Komentari

penetenziagite.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Annabonni

    tebi nema : prepunom sjećanja, okusa, dragih ljudi i njihova postojanja....

    avatar

    10.06.2024. (09:24)    -   -   -   -  

  • Sarah

    Da..i ja sam jučer imala taj izraz lica., taj osjećaj i slične misli.

    .nad malim mačićima...zavučenim u moje čizme na katu, dobila sam tako čizme s repom...

    ..nad plodovima višnje za koju smo isto mislili--ništa od nje...osjetila sam maminu štrudlu dok sam ih jela...to je tako smirujuć, pun nade i veselja osjećaj-...

    .. nad crtežom maminim na zidu, koji smo otkrili skidajući slike, pripremajući kuhinju za farbanje...

    avatar

    10.06.2024. (10:41)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo sjećanje na ukusne trešnje i kolač, ni ja ove godine nemam trešnje.

    avatar

    10.06.2024. (12:38)    -   -   -   -  

  • marival11

    Za neke trave ručna kosa je zakon. Sin kosi trimerom, ja kosim ručnom. Kaže mi sin da postoje takmičenja u košnji trave u kojima ručne kose potaracaju trimere...unutar plastenika ipak koristim aku trimer....

    avatar

    10.06.2024. (23:02)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Ne stignem se zamislit ispod trešanja i višanja jer haraju neki zločesti azijski strški. :( Takve leteće divove nisam prije viđala, a bome ni u RH.

    avatar

    11.06.2024. (01:28)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Trešnja je pokrenula lijepa razmišljanja

    avatar

    11.06.2024. (06:26)    -   -   -   -  

  • Blumi

    prirodom vlada zakon preživljavanja, a nama treba sve više i više koječega što nam zapravo ne treba, ali eto, kako protiv uvjerenja
    p.s.
    moj otac iako je obožavao prirodu i ma koliko bio spreman dijeliti ipak je u vinogradu napravio klopotac, odmah uz trešnju, ma što si čvorci mislili

    avatar

    11.06.2024. (15:44)    -   -   -   -  

  • NF

    i ja sam slab na trešnje, lipe, mirise djetinjstva. inače uvijek sam obrađivao na nastavi jako mi dragu švarcvaldsku tortu, uvijek bih u uvodu postavio pitanje, što je sastojak, trešnje ili višnje, i sam sam dugo miješao, ali u svakoj generaciji se nađe neka učenica koja zna i objasni, tako smo prije desetak godina dobili detaljan opis priptrme njene mame, meni je primamljivije djelovalo nego originalan recept koji bismo obrađivali ;)

    avatar

    11.06.2024. (20:06)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Kao dijete jeo sam najukusnije kajsije/marelice na svijetu, iz našeg vlastitog dvorišta, skroz zrele s grane ili nakon što bi upravo pale na tlo. I najukusnije jagode, također iz našeg (južnog, vazda suncem okupanog) dvorišta, bile bi već vrlo slatke dok bi još bile poluzelene. I najukusnije višnje, također iz našeg dvorišta. I najukusnije trešnje, iz dvorišta tetke u Čepinu. Bila je to velika, impozantna trešnja, s ogromnim plodovima, i nitko osim moje mame nije provjeravao imaju li crvi. :) I najukusnije plave šljive kod druge bake u jednom vojvođanskom selu. I najukusnije lubenice na svijetu, stigle direktno iz Šumadije na male osječke tržnice ili pijace, kako smo ih mi zvali. Od djetinjstva do danas više nikada nisam jeo tako ukusne marelice, jagode, višnje, trešnje, šljive ni lubenice, i kad to kažem, ne pretjerujem, ne padam pod iluziju koju inače čini sjećanje na djetinjstvo, nikako ne. I što nam to ima za reći o današnjemu vremenu? Bolje da ne ekspliciram.

    Btw., fotka ti je divna!

    avatar

    12.06.2024. (01:02)    -   -   -   -  

  • luki2

    Trešnhe obožavam! Ljub!

    avatar

    12.06.2024. (01:53)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Nema Vjetre, uistinu nema.
    Divno si obradio ovo obrađivanje.
    Meni nekako nije jasna samo visoka cijena tih plodova.
    Jer, nema tu kao u recimo jagoda, krumpira, poriluka - toliko posla.
    Popneš se, ubereš. Naravno nešto mrvu treba i na deblu raditi, no daleko je to od muke sadnje, gnojidbe, okopavalja, plijevljenja...

    avatar

    13.06.2024. (16:35)    -   -   -   -  

  • nema garancije

    Spoj davnog a nezaboravljenog s onim aktualnim a ipak prolaznim,
    kao što smo i mi samo prolaznici, t.j. prolazni. Meni upečatljivo...
    "da bi od njih najljepše ruke načinile još jedan najbolji kolač među
    kolačima". Prelijepa poveznica od majčinih do ruku drage žene:)))

    avatar

    13.06.2024. (21:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...