Komentari

filiparumenovic.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Flips

    ;)

    avatar

    13.09.2023. (11:41)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ma piši molim Te dalje. Otkriti ćeš na ovom blogu neke, kojima se nitko i ništa ne sviđa - samo oni sami sebi. Pusti! Naučila sam na teži način kako s njima - i sada se igram, kao što su se oni nemilo igrali sa mnom. Netko nema to u sebi da kaže nešto lijepo i na lijep način - odmah puca... No, realno - još uvijek je takvih manje od nas, pozitivaca. Pozdrav!

    avatar

    13.09.2023. (11:48)    -   -   -   -  

  • WORLD OF A DREAMCATCHER

    Na kritiku gledam kao svojevrstan savjet-imam izbor prihvaćanja ako služi ili odbacivanja ako ne služi...Slažem se da kritiku treba znati izreći, jer ružno je srušiti nečije snove samo zbog tuđeg nerazumijevanja ili ljubomore npr. Samo piši, iz srca, za sebe, za nas, za one i o onima koje voliš a "kritičari" će uvijek imati točku na "i" to to je ona: selo uvijek priča ;))) Lp

    avatar

    13.09.2023. (11:58)    -   -   -   -  

  • sewen

    Prominija sam mišljenje o svemu i svačemu, kad san čuja izjavu Marka Grubnića, na temu njegovih slika po instagramu - a reka je - al ljudi ja tako volim.... taj čovik mi se od tada svidija i svaka mu čast. Izbacimo vukojebine iz nas samih i svaku kritiku, bila pozitivna ili negativna "prigrlimo"...

    avatar

    13.09.2023. (12:31)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Ja sam ti prije dva posta napisao kako smatram da bi trebala pronaći svoju spisateljsku autentičnost, nikako nisam mislio da trebaš prestati pisati. Prihvaćam kritiku da sam bio pregrub i, iskreno, vjerovala ili ne, peče me savjest zbog te moje grubosti. :) Zbog toga me raduje ova prilika koja mi se pružila (nisi me blokirala!) jer mi je, npr., ovaj tvoj post odličan, autentično tvoj, osjećam stvarnu tebe u njemu, i vidim da itekako ima smisla da pišeš! Žao mi je što je @Blogi moju rečenicu iz komentara stavio na naslovnicu, i tamo je danima držao. To sam i zaslužio, tj. to mi je zaslužena kazna jer mi je sve te dane bilo neugodno. :) Oprosti još jednom.

    avatar

    13.09.2023. (22:51)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Već sam ti rekla da uživaš u sebi, svom pisanju i čini što te ispunjava. :)*

    Mariano, ovo je tvoj komentar.

    Budi konkretna. Budi odgovorna. Prestani sa slatkastim i sladunjavim frazama koje ništa ne znače. Ako ne možeš biti odgovorna prema pisanoj riječi, onda, molim te, prestani pisati. A naročito prestani pisati ovdje na blog.hr-u, mjestu trajnog masakriranja čestitosti, mjestu koje je odavno kompromitirano i zatrovano.

    Dakle, razmisli. Kako sada stvari stoje, blog.hr jako loše utječe na tebe.

    Gornja "pjesma", valjda si shvatila, uopće nije pjesma. To je zafrkancija, parodija, nasumično nizanje riječi. (Mariano Aureliano 09.09.2023. 06:02)

    Nadam se da ćeš prestati biti kontradiktoran i grub.
    Možeš mi biti otac.
    Duplo si stariji od mene.
    Nemaš pojma koliko si nekad uvredljiv za možda nečiji osjetljiv karakter ili period u životu.
    Što ako zapisana sladunjava riječ znači slamku spasa?
    Jer...nitko ne zna što je iza tuđih zidina.

