Komentari

ffp2.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Annabonni

    glavno da si pronašla kanal "kako do željene težine" - sve ostalo je mačji kašalj za tebe

    avatar

    29.04.2024. (10:39)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @annabonni, ovo je samo uvod, reklama za aplikaciju koju naravno ne mislim zatražiti od zdravstvenog niti koristiti jer samo puni kase vlasnicima aplikacije. Interesantno ili kako bi se po našku popularno reklo znakovito je to da su dobre recenzije oduševljenih korisnica označene sa “na poziv”, dakle aplikacija ih je pozvala da napišu recenziju i ove vjerojatno u strahu da neće dobiti novo odobrenje za korištenje ako daju lošu recenziju dijele same petice. Loše ocjene su sve redom od žena koje su odlucile same od sebe komentirati program. Ja inače zadad sasvim dobro uspjevam živjeti bez svekolikih aplikacija i koristim ih samo onda kad ne ide drugačije. Tako da od mene i moje “Krankenkasse” ovi neće vidjeti 500 eura na mjesec za šalabajzanje :)

    avatar

    29.04.2024. (11:14)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Moj sin se prije puberteta bio zabucio i dosao mi s idejom da mu kuham dijetno. Moja prva reakcija je bila "ne pada mi na pamet, nek ti dijetno kuha baba (moja svekrva) koje te je i udebljala sa slatkišima".
    A onda sam se suzdržala i rekla da ja kuham zdravo, lovimo ribu, uzgajamo voće i povrće da bi ih što zdravije hranili a onda mi ih bogomoljka krene potajice hraniti ko Ivicu i Maricu slatkišima.
    Ekskjuz maj frenč.
    Rekla sam mu da će morati smanjiti unos slatkiša, prestati u slobodno vrijeme visiti na mobitelu i da bi mu dobro došlo i bavljenje sportom.
    Uhvatio se biciklizma, pazi sam na prehranu, izrastao je i sad je visoki, tip-top mladić.

    Ja sam cijeli zivot bila kao perce (visoka, vitka, plavuša;), puna elana i energije dok se nisam udala. Tri trudnoće u 4 godine i naslagala sam kile. Totalno su mi svi bili ispred mene, ali bas svi.
    Skidala sam kile jedino fizičkom aktivnošću, dijete mi nikada nisu bile privlačne.
    Ulaskom u menopauzu (a rano sam usla) to skidanje kila je postalo bas problem.

    Stala sam maloprije na vagu, 7 kg u 2-3 mjeseca. Očito mi paše trenutni posao.

    avatar

    29.04.2024. (12:58)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @dvi tri, da ko Ivicu i Maricu :))))
    A da, ja sam samo jednom dijetom skinula kile i to kad sam imala 15 godina. Ne kraju sam imala idealnu težinu i izgledala u licu ko sablast. Kasnije se sve vratilo i od tada mučim muku sa težinom. Do menopauze je intenzivno plivanje bilo dovoljno da gubim kilažu kad zatreba. Sad to nije dovoljno, trebalo bi lokot na gubicu i otvarat ga jednom na dan na tri minute. I onda jesti zobnu kašu na vodi. Pa kad netko kaže da mu je cilj doživjeti stotu. Koji će mi to kuki kad u ničemu više ne smijem uživati.

    avatar

    29.04.2024. (13:21)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @2,3, čekaj izgubila si ili dobila 7 kg?

    avatar

    29.04.2024. (13:22)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Smanjiti ukupan unos kalorija. Sasvim je svejedno što se jede (a naravno kako treba jesti zdravo i raznoliko).

