Komentari

recenzijefilmova27777.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • TEATRALNI

    Svojevremeno kazališno osvježenje i usputne zanimljivosti

    avatar

    30.04.2022. (00:16)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    Pregledam sve! :)) i pratim dalje.

    avatar

    30.04.2022. (00:54)    -   -   -   -  

  • luki2

    Jako lijepo! Nisam pogledala, na žalost, predstavu - ali se nadam da ću dobiti priliku. Voljela bih da je ponovno stave na repertoar, pa da "ispravim" negledanje u uživanje u predstavi. Ljubim!

    avatar

    30.04.2022. (02:24)    -   -   -   -  

  • Blumi

    ne kažem da je u redu, više je to ljutnja, kao i nemoć,
    ali trenutno bojkotiram rusko što već mogu,
    jer nisam primijetio da se rusi bune,
    pa ni sportaši, a ni umjetnici,
    možda mi je promaklo

    avatar

    30.04.2022. (15:12)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -GALAXY-Ovo je tek početak,bit će toga još u skorije vrijeme :) ne idem kronološki nego onako inertno kak se sjetim i uspijem izvuć neke informacije (bar one koje su/ako dostupne) pa ih ovdje složiti u post(ove)

    -LUKI-Baš ostavlja intenzivan dojam pomalo paranormalan kako sam naveo u postu o predstavi samoj, pa me Isabelči na neki način demantirala da sad ne idem u detalje, sve je u komentarima na spomenutom postu ali ostaje činjenica da je stvar moćna. Nažalost niti je više na rasporedu HNK a nije je niti bilo na "online kazalištu" iako sam kad je bilo aktualno slao pitanja hoće li biti dostupna i kad. Nadam se da će biti vraćena bar na kratak period na raspored jer definitivno spada u one koje vrijedi više puta pogledat, ako i kad bude-pratim i javim ti to se ne propušta!

    -DAV GINDO-Nema veze s rusima,bar ne direktne jer projekt nije ruski. Ruska glumica je ovdje samo scenografija, predstava je kod nas izvedena sa našom hrvatskom ekipom glumaca/ica a redatelj je francuz. Ovo je suvremena predstava nije jedan od ruskih klasika (koje i dalje usput preferiram neovisno o ruskoj agresiji na Ukrainu) jer politiku i umjetnost ne petljam zajedno. Naravno mislim na one klasike koji su adaptirani kod nas u HNK recimo nije da baš sve pratim kroz druge sfere kao što je recimo književnost. Francuski redatelj je u principu ovdje napravio europski projekt na više jezika ovisno u kojoj državi se predstave odigravaju, tako je kod nas bila na hrvatskom, u Francuskoj je glumačka postava bila francuska itd. Ovo je nešto što spaja ljude politika i rat ih razdvajaju. Iako čudi me pomalo ovo što sam uspio izguglat da je pred koju godinu kad je trebala biti adaptirana u moskovskom kazalištu (naravno sa ruskom glmačkom postavom) prekinuta nije došlo do realizacije tenzije su izgleda i onda bile poprilične i to je primijer upravo onog što sam i naveo-kako politika sjebe sve što vrijedi. A što se tiče umjetnika/sportaša iz Rusije-iskreno ne znam, nastojim zaobilaziti vijesti a znaš da je i odnedavno uveden "zakon" koji sve koji izgovore istinu-da se radi o agresiji šalje na robiju 15 godina.

    avatar

    30.04.2022. (15:45)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Usput, ne vidim ništa produktivno u "bojkotu" ruskih klasika (iako ovdje nije riječ o tome) jer to ne mijenja trenutnu situaciju Da je bilo do običnih ljudi u jeku tih kompleksnih političkih odnosa gostovanje bi sigurno bilo izvedeno ali oni tu nisu oni koji odlučuju. A umjetnost posebno kazališna je ona koja stvari mijenja na bolje, nisam uspio pronaći odgovore na pitanja zašto je "glumica" priča o ruskinji ali projekt je u principu francusko-europski. U izvedbi HNK Zagreb je bilo gostovanje u Ljubljani a pretpostavljam da je i u orginalnoj francuskoj verziji bilo gostovanja po drugim europskim zemljama. Inače i prije nego sam pogledao predstavu na neki način sam znao da će biti kvalitetna jer su se Francuzi pokazali kinematografsko jaki pa je sve vodilo premisi da to vrijedi i za kazališnu režiju.

    avatar

    30.04.2022. (23:33)    -   -   -   -  

  • luki2

    Odgovorila sam Ti na komentar kod mene. A što se tiče bojkota, zaista mislim da je besmisleno bojkotirati ruske klasike, kojih odavno nema - ali njihova djela su toliko dobra da su "preživjela" do današnjih dana. U ali da vrijede. Ljubim!

