Komentari

kintsukoroi.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Annabonni

    svi smo prošli i zaboravi tu vrst boli
    sada, kad ne rastemo
    booli drukčije.

    iznutra nekako podmuklo

    avatar

    01.01.2023. (23:42)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Rastemo svaki puta kada boli, Ane.
    U duhovnom smislu, bol je benefit.

    avatar

    01.01.2023. (23:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ju, moja @Sarah, koji tekst..................ko i uvijek,svu me propika

    Ovo dočekivanje koje opisuješ na vidikovcu sv.Duha, to se sinoć događalo?
    Divim ti se, divim vam, se svima koji neumorno hodate, koji možete nešto naći u drugome.

    Ali tekst, ne znam, najbolje je živjeti bez razmišljanja, jao odlasci djece.......

    Ne znam, za mene je još gore od samoće,vjoš neopisivo gore bježati u društvo, kad to društvo nije ono koje sam pogubila, ono društvo zbog kojeg sam postala samom............. ne znam,
    Nema nadomjestka, pa onda svaki pokušaj peče još više. Najbolje je sasvim se pustiti raspadu, samoći i svakom nožu. Samo tome, sve drugo (govorim, jasno, samo za sebe, sada), sve drugo je još gore, šminka da prekrije gnojnu ranu.

    ah.

    avatar

    02.01.2023. (00:15)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    A ove dječje slike, nježnosti i mekoće, podsjećaju me na onu Aznavourovu pjesmu koju pjeva kćeri, kgleda je dok spava , mala, i zna da će odrasti i otići s nekime........ osim što je bolno, svjesno to odmičem od sebe (odmicala sam i prije, dok se nije sve dogodilo), jer takva samosažaljiva stanja stvarno ne treba dodatno njegovati. treba naći sretnu stranu (tipa, djeca idu i konačno će vidjeti mamu), i to je sve što o tome treba misliti. Čovjek bi lijepo mogao lijepo poluditi. I zato, treba držati misli zauzdane.

    To sve vrijedi za mene, ne znam za ikog drugog, ali to je ono što bih, recimo, kćeri savjetovala, dakle nekome do koga mi je stalo.:
    nemoj se puštati, a naročito, nemoj se namjerno stavljati u ta stanja, nauči ih prepoznati u startu i okrenuti u nešto dobro.

    :-*

    avatar

    02.01.2023. (00:22)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Btw,, ja bijah sama u kući i odradila sam dosta suđa i veša :)) Kužiš kak je to super? :))))))

    avatar

    02.01.2023. (00:24)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    posebno prepletene riječi, posebno. :)* veliki zagrljaj.

    avatar

    02.01.2023. (01:31)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Proživljeno sam osjetila tvoj post. Neka ti je ova godina sretnija od prošle!

    avatar

    02.01.2023. (04:21)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    da, krhotine razbijenog kristala skupljamo godinama...

    avatar

    02.01.2023. (04:42)    -   -   -   -  

  • Ypsilonka

    Dvojila sam s komentarom: ostaviti ga ili ne?

    Kad ne ide, ne ide. Okrenuti se i otići.

    Točno tako i nikako drugačije.
    Nije važno čak i od koga kakvog odnosa se okrećemo jer isto je u svima.

    Nema se vremena prepuštati patnji koja nije stvarna. Ona je tek prebiranje po glavi o tome kako je moglo biti, osjećaj poraza koji to nije.
    Krhotine su tek priča iz mašte koju nije napisana, a kojom se sažaljevamo u trenutnom nedostatku inspiracije. Žal za onim što nije bilo i nikada neće biti jer da je bilo ne bi petama dali vjetra. :)

    Odlično si dočekala Novu.
    Pričala si priču svog života nekome koga je zanimala i tko ju je s pažnjom slušao! Slušao je prvi put!

    Od ljudi iz svog života ne očekujem da me vole. Vole li oni mene ili ne to je njihova intimna stvar. Jednako tako je moja stvar volim li ja njih.
    Ono pak na čemu inzistiram je da sa mnom postupaju onako kako zaslužujem. Nježno, pažljivo, uviđavno, s poštovanjem......
    Dugačka je lista kriterija, nećemo trošiti vrijeme ispisujući detalje! ;))

    Sigurna sam kak ti znaš koliko na ovom svijetu ima divnih ljudi! Bila bi prava šteta propustiti ih dok se bakćemo s onima kojima nema pomoći! :)

    Ti si narasla. Ti si prava, velika djevojčica ! :))

    avatar

    02.01.2023. (04:55)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Velika Sarah. Velika u duhu, duši i na riječi!

    avatar

    02.01.2023. (08:03)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    moje mišljeeenjnjeeee jeeee daaa najbolje stvari dolaze neplanirano jer se nemaš u šta razočarat, i poprilično sam siguran, kad se doživljaji slegnu, da će ti ovo biti jedan od boljih dočeka. sve najbolje ti želim u godini koja je pred nama :)*

    avatar

    02.01.2023. (09:05)    -   -   -   -  

  • Rječita

    Ne mogu se dotaknuti niti jednog detalja, svi smo mi izgrađeni na vlastitom iskustvu (boli) i ograničeni vlastitom kožom.
    Ono što prebirem u glavi trenutno je moje - ne dijeli mi se s nikim :D.
    Ali lijepo je za čitati, o svemu se mislilo, svašta se lijepoga smislilo :).
    Sretno u novoj.

    avatar

    02.01.2023. (09:28)    -   -   -   -  

  • j.

    Jelda je Zameo ih vjetar sasvim drugačiji nego kada smo ga gledali kao klinci? Nekako se čovjek zapita, a što ako tvoji osjećaji nisu samo tvoji; ako na njih imaju pravo (mislim na lijepe i plemenite osjećaje) i oni kojih se tiču; ako čovjekovo srce može biti razdijeljeno i ako u mnogima ima toga prekoviše, za dvoje ili troje, a ne samo za jedno?

    Prošlost je zapravo težak čovjekov balast, makar bila i lijepa. Nema života od prošlosti, ma koliko mislili da nas je nešto naučila. Zvijezde siju samo nama sadašnjima.

    Nevjerojatno koliko imamo poznatih mjesta u ovom gradu; tamo gdje je tih par klupica, gdje se to brdo okreće gradu kada se na njega popneš - sada pored skretanja za stražnji ulaz u dom umirovljenika - ja sam se najradije kao balav klinac igrao u visokoj travi sa jednom Tinom (sjedili smo na njenoj jakni tako da su nam se noge malo dodirivale, jeli jabuku sa stabla dolje gdje je sada vrtić, brojali kuće po ulicama od Milerova brega preko Trešnjevke do Vrhovca i tražili koja bi bila najljepša za živjeti; mogli smo sve, samo se nikada nismo mogli pogledati u oči-to je valjda dano nekim drugim, odraslijim klincima); dolje zadnja kuća prije parkinga, tu sam živio i odrastao sa mamom, bakom i djedom.

    Pozdravi mi Ivku, ako te put tamo još nanese-najljepšu, najbližu i najveću brezu koja se otamo vidi, nju smo mama i ja uz onu žicu posadili negdje pred sam rat, a ime smo joj dali Draga i ja dok se naša tek rođena kći valjala na travi pod njom :).

    I onda me netko pita zašto ne volim više ići u Zagreb; ne mogu više gledati to što je postao, jer onaj kojeg sam volio i dio kojeg sam bio - taj je davno nestao, umro, pretvoriše ga. Nataknem radije ovdje gojze i odem u divljinu, pod neke nove zvijezde - one možda više nisu moje niti ja njihov, ali sijaju snažno i iskreno :).

    avatar

    02.01.2023. (11:24)    -   -   -   -  

  • Supatnik

    Ja bi nekako volio da ti zeru naresteš a da ne boli, ne mora svaki put ;*

    avatar

    02.01.2023. (16:07)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Moja Sarah, predivnog izmišljenog imena...tvoje pravo je puno snažnije i jače od svih nedaća koje su te (i koje će te još ) snašle....onako kako ti pretačeš svoje osjećaje u riječi...ja samo osjećam, al' ne znam i ne mogu iskazati----zato si moja ti....a opet ja sam svoju fazu zaljubljene šiparice ostavila u dvadesetima...ali ti...zato si uvijek mlada i želim ti tu tvoju "poznu" mladost živjeti ispunjenu pravom ljubavlju u zrelosti....onom koja će trajati...zbog tebe jer ti je to nasušno potrebno...kao kisik koji dišeš:)))))
    a krv svoje krvi kojoj si jaaako važna i cool, željela bih i ja to iskusiti...u budućnosti tako u punini osjećaja kao ti :*
    VT

    avatar

    02.01.2023. (22:35)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ hvala vam ljudovi:-*

    avatar

    02.01.2023. (23:54)    -   -   -   -  

  • Sarah

    @ Lilith..zaljubljena šiparica hahaha..tako to djeluje vama sređenima..ja sam samo udovica koja se nije uspjela skrasiti uz jednog čovjeka..a ne odustaje od toga, jer ima još puno toga lijepoga za dati.
    @ supatnik, rasteš li i ti, ili si dovoljno narastao?:-*
    @ j. Nije sve tako crno sa Zagrebom kako ti se čini. Zavladao je opći krkanluk jer su pitomi pobjegli, da...ali sami smo si krivi.
    Jedva čekam potražit tvoju Ivku:-))
    Zameo ih vjetar prepun je mudrosti ljubavne koje tek sad otkrivam.

    avatar

    03.01.2023. (10:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...