10 dag jaja (2 kom., najmanja) ... 150
5 dag heljdinog kruha s orasima ... 160
1 dag maslaca ... 80
sol, šareni papar, provansalske trave
- cijela jaja ostavi preko noći u vodi pomiješanoj s morskom krupnom soli
- jaja nježno brusi brusnim papirom dok ne odstraniš svu ljusku
- prah stavi u otopinu maslinovog ulja i kurkume
- ... jasno da zezam, ne, ili nekom nije
Ispeci dva jaja na oko i serviraj uz kruh koji već imaš ;)
Ako se koje jaje razlije, pa što,
bitno je umrijeti u ljepoti jednostavnosti,
jer kao što stalno naglašavam ovdje, ovo je svakodnevica,
a ne prezentacijska virtuoznost nivoa MasterChefa ili Špičekovih euro dosega ;)
Pretjerati sa začinima, samo tako, ... a što da se radi, bit će bolje.
Jasno, pasalo bi i malo kiselog povrća, ali eto, tako je ispalo, ovaj puta ...
P.S.
Isto vrijedi i za fotku, tko je šiša, nije vizualni efekt ono bitno.