Izvrsne napolitanke, ja sam u čokoladnu smjesu znala dodati mljeveno suho voće koje sam namakala z likeru od marelica ili višanja i soku od naranče preko noći, prefino...
17.01.2021. (11:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@gogoo - ne bih smjela uopće konzumirati sve navedeno, ali zasad (zadnja oko dva tjedna, a morat ću tako cijelo vrijeme) uspijevam pojesti komadi(ić) domaćeg kolača (što je puno, puno manje nego inače) i nadam se da će tako ostati. :-))))
17.01.2021. (14:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjenko, Sagan ti je bio cisti astrofizicar, ali je bio... Vise od znanstvenika. Popularizator znanosti i borac protiv onog sto to nije. Imao je neki ocinski stav, uvijek pun razumijevanja i topline. Po meni, jedna od onih samoaktualiziranih osoba.
17.01.2021. (20:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@athropa - i meni, a kad se samo sjetim s koliko sam iščekivanja očekivala svaku novu epizodu originalnog Kozmosa (i znam da nas je poprilično takvih). :-))))
@morska iz dubina - obje knjige koje su na oblatnama (ispod sam stavila 3 sloja papirnatih ubrusa) , dao mi je stari susjed koji je rekao da zna da ću ih znati cijeniti, ali sigurno nije očekivao da ću ih koristiti i u gastronomske svrhe. :-))))
@Sjene iz djevojčicinih snova - nisam ni ja dugo pravila takve obične, ali sam se nekako zasitila kojekakvih novotarija. :-))))
17.01.2021. (20:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Volem. Meni ta krema za oblatne uvijek neka misterija. Jednom sam radila dulce lecce. Ono ukuhavanje mlijeka i šećera oko sat vremena najmanje, čini mi se. E ta mi je bila MRRRAKKKK.
17.01.2021. (21:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@konobarica - ajme, okus te mliječne karamele je božanstven. Ne znam proizvode li se još uvijek keksi Karmela, ali od kupovnih keksa taj mi je okusom nekako sličan toj kremi.
17.01.2021. (21:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
Za početak lagani spoj astronomije i gastronomije. :-))))
17.01.2021. (10:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Divan spoj. I dobar odabir knjiga.
17.01.2021. (11:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Galaksija
Dobra literatura i ukusna slastica. :)
17.01.2021. (11:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Litterula
Izvrsne napolitanke, ja sam u čokoladnu smjesu znala dodati mljeveno suho voće koje sam namakala z likeru od marelica ili višanja i soku od naranče preko noći, prefino...
17.01.2021. (11:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.Annabonni
a jesi li stavila nešto teško preko oblatna da nadjev dobro prilegne ?
17.01.2021. (11:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
@athropa i @IzgubljenaUGalaksiji - slažem se. :-))))
@litterula - odlična ideja, imat' ću ja na umu. :-))))
@AnaBonni - jesam, one dvije svemirske (vidi se na prvoj fotografiji). :-))))
17.01.2021. (12:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Dobre knjige, imam još i od Hawkinga i neke časopise. Zgodno za ponesti na put jer se ne mrvi ali ne koristim mlijeko, margarin i šećer.
17.01.2021. (13:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
@gogoo - ne bih smjela uopće konzumirati sve navedeno, ali zasad (zadnja oko dva tjedna, a morat ću tako cijelo vrijeme) uspijevam pojesti komadi(ić) domaćeg kolača (što je puno, puno manje nego inače) i nadam se da će tako ostati. :-))))
17.01.2021. (14:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Sagan mi je nesto poput uzora.
Ne samo zbog golemog znanja i uvida, nego i one ljudske topline.
17.01.2021. (16:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
morska iz dubina
Moj Stari se ne odvaja od Sagana....pa tako već desetljeća...sva ispocrtavana...kaže, pokopajte me s njom...
17.01.2021. (16:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vrtlog_
Uf, od kad nisan jeo oblatinu! I ja volim svemir, al ja radije čitan ovu metafizičku literaturu o njemu. Mada i fizika mi je zanimljiva!
17.01.2021. (18:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jekatisine
Sjenko, Sagan ti je bio cisti astrofizicar, ali je bio... Vise od znanstvenika. Popularizator znanosti i borac protiv onog sto to nije. Imao je neki ocinski stav, uvijek pun razumijevanja i topline. Po meni, jedna od onih samoaktualiziranih osoba.
17.01.2021. (20:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
@athropa - i meni, a kad se samo sjetim s koliko sam iščekivanja očekivala svaku novu epizodu originalnog Kozmosa (i znam da nas je poprilično takvih). :-))))
@morska iz dubina - obje knjige koje su na oblatnama (ispod sam stavila 3 sloja papirnatih ubrusa) , dao mi je stari susjed koji je rekao da zna da ću ih znati cijeniti, ali sigurno nije očekivao da ću ih koristiti i u gastronomske svrhe. :-))))
@Sjene iz djevojčicinih snova - nisam ni ja dugo pravila takve obične, ali sam se nekako zasitila kojekakvih novotarija. :-))))
17.01.2021. (20:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
konobarica
Volem. Meni ta krema za oblatne uvijek neka misterija. Jednom sam radila dulce lecce. Ono ukuhavanje mlijeka i šećera oko sat vremena najmanje, čini mi se. E ta mi je bila MRRRAKKKK.
17.01.2021. (21:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mikitarije
@konobarica - ajme, okus te mliječne karamele je božanstven. Ne znam proizvode li se još uvijek keksi Karmela, ali od kupovnih keksa taj mi je okusom nekako sličan toj kremi.
17.01.2021. (21:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki2
Divota! Hvana za dušu i za tijelo! Pozdrav!
17.01.2021. (23:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Violenta
Ugodno s korisnim...blogami, ne znam čega bih se prije dohvatila :)))
18.01.2021. (07:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...