    Tako ne znam ni ja čemu... Kad bih znala, pružila bih ruku, razgovarala, zagrlila ako treba, pronašla rješenje...
    Ja sam s tobom u miru.
    Meni je žao.
    I zbog besmisla, i zbog svega.

    avatar

    14.09.2023. (00:38)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Galaksija - Taj moj komentar je komentar kod tebe, kod @Galaksije, a ne ovdje kod @Flips. Ne želiš valjda reći da su @Galaksija i @Flips ista osoba? Palo mi je na pamet da je @Flips veoma mlada osoba i da sam postupio veoma grubo spram nje pa sam se gore i ispričao. No @Galaksija uopće nije mlada osoba (možda jest po godinama, ali nije po karakteru). Netko tko redovito odlazi afirmativno komentirati kod hejtera @Supatnika svakako nije osoba prema kojoj bih trebao biti obziran i pažljiv. Imaš ti debelu kožu. Osim toga, ogromna količina neiskrenih, patvorenih komentara i kratkih komentarčića bez ikakvog smisla, koje mjesecima ostavljaš svuda po blogu, nedvosmisleno te udaljava od pozicije bezazlene srne ili laneta spram mene vuka ili lovca ili predatora. Nemojmo se zavaravati. U tvojim besmislenim, a zapravo manipulativnim sladunjavostima ima puno više predatorstva nego u mojoj povremenoj grubosti.

    avatar

    14.09.2023. (02:37)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    @Galaksija - Moram primijetiti kako je neobično da je @Flips naznačila kako prati samo tri osobe na blogu, od kojih si ti na prvome mjestu, pa ipak, nikada ništa kod tebe ne komentira. Nije li to nelogično? Molim blogericu @Flips da mi to pojasni.

    avatar

    14.09.2023. (02:58)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    A vidim da se i ispod postova blogera @black spaceship samo @Galaksija javlja, iako @Flips navodi tog blogera kao onog kojeg prati. I opet molim blogericu @Flips da to objasni.

    avatar

    14.09.2023. (04:54)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Sorry elito, moralna vertikalo i policajče bloga.hr, nismo te prepoznali! :))

    Flips je javno ostavila podatke svojih društvenih mreža. Bez brige ti budi. Nismo jedna te ista osoba. :) E sad, jesu li Black i Flips ista osoba - ne bih znala.
    Kakva je to razina patologije da kontroliraš što je drugi netko negdje komentirao...
    Nema tebi pomoći. Što ne napadaš onda osobe koje samo ostavljaju smajlić kao komentar svakom blogeru? Ili komentiraju jedan te isti komentar posvuda... Da ne nabrajamo jer ima svega na blogu.
    Ništa nisam napisala gore za sebe u prethodom komentaru, već da malo mućneš onim u svojoj glavi. Nažalost, nisi sam na ovom svijetu. Lako je objaviti post o konvenciji,
    zgražati se nad tuđim zlodjelima, a ti si sam maltretirač preko tipkovnice.

    Vidim da si opsjednut Supatnikom. Onda takve tvrdnje iznesi svim njegovim komentatorima. Svima. Blaženi mi s dvostrukim mjerilima i dvoličnošću...
    Pljunuo si po većini svojih komentatora koji su istovremeno njegovi komentatori.

    Ne, u mojoj sladunjavosti jer idem poslije 1 godine vidjeti svoju obitelj i pišem im svakom ono što osjećam nema ništa bolesno ni predatorski. Bilo je suza i zagrljaja kad su pisamca primili u ruke.

    Nevjerojatno!!!
    Žena bi tebi trebala objašnjavati zašto nekog prati, kada je nekog komentirala, zašto sada ne komentira...
    Jesi ti realan?!

    Ajde, sad smo rekli sve. Ćao, zdravo. :))

    avatar

    14.09.2023. (07:56)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Alo, vas dvoje !

    Mala @Flips ne zna pisati, odnosno nema talenta za pisanja, a volja je samo pokretač nezahvalan, ako nema potpore
    @Black također : pogledajte prve dvije pjesme - to su nabacane riječi nasumice,obojane crnom bojom i dvospolne" : naime,@Black nesvjesno griješi jer je očito jednog spola, a piše kao drugi. Skrivena formula ali vidljiva meni.@Blac postoji očito s još jednim nickom.

    Treće, i Luki, koja ne piše poeziju a zna normative nije kritična : najlakše je ići niz dlaku sistemom nezamjeravanja., ;- to je pristojno, ali nije pošteno!