    Meni na kilažu ne utječe bavljenje fiz aktivnošću jer ne možeš se ti toliko kretati koliko možes požderati. Na 5km potrošiš 360 kcal, a pojedeš ih pod zubić. :)))

    Najvažnije za gubitak kilograma je smanjiti hranu.
    Izgubila pet vratila tri. Sad ispočetka!

    avatar

    29.04.2024. (13:30)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, da. Smanjiti unos hrane. Na moje godine i visinu smijem dnevno unesti oko 1700 kalorija, što znači da praktički ne smijem jesti uopće :))) Intenzivnim plivanjem se može potrošiti 500-900 kalorija na sat, što je puno više nego šetnja od koje nema koristi. Trčanje nije dobro za zglobove kad si već ionako pretežak, a ja zbog astme nikad nisam ni mogla trčati, uvijek me gušilo. I kad sam bila skroz mlada. Plivati mogu kilometre, bez pauza. Zašto je tome tako nemam pojma.
    Ja stalno tvrdim da mršave žene ništa ne jedu i lažu da jedu, nego samo viču njam njam. Sad vidim da je tome stvarno tako, barem u mojoj dobi.
    Ako je 1700 kalorija dnevni unos, onda jednu bananu i jabuku jedem 7 dana, svaki dan po jedan griz :))) Uz to komad punozrnatog kruha i kava i evo ti 1000 kalorija. Ostatak dana se može žvakati salatu bez dresinga :)

    avatar

    29.04.2024. (14:04)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Kalala ;).
    Ali nije u pitanju samo fizička aktivnost, zadnjih sam se mjesexi pojela živa (samu sebe), ali, srećom, nisam se cijelu smazala. Još me ima.
    Još 7, i ova gospođa je tip-top fizički.

    Vidjela sam te na onoj slici dolje, lijepo ti stoji nova frizura, ti si se skroz pomladila.
    Ne trebas se puno sec/k/irati oko kilaže :*.
    Lijepa si.

    avatar

    29.04.2024. (14:46)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @dvi tri, pa to je super. Meni sekiranje ne pomaže pri kilaži, od njega se tek debljam!
    Hvala :) Ali moram se sekirati jer trebam smanjiti opterećenje na koljeno ako ne želim jednom opet pod nož :)

    avatar

    29.04.2024. (14:56)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Neka prije sam osobito ako bih htjela skinuti kile jela salatu i meso. Sada ne mogu jer me ubija želudac. Povrće lagano prekuham.

    Stvar sa žderanjem je dominantno u glavi i stvorena je navika žderanja.
    Prije svega treba par dana da se organizam privikne na smanjeni unos hrane, a to boli. Bolje je prihvatiti takvu bol nego bol od noža. Nakon nekog vremena se glad više ne osjeća tako intenzivno.

    Može se pojesti za doručak dva kuhana jaja, zašto ih peći itd. itd. Sve znaš.

    Izbaci iz kuće grickalice, majonezu, suhomesnato...

    Skuhaj piletinu i povrće, posoli, zalij s vodicom u kojoj se kuhalo povrće.
    I prihvati da mora biti ružno ispočetka. Nakon nekog vremena ćeš skužiti kako se bolje osjećaš kad manje jedeš.

    Ni menopauza, ni godine, metabolizam nisu zapreka za skudanje kila.
    Okruženi smo hranom, na dohvat ruke nam je.

    Pripremi si hranu za sebe kad popizdiš od gladi da si ne napraviš sendvič nego pojedeš "to" iz zdjelice.

    Prestani pregovarati sa sobom, kad je žila prrpukla mogla si pričati što hoćeš nije pomoglo. U ovom slučaju ne pregovaraj s neprijateljem, sama sa sobom. :))

    Izaberi patnju danas za buduću dobrobit. Razmazena si, eto što je! :P

    avatar

    29.04.2024. (19:03)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, život nije stvoren ga patnju, nego za uživanje. Čemu se patiti, da bi se duže patila? Moram li jesti isključivo kuhano meso s u vodi kuhanim povrćem (kuhano na pari je druga stvar), bolje da me prije pobere. Gastronomija nije zabadava jedna od najrazvijenijih branši, svi vole dobro papati. Nikad nisam bila mršava pa ne mogu to biti ni pod stare dane. Uz svu debljinu, krvna slika mi je dobra. Nemam šećera ni kolesterola, trigliderida i sličnih bakrača jer kuham svaki dan i jedemo raznoliko (sendviče jedem samo kad smo na putu, ne znam otkuda svima te predrasude da je netkk debeo jer jede sendviče sa majonezom, kao da se od kuhanog jela ne može podebljati). Morala bi skinuti kile zbog opterećenja na zglobove, što opet mogu smanjiti nabijanjem mišića. E sad, mogu paziti na količinu i puno puno plivati ali da će mi jelo postati nešto nebitno - neće. Mene je sjebalo zatvaranje bazena u vrijeme korone a ne hrana sama za sebe. Osam mjeseci nisam mogla plivati i zbog toga sam nabila kile. I zbog depresije izazvane izoliranošću i nemogućnošću slobodnog kretanja, a koju sam kompenzirala hranom, kad već nikakvi drugi užici nisu bili mogući. Ovdje su se neki iživljavali nad onima koji su imali primjedbe na mjere u vrijeme korone jer zdravlje je najvažnije. Ne znam čije sam zdravlje spasila time što nisam mogla raditi ono što mi je svih godina održavalo zdravlje, moje je tim mjerama uništeno. I što sad? Ništa. Plivat dok se može i slijedeći put naći mogućnost da to i dalje radim, makar morala iznajmiti cijeli bazen samo za sebe :)

    avatar

    29.04.2024. (19:40)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Pusti što je bilo, da tako mislim uzela bih štrik i na prvo drvo. Bilo je što je bilo, tu smo gdje smo i da, kile ljudi skidaju iz raznih razloga. Ti trebaš zbog zglobova. Točka. Zašto dalje pregovaraš sama sa sobom?

    Život je stvoren za uživanje, ali više ćeš uživati i biti sretnija kad skineš opterećenje sa sebe.

    Jedan od mojih problema je bio što je stalno pri ruci fina hrana. Pa sad je baš taj i taj kolač, pa je to i to meseko i tako, a ja nisam mogla baš taj obrok propustiti, kužiš kao da nikada više neću doći u dodir s tom hranom. Nešto ću propustiti ozbiljno! :)))))

    Uživanje u hrani je kompenzacija za drugu vrstu uživanja i najniži oblik uživanja. (Kak sam borbena, a?)

    Dopamin možemo lučiti na razne načine. :)

    Zamisli da imaš dijabetes, evo ja ću ti ga sad dijagnosticirati i pridržavaj se jelovnika za dijabetičare tri mjeseca, garantitam deset kg dolje.

    Pojacaj plivanje i prepolovi obroke za tri mjeseca deset
    kila je dolje.
    U glavi je, nigdje drugdje.

    Bezbroj je načina za smršaviti, svjedno je koji izaberemo, a uvijek je kalorijski deficit.

    Da zaključim : menopauza, godine, sve su to objektivno otežavajući čimbenici, ali kad se smanji klopa poveća kretanje mršavi se ziher.

