Komentari

mehaginakci.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Mehagina kći

    Italijanski violinista i kompozitor, Đuzepe Tartini (Giuseppe Tartini) rođen je , 8. aprila 1692. godine. Njegovo najpoznatije djelo je sonata za solo violinu, nazvana „Đavolji triler“. Prema legendi, Tartini je inspiraciju za ovu sonatu dobio u snu.

    Naime, kako je kasnije ispričao svom prijatelju, astronomu Jozefu Lalandi, sanjao je kako je sklopio ugovor sa đavolom: daće mu svoju dušu, a đavo će ga, za uzvrat, služiti tri puta po sedam godina.

    Sve je išlo po dogovoru – Tartini je ubrzo postao slavan i bogat. Onda je jednom prilikom nadmeno pružio đavolu violinu i rekao mu da sada on malo svira. Želio je da vidi da li đavo umije da svira bolje od njega, čuvenog Tartinija. Tada je đavo zasvirao sonatu, koja je bila nevjerovatna. Tartini je bio oduševljen!

    Probudio se, uzeo violinu i počeo da svira po sjećanju ono što je čuo u snu. Pokušavao je da sklopi cijelu kompoziciju, ali se nije mogao sjetiti svega. Ono što je upamtio, to je i zapisao, te je tako i nastala sonata „Đavolji triler“.

    avatar

    21.10.2021. (20:37)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    pa ovo ti je baš inspirativno.

    avatar

    21.10.2021. (20:44)    -   -   -   -  

  • VladKrvoglad

    Dzabe filozofiras, dalje od iscekivanja sta ce ova na fotki da oslobodi - nisam uspeo doci! :)))

    avatar

    21.10.2021. (20:47)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Sve ti je stvar percepcije ni manje ni više, u principu nitko nikog ne može prisilit na nešto, legitimno je svakom kao individui ili to prihvatit ili ne. One koji inzistiraju na nekim svojim željama,teorijama i da ne nabrajam dalje srezat u korijenu na jedini način koji razumiju (iako je iz drugih povoda primijer takve komunikacije sa ovima iz tvog posta je postavit se prema njima kao ja prema miroljubu haha) a i kao što kažeš, posluže kao primijer kakav ne treba biti. Ima i ona tzv obrnuta psihologija koja se pokazala poprilično efektivno pokaži im kak se to ne radi pa će napravit kako se radi. O kojekakvim "moralnim vertikalama i horizontalama" "svecima" i sličnima ne bi, komplet galaksija ih je puna. Ps nisam gledao egzorcistu ali egzorcizam jesam koji je ako se ne varam snimljen u Puli :)

    avatar

    21.10.2021. (20:49)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    Izgubljena Dankeshone :)

    Vlad nazire se nesto, e sad djem svima slobodu na mastanju :))))

    TEATRALNI sorry istovremeno smo proslijedili komentare pa nisam vidjela odmah tvoj. A da kazu da je egzorcist radjen po istinitom. Sve moze biti tacno. Znas...ima i u percepciji istine, ali ima i u orisiljavanju/iluzijama...zamisli da je Mirkec neki carobnjak pa meni uradi magiju da se zaljubim u njega i ja luda za njim, a ovamo nigdje veze :))))) hahhah malo da te nasmijem :))))

    avatar

    21.10.2021. (20:49)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljivo o Tartiniju i 'Sonate du Diable' koji ima kip u Piranu di je rođen. A tu su i moaići čije značenje još ne znam makar sam bio u Čileu.

    avatar

    21.10.2021. (21:18)    -   -   -   -  

  • Drug Icy

    vidiš kako je to u zabavnoj industriji, krene se fino i dobro, a kasnije se za veliki uspjeh proda duša pa krenu skandali, preneravljanja, nema tu sreće, ali ne puštaju te natrag kad to prihvatiš, onda ili dalje radi po vražjem planu ili te neće biti, pa traži utjehu u drogi ili bilo čemu da zaboraviš

    avatar

    21.10.2021. (21:21)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    gogo ono da zvuci zanimljivo, ali ko zna kroz sta je taj prolazio prodajuci dusu djavolu, ne znam za kakvu cijenu bih je prodala, ali eto kaazu tanka linija je izmedju dobra i zla, izmedju ludila i svjesnosti :(

    Drug Icy to je inace tako u zabavnoj industriji okultnog, sve bude ludilo dobro a onda ....mora se dotaknuti dno, kad-tad, ali mora! Djavo dodje po naplatu, tj.po svoje trljajuci dlan o dlan. Ali svi biramo svoj put, neko hoce lagano da dodje do "srece u ljubavi" da mu drugi pruzaju paznju i zaljubljuju se, a neko se namuči.....a da ne znam u cemu takvi traze utjehu i da li je uopće mogu pronaci :(

    avatar

    21.10.2021. (21:33)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Hehe da znaš i da jesi evo vizualiziram si to mlada gospodična i sedamdesetgodišnji metuzalem haha koja perverzna kombinacija :) iako ti on više voli frajere muških seksualnih konotacija su mu puna usta :D

    avatar

    21.10.2021. (22:25)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Ja takve filmove ni u snu ne mogu pogledat. Biramo bit u službi dobra il zla, svjetla il mraka.....bez svjetla sam uvenuli cvijet, bez toplune bezživotna....