    avatar

    01.05.2022. (00:15)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Luki
    Vidio i to a ti imaš komentar na aktualni post. Što se tiče ruskih klasika evo nije mi poznato sprema li se u skorije vrijeme koji u hnk ali kako sam naveo u tom hipotetskom potezu ne vidim ništa produktivno. Kao što ne vidim razloga da sve pogledane predstave koje su kazalištacija ruskih klasika (bilo romana ili kazališnih tekstova) koje sam već imao u recenziji ne uključim u ovaj serijal ako što zanimljivo u vezi sa njima uspijem iskopat, kao što sam recimo sa ovom predstavom koja je ipak suvremena i u francuskoj je režiji. Jer to ionako ne mijenja situaciju kakva je a samo izvođenje Gorkog, Dostojevskog, Gogolja nemaju nikakve veze sa Rusijom u smislu svrstavanja na "stranu putina" ne mogu mi ruski klasici biti nešto na što ću kanalizirati negativne emocije zbog toga, zna se što je problem i na koga sam negativno fiksiran - na psihopatski ološ koji ubija i rastura ne prema vrhunskim kazališnim klasicima u kojima briljiraju naši glumački talenti.

    avatar

    01.05.2022. (00:36)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    evo, počele su i predstave, nastavlja se život i dalje ...

    avatar

    01.05.2022. (11:05)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Politika je zlo, miješa prste tamo gdje ne bi trebala, pa mi "obični smrtnici" ostanemo uskraćeni za dobre predstave koje vrijede. ;)

    avatar

    01.05.2022. (11:17)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    mail ! ! !

    avatar

    01.05.2022. (11:17)    -   -   -   -  

  • Blumi

    ima veze s rusima, ti si ih apostrofirao, ja te tek pratim,
    a odvojiti bilo što od politike, pokušaj, nećeš uspjeti,
    u redu to je samo moje mišljenje, a ja uvažavam i
    to da sam totalni idiot, koji golog klinca ne kuži
    p.s.
    postoji i jedna sasvim druga mogućnost,
    ali to nije pristojno izreći onima kojima si sklon
    p.p.s.
    koji zakon daje opravdanje ruskinjama
    u zagrebu da negiraju ovu odvratnu agresiju,
    e pa u redu, od mene kune neće vidjeti, baš nikada,
    to je najmanje što mogu
    p.p.p.s.
    ja nemam sotone da kaznim zločince,
    moje je tek da sam frustriran, i očajan, ...
    i da ih ne uvažavam, poštujem, podržim,
    nigdje, ali baš apsolutno nigdje, do daljnjeg,
    a ti, tvoj izbor, kao i svakom, na volju vam bilo,
    ali ne očekujte aplauz od mene, dapače, uz gnušanje,
    užasnut sam ovom odvratnom ruskom crkotinom,
    koja smrdi ljudima do te mjere da je ne mogu podnijeti,
    e njih razumijem, a vas koji radite odmak, ne kužim, nisam tako dobar,
    to mi dođe kao pravdati naciste ili vatikan kojem je draže zlato od ljudi, fuj,
    hebo umjetnost koja se ne protivi ovoj evidentnoj ljudskoj ogavnosti
    p.p.p.p.s
    trenutno, najveće zlo ovog svijeta smrdi upravo iz rusije,
    podržati bilo što iz tog legla bezdušnog pakla,
    za mene je totalni idiotizam, sorry

    avatar

    01.05.2022. (15:03)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -SHADOW-Napokon i bez maski i distance izgleda nevjerovatno-ali istinito! mail smo sredili.

    -POZITIVKA-Politika je veliko zlo, posebno kad izmanipulira narod pa stvari postanu crno-bijele, naravno ne za stvarno neego kako kod koga individulano. Umjetnost i politika ne idu zajedno osim u onom kontekstu kad se problematizira.

    avatar

    01.05.2022. (17:28)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Dav gindo
    Istina, ima vez s rusima i da apostrofirao sam ih, ali pratiš li uopće u kojem kontekstu? i vidim da očito nisi sagledao neke sitne (ali važne!) detalje. Predstava nije ruska niti neki ruski klasik nego francuska, a to što je glavna glumica "ruskinja" to je samo scenografija. U postu je navedeno moje zgražanje nad politikom općenito a očit primijer je nerealizirana premijera u Moskvi sve zobg političkih odnosa koji sa običnim ljudima veze nemaju! ali to ti je očito prošlo ispod radara.

