Komentari

sakurra.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • teuta

    ???????????...

    avatar

    11.11.2020. (14:00)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Znaš da ne postoji pas kojem u životu nisam prišao, a veliku većinu sam i mazio. Imam puno iskustva, pa da kažem par riječi.
    U zaključku posta dobro si rekla: Sve ovisi o tome tko i kako ga odgaja. Slično kao i s djecom. I "najopasniji" pas može biti maza kakvu si ti opisala, kao što najmanji može biti agresivan.
    Osim toga kako je pas odgajan izuzetno puno ovisi i o čovjeku koji mu prilazi. Nekoga će pas odmah osjetiti kao prijatelja, dok isti taj pas drugoj osobi neće dozvoliti da mu se približi, odmah će napasti.
    Mogu zamisliti kako si bila sretna dok ti je pas pokazivao ljubav i nježnost koja te iznenadila.
    Drago mi je da si napisala ovaj tekst. Vjerujem da će mnogi blogeri u njemu prepoznati sebe i svoj odnos prema psima.
    Uvijek mi je drago sjetiti se kako su nas oni zlatni retriveri prepoznali svake godine kada smo se vraćali u Osaku i kako su bili sretni pri svakom novom susretu.
    Odlične si slike odabrala za ovaj tekst. Slike koje sve govore.
    Ljubim te nježno moje

    avatar

    11.11.2020. (14:00)    -   -   -   -  

  • morska iz dubina

    Najprije smo 12 godina imali zlatnu retrivericu, evo sad 8 godina kavalira....ja naprosto obožavam sve šta se zove životinjski svijet iako mi je riječ životinja prikladnija za jednog dvonošca koji je nastanio svijet. Osobno nikada ne bi imala staforda., dogu argentinu, goniča lavova, pit bulove i slične pasmine....Naprosto ne pristaju našim osobnostima i karakterima. Ali, tko voli nek izvoli.

    avatar

    11.11.2020. (14:19)    -   -   -   -  

  • teuta

    More ljubavi...Sve si točno napisao samo bih dodala, da je ipak najbitniji odgoj.
    Oni ljudi koji se boje boje bi bilo da niti ne prilaze psima, pa ni onim najmanjima jer oni to osjete i tada može biti svašta.
    Dokaz da je najbitniji odgoj je to da kad je onaj mali pas ugrizao moju kćer...ona se nije bojala, voli životinje ali on ju je svejedno ugrizao.
    Dobro se sjećam onih pasa u Japanu, baš su bile prave maze heheheehe...Kisssssssssss.

    avatar

    11.11.2020. (14:19)    -   -   -   -  

  • teuta

    morska iz dubina...Što se tiče isto imamo mišljenje da bi ta riječ najbolje odgovarala nekim dvonošcima.
    Ja da mogu, sigurno bih imala psa pa i mace...jednostavno obožavam životinje.
    Razumijem te, ti jednostavno imaš takav stav prema tim rasama i to je to i to bi se itekako osjetilo tj. takav pas bi osjetio da baš nije dobro prihvaćen od tebe. Onda je zaista bolje da ga niti nemaš.
    Navela sam u postu istiniti doživljaj i dvije različite situacije koje su se stvarno dogodile. Još mi sad nije jasno, zašto je onaj mali pesek ugrizao moju kćer i zašto je staford koji me prvi put vidio došao umiljato meni i mazio se poput igračkice. LP:))))))))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (14:26)    -   -   -   -  

  • Mikitarije

    Uvjerena sam da je sve do vlasnika. Kad sam bila dijete, zajedno sam se sa svima uz ulice igrala sa dobermanicom Belom. Takvo drago stvorenje, umiljato, nježno nisam dugo vidjela (a imali smo se jedna retriverica i ja, a sada labradorica). Nas je bila hrpa, a kad samo pomislim da smo se i s njenim vrlo mladim štencima igrali, a ona bi samo gledala i povremeno nas došla ponjuškati. Jahali smo ju, otimali loptice iz usta, ma svašta, a nikad ni režanje nismo čuli. Belin vlasnik, otac jedne prijateljice, uvijek je bio s nama kad smo dolazili u to dvorište. Meni osobno odgovaraju psi koji baš ne traže vježbanje strogoće i koji su nekako po prirodi druželjubljivi. Prijatelj veterinar ispričao mi je da je najagresivniji pas kojeg je on vidio, a vidio ih je mnoštvo, bio retriver.