    avatar

    29.04.2024. (20:44)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @ipsi, menopauza na koronu, ubojita kombinacija. Meni nije lako reći bilo pa prošlo jer nije prošlo a posljedice su tu. Hrana je jedan od najvećih užitaka, kad je raunovrsna i dobro pripremljena. Problem ovog godišnjeg i tih 5 kg je loša hrana u hotelu. Tako loše (kvalitativno) nismo imali još nigdje. Mesino na mesino i za prilog mesino. Uglavnom svinjetina, koji doma ne spremam gotovo nikada (samo lungić i to rijetko). Imali smo oboje problema sa probavom od takve hrane. Nula povrća, jedino paprika, paprika i opet paprika pečena na grillu. Užas. Riba ako je bila, onda pohana. Jedino što je valjalo je bila orada, drugo je dve bilo preteško. Sretni smo zadnja dva dana, da opet jedemo raznovrsno. Jebala ih svinjetina. Isto u restoranu do hotela (nakon što smo otkazali večeru). Mesino, pržena riba, prilozi pomfrit i blitva s krompirom. Nikad čuli za tikvice, mrkvu, grašak, mahune, brokoli, cvjetaču, rotkvice, prokulice, ma šta ja znam.
    Nikakvog povrća niotkuda.
    Što se dopamina tiče, ja ga teško lučim bez ukusne hrane. A volim i pripremati jelo za druge, za mene je kuhanje umjetnost. Neći sad pod stare dane krenut tražiti užitak u
    literarnim večerima s pjesnicima niti se učlaniti u klub seoskih žena, što mi se ovdje nudi :))))Nova prijateökstva mi se ne sklapa, bježim od ljudi ko vrag od tamjana, idu mi 99,9 % na kurac. Putovanja su skupa i ne traju dugo i uvijek se vratiš doma. Za početi odlaziti u swinger klub sam malo prestara (ovo pišem samo da zgrozim stalkere :P) , seks je mučenje i akrobacija uz ovakvu nogu (ovdje dolazi smajli koji vrti očima). Filmovi su već godinama zadnje smeće (kad se sjetim da sam platila 4,99 Eura za pogledati Barbie, dodje mi da samu sebe zatučem, a onog buljookog koji glumi Oppenheimera mi se ni ne gleda). Alkohol ne pijem već godinama jer mi ne paše, ne pušim. Vrt nemam. Mogla bi doduše početi uzgajati travicu na balkonu :) Imam hobije kojima se bavim, uvijek nadjem nešto novo, odigrala sam sve Zelde do kraja i sad čekam da izadje nova, s mačkama imam posla svaki dan. Šetnje su mi se zgadile za vrijeme korone. Čim vidim konje po livadi razgrane i windows wallpaper, odmah se sjetim dana kad je to bila jedina moguća aktivnost i izbjegavam šetnju tim usranim poljima jer stvarno od samog pogleda na krajolik padam u depru a ne da mi raste dopamin. Mislim, znam da sam zajebana ali ne mogu si pomoć. Dobro je da se 09.05. se otvara vanjski bazen u susjednom mjestu i onda mogu dobra 4 mjeseca plivati svaki dan. Plivanje je meni kao tebi trčanje, potreba bez koje ne mogu. Ako u slijedeća 4 mjeseca ne smršavim odustajem.

    avatar

    29.04.2024. (21:48)    -   -   -   -  

  • luki2

    Sve ove upute znamo. Samo...:))))

    avatar

    29.04.2024. (22:52)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @luki, sve te upute su kopipejst sa interneta. i sa se netko sjetio to prodavat na recept je ono što me ljuti. A korisne stvari koje stvarno pomažu ne možeš dobiti.

    avatar

    30.04.2024. (07:23)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Mišići imaju manji volumen, a veću masu nego salo :-)).
    Tako da je lako moguće da si izgubila u cm, a dobila na kg :-)).
    Ne cendraj i nastavi :-)).

    avatar

    30.04.2024. (10:17)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @zlica, ma već jučer sam bila na fiziterapiji a sad sam odpješačila do ortopeda. Kilaža se opez smanjila, navodnp je moguće da se nakon puta nakupi voda u organizmu, koja onda nakon par dana nestane. Vidjet ćemo :)

    avatar

    30.04.2024. (10:45)    -   -   -   -  

  • Euro

    Moja zena izgubila 30 dana za mjesec...

    avatar

    30.04.2024. (18:35)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    @euro, ako je u veljači još bolje :))

    avatar

    30.04.2024. (20:24)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Jebenti, ma si nabrijana :)))))))))))))

    avatar

    04.05.2024. (12:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...