    Dijelim mišljenje @Mariana ali--bez ove isprike, jer je nepotrebna. I drago mi je, da je @Blogy apostrofirao kao kvalitetan komentar, jer, tko je htio shvatiti-shvatio je, da "svi ne mogu sve"

    Mala @Flips je zaljubljenja i njen odabranik doslovno plače nad njenim stihovima, pa neka se raduju oboje kad vole - ali, ona zaista nema poetsku žicu , osim što osjećajima daje mjesto u riječima i to prezentira kao pjesmu.

    Najjači pjesnik na blogu @Potok42 dao je dvosmisleni komentar kojega @Flips očito nije shvatila -šteta.

    Hoću reći ( jer komuniciram s @galaksojom i @Marianom sada ) oboje imate stavove s pravom ih branite , ali ostajem pri svojemu: FLIPS ne zna pisati poeziju, ona samo "baca riječi " koje njoj nešto znače, a daleko je od poetske sintakse i metafora koje imaju i te kakvu funkciju u pjesmi

    avatar

    14.09.2023. (08:20)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Nitko od nas nije mjerodavan nekome govoriti da ne zna pisati. Od sto ljudi, možda se polovica neće složiti s tom tvrdnjom. Meni se sviđa eventualno pisanje 4 osobe na blogu. Sviđa u smislu da me oduševljavaju. Za druge nikad ne bih rekla da ne znaju pisati. Jer znaju. :)
    Svi imamo pravo pisati na blogu, biti ovdje; o ukusima se ne raspravlja.
    Neka stihova, neka što više tekstova, tuđih misli... Evo i tumačenja su nam različita. Ja sam cijelo vrijeme percipirala da Flips piše ženi i da komunicira queer. :))

    No, nevažno i najmanje bitno. Samo potvrđujem da nismo književnici, pjesnici, igramo se slovima, ostavljamo osjećaje i uživamo kad imamo vremena.

    avatar

    14.09.2023. (08:32)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Imaš pravo @M - što se pisanja tiče : ja nisam za to, a se komentarima gladi ono što ne zaslužuje. I ja sam @Flips komentirala u dva navrata i nisam bila prestroga samo preiznenađena.

    avatar

    14.09.2023. (09:27)    -   -   -   -  

  • Flips

    Ja ovdje nisam da se svađam ni prepirem i ne moram se nikom ništa pravdati ni objašnjavati. Poezija je poezija kakva god bila uvijek će biti poezija. Možda je to samo besmisleno nizanje riječi, ali i apstraktna umjetnost, gdje na platnu ne vidiš ništa osim besmislenih šarenih linija, je također umjetnost. Poezija je umjetnost riječi i slobodnog izražavanja. Ja sigurno nisam savršena, sigurno mi fali nešto, uvijek nešto nedostaje, ali ovo je tek moj početak, učim.... i nitko mi neće zabraniti da pišem! Možda nisam vješta u prikazivanju poetske sintakse, ali zapravo gdje su ta pravila da ja moram koristiti metaforu? Okej, sve je to dio poezije, ali tko kaže da moram? Možda i ne koristim metaforu toliko, ali definitivno koristim druge stilske figure. Sve je to sloboda izražavanja. U jednoj pjesmi sam koristila riječ „idote“, tko kaže da ne smijem tu riječ koristiti u pjesmama, možda je ta riječ ružna za čuti, ali ja ju definitivno nisam koristila iz mržnje već iz ljubavi, već sam viđala i slične riječi u drugim pjesmama. To je moj stil i nitko mi neće zabraniti kako ću i šta ću pisati, a ako se nekome ne sviđa, pa hvala Bogu! Ako želiš dati kritiku slobodno reci, daj mi savjet i slično, ali reći da prestanem pisati je pretjerivanje i užasno ponašanje! Svi ovi „veliki“ pjesnici bi trebali znati koristiti riječi i izreći kritiku i svi ti „veliki“ pjesnici sigurnu nikome ne bi rekli da odustane! Lijep pozdrav i ugodan dan!

    avatar

    14.09.2023. (11:13)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Flips, sa svakom tvojom se slažem.
    Ni ja nemam više što dodati.
    Pratim te, čitam, podržavam, draga si mi u pisanom obliku, a tko zna - život je čudesan; možda se jednog dana i sretnemo! :*

    avatar

    14.09.2023. (11:39)    -   -   -   -  

  • j.

    Pa naravno da ne nećeš odustati. Ja bih recimo na tvome mjestu (ali to sam samo ja) pokušao ono što primjerice osobno nikada neću moći; krenuo bih izražavati osjećaj po osjećaj, misao po misao, tvrdnju po tvrdnju u postovima od nekoliko rečenica. Sudeći po tvom stilu koji naginje analiziranju, vjerojatno će ti to samo po sebi produbiti način izražavanja: težit ćeš, a vjerojatno s vremenom i uspjeti nešto jasno izreći. Brojnost postova mogla bi tu nadoknaditi nedostatak bogatstva priče; no priča može naići sama od sebe; priča bi čovjeka koji piše trebala voditi, a ne obrnuto.

    To što ja nešto slično – biti kratak, često niti jasan - neću moći, to na koncu nikoga previše ne interesira, ali ne sumnjaš da ću ja razlog koji smatram glavnim ipak izreći: zato što sam već postariji čičica, pa nekako osjećam breme vremena; to me nagoni da sve kažem odjednom, a lajav sam, pa imam hvala Bogu puno toga za reći – čak toliko puno da mi se nekada čini kako se jednostavno ne umijem opredijeliti. Naravno da to ni blizu ne znači kako je u toj masi puno nečega što treba slušati. No, kuda sam ja otišao, ispričavam se; nisam ovdje tema ja, nego ti. Vraćamo se na glavnu cestu.

    Recimo, zgodan alat je ispravi.me; primjerice Mariano mi je svojevremeno znao reći da imam hiperprodukciju crtica (eh, da samo njih); mislim, nije on to tako rekao ali je to tako, premda u ovom odlomku nećeš pronaći niti jednu; onda sam ja krenuo tamo, pa sam zamijetio nešto sasvim drugo; da griješim u vezi s i sa; griješim nemilo; inače pišem u Wordu s hrvatskim pravopisom i taj očito nema uključenu tu kontrolu, nego prvenstveno tipfelere.

    Bitno je i to da čovjek dopusti sebi čuti što mu drugi govore; ovdje – vjeruj mi – ima ljudi koji imaju što za reći, a kroz to će umijeće ubrzo razumjeti jesu li te tuđe namjere dobre ili nisu; naime, važno je biti iskren prema drugima (na koncu, tako postižemo i iskrenost prema sebi), ali je – barem ja tako mislim - još važnije jesmo li u toj iskrenosti nešto rekli iz dobrih namjera ili nismo. Većina ljudi ovdje govori iz dobrih namjera – ali sigurno da ne svi, to je moje iskustvo. Dapače, ta je većina daleko brojnija od one većine koju bismo mogli označiti među ljudima koji nas okružuju u stvarnom životu; ljudi koji žele pisati najčešće to čine iz dobrih namjera: da prenesu neku poruku za koju smatraju kako vrijedi. Eh sad, dobre namjere po staroj izreci nerijetko popločavaju i sam put u pakao, ali to je nešto što svatko od nas sam za sebe mora otkriti – i kada poruku šalje, a još više – kada je prima.

    Trebat će ti vremena za to razlučiti, tome bi moglo ponešto pridonijeti i životno a ne samo iskustvo pisanja; ne može se to odmah ni u stvarnom životu, a kamo li ovdje gdje jedni druge ne gledamo u oči. Za neke ljude s vremenom ti zbog toga postane žao – ali za neke, vjeruj, nimalo.

    Pozdrav :)

    avatar

    14.09.2023. (12:03)    -   -   -   -  

  • Flekserica

    Ovdje su ti inače sve sami Krleže i Cesarići, ponekad im se pridruže Neruda., Jesenjin i Dostojevski, tako da zajebano je njima gledati kad netko nije na njihovom nivou, treba imati razumijevanja :)))) Otkad je ovog servisa vode se rasprave koji postovi imaju smisla a koji nemaju, trebaju li trivijalnosti tipa slike kućnih ljubimaca, cvijeća ili jela biti objavljena uopće i da li im je mjesto na naslovnici ili nedaj blože na mjestu bloga dana ili tjedna uz toliko pravih i ozbiljnih tema. Kad se zajebavaš ne valja jer si neozbiljan, kad si ozbiljan onda si filozof, pa tko bi svima udovoljio?

    avatar

    14.09.2023. (19:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...