    avatar

    11.11.2020. (14:32)    -   -   -   -  

  • Galaksija

    U Hrvatskoj imam 2 mješanca labradora i retrivera, umiljati su i dragi, čuvaju klince, ali ih svejedno nikada ne bi ostavila nasamo s bilo kojim djetetom u mojoj bliskoj okolinii, a niti moje dijete jednog dana. Volim ih, ali nemam sto postotno povjerenje u životinje, niti ću vjerojatno imati. Uvijek sam na oprezu. Slažem se u vezi svih čimbenika što si navela. Vjerujem da oni imaju neke svoje osjećaje, instinkte, oprez pa da su im reakcije u skladu s tim.

    avatar

    11.11.2020. (14:34)    -   -   -   -  

  • Just me

    Moj brat ima dva staforda. Ja sam premrla kad sam ih vidjela a oni največe maze. Jedini je problem što su jako vezani za vlasnika i nema šanse da netko podigne ton. Inače se njegovi unuci igraju s njima , malecka je jednog čak i našminkala :)))))....i da , mislim da je do vlasnika.
    Bio je s njima odselio u njemačku , neku pokrajinu gdje su zabranjeni. On to nije znao i lijepo ostavio posao i sve i evo ga opet u Zagrebu.

    avatar

    11.11.2020. (15:00)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    30.11.2019. u 20h navečer jedna staffordica koja nije bila na lajni je napala moju Mašu-bordericu koja je stalno na lajni, raskrvarila joj uho, bacila na leđa, ja sam vikala, vlasnik je viknuo nešto kao "Dina" ili tako nešto i ona je odmah pustila Mašu i otrčala, a on za njom

    bila sam sa Mašom kod veterinarke, dobila je antibiotike, platila sam 236 kuna sve kompletno

    bila sam i na policiji, prijavila sam sve...

    što reći? ništa... nije kriv pas, krivi su vlasnici... staffordica je bila puštena, nije bila na lajni, a moja Maša je na lajni

    od tada Maša ne prilazi niti jednom psu, nakostriješi se na SVE PSE i počne puhati pa se krije iza mojih leđa... ljudima ide tako-tako od tog incidenta i to više nije ona Maša koja je bila prije 30.11.2019.

    što želim reći? uvijek sam bila oprezna sa staffordima, rotvajlerima, dobermanima, dogama, cane corso, dogo argentino itd., tzv. opasnim pasminama... nisam im prilazila niti ih pomilovala

    u stvari, prilazim psima za koje osjetim da su (na neki način je to moj instinkt) dobri - što znači dobar pas? to znači, da ga je vlasnik tretirao kao normalno biće koje živi sa njim

    sad ne znam što i kako sa Mašom... šetamo normalno, idemo, kad sretne ljude koji je žele pomilovati, pogleda mene, malo dođe, ali ako netko ispruži ruku, zalaje - to nikad prije nije radila...

    rekli su mi, "idite na socijalizaciju" - Maša je socijalizirana, bila je vedra, vesela, ničega se nije bojala, ali nikad sama ni kao štene nije prilazila tzv. opasnim pasminama i ja sam je pustila da sama bira društvo kome će prići, a kome ne

    sada je Maša uplašena kad vidi drugog psa, jedino priđe malim štencima, ali isto jako oprezno

    avatar

    11.11.2020. (15:28)    -   -   -   -  

  • teuta

    Mikitarije...Kao i ti i ja sam više sklona mišljenju da najviše toga ovisi o vlasniku, naravno da ima i iznimaka ali zna se što one znače.
    Osim toga, i životinje znaju biti bolesne, mislim na to da mogu imati i neki psihički poremećaj.
    To što ti rekao veterinar itekako ti vjerujem jer i moja kćer je veterinrka i isto mi e to rekla. Da nikad nisu imali problema na pr. s pit bulom, rotvajlerom već s retriverom ili malim psima. LP:))))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (15:38)    -   -   -   -  

  • teuta

    IzgubljenaUGalaksiji:)...Razumijem te i mislim da bih slično i ja postupila bez obzira koja je rasa u pitanju. Opreza nikad dosta.
    LP:)))))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (15:41)    -   -   -   -  

  • teuta

    Just me...Eto, baš tako se ponašao i sestrin Ron. Maza velika i mogao si mu skoro sve napraviti kao na pr. sestra kad se s njim mazila iz šale ga grickala za uho a on je to dozvolio samo ju je malo čudno gledao hehehehee...I ja mislim da je do vlasnika iako se nikako ne smije zanemariti genetika ali to se odnosi i na male pse i ostale životinje. LP:)))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (15:44)    -   -   -   -  

  • teuta

    shadow-of-soul...Mašenka je imala vrlo loše iskustvo pa nije za čuditi da je sada oprezna te da se boji prići drugim pesekima.
    Ali da, vjerujem da stafordica nije bila kriva već njen vlasnik.
    Na pr. kad šećem s Morskim, uvijek pitam vlasnika da li mogu pomilovati njegovog psa i tek tada reagiram.
    Meni osobno jako se sviđa rotvajler, da mogu, odmah bi ga uzela kao štene i obavezno bih ga socijalizirala i vodila na treninge.
    A što se tiče nježnosti, nikad mu ne bi falila hehehehe...LP:))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (15:50)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    kamoško, to što se dogodilo je bilo prestrašno ... nikad nisam imala predrasude prema tzv. opasnim pasminama, ali im nisam prilazila čisto iz mog vlastitog instinkta... ima čak maltezera kojima ne prilazim, jer jednostavno osjetim nešto loše i ne pomilujem peseka, ali to je manji broj... većinom stanem, popričam i kad dobijem otvoren pogled od strane peseka, pomilujem ga ...

    avatar

    11.11.2020. (15:54)    -   -   -   -  

  • AnnaBonni

    Mene je iskreno rečeno strah!

    A volim pse i kroz našu kuću prošla su četiri dobra psa.......Ovog zadnjeg ne mogu zaboraviti ,ali i dalje strepim od tudjih koji nisu na uzici

    avatar

    11.11.2020. (15:56)    -   -   -   -  

  • teuta

    shadow-of-soul...Vjerujem ti, itekako. Čak se sjećam kad se to dogodilo, pričala si mi. Bilo bi nenrmalno da se ne bojiš.
    Jednostavno moraš biti na oprezu jer nikad ne znaš, ne kakav je pas već kakav je vlasnik...Kažu da nikad ne treba gledati pse direktno u oči, isto tako i mace....

    avatar

    11.11.2020. (16:04)    -   -   -   -  

  • teuta

    AnaBonni...Lagala bih kad bih napisala da se ne bojim nijednog psa, to može samo tvrditi Morski (prava istina) hehehehe...
    I ja se bojim ako ne poznajem psa i ako spada u grupu onih potencijalno opasnih. Zato uvijek i pitam vlasnika on ipak najbolje zna reakcije svog ljubimca. LP:)))))))))))))))

    avatar

    11.11.2020. (16:08)    -   -   -   -  

  • jekatisine

    Mislim da je kod tzv opasnih pasa dosta do vlasnika, odgoja i dresure.

    avatar

    11.11.2020. (16:24)    -   -   -   -  

  • teuta

    athropa...Baš tako. Isto mislim i ja. Naravno, iznimaka će uvijek biti...LP:)))))))

    avatar

    11.11.2020. (16:30)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Znaš da sam ja tvoj najnježniji avav ... Još nikada nisam na tebe režao niti te ugrizao (osim samo malo za guzu) i volim kada me maziš.
    Av av avavav

    avatar

    11.11.2020. (16:30)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Svaki je pas onakav kako ga vlasnik odgoji. To je jedino pravilo i jedina istina.

    avatar

    11.11.2020. (16:31)    -   -   -   -  

  • teuta

    demetra...Kratko, jasno i točno...
    Znaš što mi jedino nije jasno zašto neki ljudi namjerno odgajaju velike pse, učine od njih agresivne životinje i ponosni su na to.
    LP:))))))))))))))

    P.S: Htjela sam otići na tvoj blog i ostaviti komentar ali ne otvara mi se.

    avatar

    11.11.2020. (16:35)    -   -   -   -  

  • teuta

    More ljubavi...Znam te tico, znam i ono što drugi ne znaju zato budi dobar jer inače ću im sve reći hehehehe...

    avatar

    11.11.2020. (16:36)    -   -   -   -  

  • Cosmo

    psi su u svojoj biti divna bića

    avatar

    11.11.2020. (17:34)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Av av i trčim dalje

    avatar

    11.11.2020. (17:49)    -   -   -   -  

učitavam...