Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

srijeda, 19.05.2021.

Ruučaak....

Prije dan, dva sam imala ovaj fini ručak: jedan veliki krumpir, dva jaja, sol, papar, crvena paprika i zeleni listovi (zeleni dio) mladoga luka. Oprati i očistiti krumpir, narezati na tanke ploške. Tavu na kojoj ćete pržiti namastite maslom. Kada krumpir počinje krčkati, i poprimati boju, to znači 7-8 minuta - zavisi od jačine na kojoj pržite - prelijete ih sa smjesom koju ste pripremili, a to su: dva jaja, malo soli, malo crvene paprike i dobro oprani zeleni listovi mladog luka na vrh! Prelijete krumpir tom smjesom, i pržite još nekoliko minuta. I dobar tek! Uz to sam pripremila zelenu salatu. Danas sam odlučila napraviti roládu, jer mi je ostalo President krem sira, baš za kolače i torte....Rok trajanja se bliži kraju, pa da iskoristim.... Eto, rolada gotova. Ispunila sam je sirom i pekmezom. Stavila u hladnjak na sat vremena. I mljac!:))))))
Za roladu nam je potrebno: za biskvit: 4 jaja, 1 žličica praška za pecivo, 125 g šećera, 2 žlice gustina (imala sam crveni, pa je lijepo tijesto ostalo roskasto:))), 4 velike žlice brašna, 3 žlice vode, 1 vanilin šećer. Mutimo jaja sa šećerom, pa dodamo vanilin šećer, pa brašno, gustin, voda. Napravimo tijesto, biti će rijetko - nemojte se prepasti. Stavljamo na papir za pečenje na pleh, nalijemo tijesto i pečemo 10 minuta na 180 stupnjeva. Tijesto možete prekontrolirati da li je dobro pečeno čačkalicom. Nakon što smo biskvit izvadili iz pečnice, ostavimo ga desetak minuta da se ohladi, Punjenje: prema želji i sastojcima koje imate. Ja sam stavila Prezident krem sir i pekmez od trešanja. Zarolala ponovo, tako napunjeno, i stavila u hladnjak. Sada čekam kada ću moći degustirati uradak. Na kraju se rolada može posuti šećerom u prahu, da ljepše izgleda. Izbjegavam, jer ima savim dovoljno šećera unutra! :)))) Dobar tek! Ljub! Ps: Dodajem još fotografija, jer je prefino ispalo! Okusom savršena!!!!

- 16:34 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2021 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Lipanj 2024 (16)
Svibanj 2024 (21)
Travanj 2024 (23)
Ožujak 2024 (24)
Veljača 2024 (18)
Siječanj 2024 (20)
Prosinac 2023 (25)
Studeni 2023 (26)
Listopad 2023 (28)
Rujan 2023 (16)
Kolovoz 2023 (18)
Srpanj 2023 (22)
Lipanj 2023 (30)
Svibanj 2023 (27)
Travanj 2023 (28)
Ožujak 2023 (26)
Veljača 2023 (23)
Siječanj 2023 (24)
Prosinac 2022 (25)
Studeni 2022 (26)
Listopad 2022 (29)
Rujan 2022 (25)
Kolovoz 2022 (22)
Srpanj 2022 (22)
Lipanj 2022 (21)
Svibanj 2022 (28)
Travanj 2022 (29)
Ožujak 2022 (25)
Veljača 2022 (24)
Siječanj 2022 (25)
Prosinac 2021 (23)
Studeni 2021 (24)
Listopad 2021 (28)
Rujan 2021 (26)
Kolovoz 2021 (29)
Srpanj 2021 (31)
Lipanj 2021 (22)
Svibanj 2021 (28)
Travanj 2021 (28)
Ožujak 2021 (22)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga