Linkovi
Mail
luki69@net.hr

luki2.blog.hr

subota, 09.01.2021.

Trump versus Twitter

Potaknula me nova anketa na blog.hr-u o tome sa čime se treba obračunati na blogu. Pa, moj je odgovor s govorom mržnje. Dugo me nije bilo na blogu upravo radi toga. Sve što je percipirano kao različito, odmah se prevodi kao crveno svjetlo i malte ne shvaćanje različitoga kao osobne ugroze.
Samo je jedno ispravno, samo je jedno mudro - i drugi trebaju biti kuš. Ma nemoj! I još kada odgovoriš - taj drugi se percipira kao jadna žrtva.:(((( No, u svakom slučaju mogu reći da se gotovo nitko nije zauzeo za takav moj stav - i odlučila sam otići. Lijepo napisala još jednu knjigu. I sve je to o.k, i svi mi možemo pronaći različite vidove izražavanja i pisanja na nekim drugim platformama. Pa tako i ti isti nasilnici, zar ne?!
No, veseli me da se sve više nešto mijenja u percepciji ljudi i da ipak na nasilje (a najgore je ono perfidno, ispod žita, ali i javno, jasno i glasno) počinje reagirati. Ne uzvraćanjem nasilja, nego ukazćivanjem na njega.
Pogledajmo Trumpa - veliki nasilnik. Ali, sada mu je zabranjen Twitter, a vjerujem da će jednako reagirati i ostale društvene mreže. Što želim reći?! Možeš vršiti nasilje, ali sve ima svoj početak i kraj. Jednom će Ti se vratiti. I to na najgori mogući način. Gle čuda, Trumpu se to dogodilo kada je morao priznati poraz. Nema više ulizica, lažnih istomišljenika i sl. Znači - sve ima svoj rok trajanja. I jednom ćeš biti zaustavljen (što bi rekao Đole - zaustavljen u koraku i snu=:)))). Možeš što hoćeš, ali ne i do kada hoćeš.
E sada - što je to sloboda i ima li ona svoje granice?! Naravno. Granica Tvoje slobode je da ne ugrožavaš MOJU slobodu govora. Moderirane mreže, kao što je Twitter i naš Blog. hr također ima svoje kriterije, po kojima se određeno ponašanje treba kažnjavati. Ti su kriteriji inače prisutni u svim porama života, a mi ga baš u drugim stvarima ne primjećujemo. Pravo na javni govor nosi i odgovornost za posljedice tog javnog govora. Konstantno ponavljati laži dok netko u njih ne povjeruje (poznato nam iz Drugog svjetskog rata i Hitlerovih vremena) u Trumpovom se primjeru jako loše za Ameriku. A Amerika ima utjecaj i na ostale zemlje svijeta! Treba početi "čistiti" javni prostor od dezinformacija i nametanja jednog jedinog mišljenja kao jedinog ispravnog. Time se, naime, krivo interpretiraju i ostale činjenice.

- 18:51 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2021 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ožujak 2021 (1)
Veljača 2021 (28)
Siječanj 2021 (14)
Prosinac 2020 (27)
Studeni 2020 (23)
Lipanj 2018 (1)
Opis bloga