Moja kćer ga obožava. Kao i tunu, bitno je ne prepeći ga. Do sad sam ga samo na tavi pripremala. Na vrlo malo dobro ugrijanog maslinovog ulja stavi se losos okrenut kožom prema dolje. Prži se cca 7 minuta. Točnije dok se ne ispeče negdje do pola odreska. Onda se okrene i dopeče još 7 minuta.
21.05.2021. (21:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odreske lososa, idealno bi bilo da su debljine 1-1,5 cm stavite na dobro zagrijanu grill tavu ili neku drugu tzv. neprijanjajuću tavu. Smanjite jačinu plamena na srednji, pa pecite bez dodavanja ulja prvo jednu pa drugu stranu, obje po 3-4 minute. Losos će pustiti obilje svoje masnoće. Tek kad je ispečen, posolite i po ukusu popaprite.
drugi recept
Krumpir narežite na pola centimetra debele ploške. Stavite ga u zdjelu, posolite i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte da se sol i ulje podjednako rasporede po svim ploškama krumpira, pa ga rasporedite po protvanu prekrivenom papirom za pečenje. Stavite peći u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva Celzijusovih oko pola sata. Losos posolite, popaprite, premažite mješavinom 1 žlice maslinovog ulja i sokom limuna. Složite ga na polupečeni krumpir, tako da leži na koži, i stavite peći sve zajedno još 15-20 minuta.
21.05.2021. (21:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja ga naprosto obožavam. Popečem ga začinjenog na tavi, najjednostavnije i bez puno filozofije....tako dobar okus ne treba kvarit, nadjačavat ili nadopunjavat s ičim drugim...priložim malo zelja ili salatu....na otoku mogu samo kupit smrznuti Ledov, a taj mi nikako nije legao...al ispunim želju kad dođem u Split...
21.05.2021. (21:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tvoj komentar kod mene: uživala sam u predavanju, nevjerojatno je godilo nakon duuugo vremena gledati predavače uživo! A da ne govorim o radosti učenja i upijanja informacija, jer su to autoriteti koje volim!!!!! Pusa!
21.05.2021. (23:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Morska je sve rekla. I ja bi tako. I očekujem da ću tu famoznu ribu jednom i kušat a ne samo gledat. Al kako kad moj Ribič svake godine napuni škrinju ribom iz naše rijeke, pa moram jest šnicle od soma i šarana.
21.05.2021. (23:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čisti file od lososa posolit i posuti limunovim sokom ... stavit u maslinovim uljem namazanu vatrostalnu zdjelu...limun narezan na šnite složiti oko filea... popapriti i posuti timijanom... staviti u zagrijanu pećnicu... peći 20 minuta... serviram uz rižu... )
22.05.2021. (06:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@...: Hvala vam na iskustvima i prijedlozima. Slažem se s vašim naglaskom na jednostavnost ;) Jučer sam ga pekao na tavici za večeru, danas ide u pećnicu s povrćem.
22.05.2021. (19:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Moja kćer ga obožava. Kao i tunu, bitno je ne prepeći ga. Do sad sam ga samo na tavi pripremala. Na vrlo malo dobro ugrijanog maslinovog ulja stavi se losos okrenut kožom prema dolje. Prži se cca 7 minuta. Točnije dok se ne ispeče negdje do pola odreska. Onda se okrene i dopeče još 7 minuta.
21.05.2021. (21:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
prvi recept
Odreske lososa, idealno bi bilo da su debljine 1-1,5 cm stavite na dobro zagrijanu grill tavu ili neku drugu tzv. neprijanjajuću tavu. Smanjite jačinu plamena na srednji, pa pecite bez dodavanja ulja prvo jednu pa drugu stranu, obje po 3-4 minute. Losos će pustiti obilje svoje masnoće. Tek kad je ispečen, posolite i po ukusu popaprite.
drugi recept
Krumpir narežite na pola centimetra debele ploške. Stavite ga u zdjelu, posolite i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte da se sol i ulje podjednako rasporede po svim ploškama krumpira, pa ga rasporedite po protvanu prekrivenom papirom za pečenje.
Stavite peći u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva Celzijusovih oko pola sata.
Losos posolite, popaprite, premažite mješavinom 1 žlice maslinovog ulja i sokom limuna. Složite ga na polupečeni krumpir, tako da leži na koži, i stavite peći sve zajedno još 15-20 minuta.
21.05.2021. (21:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Ja ga naprosto obožavam. Popečem ga začinjenog na tavi, najjednostavnije i bez puno filozofije....tako dobar okus ne treba kvarit, nadjačavat ili nadopunjavat s ičim drugim...priložim malo zelja ili salatu....na otoku mogu samo kupit smrznuti Ledov, a taj mi nikako nije legao...al ispunim želju kad dođem u Split...
21.05.2021. (21:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Potpisujem Wind i Morsku! Pusa!
21.05.2021. (23:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Tvoj komentar kod mene: uživala sam u predavanju, nevjerojatno je godilo nakon duuugo vremena gledati predavače uživo! A da ne govorim o radosti učenja i upijanja informacija, jer su to autoriteti koje volim!!!!! Pusa!
21.05.2021. (23:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Morska je sve rekla. I ja bi tako.
I očekujem da ću tu famoznu ribu jednom i kušat a ne samo gledat. Al kako kad moj Ribič svake godine napuni škrinju ribom iz naše rijeke, pa moram jest šnicle od soma i šarana.
21.05.2021. (23:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Tava kao i prethodne blogerice :) opet se slažem s p.s. ! Nemam što dodati na to. Lijep pozdrav ti šaljem.
22.05.2021. (00:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
čisti file od lososa posolit i posuti limunovim sokom ... stavit u maslinovim uljem namazanu vatrostalnu zdjelu...limun narezan na šnite složiti oko filea... popapriti i posuti timijanom... staviti u zagrijanu pećnicu... peći 20 minuta... serviram uz rižu... )
22.05.2021. (06:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Blogokviz
nikako :)
22.05.2021. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Stavim ga na povrće, začinim, u vatrostalnoj posudi poklopim
i pečem u pećnici. Jednostavno i ukusno
22.05.2021. (10:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
nikad ga nisam pripremala, uvijek samo gotovo pripremljeno
22.05.2021. (14:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
@...: Hvala vam na iskustvima i prijedlozima.
Slažem se s vašim naglaskom na jednostavnost ;)
Jučer sam ga pekao na tavici za večeru,
danas ide u pećnicu s povrćem.
22.05.2021. (19:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...