minus40kg - kalorijski restoran

* Rižoto od dagnji i mahune ... 460 kcal



10 dag dagnji ... 80
5 dag riže ... 180
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, ružmarin, peršin, ...
... 350 kcal

10 dag mahuna ... 20
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, aceto balsamico, ...
... 110 kcal

- na maslinovom ulju proprži dagnje, dodaj rižu, začini
- prelij vodom/temeljcem i kuhaj dok se voda ne reducira, povremeno promiješaj
- serviraj uz salatu od zelenih mahuna

Eh da, baš fino, za češće ponoviti ;)

* Dodavanje vina u rižoto je sasvim dobra opcija.


27.11.2022.
komentiraj (6)


* Pačja prsa, mlinci i zelena salata ... 480 kcal



10 dag pačjih prsa s kožom ... 200
5 dag mlinaca ... 180
5 dag zelene salate ... 10
0,1 dl bučinog ulja ... 90
sol, papar, ocat

- patku peci u neprianjajućoj tavici ili još bolje u pećnici
- skuhaj mlince, zapeci na masti od patke
- serviraj uz zelenu salatu

Meso peci prvo na strani s kožicom
da pusti masnoću i da se dalje peče na njoj.

Pečeno je u tavici s debelim staklenim poklopcem.


23.11.2022.
komentiraj (6)


* Srneći gulaš s njokima ... 450 kcal


10 dag srnetine ... 120
10 dag krumpirovih njoka ... 160
5 dag luka ... 20
10 dag mrkve ... 40
1 dl pasirane rajčice ... 20
0,1 dl suncokretovog ulja ... 90
sol, papar, crvena mljevena suha paprika, lovorov list

- dinstaj luk i meso na ulju
- dodaj mrkvu, prelij vodom, začini,
- kuhaj dok meso ne omekša, dodaj rajčicu
- kuhaj dok se umak ne reducira na ugodnu gustoću
- pred kraj ubaci njoke u saft ili ih skuhaj sa stane

Ako se koristi ekspres lonac postupak je neznatno drugačiji.

Sve u svemu izvrstan obrok na žlicu ;)


21.11.2022.
komentiraj (6)


* Orada, riža i brokula ... 490 kcal



10 dag orade iz uzgoja ... 180
5 dag riže ... 180
15 dag cvijeta brokule ... 50
1 dag maslaca ... 80
sol, papar, Vegeta (tekuća)

- skuhaj rižu i brokulu, umiješaj maslac
- ispeci ribu na (gril) tavici

Tekuća Vegeta se koristila za rižu, kod serviranja.
Vrlo je ukusna, izgleda da ima prihvatljive komponente.
Pomalo je slična Wurze tekućem začinu.
Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan.

Cijeli obrok je bio izvrstan ;)

* Na fotki je cijela orada, konzumirano je 10 dag.


17.11.2022.
komentiraj (5)


* kozburger



Jasno, ovo je samo dizajn,
i ne jede se baš ovako,
ta nisam drobilica ;)

Pogodite od kuda su došle ove svježe kozice

P.S.
Imao sam i izvrstan kukuruzni kruh,
ali ovo pecivo upija bolje i od spužve,
a u ovakvim jelima je toć glavni gušt ...


14.11.2022.
komentiraj (11)


* Juneći but (bijela pisanica), riža, kelj, ... 570 kcal


- meso natučeno, pa posoljeno i pohano na ulju
- rižoto od integralne riže i kelja na maslacu
- malo grana padano sira kod serviranja

Jeste li probali tekuću Vegetu?


09.11.2022.
komentiraj (9)


* Palačinke moje mladosti



Kažu neki iskusniji,
tj. oni koji duže pamte,
nekad, djeca su jela zdravije,
pa su zato valjda i bili tako zdravi ;)

E sad, ja se sjećam da su moje vršnjake veselile:
paštete, parizeri, hrenovke, bijeli kruh, ...
da o palačinkama i ne pričam :)))

P.S.
Bog čuvao djecu,
kad mi već ...


05.11.2022.
komentiraj (7)


* Srdele, krumpir i blitva ... 410 kcal



15 dag srdela ... 180
15 dag krumpira ... 120
20 dag blitve ... 20
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak

- ispeci srdele na grill tavici
- skuhaj krumpir i blitvu
- kod serviranja prelij s malo maslinovog ulja

Pomalo je neobično da je u ovoj kombinaciji,
tj. u ovim količinama,
blitva ispala najskuplja namirnica.

Nakon purice i mlinaca meni baš pašu ovakvi obroci ;)


02.11.2022.
komentiraj (5)


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak