Komentari

geomir.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • AnnaBonni

    SAMO U SPLITIIIIIIIIIIII

    avatar

    30.11.2022. (19:28)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Zakon!:))))

    avatar

    01.12.2022. (00:47)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Zapadna obala za legende!

    avatar

    01.12.2022. (09:43)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lipo sa legendama. Eto Zagrebčanec napravio veliku karijeru u Hajduku a i Bolonjezi su ga voljeli gledati. Vjerojatno znaš gdje se još nalazi spomenik Bajdi i ulica nazvana po njemu.

    avatar

    01.12.2022. (10:37)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Legende su zaslužile trajni spomenik. Kako ne pratim nogomet malo što o njima znam. Lijepo si to prikazao.

    avatar

    01.12.2022. (11:03)    -   -   -   -  

  • j.

    E moj Bajdo, da se danas ponovno rodiš, potpisao bi sa šesnaest ugovor kao Eduardo ili Luka, pa bi već sa dvadeset i kojom trčao nekim londonskim travnjacima nastojeći se svidjeti nekom Mourinhu ili Ancelottiju, a Splita bi vidio samo na derbijima, i to ne u bijelom dresu – ili možda jednom, da te dalje prodaju kako su već to učinili Baliću, Vukušiću, Pašaliću, Vlašiću i svima ostalima.
    Hajduk je sušta emocija i ljubav, znam to dobro po mome Starome koji je još pred smrt naizust znao onu postavu sa Kokezom i Broketom na livoj i desnoj branci i uživao kada su na one, prave derbije sa sliškovićima, mlinarićima i gudeljima - ispred kolodvora Torcidaši dovodili tovara da ih vodi do maksimirske šume. Naučio me tada Stari da se prave utakmice gledaju kada su navijači pomiješani; ma što navijači - kada su osjećaji pomiješani, pa ne možeš nego od srca zapljeskati svakome tko vrijedi, bez obzira koje mu je boje majica – i nitko ti zbog toga neće ništa; to je jedini pravi rzalog za doći na stadion; dapače – sedamdesetisedme ja sam uživo vidio Cerinove škarice jer sam nekome, meni sasvim nepoznatom čovjeku sa kapom Hajduka na svojoj glavi – kao već veliki mulac sjedio za vratom, da se Stari odmori od držanja – inače ništa ne bih vidio sa istočnoga stajanja; takva su to vremena bila.
    Inače, pokojni Amigo Magdić napisao je cijelu knjigu o Bajdi, pa u njoj veli da su baš svi iz one "tampereovske" generacije govorili kako je Bajdo bio daleko najbolji; svi osim - naravno, Bajde. Bajdo je pak skromno rekao: ne pričajte gluposti, mi kada nismo znali što bi s loptom, onda smo je dali Štefu – evo, pa ti to riješi. Naravno, i Štef (Bobek) je štafetu slao dalje: ma dajte, svi smo mi neznalice prema Ici.
    A i moj je djed (gledao je, kleo se, Icu uživo na starom igralištu u Koturaškoj prije onoga rata) znao promatrajući s nevjericom nekakve kranjčare, žungule i sušiće – rećI: Vukas je znao najviše, ali sve su to obični brojleri, kakav je bio Hitrec! ;)))
    Ja osobno, evo, očito – pamtim puno; sve ove nabrojane na žalost nisam gledao uživo (prvi koga se recimo baš sjećam uživo sa utakmica bio je Dragan Džajić) ali nikada, baš nikada uživo prije niti poslije nisam vidio takav instinkt, takav osjećaj, takav refleks, takvu kontruolu lopte – kao kod Šukera; dobro ga pamtim, vidio sam ga uživo sa dvadeset recimo protiv Auxerrea: četiri beka kostolomca oko njega to nisu mogla zaustaviti.
    Svako vrijeme i svatko od nas ima neke svoje legende; dobro je dok pamtimo ono lijepo i dobro – dok se radi o igri koja ima smisao, ne ponižava protivnike i čini nas radosnima. Pozdrav ;))

    avatar

    01.12.2022. (12:56)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    I moji!... idol mog ditinjstva! :)

    avatar

    01.12.2022. (16:51)    -   -   -   -  

  • sewen

    Moje Velo Misto

    avatar

    01.12.2022. (19:30)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Geo
    Nisi pita Torcidu za objavu..:)) a ni Njihov Hajduk

    avatar

    02.12.2022. (11:01)    -   -   -   -  

  • geomir

    @tigi, ti kao da si pao s Marsa!!!
    Kad sam ja bio Hajdukovac Torcida je debelo bila ćaći u jajima.!!!

    A u Hajduk me upisalo kad su ga u ratu obnovili i odigrali utakmicu
    kao Hajduk – NOVJ kontra British Services
    Ja i moj ratni kolega to dokazujemo!!!
    Oćeš da ti nabrojin igrače te utakmice? :-)

    avatar

    02.12.2022. (20:39)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Bravo za fotografije!

    avatar

    05.12.2022. (07:12)    -   -   -   -  

  • tignarius

    e nisu ga obnovili s tim imenom nego su na Vis došli kao Hrvatski nogometni klub Hajduk i tek u Bariu na "pritisak" "osloboditelja" su prominili u NOVJ

    avatar

    08.12.2022. (12:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...