Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • teuta

    Zanimljiva razmišljanja.
    Lijepo si opisao ono o slici, točno je tako
    Jedna slika može nekome značiti puno toga a
    nekom drugom samo porazbacane boje...:))))))))))

    avatar

    10.05.2021. (19:28)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    teuta ti je napisala pa ti ja neću ponavljati
    ugodna večer

    avatar

    10.05.2021. (19:45)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Kad s učenicima radim prepričavanje iz tuđeg gledišta bude im jako teško uopće započeti s nečim takvim, ali se kasnije uvježbaju. Čini se to laganom vježbom, ali zahtjeva jako puno apstraktnog razmišljanja i moram reći da ima onih koji se nikako ne mogu prebaciti na to da bi na primjer neki događaj ispričali s tuđeg gledišta. Zbog toga mislim da zaista svatko u svom umu stvara svoju sliku stvarnosti, ali, uz vježbu, može u nekoj mjeri sagledati i stvarnost drugih. Možda nisam bila dovoljno jasna, ali trebala bih u tom slučaju napisati zaista dugačku objavu. Evo i primjera. Na hrvatskom telekomu trenutno je popust na neke uređaje i taj su popust nazvali CVRKUT. OnajMoj često kaže da sam njegov cvrkut i sebi sam složila sliku u glavi kako bih ga rado iznenadila novim tabletom jer ima jedan već jako star i kako će to biti super da njemu njegov cvrkut (moja malenkost) pokloni novi tablet koji je na popustu kojeg su nazvali cvrkut. I priđem njemu tako cvrkutavo i pitam ga slaže li se s tim i on mi kaže da trenutno radi nešto jako bitno i da nema vremena za takav razgovor i nastavi on s poslom. Ne moram ni reći kako sam se osjećala, a on je samo rekao ono što je trenutno njegova stvarnost. Da skratim priču, tablet je na putu. To je samo jedan banalni primjer nečega puno složenijeg o čemu si pisao, ali je dobar pokazatelj koliko se razlikuju stvarnosti čak i vrlo bliskih ljudi koji u određenom trenutku sjede na manje od metra jedno do drugoga.

    avatar

    10.05.2021. (20:05)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    kao i uvijek - kvalitetna promišljanja :)

    avatar

    10.05.2021. (21:54)    -   -   -   -  

  • konobarica

    Sve je stanje uma i točka gledišta. :)

    avatar

    10.05.2021. (22:17)    -   -   -   -  

  • luki2

    Naravno da se generira u našem umu. Njeno tumačenje zavisi od našuh prethodnih iskustava i znanja. Pusa!

    avatar

    11.05.2021. (00:34)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Djelo, ako posjeduje vrijednost, moralo bi biti prijemčivo promatraču u bilo kojoj konstelaciji vremena. Piramide u Gizi još uvijek plijene, kao i Gilgames, Sikstina, Shakespeare, Van Gogh. U njima je nešto trajno, moglo bi se reci dugovječnije od života jedne generacije. To nešto trajno mogla bi biti estetika prolaznosti života. No, nužno je i umijeće posredovanja od pojedinačnog k općem.

    avatar

    11.05.2021. (09:15)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    Zanimljiv odgovor na to pitanje stvarnosti i realnosti je dao Ph.K. Dick u svojoj "Valis" trilogiji...to je zapravo preteča Matrixa. Puno LSD-a i koječega sličnog je trebalo, ali uspio je predstaviti poprilično paranoičnu i zastrašujuću verziju onog što nas čeka ako se previše opustimo i zaboravimo na glavne elemente ljudskosti. Ali, možda je to dio evolucije? Ja osobno samo velim da dobro da smo kratkotrajni kao jedinke.

    avatar

    11.05.2021. (12:12)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Hvala na odgovorima @Ekipa, izvinite što nisan svakom pojedinačno odgovorija, u gužvi san sad, ne stižen baš uvatit vrimena za bit na blogu.

    avatar

    11.05.2021. (22:23)    -   -   -   -  

  • luki2

    Tvoj koemntar kod mene: neka "kuka":))))) Pusa!

    avatar

    12.05.2021. (15:08)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Uvijek će biti dvije strane iste stvari. Neminovnost. Ono što se jednom sviđa, drugom je jako glupo. Važna je tolerancija druge strane. Da, dobar slikovit primjer. ;)

    avatar

    13.05.2021. (19:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...