Komentari

dnevnikbivsegastudenta.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Reik

    Nakon dva mjeseca neaktivnosti na blogu, krenuo sam napisati nešto lijepo i optimistično, no na kraju sam ipak samo ispljuvao svoje frustracije.

    avatar

    21.04.2021. (20:35)    -   -   -   -  

  • put do snova

    važno je da imaš nelošu plaću

    avatar

    21.04.2021. (20:37)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    : Savjet : zaljubi se, zaljubi se zauvijek i jako

    Sve drugo je shit savjet

    avatar

    21.04.2021. (21:16)    -   -   -   -  

  • luki2

    Ne. Nisi. Nego što bi trebao srljati i ići negdje glavom bez obzira?! Lijepo Ti kažem: ne traži kruha preko pogače. Pozdrav!

    avatar

    21.04.2021. (22:37)    -   -   -   -  

  • Litterula

    Pa jel imaš neki hobi, moraš osim posla za plaću raditi još nešto što te veseli, crtaj, slikaj, piši, pjevaj, čitaj. Itd...

    avatar

    21.04.2021. (23:23)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    vani sam... završila fakultet prošle godine... reći ću ti samo - ne trči, ne srljaj - nigdje ne teče med i mlijeko. U DE sam, ali sve ima svoje mane i prednosti. Da se nisam udala, nikad, ali nikad ne bih išla iz RH. :) naravno novac je veći, životni standard bolji, nostalgija me ne pere niti 1% :)))))

    avatar

    21.04.2021. (23:52)    -   -   -   -  

  • Ema

    To je potraga za svrhom života. Ona nije u poslu. Ne nalazi se ni u drugoj zemlji.

    avatar

    22.04.2021. (09:40)    -   -   -   -  

  • Kockavica

    Pročitaj si Jordan B. Peterson, možda ti dadne koju ideju o smislu života. :)

    avatar

    22.04.2021. (11:40)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    A veseli te to kaj delaš? Ili to delaš za lovu? Djelomično o tome ovisi odgovor, da li tražiti realizaciju uglavnom u poslovnom krugu ili "ostalom". Angst je normalna pojava, ali ne bi te trebalo blokirati u slijeđenju onog što želiš. 25? Kad snijeg u brdima okopni, preporučam prijelaz linije od Robanovega kota do Ojstrice i dalje do Koče na Kamniškom sedlu. Ili neku sličnu malo zahtjevniju turu. Sam. Planine su dobra mjesta za razmisliti nerazmišljanjem i odijeliti bitno od nebitnog. "Lako ćemo" ovdje ne pomaže, eventualna lakoća postojanja vidi se tek kasnije, ako čovjek ima sreće. Nema lagano, čak i kad imaš "sve". Imaš, ali to je potpuno nebitno za uspjeh TEBE kao osobe, unutarnju ispunjenost. Biti zarobljen u danim vlastitim okoinostima je najdublja tamnica, čisti Selimović. Život je jedan i hoćemo li ga utrošiti na nešto vrijedno nas samih, nije lagano razlučivo od smeća kojim smo zatrpani iznutra i izvana. Zato planine mogu biti od pomoći da ne zalutamo, tamo je vidik u sebe bolji. Također, osjetiš da li te stvarno veseli imati ili biti. SRETNO!, ono rudarsko!

    avatar

    22.04.2021. (11:49)    -   -   -   -  

  • TEATRALNI

    Stanje je sjebano kakvo već je i pored svega toga ne razmišljam o odlasku. Jesam u ranim dvadesetim povremeno onako samo kao ideja sad više ne. Moj život je ovdje. Osim toga ako je plaća solidna to je još jedan argument za ostanak. Odlascima samo vladajućoj gamadi idemo na ruku jer to im i je interes dok nama koji smo još ovdje prodaju muda pod bubrege o povratku mladih koji su iselili o zaposlenosti,pristojnoj plaći i ostalim sf pizdarijama.

    avatar

    22.04.2021. (12:06)    -   -   -   -  

  • M

    Ja bih ti rekla da se okušaš u tome što želiš. Znaš onu pjesmu kako ide "Nije život jedna žena"? Pretvori to u "Nije život jedan posao" haha. Sad ozbiljno. Nije kraj svijeta i kraj života ako riskiraš. Ti znaš što je za tebe najbolje (a i najgore). Iskomentirala bih usput komentar da se zaljubiš. Da, to bi ti nakratko riješilo tvoj "problem", pogotovo kad dobiješ djecu, no taj ti osjećaj traženja za nečim drugim, većim, boljim, dalekim neće otkloniti. Ono što hoću reći je, ne tražite smisao života u drugim ljudima.

    Kako god odlučio, sretno!

    avatar

    22.04.2021. (15:22)    -   -   -   -  

  • jelen

    Dobre inklinacije imaš i sretno s time. Štedi novac dok korona ne prođe. Imaš sreće ako ti je posao podnošljiv i uz to još unosan.
    Samo kontrolfrikovština ti je ozbiljna kontraindikacija za ovo što u zadnjem pasusu kažeš. Probaj raditi na tome da potisneš tu lošu naviku. Jer opreznost, odmjerenost i kalkulacije su super recept da završiš do sredine 30ih nakrcan sa kreditima, ženama, djecama... i možda hobijem... I čvrstom vjerom da ćeš se "realizirati" u penziji.
    A kako to izgleda onda na kraju balade možeš vidjeti zorno već sad, kao kroz vremenski portal, na primjeru visokorealiziranih i agilnih penzionera s blog.hr-a.

    avatar

    22.04.2021. (17:41)    -   -   -   -  

  • Pogled naokolo

    Bok, znaš šta, odi dok si mlad! Vidi, probaj, istraži! Dok si mlad i bez nekih obveza, imaš puno više slobode raditi isprobavati stvari! I jedino tako možeš što bolje upoznati sebe! I možeš, vjeruj, i više nego misliš! Ok, nigdje ne teče med i mlijeko, ali drugačiji su ljudi, običaji , okolnosti i onda sam možeš usporediti i vidjeti odgovara li ti više ovdje ili negdje drugdje. Živjela sam vani, putovala, radila posao (turistički animator) u najsramežljivoj fazi svog života i sad ti mogu reći, žao mi je što nisam ranije i više! Ovo je moje iskustvo i ne "nagovaram te", ali mi ljudi se često bojimo i unaprijed planiramo ono najgore što ako....ali strah postoji jedino u budućnosti, u našoj glavi i znaš kako kažu, pomakni se, nisi drvo! Kako god odlučiš, vjeruj u sebe i znaj da ti to možeš:)! K.

    avatar

    23.04.2021. (10:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...