    "a odvojiti bilo što od politike, pokušaj, nećeš uspjeti,
    u redu to je samo moje mišljenje, a ja uvažavam i
    to da sam totalni idiot, koji golog klinca ne kuži"


    Pokušavam više ili manje uspješno ne znam, znam samo da mi je puna stvarčica negativnosti svih vrsta, i zašto bi bojkot gledanja ruskih klasika (a koji ovdje uopće nisu slučaj nego se ruskinja ovdje spominje samo u kontekstu scenografije, i ideje za koje nacionalno kazalište je prioritetno napravljena) jer to sa ovom situacijom i psihičkim bolesnikom kojeg se ovdje indirektno spominje nema nikakve veze, koliko god tebi i kako izgledalo. To da si "totalni idiot" su tvoje riječi-ne moje, s kojim razlogom imputiraš ne znam.

    p.s.
    "postoji i jedna sasvim druga mogućnost,
    ali to nije pristojno izreći onima kojima si sklon "


    A kome sam ja to (navodno sklon?) prema rusima? putinu? moš mislit, na blogu i još na nekim javnim stranicama sam jasno i nedvosmisleno osudio ruske sociopate od putina do onih koji za njega ubijaju. A moja preferencija ruskih klasika (koji ovdje još jednom nisu slučaj) nema niakave veze sa "putinofilijom" i bojkotiranje takvog sadržaja ni na koji način niti ne pomaže Ukraini niti određuje moje "političko opredijeljenje" a to što od politike odvajam sve za što je po mojim svaćanjima i osjećaju odvojivo to je idvidindualna stvar kao što je po tebi od politike "sve neodvojivo"

    "p.p.s.
    koji zakon daje opravdanje ruskinjama
    u zagrebu da negiraju ovu odvratnu agresiju,
    e pa u redu, od mene kune neće vidjeti, baš nikada,
    to je najmanje što mogu"


    Već sam naveo kako vijesti ne pratim ili bolje reći pratim na "minimalcu" jer mi je negativnosti svih vrsta preko one stvari. Ne znam koje su to ruskinje u Zagrebu i dali što negiraju ako je tako-ne držim ih ništa boljim od putina ili bar sjebanih psihičkih bolesnika ali opet kakve to veze ima sa tezom da bi zbog tih pojedinih krebila izoliranih slučajeva trebalo bojkotirati sve što ima neke veze sa Rusijom? po tome su svi koji se nisu cijepili "antivakseri" iako s "antivakserima" nemaju nikakve veze, svi oni koji (uključujući i mene!) osuđuju agresiju na Ukrainu su "rusofobi" (moš mislit)

    "p.p.p.s.
    ja nemam sotone da kaznim zločince,
    moje je tek da sam frustriran, i očajan, ...
    i da ih ne uvažavam, poštujem, podržim,
    nigdje, ali baš apsolutno nigdje, do daljnjeg,
    a ti, tvoj izbor, kao i svakom, na volju vam bilo,
    ali ne očekujte aplauz od mene, dapače, uz gnušanje,
    užasnut sam ovom odvratnom ruskom crkotinom,
    "

    Ne znam na kog misliš pod "odvratnom ruskom crkotinom" na staljina? putina? ako se odnosi na njih slažem se, a to da je gledanje ruskih klasika "podržavanje rusa" je izjava u rangu sa onom da su svi necijepljeni "antivakseri" klasična crno-bijela kategorizacija. Ti imaš svoj pogled na tu situaciju ima i nas koji nemamo što ne znači (ni pod razno!) da samim simpatiziranjem ruskih komada (koji s ovim nemaju nikakve veze osim indirektne u smislu scenografije i izvorne redateljeve ideje-prije nego je uopće ruska agresija i počela! na bilo koji način "podržavamo ovo zlo diktatora, smrada i novog staljina! Ti imaš svoj pogled na to, što je legitimno kao i da na nešto gledaš kao idiotizam , ali zaključci koje izvlačiš veze s vezom nemaju.Ovim ću zaključiti raspravu na tu temu.

    avatar

    01.05.2022. (17:57)    -   -   -   -  

  • Blumi

    odlično, nisam sagledao bitne detalje,
    eto, to je to, sve smo riješili,
    živio mir, živio rad, ...
    sorry,
    još jednom

    avatar

    01.05.2022. (18:55)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Živio,živjeli 105 pa opet. ps iz hnk Zagreb je upućen apel u vezi Ukraine poruka me se tako dojmila da sam ju imao potrebu prenijeti na blog

    avatar

    01.05.2022. (23:17)    -   -   -   -  

  • luki2

    Predivna poruka iz HNK! Imaš odgovor kod mene! Ljub!

