Komentari

dvitririchi.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • kako_ti_kupus

    ja jučer skuva ručak za jedan euro po porciji. šta se bojlera tiće, držiš ga dok ne protapanja a onda kupiš novi. to sa grijačima i glazurom ti je zakurac jer će ti se blato uvik nataložit, a ako ga odstranjuješ onda ćeš tim prije morat kupit novi bojler jer ćeš dižući blato dignit i hrostule sa emajla pa će prije propišat

    avatar

    12.09.2022. (08:27)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Kupuše, prvi dio komentara ćeš mi morati dodatno obrazložiti, a ovo o bojleru je devastirajuće - zar nisi moga biti zeru suptilniji prima meni i mojoj ideologiji?

    avatar

    12.09.2022. (08:31)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Imam plinski bojler, morat ću kupiti neki veći na struju, malo mi 50 litara...a i žao mi što nam je @kupus tako temeljito pokopao ideologiju, i ja sam se rano poveselila uštedi :)

    avatar

    12.09.2022. (08:46)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Zaista , realno, se ne kužim. :))) Čovjek bi u naše vrijeme morao biti znalac svi područja i fela, jer se više nikako ne možeš pouzdati da ti trgovci i proizvođači govore pravu istinu i samo istinu. :))) ne znam jel se ikada stvarno i moglo njima vjerovati, al sad definitivno više ne...

    Uglavnom, drž se ti intuicije :))))))))))))))))))))))))

    keramički grijač,. to zvuči baš lijepo i cool. Skoro ko keramički zub :D Onak malo starinski. :)))

    A kako tebi zvuči keramička peć, ona na drva, okrugla, za ćošak dnevne sobe, sa lijepim pločicama? :)))

    avatar

    12.09.2022. (09:31)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    May, ti ćeš morati iščupati jacuzzi iz kupaonice i ugraditi tuš. Postoje pametne i šparne glave i u kupaonici. Tuširanje 5 min po osobi max. Naviješ alarm???

    avatar

    12.09.2022. (09:34)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    ja alarmiram...........( umriću od štednje )

    avatar

    12.09.2022. (09:35)    -   -   -   -  

  • Blogokviz

    ma nema nam pomoći, gotovo je, retrogradni Merkur je, ode sve k vragu :)))

    avatar

    12.09.2022. (09:48)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    Lilianke, na takvu peć se pali moj muž, umalo mi je od tete (koja je se želi riješiti) donija jednu lipu, ali san mu rekla da ja ne mislin sudjelovati u zidanju novog dimnjaka s adekvatnim fi-jem za to toplo, starinsko, predivno čudo, i plaćati svako toliko skupo čišćenje i preslagivanje pa smo odustali.
    Prava toplana na drva u kući mora biti multifunkcionalna: mora peći, kuhati, grijati vodu (za suđe) i iznad nje moraš moći osušiti čarape.
    Btw, paleta drva u Dalmaciji trenutno košta 2000kn/1.8m3, a meni tribaju 3 :/.
    (sobe grijemo po potrebi, na struju) :/.

    Intuicija, da, I agree 100%.
    ...
    Annabonni, štednja se na računu od prvi prvoga konvertira u eure po fiksiranom tečaju, a u slučaju da od iste umreš, ne brini. Ide to u sigurne ruke na Inventarijama. Ne daj se, Anne, godinama još...

