Naravno, volim cokoladu, ma sta volim, obozavam! :))) Ovi u Belgiji zaista prave cuda - ali posebno sam slab na belgijske praline! Pritom, ono sto se svuda nalazi - Leonidas, Neuhaus, Godiva, Guylian - samo su deo industrijski proizvedenih pralina. Ima jos mnogo manjih fabrika, kao i specijlizovanih manufaktura i radionica... Najzanimljivije je da svaki belgijski diplomirani poslasticar (obicno otvaraju pekare, pa u ponudi imaju i slatke stvari) u toku obuke uci da pravi praline! Rezultat je da u boljim pekarama (stotine i stotine diljem Belgije) obicno ima i ponuda vlastitih pralina! Kvalitet zna biti od dobrog preko izuzetnog do fantasticnog! Najcesca je zamerka da imaju 'samo' dvadesetak vrsta u ponudi! :)))
29.04.2021. (10:38)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Divno. Osobito ova radionica na kraju je odlična ideja. Sad moram pojest jednu kockicu crne čokolade. Iako mi nije na jelovniku za današnji dan. Al kako odoljeti!!??
29.04.2021. (11:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
viatrix
Mala škola o pravljenju čokolade. Lijepo.
29.04.2021. (06:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
agava
Raskošan post na čokoladnu temu...prelijepa priča, omamljujuća..idem sebi nepce počastiti, jutro pralinom pozdraviti...:-)
29.04.2021. (06:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zanimljivosti/Putovanja
Jako zanimljivo i poučno, upijela sam svako slovo i fotku jer obožavam čoksu. :)))
29.04.2021. (07:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Viatrix, mnogo toga ipak ne znamo.
29.04.2021. (07:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Agava, pravilno, idem i ja :)
29.04.2021. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Zanimljivosti/Putovanja, u tome smo na istom
29.04.2021. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
iz djetinjstva pamtim Bracu i seku iz Zvečeva, Kraš mi je odličan, a i Švicarci imaju jaaaako fine čokolade :)
29.04.2021. (07:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
White Lilith, slažem se za sve, da probamo jednu po jednu?
29.04.2021. (07:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
Odličan fotoosvrt o povijsti čokolade... :)
29.04.2021. (08:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Kakaovac - sveta biljka:-)))
29.04.2021. (08:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Odličan post za Dobro jutro...čokolada:))) jednom jo napravim sama nije težko!
29.04.2021. (08:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, i mene je fasciniralo
29.04.2021. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dobra ti je ta, morska iz dubina!
29.04.2021. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Modrinaneba, vrijeme je da zasladimo!
29.04.2021. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
Lijep opis i vodic kroz muzej..
29.04.2021. (09:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Super! Poucno i slatko.
29.04.2021. (09:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
White Lilith
kada je riječ o užicima često smo neumjereni :))))))
29.04.2021. (09:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
Naravno, volim cokoladu, ma sta volim, obozavam! :)))
Ovi u Belgiji zaista prave cuda - ali posebno sam slab na belgijske praline!
Pritom, ono sto se svuda nalazi - Leonidas, Neuhaus, Godiva, Guylian - samo su deo industrijski proizvedenih pralina.
Ima jos mnogo manjih fabrika, kao i specijlizovanih manufaktura i radionica...
Najzanimljivije je da svaki belgijski diplomirani poslasticar (obicno otvaraju pekare, pa u ponudi imaju i slatke stvari) u toku obuke uci da pravi praline!
Rezultat je da u boljim pekarama (stotine i stotine diljem Belgije) obicno ima i ponuda vlastitih pralina!
Kvalitet zna biti od dobrog preko izuzetnog do fantasticnog!
Najcesca je zamerka da imaju 'samo' dvadesetak vrsta u ponudi! :)))
29.04.2021. (10:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Mladima i čokoladi uvijek treba dati šansu ;)
29.04.2021. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Euro, trudili smo se
29.04.2021. (11:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Baš da znaš, athropa
29.04.2021. (11:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
White Lilith, bolje nego u tužnim stvarima
29.04.2021. (11:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
VladKrvoglad, baš me brine taj podatak o SAMO dvadesetak vrsta!
29.04.2021. (11:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Slažem se s tobom, ... dražeN ;)
29.04.2021. (11:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Divno. Osobito ova radionica na kraju je odlična ideja. Sad moram pojest jednu kockicu crne čokolade. Iako mi nije na jelovniku za današnji dan. Al kako odoljeti!!??
29.04.2021. (11:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...