Prije dan, dva sam imala ovaj fini ručak: jedan veliki krumpir, dva jaja, sol, papar, crvena paprika i zeleni listovi (zeleni dio) mladoga luka. Oprati i očistiti krumpir, narezati na tanke ploške. Tavu na kojoj ćete pržiti namastite maslom. Kada krumpir počinje krčkati, i poprimati boju, to znači 7-8 minuta - zavisi od jačine na kojoj pržite - prelijete ih sa smjesom koju ste pripremili, a to su: dva jaja, malo soli, malo crvene paprike i dobro oprani zeleni listovi mladog luka na vrh! Prelijete krumpir tom smjesom, i pržite još nekoliko minuta. I dobar tek! Uz to sam pripremila zelenu salatu. Danas sam odlučila napraviti roládu, jer mi je ostalo President krem sira, baš za kolače i torte....Rok trajanja se bliži kraju, pa da iskoristim.... Eto, rolada gotova. Ispunila sam je sirom i pekmezom. Stavila u hladnjak na sat vremena. I mljac!:))))))
Za roladu nam je potrebno: za biskvit: 4 jaja, 1 žličica praška za pecivo, 125 g šećera, 2 žlice gustina (imala sam crveni, pa je lijepo tijesto ostalo roskasto:))), 4 velike žlice brašna, 3 žlice vode, 1 vanilin šećer. Mutimo jaja sa šećerom, pa dodamo vanilin šećer, pa brašno, gustin, voda. Napravimo tijesto, biti će rijetko - nemojte se prepasti. Stavljamo na papir za pečenje na pleh, nalijemo tijesto i pečemo 10 minuta na 180 stupnjeva. Tijesto možete prekontrolirati da li je dobro pečeno čačkalicom. Nakon što smo biskvit izvadili iz pečnice, ostavimo ga desetak minuta da se ohladi, Punjenje: prema želji i sastojcima koje imate. Ja sam stavila Prezident krem sir i pekmez od trešanja. Zarolala ponovo, tako napunjeno, i stavila u hladnjak. Sada čekam kada ću moći degustirati uradak. Na kraju se rolada može posuti šećerom u prahu, da ljepše izgleda. Izbjegavam, jer ima savim dovoljno šećera unutra! :)))) Dobar tek! Ljub! Ps: Dodajem još fotografija, jer je prefino ispalo! Okusom savršena!!!!
|