    Kvisko, hvala ti što (sve) znaš :*.

    avatar

    12.09.2022. (09:52)    -   -   -   -  

  • kako_ti_kupus

    dakle:
    - 1/2 kg fažola = 9,00 kn
    - 300 dkg kobaje = 18,00 kn
    - kapula, karota, 3 češlja luka,
    petrusimul, 2 žlice ajvara,
    sol, papar, pešte....... = 10,00 kn
    sveukupno................ = 37,00 kn
    37,00/7,5345 = 4,91€/4 porcije = 1,23€

    šta se boljera tiče; ako je grijač odvojen od vode ne može je zagrijavat, jel tako? znači da se radi o keramičkoj glazuri na grijaču, ali to pak ne znači da se na njoj neće založit kamenac. jel tako? je! emajliran sa premazom od titana?! čemu emjl??? znači floskula! kod zadgrijavanja se na grijaču taloži kamenac, e ali se istovremeno taloži i blato na dnu kazana koje loše utječe na emaj i ispod emajla stvara 'hrostule' od hrđe. kad odstraniš blato odstranila si i hrostule te je materijal od čega je napravljen bojler, u ovom slučaju čelik, došao u direktni doticaj sa vodom. svakim novim zagrijavanjem na već 'ranjenom' mazerijalu st ara se više hrđe što smanjuje vijek trajanja. prosijećan vijek trajanja emajliranog bojlera je od 6-8 godina i on ovisi o temperaturi vode. što je viša to krače traje jer se odvaja više taloga, idealna bi bila između 60-70 °c. e sad, govorim napamet, da tog keramičkog platiš 1500 kuna a obični emaitani košta 800 kuna, razlika od 700 kn nije ekonomična za dvije godine dužeg trajanja, plus šta ti garancija ne važi ako unutar dvije godine nisi prominila anodu. tako daaaa, kupi obični i smanji temperaturu grijanja. trast mi, aj nou vot aj toking :)))

    avatar

    12.09.2022. (10:07)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    uh, kupuše, ima smisla to što si ti, ovako, brzinski i iskustveno izračuna. Znači, 1500 kuna, 200E, da ušparam i pokrijem dvi zimske rate od struje. Taman (zapravo možda, tko zna?).

    U recept nisi uračuna cijenu energenata, oli kuvaš na susidova drva?

    Brzinski san izračunala da boca plina misečno poide 4 ručka jednoj prosječnoj hrvatskoj sirotinjskoj familiji.

    Uffff!!!

    (hvala svima, iđen se koncentrirati kalkuliranje. Pardon na kuhanje)

    avatar

    12.09.2022. (10:16)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    bježim od brojeva :")

    avatar

    12.09.2022. (11:53)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    jep. od njih postanemo neubrojivi.
    (a ja ih imam i u nicku, što je - tu je)

    avatar

    12.09.2022. (11:58)    -   -   -   -  

  • Litterula

    raspitat ću se kod stručnjaka susjeda jer ćemo i mi uskoro morati riješiti problem bojlera
    prije smo imali centralno na drva i vruće vode po cijeli dan koliko hoćeš, a sad nafta zahebava

    avatar

    12.09.2022. (12:27)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    ok, pa javi. napisi post. za ozbiljno.
    iako sam bliže tome da odustanem od bojlera (imamo more za oprat se, neki se kupaju i zimi) a demoderniziram grijanje. umjesto lijepe peći koja grije, kupim onu poput bakine koja svašta nešto zna i može.
    nemam pojma - nis pametna.

    avatar

    12.09.2022. (12:47)    -   -   -   -  

  • modrina - neba

    Hvala na posjeti i komentaru...bojlera nemam, jer živim u stanu:))

    avatar

    12.09.2022. (14:42)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    molim, nije problem...
    eto, ni bojlera ni boce u tebe, pretpostavljam.
    bice ni komin nemaš.
    blagotise...

    avatar

    12.09.2022. (16:08)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Uživaj u novom bojleru. Ne volim klasične grijače. Bocu nemam jer živim u stanu. Mogao bi biti i genitiv, ali onda bi je trebalo tražiti, a ja bježim od potraga. ;)))

    avatar

    12.09.2022. (22:29)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Izvor 1, gdje je to? Negdje u nas? Malo vuče na vađajnu, bože me prosti.

    avatar

    12.09.2022. (22:31)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ajoj, bojleri! Mi ćemo u zgradi svi morati mijenjati, po nekim novim EU pravilima.....:(((( Danas sam trebala imati jedan tretman - jel otkazan?! Naravno da jest!:((((( Ljub!

    avatar

    12.09.2022. (23:13)    -   -   -   -  

  • j.

