marchelina

31.01.2009., subota

Traume

Ja ne znan šta su se svi okomili na naše političare. To dokazuje koliko sebični i bešćutni možemo ponekad biti. Najvažnije nam je šta mi radimo, kako mi živimo, kako se mi osjećamo.

Napadamo ih da su in velike plaće, dok in pučanstvo obilazi kontejnere, naprimjer.
Je li ikad iko pomislija kako je političarima kad ugledaju takve scene? Kako to djeluje na njihovu psihu? Da li se ikad iko zapita zašto našim političarima u stvari tribaju onako velike plaće?

Ne, nije to iz nikakvog sebičnog hira, kako ste, sigurna san, bili uvjereni svih ovih godina.

Njima te velike plaće tribaju zato da bi mogli plaćat ...psihijatre. E, da, dobro ste pročitali. Psihijatre.

Naime, njih tako duboko uznemire prizori staraca koji zaigrano prčkaju po kontejnerima, da im to izaziva duboke psihičke traume. Zbog kojih onda moraju kod psihijatra, da bi se uopće mogli povratiti od šoka i normalno obavljati svoje odgovorne funkcije.

Nemojte misliti da oni nisu prvo napravili sve, sve što je u njihovoj moći da se oporave sami, bez pomoći skupih psihijatrijskih seansi.

Probali su sa ležernim večericama u najboljim hrvatskim restoranima. Probali su sa skupim putovanjima i šopingima u Austriji i ostalim stranjskim zemljama. Pokušali su bol utažiti najskupljim vinima. Najelitnijim skijalištima. Najsjajnijim ručnim satovima. Lažnim magisterijima. Najimpozantnijim vikendicama na Jadranu. Neki čak i sa nekoliko takvih vikendica. Ali, ništa im nije pomoglo zaboraviti one strašne prizore. One kontejnere.

Koje vi tako olako obilazite umisto da malo poradite na svojoj disciplini, stisnete želudac i naučite se da se može živjeti i bez da se jede tri puta dnevno.

I onda se pitate čemu onako velike plaće i penzije sabornicima?
Da vi ne čačkate po kontejnerima, političari ne bi imali duševnih boli, pa im ne bi tribali psihijatri, a samim tim ni velike plaće.

Shvatite već jednom, ako želite veće plaće sebi, a manje političarima, počnite se napokon ponašati onako kako se od vas i očekuje. Kao da vam je dobro.

I ako već ne možete bez tih kontejnera, bogamu, sačekajte noć, da vas se ne vidi.

Inače će jadničci iz svojih saborskih fotelja morati na psihijatrijske kauče. Ili na daleke plaže egzotičnih, vrućih zemalja, pržiti se na suncu, traumatizirani. U znoj, u znoj, za narod svoj.




<< Arhiva >>