikini kao i prefiks mono. Bikini, kao što su mnogi svjesni, kupaći je kostim koji se sastoji od dva odvojena komada.
Prefiks mono, s druge strane, znači jedno. Stoga pomiješajte ta dva značenja i dobit ćete monokini - koji je bikini - koji ima gornji i donji dio na neki način vezan.





Pojam "tankini" pojavio se kao rezultat kombiniranja riječi bikini i majica sa gornjim dijelom i bio je sportska odjeća..Postao je popularan u dvadesetim godinama XX stoljeća, kao univerzalan model za žene i djevojke sa bilo kojim stasom i tipom figure.




I mogu li se ja sada našaliti i izmisliti još jedan pojam za kupaći kostimi: recimo da se zove trikini.

To bi bio dvodijelni kupaći kostim sa pareom. Pareo je za mene neizostavni dio za plažu i zgodan je ako ćete s plaže poći na piće ili kavu u obližnji cafe bar.




Možda je ovo najbolje vrijeme da posjetite on line trgovinu "Manzara", gdje već sada imate veliki izbor kupaćih kostima po povoljnoj cijeni, za nadolazeće ljeto.



A do sljedeće modne inspiracije maše vam vaša Fashionisticamah

16

srijeda

ožujak

2022

Hlače

Svima nam je vrlo dobro znano kako su u vrijeme pandemije do izražaja došle on line trgovine. Ja sam željela kupiti jedne hlače i upravo u trenutku dvojbe, bili smo zaključani u svoje domove.



Nemojte se plašiti boja. Boje su tu da razbiju hladne i sumorne dane, a za toplije vrijeme kao da sudjeluju u radosti lijepog vremena.pjeva






Pošto sam ja aktivna na jednoj od društvenih mreža, ostala sam aktivna iz svog doma, tako što sam objavljivala fotografije iz interijera i davala modne ideje mojim pratiteljima.



Na temu hlača, mogla bih vam pričati danima. Prvo pravilo je da svaki kroj ne pristaje svakoj figuri tijela i moramo biti vrlo oprezne u odabiru.




"Trapez" hlače su po mom mišljenju ostale u hipi vremenu, međutim u zadnje vrijeme to je aktualan kroj. Možete ih naći u "jeans" varijanti do šljokičastog materijala.





Hlače ne samo da su toplije od suknje, nego se ne moramo brinuti da li smo depilirale noge.
belj





Ovakve hlače kao na posljednjoj fotografiji također su trapez kroja, no ja sam ih stavila u čizme, da se ne bi skvasile u snijegu, jer sam bila na putu i nisam mogla odoljeti fotografiranju, a morala sam se vratiti u auto.
nut



Najzahvalniji kroj hlača po mom mišljenju je obični mrkva kroj. Prati liniju tijela i pristaje na svaki oblik obuće sa svojim završetkom nogavice. Takve hlače mogu biti od elastične tkanine do vrlo popularne vegan kože.





Nadam se da sam vam dala inspirativne ideje da zaobiđete neka pravila kojih ste se slijepo držali. Jer sve treba probati.

zujo



Ako bismo pričali o bijeloj boji hlača, to bi mogla biti najzahvalnija boja za hlače, jer se može kombinirati ama baš sa svakom drugom bojom. Evo nekoliko ideja.






I za kraj, moram vam reći da je ovih dana moja omiljena boja narančasta. Zar nije prelijepa. Kao sunce na zalasku, kao osvježavajući sok, kao....ma, zar je bitno
nut




Do sljedeće modne ideje grli vas vaša Fashionistica

sa malo "orange boje"

Mah - mah
wave

08

utorak

ožujak

2022

Krzno kao dodatak

Da umirim sve ljubitelje životinja, ovo krzno nije pravo.



Naime, ovo krzno sam dobila kao dar pod bor za Božić.



Iako ih imam nekoliko, ovaj put ću vam pokazati kako se sve može kombinirati ova neutralna boja.



Kao što vidite može se "nasloniti" na sako, a isto tako paše i na obični džemper.



Kao neutralna boja zbilja pristaje uz svaku vrstu odjeće.





Meni je ovo možda i najdraža kombinacija, na bijeli kaput sa isto tako neutralnim čizmama.



Ja donedvno nisam ni bila svjesna da krzno oko vrata nije samo modni dodatak, nego zbilja grije i sprječava hladni vjetar da "brije" oko vrata.namcor



Kad sam ga odlučila dodati na kaput "camel" boje, dvojila sam misleći da će se "izgubiti" u istoj boji.





Međutim, djeluje otmjeno i kao da je dio kaputa, zar ne.





Možda bih vam mogla sljedeći put pokazati i ostala krzna i ideje (svih sam dobila na poklon pod bor, što vam nije loša ideja za darivanje za sljedeći Božić), jer kako je zahladnjelo ovih dana još dugo će nam trebati zaštita od hladnoće.





I za kraj, jedan "broom-broom" i ja 'kidam nalijevo'
wave



Do sljedećeg javljanja grli vas vaša Fashionisticacerek



Mah - mahmah






Oznake: zima i modni dodaci

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.