    Teorija očuvanja zadane energije, čiji sam ponosni autor, uništava u korijenu sve zavjere ove netalentirane vlasti protiv mirna građanstva i poštene inteligencije, pa veli da se ručak kuha uvečer, kad je struja jeftinija, na način da sve ubaciš u jedan lonac, upališ u deset, ili devet sati-od studenoga do ožujka, smanjiš na tri kad zakipi, i zaboraviš negdje na sat vremena. Onda kad odlaziš spavati, sjetiš se isključiti (jbg, roditelj si i kvočka, pa jednostavno brineš o stvarima - dakle i o tome da ne postanete pogorelci) i ostaviš tako sve to u prastarom zepteru na rinku da prespava. Sva uložena energija ide u kuhanje, ne računajući onu koja je otišla kroz onu glupu rupicu na poklopcu. Žena, pristigla netom usred tog postupka kući iz vlaka, mrtva umorna od svakodnevna posla, prepušta stvari u ruke sudbini, tonući na kauču iscrpljena u drhtav polusan sa riječima da bih ja uništio Ruse u pola sata, jer bi mi njihov plin bio nepotreban, i da sam u stvari rođen za to da budem kuhar u Auschwitzu, gdje bi opet uštedjeli na plinu radi moje kuhinje i njena blagotvorna utjecaja na čovjeka, probavu, živi i neživi svijet te okoliš. Dok ona tako blaženo putuje, ja joj masiram noge i šapćem kroz prijenos Lige prvaka ili kakav napet korejski film spasonosnu mantru da će sve biti u redu; što je kontranapad gostiju ili dramatski zaplet intenzivniji, to je moj šapat snažniji i dublji. Naravno, sva su svjetla pogašena, svijetli televizor - tako je jeftinije. Sutradan djeca za podgrijanim ručkom shvate da im je jedini izlaz u životu luđački učiti, da se čim prije osamostale i počnu sami financirati, stvarati i osmišljavati svoja jela. Dobro je, naime, rekao onaj Smail aga: niti pisnu, niti zubim' škrinu Crnogorčad mlada - boj se onog 'ko je svik'o bez golema mrijet' jada. Dakle, energija koju si zadao sto posto je ostvarila učinak, kao stoput provjerenom Škodom na autoputu: stigao si do nekakvog Zadra, Sistiane, Bakarca ili Baćine, bez kočenja, a gas si zadnji puta stisnuo još na izlazu iz Roka, Ravbarkomande, Velikoga Glošca ili Konjskoga. Očuvao si je lako i uz pjesmu Ravno U Moje Ruke Nidže Špiljka s kazetofona iz devestčetvrte, ko dva oka u istoj glavi. Kužiš? :))))

    avatar

    13.09.2022. (00:33)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    mariano, izvor Cetine. Slatka morska voda :)
    vađajna je precijenjena. kažu neki da je ribolov zakon.

    Luki, bojim se da mi je i usisavač na izdisaju... Bojim se, kako je krenulo...

    Vjetre, super ti je ova štedna crtica, humor - blag i obziran. Baš taman da sve kužim :)

    avatar

    13.09.2022. (14:20)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Glede i u svezi posta X (ma neš ti meni zabran't da komentar'šem!), zbilja je začudno kako je fotograf uspio snimiti planet Zemlju sa samo dva metra visine! :))

    avatar

    13.09.2022. (23:17)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    He he, ribolov, tek sam sad skužio poantu. Stvarno sam malo ograničen. :)

    avatar

    13.09.2022. (23:19)    -   -   -   -  

  • Dvi, tri riči...

    :))) provalnik s provalama.

    avatar

    14.09.2022. (07:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...