27

srijeda

studeni

2019

Kožna košulja

Koža je u proteklih godinu dana doživjela veliki povratak i viđali smo je u najrazličitijim izvedbama, još uvijek nosimo kožne puffer jakne i kožne haljine, a tu su i kožne košulje koje planiramo nositi i u proljetnim mjesecima.




Kožna košulja je stvar koju kupite jednom, ali s njom imate u budućnosti na desetke mogućnosti kombiniranja: može se nositi kao neovisni odjevni predmet ili navući preko majica i topova. Što je neutralnija boja košulje, to je više prilika za eksperimentiranje.





Crna kožna košulja dobro ide manje-više sa svim, a posebno dobro uz uske hlače pomno odabran nakit, koji će vašem looku dati glamurozan touch.




Što odjenuti: uz suknje svih dužina, traperice i hlače – teško je smisliti stvar koja ne bi odgovarala takvoj košulji.





S dolaskom jesenskih dana po starom dobrom pravilu modnu pozornicu preuzimaju koža i crna boja! A uz bajkerske jakne te hlače i tajice, u nadolazećoj će sezoni pravi hit biti i kožne košulje!




Ove jeseni sve je dopušteno - veliki trend kože preselio se na apsolutne sve odjevne komade. Više nisu samo jakne te koje imaju privilegij biti izrađene od fine kože, već su majice i košulje dobile razne varijante od kože.



Budite hrabri!
Probajte!




A do sljedećih modnih ideja grli vas vaša Fashionistica



Mah-mah









22

petak

studeni

2019

Koža - na koži

Ako niste nabavili neki komad odjeće od kože, morate to odmah uraditi.



Ja sam vam prije imala dojam da sam debela i glomazna u kožnoj odjeći. Međutim, sve zavisi od kroja. A bo'me i malo povišena peta odigra veliku ulogu.



Ove sezone hit su nogavice na gumu. A onda sam zamijetila da mnogi podignu nogavice i evo, i ja sam to uradila i sviđa mi se. A vama?



Ova bluzica je isto tako hit. Kažu, da su se modni tvorci zakleli da se nikada više neće ponoviti "over size" odjeća ( sjećate li se Krystle (Linda Evans) i Joan Collins kao Alexis Carrington), niti rukavi koji su sličili odjeći na dvoru. No, evo - ove sezone svi koji su modni trendseteri sličili su na njihno Ova bluzica ima tzv "puf" rukaviće i morate priznati, slatki su.



Također, hit su i kožne košulje, sa dugim rukavima ili kraćim na gumu. I to mi nije loše. Slažete li se tu?




Moram još dodati da se radi o umjetnoj koži.
Prvu umjetnu kožu sličnu prirodnoj počela je 1958. proizvoditi njemačka tvrtka Konrad Hornschuch pod trgovačkim nazivom skaj; u nas se taj naziv uvriježio kao istoznačnica za umjetnu kožu.




A za kraj, vama maše i pozdravlja vas vaša Fashionistica





Mah-mah



06

srijeda

studeni

2019

Baloner

Iako je proteklih dana bilo poprilično toplo, i to uz lagani 'support' neugodne južine, baš sve na ulicama u znaku je nove sezone, koja je i konačno stigla.




I boje i printevi u znaku su jeseni, od životinjskog uzorka do svih nijansi smeđe i neprikosnovene crne.



Baloner je ultimativni modni klasik koji nikad ne izlazi iz mode i kojem se vraćamo na početku svake jesenske sezone.



Unutar ženskog i muškog ormara, baloner je pronašao svoje mjesto kao jedan od nezaobilaznih dijelova proljetne i jesenske garderobe.



Jedina razlika u odnosu na prijašnje sezone je da je baloner u novoj sezoni elegantniji no ikad i iako možda nije ‘statement’ prizvuka s nekim neobičnim krojevima i detaljima koji ga jasno ističu u masi, svejedno svojom nenaglašenom elegancijom ostavlja snažan dojam.



Ja osobno volim se igrati animal printom, pa spajati npr; leopard sa zmijskim uzorkom.




Ali, ono što me najviše oduševljava jeste ta neizbježna bijela koja odlično ide uz sve animal printove.






E, dragi moji.
Ovo su neke moje ideje, jer se "i nogama i rukama" boriv protiv tamnih boja u sumorne jesenje dane.






A sad da vas čujem: kako se nosite s ovom južinom.


A do sljedećeg modnog promišljanjarolleyes grli vas vaša Fashionistica



Mah-mah
wave





<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.