    avatar

    21.10.2021. (22:28)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    TEATRALNI hahahhahah nasmija me, pa vjeruj mi da ima metuzlema (citaj pedofila/bolesnika) koji to rade jadnim mladim djevojkama, pa im naprave takvu hapicu da ove jadne i ne znaju sta cine, pa se porukicaju svaku noc, pa ovo, pa ono hihihihi, jaoooo kad im presjedne i kad sve izgube, daj onu HAJMO IH RUŠIT , sa Mirkecom cemo lako, on je ionako srušen hahahhaha :)))))

    morska to se da prepoznati kod tebe, ti si jedan divan cvjet koji se zove suncokret :)

    avatar

    21.10.2021. (22:28)    -   -   -   -  

  • luki2

    U pravu si. Potpisujem od riječi do riječi. Niti smo mi sudci, niti nama sude. Sve to na kraju ipak dođe na svoje i Vaga (balans i ravnoteža) svakome izvaže - prema zasluzi. Ljubim!

    avatar

    21.10.2021. (22:50)    -   -   -   -  

  • Viatrix

    Niti ja ne mogu razumjeti ljude koji svjesno nanose zlo drugima i još uživaju u tome. Strašno i tužno.

    avatar

    21.10.2021. (22:53)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    luki tako je-dodje na svoje jer to je Boziji zakon i pravilo, mora tako

    Viatrix ni j, bez obzira sta im je motiv, zelja, povod....daleko im lijepa kuca...

    avatar

    21.10.2021. (22:56)    -   -   -   -  

  • Euro

    Samnom nece ni djavo u Pakt..

    avatar

    21.10.2021. (23:12)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma previše se tu krivnje pripisuje nekakvim vragovima, sotonama, i sličnim zlim spodobama i nagovarateljima. neki ljudi nemaju savjesti ni samilosti, neki su defektni u emocijama, neki zaostali u socijalnom razvoju. no većina ih je čisot dovoljno inteligentna da proračunato i vlro namjerno čine drugima ružne stvari. ponekad čak ne iz koristi nego iz čiste pakosti. ne osjećaju odogvornost nego gledaju samo svoje zadovoljstvo u tuđoj boli i probitak. no svatko iole normalne inteligencije može i mora shvatiti da se neke stvari naprosto ne rade među ljudima. i svatko svjesno odabere način postupanja. i priče o prodanim dušama nikad nisu držale vodu, svatko odgovara za svoje postupke. osim toga, ionako nikad nismo čuli da je za zlodjela netko pravedno kažnjen.

    avatar

    21.10.2021. (23:16)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj komentar kod mene: nisam se šokirala, jer sam znala cijelu povijest ove pjesnikinje, ali je teško kad nakon toga netko čita njene stihove...:(((( A Ti znaš kako se sve završilo...E, to boli...Ljubim!

    avatar

    22.10.2021. (00:22)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    Euro nsmijala bih se al ne mogu :)

    stara teta-pa upravo ti koji imaju pakt sa demonima nemaju ni emocija, vec pakost. Ne da je bolesno vec je prebolesno i prejadno i prenisko i da ne nabrajam....
    luki ma ne boli nistaa , sad pogotovo nista...

    avatar

    22.10.2021. (07:52)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Da, našeg miroljuba ruše elektrošokovima samo su ovaj put zakasnili jer njegovo ludilo je ponovo na vrhuncu. A baterije u onom vibratoru s kojim liječi frustracije su mu krepale a nema za nove jer je zadnji ojro dao svom psihijatru da mu dopusti korištenje interneta :))

    avatar

    22.10.2021. (10:39)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    Mirkec 😂😂😂😂😂😂😂, evo bule, di si ti 😂😂😂

    Teatralni haha ne mogu vjerovat kako neko moze biti ovoliko uporan i naporan, ja uopće ne razmisljam o njemu 😂

    avatar

    22.10.2021. (14:28)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    Ovo dz je onaj smajli sto umire od smjeha

    avatar

    22.10.2021. (14:29)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    HAHAHAH Mirkec nema Muje, ubila sam ga i odrobijala, pa sad razmisljam ko je sljedeci na redu :))))
    TEATRALNI hahahahha zrtva incesta, mah pusti ga nek pise kolko hoce

    avatar

    23.10.2021. (10:11)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Znaš ti ćeri onu narodnu "majka muju šišala na struju" :))) to je bilo prije umorstva i pratilo te 5-6 drotova :D

    avatar

    23.10.2021. (10:56)    -   -   -   -  

  • Mehagina kći

    hahah znam dragi Teatralni, i okruzni sudija reko 12 godina strogog zatvora :))))

    avatar

    23.10.2021. (11:09)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Ali Hakija nikad neće sabara se nitko ne vraća :D nego ne mogu odoljet a da ti ne pokažam miroljubov portret :))

    avatar

    23.10.2021. (12:36)    -   -   -   -  

učitavam...