    avatar

    01.05.2022. (23:49)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    u svakom slučaju meni je bilo što teško komentirati kod tebe, pošto si ti specifičan i predstavljaš nam ono što sami ne stignemo ili jednostavno ne pohvatamo, opravdanja, ah ta opravdanja! no svakako mi je super što si ti jedan od rijetkih koji pišu ovakvu vrstu bloga, recenzije filmske i kazalište umjetnosti...samo hrabro naprijed :-)

    avatar

    02.05.2022. (01:06)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Trebalo bi se zaputiti opet u kazalište, da. Slažem se s komentarom iznad, pišeš o kazalištu i vabiš nas, a mi ne stignemo. Makar je to da se ne stigne samo neka vrsta loše izlike. Stigneš ono što želiš :) ja recimo toliko slobodnog vremena "gubim" za bivanje u prirodi da nekad zaboravim* otići u kino, a kamoli onda u kazalište. Međutim, a to sam možda već i rekao u nekom komentaru na tvom blogu u prošlosti: volim biti u kazalištu i nikad mi to nije bila tlaka kao što mnogi predstavljaju. Još kao srednjoškolca kad su nas vodili u kazalište, nisam bio jedan od onih koji zijevaju pa jedva čekaju da sve završi. Kazalište je poseban doživljaj.

    Išao si dakle iz Beleca do Belecgrada ili? Super, super. Meni je uvijek drago lutati po Ivanščici, matičnoj planinici :)

    avatar

    02.05.2022. (13:28)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    @Teatralni: uh, tih vražjih Batina se klonim jer sam jednom tamo dobio sunčanicu kad sam vozio bicikl, a drugi put mi noge otkazale konačno (jaki bol u koljenima) kad sam iz Ivanca prelazio Ivanščicu i spustio se dolje pa probao doći do Veleškovca/Konjšćine s druge strane. Išao sam kod frenda u Zagorje sa sjeverne strane :) treba sad iz Zagreba doći do Zagorja, preko Medvednice xD

    avatar

    02.05.2022. (14:07)    -   -   -   -  

  • sewen

    Hvala ti za svaki uvod koji nam daš...

    avatar

    02.05.2022. (21:11)    -   -   -   -  

  • j.

    Krasne riječi i misli su utkane u ovaj post; vraćam se više puta čitati sve to. Pozdrav :)

    avatar

    02.05.2022. (22:41)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    -LUKI-Da, kako smo i apsolvirali, dojmila me se poruka pa je bilo sasvim ok prenijeti istu na blog.

    -URANOVA PIKULA-Imala što komentirat nemala uvijek mi te drago "vidjeti" u mojim komentarima taman da samo ostaviš i pozdrav u prolazu, iako mi je naravno drago kad mi post potencira kvalitetnu raspravu u principu kod mene nema forsiranja, jednostavno kad se nema inspiracije za komentar nekako mislim da onda nema smisla forsirati jer to onda ispadne kontra produktivno, ali kako sam ti naveo drago mi te vidjet makar da samo ostaviš pozdrav. I da, tvoje priznanje mi puno znači, tvoja potvrda da sam specifičan to mi je i namjera a sad imam i potvrdu :) a što da ti kažem jednostavno mi se sviđa ideja zagrebavanja "ispod površine" pronaći nešto vezano za filmske/televizijske/kazališne projekte što je vezano uz njih a nije u kategoriji same scenografije primijer tih nekih zanimljivosti su recimo lokacije snimanja filmova. (mjesta koja imaju neko fiktivno ime za potrebe seta koja je to lokacija u stvarnosti) hvala na potpori bez tebe i malobrojne ekipe koja ovaj blog prati ne znam dali bi se tako tim intenzitetom krvio da slažem ovakve komplicirane postove.

    -UNUSUAL SUSPECT-Da, dobar izgovor zlata vrijedi :D u principu da, vabim na neki način, ideja ovog bloga je i bila popularizacija u prvom redu domaće kinematografije onda i kazališne umjetnosti. Biti u prirodi je izvanredna stvar, što bi ja češće trebao a za ove stvari nekako nađem vremena iako ne onoliko Kolko bi htio a tu su i druge okolnosti kao što je recimo rasprodanost ili kakva druga slična otegotna okolnost. Sjećam se i ja svojih školskih dana, i u osnovnoj (u srednjoj nekim čudom nije bio običaj ići na predstave ne znam zašto a i davno je bilo pa da sad ne nagađam) ali mi je odlazak u kazalište bila jedna od rijetkih dragih školskih aktivnosti a na satima hrvatskog najdraža stavka mi je bila filmska kultura. Što se tiče Batine ja nemam ta negativna iskustva, a startna pozicija mi je uvijek od tamo pošto mi je tamo viksa, a ova ideja iz Zagreba do Zagorja preko Medvednice a gledaj nikad ne reci nikad :)

    -SEWEN-Nema na čemu :)

    -J-Zahvaljujem, pozdrav :)

    avatar

    02.05.2022. (23:43)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj komentar kod mene: baš je tako; sve si rekao. Ljubim!

    avatar

    05.05.2022. (23:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...