minus40kg - kalorijski restoran

* Tako jednostavno ... jaja na oko ... 390 kcal



10 dag jaja (2 kom., najmanja) ... 150
5 dag heljdinog kruha s orasima ... 160
1 dag maslaca ... 80
sol, šareni papar, provansalske trave

- cijela jaja ostavi preko noći u vodi pomiješanoj s morskom krupnom soli
- jaja nježno brusi brusnim papirom dok ne odstraniš svu ljusku
- prah stavi u otopinu maslinovog ulja i kurkume

- ... jasno da zezam, ne, ili nekom nije

Ispeci dva jaja na oko i serviraj uz kruh koji već imaš ;)

Ako se koje jaje razlije, pa što,
bitno je umrijeti u ljepoti jednostavnosti,
jer kao što stalno naglašavam ovdje, ovo je svakodnevica,
a ne prezentacijska virtuoznost nivoa MasterChefa ili Špičekovih euro dosega ;)

Pretjerati sa začinima, samo tako, ... a što da se radi, bit će bolje.
Jasno, pasalo bi i malo kiselog povrća, ali eto, tako je ispalo, ovaj puta ...

P.S.
Isto vrijedi i za fotku, tko je šiša, nije vizualni efekt ono bitno.


30.12.2022.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak