mene je satralo danas : osjet temperature -3.1 a to je priznaj, u nas ledenca. U mom stanu pgotovo : klima se ne uključuje " jer ne mogu disati "moji dvoj ukućana . idovi su mi sakleni : gledaj jutros lepršanje pahuljica iz hladng boravka - sve mi je u stanu na zvolte osim kuptila i wc oji imaju prava vrata. I tako, ja pušim, kugla ka Sarina se vrti ispuhuje miris borovine , noge mi u termo čarapama kunem ove moderne stanove dvoetažne koje se, da i oganj stavim na srid tinela, ne bi zagrijali.
Pa neš biti živčan?
Bome, ja jesam
21.01.2023. (23:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Je, Anne, virujen ti. U nas se kuri borovina i dobro je, svekrva se grije na TA i fali joj stupanj-dva topline. Ima i klimu, ali ni ona je ne pali. Ne znan kako da se ti ugriješ da budeš manje živčana, morati ćemo pitati stručnjake na blogu?
Seven, sad ću ubaciti sliku. :)
21.01.2023. (23:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tvoj mlađi bonkulović je budući Proust, svakako jedna umjetnička duša. Nadam se da tako ne reagira i na ćevape. ;))) Možda je i bolje da termo-peć ne ispuhiva, možda Dragi Bog čuva njegovu mater, jer od tog ispuhivanja i tjeranja zraka posvuda uokolo dođu svakakvi zdravstveni izneredi. Nego, skroz mi je perfa ovaj tvoj post i milo mi oko srca! :)
22.01.2023. (01:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja sam posve od slanoće...kad mi slatko pita, a pita rijetko, onda 1 velered čokolade...:-).al imam ja obiteljskog predstavnika kojem bi tvoja škrovada baklave bila malo..ne rodio od slatkog šta moj Mužas ne bi smazao:-))
22.01.2023. (08:42)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ajooooj! BAKLAVE:-) Jel to ide u mediteransku dijetu?;-)) Podsjetilo me kako je moj A. sjedio kraj pećnice dok su se vanilice pekle i pitao me: zakaj ne proizvode takav parfem?:-)) Agda je zakon, nisam ni znala da se tak zove. Šerbet? Difuzor mi krepucnuo:-( previše sam se pravila važna...
22.01.2023. (12:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah, samo ću tebi odgovoriti tu jer me glava boli za poluditi pa ne mogu svima: Nije mediteranska nego mi krv svi popiju sa slatkišima, grickalicama i pi*darijama...i dosla san , eksperimentalno, do toga da im nakon ovakvog necega te gluposti ne padaju napamet uopće. Prosla baklava nan je izdurala 7 dana i znaš koja je to enormna ušteda. More bit da cu na ovaj način uspit pobjediti inflaciju i eursku tranziciju, svih nahranit i sve preživit :).
22.01.2023. (14:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Baš sam uživao čitajući. Mi nešto nismo od baklava; eh kad bi moja jela kuhanu piletinu i kuhanu ribu; ovako... I ja sam doma priznati majstor graškopiletine, ali Najdražoj grašak smeta u trbuhu. Polako, doći će sve na svoje; kod nas se jede sve od slatkoga, mislim - mali i ja jedemo apsolutno sve; i mramorni kolač je sjajan, o pitama i štrudlama da ne pričam. Zato njemu majka uvečer peče peciva za sendviče na faksu, da ne jede ova grozna kupovna, a i tatu nešto dopadne ujutro za uz jogurt. Čuvajte se :).
22.01.2023. (16:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
već dugo nisam zasladila blagdane baklavom po maminom receptu...nisam ni ja čula da se ovaj preljev (i ja stavim malo meda uz šećer) zove agda, nema veze bitno da nas opije mirisom i okusom (al' u malim količinama zbog intenzivne slatkoće)ja svoje baklave izrežem prije pečenja ne vidim na fotki jesi li i ti :) dobar tek svima koliko vas ima
23.01.2023. (08:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilith, to sam našla recept na internetu negdje, a tako je pisalo i u receptu. Proguglala sam, negdje to zovu agda, negdje šerbet, a negdje jednostavno preljev. Na par mjesta sam našla kako je agda preljev za baklavu, tulumbe i sl. kolače, dok je šerbet negdje naziv za piće, a negdje za taj isti preljev. Ovisno kako se gdje koji naziv udomaćio. Meni svejedno, glavno da ukusno onima koji vole. Izrezala sam ih prije pečenja, ne vidi se na slici. (hvala)
Modrino, ne znam po kojem sam receptu radila prvi put, tako da ne mogu staviti link, a ovaj drugi put sam ih radila po sjećanju, prilagođavajući količine, uglavnom smanjujući količinu šećera napamet, tako da je ovdje recept da recepta nema :) žao mi je.
gindo, hvala.
morska, čitajući puste recepte s baklavama, negdje sam naletjela na podatak da se može zamrznuti, pa tako možeš imati spremljene male porcije baš za Mužića ;).
Dagnjice, nema veze, ništa na silu...
Mariano, neću s tobom pričati o ćevapima, da me argumentacijom ne stjeraš u kakav ćorsokak :D, ali da, mi "kuhari-slastičari" volimo kad ugodimo prohtjevima drugih za okusima, mirisima, punim trbusima i tim nečim nedefiniranim čega duše ištu ;). Pa da, takve lijepe riječi koje spontano izlete mogu biti samo motivacija samo za - još ;).
delicatus, pošteno. Sniga nema pa nema, ali bure nam ne fali ;).
Lili, hvala...
23.01.2023. (09:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Danas ne idem na vagu. Samo čitanje ovih divota nabacilo mi je koju deku :)) Obožavam baklavu, ali je ne pravim iz prenventivnih razloga...smazala bih sve za jedan dan :))
23.01.2023. (13:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kolumbina
mene je satralo danas : osjet temperature -3.1 a to je priznaj, u nas ledenca.
U mom stanu pgotovo : klima se ne uključuje " jer ne mogu disati "moji dvoj ukućana . idovi su mi sakleni : gledaj jutros lepršanje pahuljica iz hladng boravka - sve mi je u stanu na zvolte osim kuptila i wc oji imaju prava vrata.
I tako, ja pušim, kugla ka Sarina se vrti ispuhuje miris borovine , noge mi u termo čarapama kunem ove moderne stanove dvoetažne koje se, da i oganj stavim na srid tinela, ne bi zagrijali.
Pa neš biti živčan?
Bome, ja jesam
21.01.2023. (23:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Pusti snig, daj baklavu...
21.01.2023. (23:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri rici...
Je, Anne, virujen ti. U nas se kuri borovina i dobro je, svekrva se grije na TA i fali joj stupanj-dva topline. Ima i klimu, ali ni ona je ne pali.
Ne znan kako da se ti ugriješ da budeš manje živčana, morati ćemo pitati stručnjake na blogu?
Seven, sad ću ubaciti sliku. :)
21.01.2023. (23:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Sve skupa - divota :))
21.01.2023. (23:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kolumbina
bakljava................pooć je, nje fer
22.01.2023. (00:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
delicatus
ne voljem bakljave, preslatke mi.....a od oraha mi alergija po jeziku
neće snig ni kod nas ali ja dobio malo sa istoka lipe naše
22.01.2023. (00:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mariano Aureliano
Tvoj mlađi bonkulović je budući Proust, svakako jedna umjetnička duša. Nadam se da tako ne reagira i na ćevape. ;))) Možda je i bolje da termo-peć ne ispuhiva, možda Dragi Bog čuva njegovu mater, jer od tog ispuhivanja i tjeranja zraka posvuda uokolo dođu svakakvi zdravstveni izneredi. Nego, skroz mi je perfa ovaj tvoj post i milo mi oko srca! :)
22.01.2023. (01:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
ne idu mi baklave.
sta je ovo, ja sam kao štrumf Mrgud...niš' mi ne valja. :')
22.01.2023. (01:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Ja sam posve od slanoće...kad mi slatko pita, a pita rijetko, onda 1 velered čokolade...:-).al imam ja obiteljskog predstavnika kojem bi tvoja škrovada baklave bila malo..ne rodio od slatkog šta moj Mužas ne bi smazao:-))
22.01.2023. (08:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sarah
Ajooooj! BAKLAVE:-)
Jel to ide u mediteransku dijetu?;-))
Podsjetilo me kako je moj A. sjedio kraj pećnice dok su se vanilice pekle i pitao me: zakaj ne proizvode takav parfem?:-))
Agda je zakon, nisam ni znala da se tak zove.
Šerbet?
Difuzor mi krepucnuo:-( previše sam se pravila važna...
22.01.2023. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri rici...
Sarah, samo ću tebi odgovoriti tu jer me glava boli za poluditi pa ne mogu svima:
Nije mediteranska nego mi krv svi popiju sa slatkišima, grickalicama i pi*darijama...i dosla san , eksperimentalno, do toga da im nakon ovakvog necega te gluposti ne padaju napamet uopće.
Prosla baklava nan je izdurala 7 dana i znaš koja je to enormna ušteda. More bit da cu na ovaj način uspit pobjediti inflaciju i eursku tranziciju, svih nahranit i sve preživit :).
22.01.2023. (14:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
Baš sam uživao čitajući. Mi nešto nismo od baklava; eh kad bi moja jela kuhanu piletinu i kuhanu ribu; ovako... I ja sam doma priznati majstor graškopiletine, ali Najdražoj grašak smeta u trbuhu. Polako, doći će sve na svoje; kod nas se jede sve od slatkoga, mislim - mali i ja jedemo apsolutno sve; i mramorni kolač je sjajan, o pitama i štrudlama da ne pričam. Zato njemu majka uvečer peče peciva za sendviče na faksu, da ne jede ova grozna kupovna, a i tatu nešto dopadne ujutro za uz jogurt. Čuvajte se :).
22.01.2023. (16:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blumi
zima je lijepa kad je u kući toplo, a kod još miriši, pjesma snova ;)
22.01.2023. (17:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrina - neba
Volim baklavu ali neznam napravit...šmrc:(((
Drugi put, stavi recept, može:))
22.01.2023. (20:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
već dugo nisam zasladila blagdane baklavom po maminom receptu...nisam ni ja čula da se ovaj preljev (i ja stavim malo meda uz šećer) zove agda, nema veze bitno da nas opije mirisom i okusom (al' u malim količinama zbog intenzivne slatkoće)ja svoje baklave izrežem prije pečenja ne vidim na fotki jesi li i ti :) dobar tek svima koliko vas ima
23.01.2023. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dvi, tri rici...
Lilith, to sam našla recept na internetu negdje, a tako je pisalo i u receptu.
Proguglala sam, negdje to zovu agda, negdje šerbet, a negdje jednostavno preljev.
Na par mjesta sam našla kako je agda preljev za baklavu, tulumbe i sl. kolače, dok je šerbet negdje naziv za piće, a negdje za taj isti preljev.
Ovisno kako se gdje koji naziv udomaćio.
Meni svejedno, glavno da ukusno onima koji vole.
Izrezala sam ih prije pečenja, ne vidi se na slici.
(hvala)
Modrino, ne znam po kojem sam receptu radila prvi put, tako da ne mogu staviti link, a ovaj drugi put sam ih radila po sjećanju, prilagođavajući količine, uglavnom smanjujući količinu šećera napamet, tako da je ovdje recept da recepta nema :) žao mi je.
gindo, hvala.
morska, čitajući puste recepte s baklavama, negdje sam naletjela na podatak da se može zamrznuti, pa tako možeš imati spremljene male porcije baš za Mužića ;).
Dagnjice, nema veze, ništa na silu...
Mariano, neću s tobom pričati o ćevapima, da me argumentacijom ne stjeraš u kakav ćorsokak :D, ali da, mi "kuhari-slastičari" volimo kad ugodimo prohtjevima drugih za okusima, mirisima, punim trbusima i tim nečim nedefiniranim čega duše ištu ;). Pa da, takve lijepe riječi koje spontano izlete mogu biti samo motivacija samo za - još ;).
delicatus, pošteno. Sniga nema pa nema, ali bure nam ne fali ;).
Lili, hvala...
23.01.2023. (09:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Danas ne idem na vagu. Samo čitanje ovih divota nabacilo mi je koju deku :))
Obožavam baklavu, ali je ne pravim iz prenventivnih razloga...smazala bih sve za jedan dan :))
23.01.2023. (13:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...